2022 ikiz annesi olacaklar

Bu arada doktora zeka kartlarıyla takip yaptiruyorum dedim duzeltilmis 10 gunlukler dedim. Daha cok erken dedi. Reflekslerini kontrol etti doktor. Ama sanirim muayene icin bile erkendi. Bana bebegin ayaklarına masaj yapmamı soyledi. Fizik tedavi uzmani hipertonu diyince adam da bir irkildi sanki. Hipertonu de surekli gerginlik plmali dedi hep gerginlik olmuyorsa degildir dedi.

Merhaba hayırlı olsun bebişleriniz sağlıkla büyüsün 1 haftaya düzeltilmiş 4 aylık olacağız ama kızımın reflüsüne tam çözüm bulamadık ve tam geçmedi. Gaviscon, motilium ve thickener denedik. Gaviscon ilk hafta azalttı sonra etkisizleşti. Motilium ishal yaptı çok kötüydü yarım saatte bir bez değiştirip yine de pişik olmuştu. Thickener benim favorim baya azalttı kabızlık da yapmadı Sadece bir ara azalmıştı kaka yapması ama onla ilgisi yok bence sürekli değişiyor nedense bağırsak hareketleri Çocuk cerrahiye de gittik ağır reflü dedi başka bir şey çıkmadı. Hala yüzüstü koyunca kesin kusuyor. Dönmeye de başladı bebişler zorladığı için kendisini oğlumda reflü yok ama o bile kusuyor bazen. Bu konuda şunu diyebilirim kilo alımını etkilemiyorsa hiç kafana takma bizim başından beri kilo alımımız iyiydi belki de boşuna uğraştım diyorum. İlaç dışındaki önlemleri zaten arkadaşlar da yazmış sen de uyguluyorsun sanırım elimizden bunlar geliyor…
Selam kızlar bugün rota ve menenjit aşılarımız var. Özel asi olarak. 3 aylık oldular. Acaba siz kaçıncı ayda yaptırdınız ya da yatıracaksınız? Erken diye tereddüt ettim biraz
2 4 ve 6.ay rota aşılarımız canım. 6.ay aşılarımız 7 temmuzda bi o doz kaldı. Menenjiti de bexsero yapıldı 3 ve 5.ay bir de yaşından sonra son doz olacak sanırım. Doktorumuza güvenip o ne zaman dediyse yaptırdık çok şükür sorun olmadı Menenjit hafif ateş yapıyor ama calpol verip gidebilirsin sağlık ocağında öyle demişlerdi. Sonrasında da 6 saatte 1 verdik ateş olmasa ağrı huysuzluk oluyor ateşi çıkacak diye beklemeye gerek yok bence.

Kizlar bugun bebeklere zaturre ve karma asi yaptirdik. Yarim saatte bir uyanıp çığlık atiyorlar. Korku filmine dondu ev. Atesi cikarsa diye parol verdiler ama kullanmadık. Ates de cikmadi. Asidan sonra sizlerde de bu durum olmus muydu?

İnşallah hepimizinki çok çıkmaz ben bide 3 günlük taşınmış olacağım o tarihte
Oyu iki bebekle taşınmak mi şimdiden çok kolay gelsin
Rota 2 ve 4. Ay
Menenjit 3. Ay ve 5. Ay repeli 1 yil sonra.
Rotalari olduk bitti. Menenjit 1.doz bitti
Erken degil meningokok ilk 6 ayda daha zararli eskiden 1 yastan sonra tek dozdu uygulamasi degisti onun
Rota ve nimenrix bugün olduk. Cumartesi de bexsero olacağız. Sizde hem nimenrix hem bexsero vurdurdunuz mu ?

Bizim 3, 5 ve 7 olarak duzenledi kuzum. Bugun rota ve nimenrix yapıldı. Cumartesi bexsero vurulacak. Ateş konusunda tedirginim bunlar yapmaz bexsero yapar dedi. Tek olunca ikisininde ateşi çıkarsa naparim diye korkuyorum. Ama haklisin doktora güvenmek lazım. Kuzum sen nimenrix yaptırdın mi sadece bexsero mu?

Merhaba kızlar doktor kontrolümüz vardı güncellemeleri hemen sizinle de paylaşayım.
Öncelikle oğlanlardan biri 7150 gram 61 cm diğeri 6780 gram 61 cm. Kilo bir tık önde ama ayda 1 kilo aldıkları ve geçmedikleri için sorun olacak durumda değil dedi doktor.
Bu ay itibarı ile oda içinde sizi takip etmeli, elini ağzına götürmeli, gulmeli ve agulamali dedi. Çoğunu yapıyorlar ama oğlumun biri hiç ses çıkarmıyor sadece gülüyor. Her çocuk aynı anda yapacak diye birşey yok sorun olacağını sanmıyorum ama takip edelim dedi. Biraz benim modunu düşürdü sanki bu durum.
Onun haricinde göz kontrolümüz var. 36+2 de doğdukları için rop yaptirmamistik.
Asıl benim kafamı kurcalayan şeyler bir beslenme miktar ve süreleri bir de şu yatak olayıydı.
Bebeği gece kesinlikle bu ay itibarı ile beslenmek için uyandirmiyoruz dedi. 9-10 saat uyuyabilir dedi. Bende şekeri falan düşmez mi süre çok uzun dedim. Bu ayda artık öyle bir risk olmaz düşmez, bebek uyanırsa besle ama beslemek için uyandırma bu sefer sen onu uykusunda bilinçsiz bir şekilde besliyorsun dedi. Bu hem ileride yeme bozuklukları yapar hemde onunda midesinin bağırsaklarının artık dinlenmeye ihtiyacı var zaten aciksa uyanır merak etme dedi. Gündüz ise en az üç saatte en çok ise dört buçuk saatte besle dedi.
Bu arada günde 1 kere mama veriyorum. Sabah emziriyorum diğer öğünler sagip biberon ole besliyorum. Biri 120 cc içtikten sonra ağlıyor doymuyordu. Onu 150 yaptık. Diğeri 120 zor içiyor. Onda 120 ile devam edeceğiz.
Ve son olarak reflu yatağında çok kayıyorlardı. Artık yatırmayabilirsin dedi. Kendi odalarında kendi besiklerinde yatabilirler mi dedim. Evet ama sende yanlarında yatacaksan dedi. 6 ay anne ile aynı oda da yatmayı öneriyorum dedi. Bu hafta artık kendi odalarına almayı planlıyorum . Orada koltuk var kendimde orada yatacağım.
Uyku eğitimine ise 6.ayda başlamayı öneriyor. Ben 4.ay için kendimi hazırlamıştım. Bu sürede kendi ritimlerini oluştur 6.ayda eğitim başlasın dedi. Bu konuda biraz kararsizim sizinde fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Sizin bebekleriniz ne kadarlık oldu? Gece beslenmesi konusunda kafam karışık benim de.

Biz sürekli salonda duruyorduk, beşikleri de oradaydı. Geçen hafta onlara oda yaptım, park yataklarını oraya aldık. Odalarında bir de koltuk var ben de orada uyuyorum. Odalarında karartma perde var, oda sürekli karanlık. Uyandıkları zaman salona götürüyorum, koltukta oyun filan oynuyoruz. Bir saat sonra filan uykuları geliyor mızıldanıyorlar o zaman odalarına götürüyorum. Yataklarına koyunca genelde hemen uyuyorlar bazen sallamam gerekiyor yataklarını. Gün içinde böyle 3-4 uyku yapıyoruz, akşam da 7-8 gibi uyuyorlar. Bizimkiler düzeltilmiş 3 aylık, uyku eğitimi filan yok ufukta. Ama kendi odalarına almak çok fark ettirdi. Önceden gündüz hiç uyumuyorlardı neredeyse. Şimdi gündüz uykuları ve süreleri arttı.

Şimdilik sadece rotateq ve bexsero yapıldı diğerini daha söylemedi canım. Bizde bexseroda hafif ateş oldu ama birer çay kaşığı calpol şurup verdik ateş olmasa ağrı oluyor biz bile bi tetanoz oluyoruz mahvoluyoruz bi zararı yok diye verdim hep. Ateş olursa ek olarak pamuğu yada bezi ıslatıp ıslatıp alnını eklem yerlerini silebilirsin şuruba rağmen çok çıkacağını sanmıyorum. Elinde sonunda yapılacak bu aşılar kuzum inşallah sorunsuz atlatırsınız

24 mart doğumlular, 36+2 de doğdular o yüzden düzeltilmiş hesaplamıyorum.
Bende o şekilde rutin oluşturmaya çalışacağım. Akşamları duş, masal vs yapıyor musun?
Gece uykusu konusu benimde kafamı çok kurcalıyordu. Ama doktor çok net konuştu bilemedim.

Sağol kuzucum şimdilik uyudular iyi gidiyorlar. Inşallah sorun çıkartmazlar annelerine. Gerçi bexsero asıl sanırım ateş yapan onu haftaya vurulacağız

Bizimkiler 32+6da doğdular, normal doğum tarihleri 1 Nisan’dı düzeltilmiş aya göre bakılıyor bizimkilere. Sizinkilerle baya yakınlar o zaman.

Açıkçası ben yapmıyorum, daha öyle bir rutin oluşturma işine girişmedim. Tabii duştan sonra daha güzel uyuyorlar ama her türlü uyuyorlar şu sıra maşallahları var Bazen biri huysuzluk yapıyor ama saat 9u geçmiyor uyku saatleri.

Ben de hafta sonu kontrole götüreceğim, sorayım gece uykusu olayını tekrar. Şöyle bir şey var ama bizde, mesela dün gece 9 gibi yiyip uyudular, 3 ölçek yediler diye 1 gibi alarm kurdum yedirmek için. Biri yedi, diğeri bildiğin biberon ağzında diye bas bas bağırdı, yemedi. Uyumak istiyordu, bıraktım ben de, yapacak bir şey yoktu. 6 saat kadar uyudu sonra kendi uyanıp istedi. Hani ben uyandırıp yedireyim desem de mümkün değil

Maşallah canım çok güzel kiloları günde bir kere mama sonrası hep süt ayakta alkışlıyorum maşallah maşallah nasıl zaman buluyorsun sürekli emzir süt sağ ben günde bir kere akşam zor sağım yapıyorum çocuklar uyumusken

Kizlar kafayi yemek üzereyim. Bebeklerden biri bu saatlerde surekli ayni modda kesinlikle uyumuyor ve kesik kesik agliyor. Sinir sistemim bozuldu artık. Duzeltilmis 12 gunlukler. Uyku egitimi ne zaman verilmeye başlanıyor? Yakinda delirmemek yoksa gerçekten. Beynimin içinde hala aglama sesleri var.

Anne sütünün sindirimi 45dak dedi. Sonrasında açlık hissederler. O yüzden gündüzleri beslenmeler 1.5-2 saat içerisinde olmalı. Eğer uyuyorsa da uyandırın muhakkak dedi. Ama gece uykusundan uyandırmayın ki kendi rutinlerini belirlesinler dedi.
etmen guzum gece uyandırman alissinlar uzun uyumaya gece beslenmedikleri zaman gündüz tamamliyorlar zaten. kilo alimlari normalse asla ellemem gunduz de gece de tecrube ile sabit
Yok yok ellemiyorum, ben de uyumaya fırsat buluyorum Diğer arkadaşların da belirttiği gibi uyandırsam da emmiyorlar zaten. Kendileri uyandıklarında ise iyice acıkmış oluyorlar, alt değiştirip memeye gelene kadar kıyameti koparıyorlar

masallah canim uyku egitiminde bunu hedefliyoruz zaten size gerke yok suan

duzeltilmis 120 gunlukten once uyku egitimi yok canim henuz küçükler daha çeşit cesit huylar cikar bunlar degisir. beyaz gürültü deniyor musun? bebekler küçükken sakinleştirmede cok etkili. ilk 3 ay gunde 20 saat falan sac kurutma makinesi çalıştırdım ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…