2022 ikiz annesi olacaklar

Selam kızlar. Bebeklerim 3 gün sonra d4 ay olacaklar düzeltilmiş 70 gün falan. Bişey soracaktım sizlere kızım 3 haftada 300 gram almış çok az almış. Kilosu 5100 çok kusuyor fışkırır tarzada değil ama günde belki 20 kere kusuyor. Mamayı da çok içemiyor hala 60 içiyor maalesef. Kusması daha çok anne sütünden sonra yada mamadan sonra oluyor ama bazen 2 saat sonra bile kusuyor. Kusması süt kesiği gibi bazen normal süt gibi reflüden şüpheleniyorum. Cuma günü doktora götüreceğim inşallah benzer şeyler yaşayan var mı acaba. Neler yaptınız kusmayı azaltmak için. Oğlumda geçen hafta sünnet oldu şükür çok hissetmeden atlattık. İyileşti bile. Artık büyüdüklerinde hissettiriyorlar tepkileri daha farklı oluyor maşşalah. Kızım yüzüstü iken dönüyor artık. Oğlumda çabalıyor ama onun hareketleri daha az. Ama oğlumda daha çok ses çıkarmaya meyilli. Artık ikisine tek bakmak daha zorlaşıyor sanki. Birini kucağa alınca digeride istiyor. Rabbim yardımcımız olsun. Bizde durumlar böyle.
kizimin biri anlattigin gibiydi mamasina thickener ekliyoruz koyulasiyor biraz hem kusmasi azaldi hem mama icerken tikanmasi

Bizimkiler de aynı. Öğün araları uzuyor 3 saate çıkacaklar diye seviniyordum çıktılar çıkmasına ama mama miktarı 50de kaldı. Biberonu biraz tutsam öğürüp öğürüp duruyorlar, emziği yaklaştırınca hop diye çekiyorlar. Doktora götüreceğim valla başka çare bulamadım inşallah doktor bir şey söyler.
Emzik vermemeyi denedim bugun biraz olsun yedi canim demek ki emzik doygunluk hissi veriyor sadece uyurken verdim ve uyurken mama yedirdim uykuyla yedi biraz

Emzik vermemeyi denedim bugun biraz olsun yedi canim demek ki emzik doygunluk hissi veriyor sadece uyurken verdim ve uyurken mama yedirdim uykuyla yedi biraz
Ya vermeyeyim desem ortalık yıkılıyor görmeniz lazım. Emzikle sakinleşti diye yavaşça biberonu vereyim diyorum ağzına mama gelince basıyor çığlığı…

Kızlar selam kendi doktorumuz bebeklerin kilosuna kafayı takınca bugün başka doktora daha götürdüm. 36 haftalık 3 kilo doğmuşlardı 24 martta şu an biri 6300 diğeri 6200 olmuş. Mama günde 2 kere veriyorum 120 cc. 3 saatte bir emziriyorum. Ya da sahip 120 cc veriyorum. Bu doktor da fazla dedi ama ne yapmam gerektiğini söylemiyorlar ac mi bırakayım çocukları anlamıyorum. Sizce neyi yanlış yapıyor olabilirim ?
Maşallah sütün cok iyi geliyor gibi algiladim iki bebeğe de yetiyor. Mamayi daha da azaltsan sütün yetmeye devam edecektir. Anne sütü yeterken mama ile alinan kiloyu sevmiyor sağlıkçılar.

Ahhh ahhh birimiz az kiloyla dertteyiz birimiz çok kiloyla 🤦🏻‍♀️ Aç çocuğa ne yapacakmışsın gerçekten fazla demek yetmez bir öneride bulunsalardı keşke. Eğer dururlarsa beslenme aralıklarını mı açsan acaba üç saat değilde üç buçuk dört saatte bir beslesen
Haklisin bende yazarken çekindim sizler yemiyor diye üzülüyorsunuz şımarıklık olarak algilansin istemedim. Ama inan böylesi de çok zor. Çocuk ac resmen ağlıyor mama bitince kaç dakika. Üç saati zor bekliyorlar, iki bucuk saatte basliyorlar aglamaya. Geceler uyurlarsa oluyor anca 4-5 saat.
Boylari kac cikti cnm. Persentil hesaplama sitelerinden bi bak , kac persentiller
Boylari 60 cm kuzum
Cerencim benimkiler de mamayi 110cc iciyorlar, dr.lar aylik kilo alimi sinirlarin disinda olursa mamayi azaltmayi oneriyorlar.
Benimkiler 32.hafta 1900 dogmuslardi, biri 5900gr, digeri 4800gr. Ayni yemeye biri az biri cok aliyor bizde de..
Mama 2 kere veriyorum zaten sütüm tek beslemeye yetmiyor😔 mama cc azaltirsambiter bitmez duymadıkları için kriz geçiriyorlar.
Kizlar bir sey sorcam. Kac saatte bir besliyorsunuz? Ben mesela 1 de basladim diyelim zaten gaz cikar tekrar biberon ver tekrar gaz cikar 2 de bitiyor. Sonrasinda 4 de tekrar aynı maratona başlıyoruz. Aslinda 3 saatte bir diye gozukuyor ama başladığımız saat ile yemegi bitirdiği saat 1 saat oldugundan 2 saatte bir gibi oluyor.
Bu saatleri ne zaman degistircez? Ornegin 1 de basladik 2 de bitti bir sonraki beslenme 3 de değilde 4 de ne zaman olacak? Su an henuz 38 haftaliklar. 33 haftalik dogmuslardi. 3 kilo ikisi de
Ben ilk 5 hafta 2 saatte bir besledim. Simdi 3 saatte bir besliyorum.
Sab simplex kullanan arkadaşlar günde kaç kere kaç damla kullanıyorsunuz?
6 saatte bir 15 damla veriyorum
Maşallah sütün cok iyi geliyor gibi algiladim iki bebeğe de yetiyor. Mamayi daha da azaltsan sütün yetmeye devam edecektir. Anne sütü yeterken mama ile alinan kiloyu sevmiyor sağlıkçılar.
Ne bileyim bende mamasız devam etmek istiyorum ama yetmez gibi geliyor. Sanır ım kendime güvenmiyorum.

daha vakit var zamanla kapaniyor bende de aynı tereddüt olmuştu bir tanesinde ama gecti
Iyi bari canim. Cok tedirgin oldum bende. Çocukların boyle mi kalacak diye. Doktorlar da sorun yok diyip duruyor. Dedim kah cikmadi ama acaba var mi falan. Psikolojim bozuldu. Lohusa depresyonuna girdim sanırım. Bebekler prematurelikten ciksin bir bakici tutucam. Esimle ben birlikte bakiyoruz. Cok zorlanıyoruz.

evet iki kız hic de benzemiyorlar 😅 durumun elveriyorsa bakici tut canim henüz kucuklermis bi 6 ay daha yardım edenin olsa cok rahatlarsın. benim bakicim var ama simdi tasiniyorum ne annem ne ablam ne bakici gelecek 3 cocukla bir basimayim artik
Canim 40 lari ciksin tutucam bakici. Simdilik esimle birlikte bqkiyoruz. Cok zorlanıyoruz acikcasi. Bir de lohusa depresyonuna girdim sanki. Surekli bi mutsuzluk hali var bende. Umarim zamanla toparlarım. Dun yine doktora goturduk. Bebeklerin klitorisuni sordum. Bi sorun yok dedi. Biraz büyük sadece dedi. Zamanla takip edelim dedi. Endokrij doktorlari ne dedi diye sordu. Bir sorun yok dediler dedim. Bende sorun gormedim dedi. Ama uzuldum oyle mi kalır zamanla daha da buyur mu diye. Dengem de bozuk iste valla.

evet iki kız hic de benzemiyorlar 😅 durumun elveriyorsa bakici tut canim henüz kucuklermis bi 6 ay daha yardım edenin olsa cok rahatlarsın. benim bakicim var ama simdi tasiniyorum ne annem ne ablam ne bakici gelecek 3 cocukla bir basimayim artik
Senin bayagi gecmis zaman belki gittigin yerde bakici bulursun. 3 cocukla eminim daha da zor oluyordur. Allah kolaylık versin canim.

X