2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar selam kendi doktorumuz bebeklerin kilosuna kafayı takınca bugün başka doktora daha götürdüm. 36 haftalık 3 kilo doğmuşlardı 24 martta şu an biri 6300 diğeri 6200 olmuş. Mama günde 2 kere veriyorum 120 cc. 3 saatte bir emziriyorum. Ya da sahip 120 cc veriyorum. Bu doktor da fazla dedi ama ne yapmam gerektiğini söylemiyorlar ac mi bırakayım çocukları anlamıyorum. Sizce neyi yanlış yapıyor olabilirim ?
Ahhh ahhh birimiz az kiloyla dertteyiz birimiz çok kiloyla 🤦🏻‍♀️ Aç çocuğa ne yapacakmışsın gerçekten fazla demek yetmez bir öneride bulunsalardı keşke. Eğer dururlarsa beslenme aralıklarını mı açsan acaba üç saat değilde üç buçuk dört saatte bir beslesen

Yok canım hala bulamadım denemediğim şey kalmadı. Artık mama saatleri ikimiz içinde travmaya dönüştü 🤦🏻‍♀️ Seninki kaç cc içiyor
Ya benim şu an ikisi de böyle 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Son birkaç gündür iyice saçmaladılar bıraksam 90 cc işe 5 saat duracaklar. Mamayı değiştirdim inşallah işe yarar ya. Bi çözüm bulursanız nolur buraya da yazın… 7.-9. hafta arası atak zamanıymış gazları artıyormuş o yüzden mi bilmiyorum ama hayretler içerisindeyim.

Kızlar aranızda bebeklerinizde beslenme reddi yaşayan var mı ? Kızımın bir tanesi neredeyse bir ay olacak mamayı zorla yediriyoruz. Sadece açlığını bastıracak kadar 80-90 cc içip bırakıyor. Haliyle kilo alımıda sınırda. Biberon, mama, yeme pozisyonu değiştirmediğimiz birşey kalmadı. Ne yapacağımı şaşırdım 😕
Canım bilmiyorum senin sebebin ondan mıdır ama ben geçen hafta gaz ilacını bırakayım artık dedim vermedim üç gün artık hiç mama içmemeye başladılar. Çok fazla gazları vardı sonra tekrar gaz ilacı verdim diğer gün içmeye başladılar sanki aşırı gazdan oldu gibi geldi bana belki fikir olur canım.

Ya benim şu an ikisi de böyle 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Son birkaç gündür iyice saçmaladılar bıraksam 90 cc işe 5 saat duracaklar. Mamayı değiştirdim inşallah işe yarar ya. Bi çözüm bulursanız nolur buraya da yazın… 7.-9. hafta arası atak zamanıymış gazları artıyormuş o yüzden mi bilmiyorum ama hayretler içerisindeyim.
Ayyy aynı bizimki işte saatlerce verme sesi çıkmaz çoğu zaman 90 cc yi bile içiremiyorum. Bir tanesi tosuncuk oldu. Biri kuş kadar kaldı. 15 gün sonra kontrolümüz var. Doktorla konuşacağım bakalım ne önerecek. Atak haftası banada dediler ama bizimki yaklaşıl bir aydır böyle bir ay atak haftası mı olur 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Canım bilmiyorum senin sebebin ondan mıdır ama ben geçen hafta gaz ilacını bırakayım artık dedim vermedim üç gün artık hiç mama içmemeye başladılar. Çok fazla gazları vardı sonra tekrar gaz ilacı verdim diğer gün içmeye başladılar sanki aşırı gazdan oldu gibi geldi bana belki fikir olur canım.
Canım bizimkiler öyle doğdu doğalı çok gazlı bebekler değillerdi. Arada yemek esnasında gaz sıkıştırıyor ama onu anlıyorum kıvranıp bırakıyor. Sanmıyorum gazdan olduğunu ama dur yarında gaz damlası verip deneyeyim bir umut. Ne yapacağımı şaşırdım 🤷‍♀️

Kesinlikle her çocuk farklı oluyor. İkizler bile farklı işte. Bende sünnet esnasında ağlayınca acaba uyuşmadı da hissediyor mu diye endişelenmiştim. Şimdi bitti gitti bile şükür. 4. Gün olmuş artık daha rahatlar inşallah. İnşallah damatlığını da görürsünüz.
Inş cnm bu süreçte çok yıprandım iki yavrumda huy değiştirdi uyutamiyorum uyuyolar 10 dk sonra tekrar kalkıyorlar sünnet mahfetti bizi. Inşallah rabbim hayırlısı ile o zmnlara erdirsin bizi.

Nöroloji, kardiyoloji vs bunlara bizde gitmedik kızlar. Kalça usg yapıldı, rop muayeneleri yapıldı. Aşılar yapıldı o kadar. Nöroloji ve kardiyoloji için bize şu zaman gidin demedi ama ben size söylerim kontrollere gelin dedi durdu yenidoğan doktoru. Ama biz o doktoru sevemedik anlayamadık. Kan grubunu bile zor söyledi. Kltaburcu olurken kan grubu belli mi hocam bakıldı mı ne diye sorduğumda belli belli sıkıntı yok sabır vs dedi sadece. Zaten 47 günlük yoğun bakım sürecimizde bize hiçbir zaman açıklama yapmadı sabır dedi geçti. Kontrole gittiğimizde de sadece boy kilo ve baş çevresine baktı. Bizde ona gitmeme kararı aldık. İki aydır kontrole gitmedik o yüzden yarın yeni bir çocuk doktoruna gideceğiz bakalım. Ona soracağım nöroloji kardiyoloji vs nerelere gitmemiz gerekiyor. Inquisitive Inquisitive canım sen menenjit aşısı yaptırmıştın sanki çocuklara. Bizim hemşire hiç ondan bahsetmedi benimde sormak aklıma gelmedi açıkçası. Şimdi internetten baktım da erken değil mi sizinki? Azmet5255 Azmet5255 canım en geç doğum yapmış biri olarak senin bebelerin gelişim durumları nedir boy kilo vs. Valla evin içinde maraton koşucusu gibiyim wcye koşa koşa gidip geliyorum. Uyudular diye bir iş yapmaya gitsem benim oğlan kendini parçalıyor koşa koşa gelip susturup geri gidiyorum. Onun yanından ayrılırken adeta parmak uçlarımda sessizce süzülerek gidiyorum ama resmen hissediyor hemen çat diye gözünü açıyor kontrol ediyor 😂 bu sıpalar bizden akıllı bit kadar şey numara yapmayı falan biliyor ama çok tatlılar yaa🥰
Ahahha😂😂 Yaramaz olsalarda bir gümüşleriyle aliyorlar gönlümüzü 😍 1 hafta önceki kontrolde oğlum 6500 gr 64 cm kızım 5800 gr 63 cm tam 4 aylıklardi.

Kızlar selam kendi doktorumuz bebeklerin kilosuna kafayı takınca bugün başka doktora daha götürdüm. 36 haftalık 3 kilo doğmuşlardı 24 martta şu an biri 6300 diğeri 6200 olmuş. Mama günde 2 kere veriyorum 120 cc. 3 saatte bir emziriyorum. Ya da sahip 120 cc veriyorum. Bu doktor da fazla dedi ama ne yapmam gerektiğini söylemiyorlar ac mi bırakayım çocukları anlamıyorum. Sizce neyi yanlış yapıyor olabilirim ?
Boylari kac cikti cnm. Persentil hesaplama sitelerinden bi bak , kac persentiller

Kizlar ben emzirme isini çözemedim. Emzirme danismani mi tutsam, eskiden sagip veriyordum. Ama son bir haftadır sagma da yapamadım. Sagsam da zaten en fazla 25 30 cc ancak geliyor iki memeden. Olsun bir damla bir damladır.
Emzirme danismani mi tutsam diyorum. Bebekler artik 38 haftalik oldular. Yani artik emzirme yapabilirim sanki.
Bana akıl verirseniz çok sevinirim. Siz bu süreci nasıl yonettiniz?

Nöroloji, kardiyoloji vs bunlara bizde gitmedik kızlar. Kalça usg yapıldı, rop muayeneleri yapıldı. Aşılar yapıldı o kadar. Nöroloji ve kardiyoloji için bize şu zaman gidin demedi ama ben size söylerim kontrollere gelin dedi durdu yenidoğan doktoru. Ama biz o doktoru sevemedik anlayamadık. Kan grubunu bile zor söyledi. Kltaburcu olurken kan grubu belli mi hocam bakıldı mı ne diye sorduğumda belli belli sıkıntı yok sabır vs dedi sadece. Zaten 47 günlük yoğun bakım sürecimizde bize hiçbir zaman açıklama yapmadı sabır dedi geçti. Kontrole gittiğimizde de sadece boy kilo ve baş çevresine baktı. Bizde ona gitmeme kararı aldık. İki aydır kontrole gitmedik o yüzden yarın yeni bir çocuk doktoruna gideceğiz bakalım. Ona soracağım nöroloji kardiyoloji vs nerelere gitmemiz gerekiyor. Inquisitive Inquisitive canım sen menenjit aşısı yaptırmıştın sanki çocuklara. Bizim hemşire hiç ondan bahsetmedi benimde sormak aklıma gelmedi açıkçası. Şimdi internetten baktım da erken değil mi sizinki? Azmet5255 Azmet5255 canım en geç doğum yapmış biri olarak senin bebelerin gelişim durumları nedir boy kilo vs. Valla evin içinde maraton koşucusu gibiyim wcye koşa koşa gidip geliyorum. Uyudular diye bir iş yapmaya gitsem benim oğlan kendini parçalıyor koşa koşa gelip susturup geri gidiyorum. Onun yanından ayrılırken adeta parmak uçlarımda sessizce süzülerek gidiyorum ama resmen hissediyor hemen çat diye gözünü açıyor kontrol ediyor 😂 bu sıpalar bizden akıllı bit kadar şey numara yapmayı falan biliyor ama çok tatlılar yaa🥰
Canim valla ben cocuk doktoru ne yapiyor anlamis degilim. Aile hekiminin farksiz gibi geliyor bana. Bebekletin kilosunu ölçüyor boyunu olcuyor o kadar sanki. Mesela bebegin boynunda eğrilik var, topuk kani sorunu nedeniyle cocuk endokrine gitmistik o doktor bize soyledi fizik tedaviye yonlendirdi gercekten 2mm eğrilik cikti fizik tedavi verildi. Bunu cocuk doktorunun farketmesi gerekmez miydi yani? Bize rop muayenesini soyledi mesela onu yaptirdik ama kalca ultrasonundan kimse bahsetmedi. Bu kaçıncı ayda yapiliyor

Cerencim benimkiler de mamayi 110cc iciyorlar, dr.lar aylik kilo alimi sinirlarin disinda olursa mamayi azaltmayi oneriyorlar.
Benimkiler 32.hafta 1900 dogmuslardi, biri 5900gr, digeri 4800gr. Ayni yemeye biri az biri cok aliyor bizde de..

Kizlar ben emzirme isini çözemedim. Emzirme danismani mi tutsam, eskiden sagip veriyordum. Ama son bir haftadır sagma da yapamadım. Sagsam da zaten en fazla 25 30 cc ancak geliyor iki memeden. Olsun bir damla bir damladır.
Emzirme danismani mi tutsam diyorum. Bebekler artik 38 haftalik oldular. Yani artik emzirme yapabilirim sanki.
Bana akıl verirseniz çok sevinirim. Siz bu süreci nasıl yonettiniz?
Memeler zamanla terbiye oluyor, pompaya gelmiyor sut ama bebek cekiyor dedi emzirme danismani. Bizde en onemli sey ayni anda emzirmekmis. Tutmak zor oldugu icin cok yapamiyorum ama gayret ediyorum.
Solgar Brewers Yeast kullansan? 2x3kez??

Memeler zamanla terbiye oluyor, pompaya gelmiyor sut ama bebek cekiyor dedi emzirme danismani. Bizde en onemli sey ayni anda emzirmekmis. Tutmak zor oldugu icin cok yapamiyorum ama gayret ediyorum.
Solgar Brewers Yeast kullansan? 2x3kez??
Ben tek de emziremiyorum. Meme ucu yok bebek de alamiyor memeyi, nasil vericem bilmiyorum. Aslinda kızlardan biri cok hevesli, memeye gelince emmek istiyor ama üç olmadığı için ememiyor. Silikoj meme ucu aldim o da kayıp duruyor. Dediğin şeyi de alayim canim.

Ben sonradan öğrendim pipideki sinirler 35 günde oluşturmuş o nedenle ilk ay yapılırsa sünnet daha rahat olurmuş bunu öğrenir öğrenmez gittim yaptırdım hatta doktor 2 .aya geç bile kalmışsin dedi 🥰 çok şükür sende atlatmissin damatliklarini da görelim inşallah 🙏🙏
Kuvozde yapamadik, kronolojik 3 ayi gectiler ama can acisi korkuttu. Konusmalarini mi beklesem dedim... Ah analiq

Ben tek de emziremiyorum. Meme ucu yok bebek de alamiyor memeyi, nasil vericem bilmiyorum. Aslinda kızlardan biri cok hevesli, memeye gelince emmek istiyor ama üç olmadığı için ememiyor. Silikoj meme ucu aldim o da kayıp duruyor. Dediğin şeyi de alayim canim.
Instg. Emzirmedanismaninihal, gazi univ.'den NIhal Ozkan. Uzun sure yogun bakim hemsireligi de yapmis, premature tecrubeli. Bi incele, aklina yatarsa gorus istersen. Benzer sorunlara yardimci olmus.

Kuzum sen sütüm hep akıyor demiştin öyle hatırlıyorum ne oldu yetersizlesti😔 ikisi aynı anda kalkmazsa emzirmeye çalışıyorum gece saatlerindeki sütte daha çok büyüme hormonu olduğu söyleniyor.
Emmeye emmeye azaldı canm gündüz hiç emmiyorlar gece de denedik biberon istiyorlar ikisi de bende zorlamadim mama ya devam ediyorum gecen gün bir hasta oldum bebelerime 1 mama veren olmadı esim desen gene gitti suan gorevde 1 haftadır yok kendime de bakmam lazım uyku uyumazsam bağışıklık düşüyor o yüzden geceleri mamayla gidiyoruz

Bazen 10 bazen 50 hani doymuyor biliyorum ama devam etmek istediğim zaman ogurup yediğini de çıkarıyor
Bizimkiler de aynı. Öğün araları uzuyor 3 saate çıkacaklar diye seviniyordum çıktılar çıkmasına ama mama miktarı 50de kaldı. Biberonu biraz tutsam öğürüp öğürüp duruyorlar, emziği yaklaştırınca hop diye çekiyorlar. Doktora götüreceğim valla başka çare bulamadım inşallah doktor bir şey söyler.

Bizimkiler de aynı. Öğün araları uzuyor 3 saate çıkacaklar diye seviniyordum çıktılar çıkmasına ama mama miktarı 50de kaldı. Biberonu biraz tutsam öğürüp öğürüp duruyorlar, emziği yaklaştırınca hop diye çekiyorlar. Doktora götüreceğim valla başka çare bulamadım inşallah doktor bir şey söyler.
Canım doktorun işe yarar bir önerisi olursa bizede yaz. Bir çözüm bulan yazsın buraya 🤦🏻‍♀️

X