- 19 Aralık 2017
- 1.492
- 1.844
- 35
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.081
Aaaa aşk olsun bu nasıl soru böyleUykusuz her gecedans dans dans. Bu saatte benim gibi ayakta olan var mi?
Biz Yenidoğan dan taburcu olurken söylediler 3. Ayda nörolojiye ,2.aya kadar kalça batın,2. Aya kadar kalp doktoruna götürüm diye.Simdi forumu okudum da, nöroloji de rop muayenesi gibi rutin kontrollerde birisi mi? Bizd cocuk doktoru hic bahsetmedi. Eger yapilmasj gereken bir durum ise biz de götürelim.
Benim o saatlerde telefona bakmaya fırsatım olmayabiliyor tek kalıncaUykusuz her gecedans dans dans. Bu saatte benim gibi ayakta olan var mi?
Bize de kimse birşey söylemedi. Elimize bir aşı karnesi verildi onu takip ediyoruz sadece. 37 haftalık doğdular birisi 1720gr digeri 2430gr. Bu ek kontroller haftaya gore mi soyleniyor yoksa dogum kilosuna gore mi?Simdi forumu okudum da, nöroloji de rop muayenesi gibi rutin kontrollerde birisi mi? Bizd cocuk doktoru hic bahsetmedi. Eger yapilmasj gereken bir durum ise biz de götürelim.
Canım ben ropa şimdiye kadar 2 kere götürdüm bir aylıkken ve 2 aylıkken birde düzeltilmiş 6 aylıkken çağırdı. Nörolojiye götürdüm. Fizik tedaviye götürdüm. Kardiyolojiye götürdüm. Ve de gelişimsel pediatriye götürdüm. Bunlar benim hastanenin verdiği epikrizde yazıyordu. Hangi zaman nereye gideceği. Doktorun söylediğine göre prematüre bebeklerde göz nöroloji ve gelişimsel pediatri takibini yapmak önemli dedi. Nöroloji 3 ay sonra tekrar kontrol amaçlı çağırdı. Fizik tedaviye 1. Ayda gittik gitmemiz iyi oldu benim bebeklerimin boyunları tek tarafa meyilli gibi hareket gösterdi masaj olarak yapıyorum şimdi daha iyiler.Simdi forumu okudum da, nöroloji de rop muayenesi gibi rutin kontrollerde birisi mi? Bizd cocuk doktoru hic bahsetmedi. Eger yapilmasj gereken bir durum ise biz de götürelim.
Bize sadece rop muayenesi su tarihler arasında yaptirin denildi. Gerci her ay kontrolleri oluyor her gittigimizde söylüyorlar.Biz Yenidoğan dan taburcu olurken söylediler 3. Ayda nörolojiye ,2.aya kadar kalça batın,2. Aya kadar kalp doktoruna götürüm diye.
Her çocuk farklı oluyor bnm oğlumda sünnet olurken çok rahattı hiç ağlamadı ama sonrası zordu verdim calpol ama pek etkisi olmadı galiba bize. Bugün 4.gün çok şükür idare ediyoruz geçecek az kaldı inşallah. Kızlar yaramaz olacak galibaAllah yardımcın olsun canım. Benim oğlum pek sıkıntı çıkarmadı sünnet dolayı çok şükür. Sadece sünnet olurken ayaklarını tutuyorlar diye ağladı. Sonrasında şükür ağlamadı. Biz colpol verdik günde 2 kere belki ağrısına iyi gelir sizde de. Kızım hareketli maşallah ama oğlum sadece çabalıyor henüz başaramadı yakında başarır inşallah. Gelişimlerini izlemek keyifli değil mi?
Ne kadar küçük yapılırsa okadar rahat geçiyor bnce keşke bnde ozmn yatırsaydım bukadar zor olmazdı. Ama atlattık çok şükür en zor günleri.Bende 2 aylık iken yaptırdım çok şükür o kadar rahat geçti ki anlatamam kesinlikle küçükken yapılmalı sünnet çok korkuyordum oğlum zaten çok narin herşeye ağlıyor ama sünnette sağlam çıktı çok şükür
Kesinlikle her çocuk farklı oluyor. İkizler bile farklı işte. Bende sünnet esnasında ağlayınca acaba uyuşmadı da hissediyor mu diye endişelenmiştim. Şimdi bitti gitti bile şükür. 4. Gün olmuş artık daha rahatlar inşallah. İnşallah damatlığını da görürsünüz.Her çocuk farklı oluyor bnm oğlumda sünnet olurken çok rahattı hiç ağlamadı ama sonrası zordu verdim calpol ama pek etkisi olmadı galiba bize. Bugün 4.gün çok şükür idare ediyoruz geçecek az kaldı inşallah. Kızlar yaramaz olacak galibaBenm oğlanda zorluyordu dönmeye dün akşam başardı dönmeyi Zor ama bugünümuze şükür. Evet her yeni hareketlerinde çok mutlu oluyorum
Sizin bebekler premature degil dostlar :)) bunlar bizimkiler icin, yogun bakimda bilhassa solunum destegi alanlarda gerekli...Bize de kimse birşey söylemedi. Elimize bir aşı karnesi verildi onu takip ediyoruz sadece. 37 haftalık doğdular birisi 1720gr digeri 2430gr. Bu ek kontroller haftaya gore mi soyleniyor yoksa dogum kilosuna gore mi?
2. Ve 4. Ay zorunlu asilarinin arasinda 3.ay-5.ay-(bir de ucuncu doz var aklimda kalmadi ayi) istege bagli olarak yapiliyor menenjitler. Iki farkli turde menenjit icin 2 ayri asi oluyor.Nöroloji, kardiyoloji vs bunlara bizde gitmedik kızlar. Kalça usg yapıldı, rop muayeneleri yapıldı. Aşılar yapıldı o kadar. Nöroloji ve kardiyoloji için bize şu zaman gidin demedi ama ben size söylerim kontrollere gelin dedi durdu yenidoğan doktoru. Ama biz o doktoru sevemedik anlayamadık. Kan grubunu bile zor söyledi. Kltaburcu olurken kan grubu belli mi hocam bakıldı mı ne diye sorduğumda belli belli sıkıntı yok sabır vs dedi sadece. Zaten 47 günlük yoğun bakım sürecimizde bize hiçbir zaman açıklama yapmadı sabır dedi geçti. Kontrole gittiğimizde de sadece boy kilo ve baş çevresine baktı. Bizde ona gitmeme kararı aldık. İki aydır kontrole gitmedik o yüzden yarın yeni bir çocuk doktoruna gideceğiz bakalım. Ona soracağım nöroloji kardiyoloji vs nerelere gitmemiz gerekiyor.Inquisitive canım sen menenjit aşısı yaptırmıştın sanki çocuklara. Bizim hemşire hiç ondan bahsetmedi benimde sormak aklıma gelmedi açıkçası. Şimdi internetten baktım da erken değil mi sizinki? Azmet5255 canım en geç doğum yapmış biri olarak senin bebelerin gelişim durumları nedir boy kilo vs. Valla evin içinde maraton koşucusu gibiyim wcye koşa koşa gidip geliyorum. Uyudular diye bir iş yapmaya gitsem benim oğlan kendini parçalıyor koşa koşa gelip susturup geri gidiyorum. Onun yanından ayrılırken adeta parmak uçlarımda sessizce süzülerek gidiyorum ama resmen hissediyor hemen çat diye gözünü açıyor kontrol ediyor bu sıpalar bizden akıllı bit kadar şey numara yapmayı falan biliyor ama çok tatlılar yaa
Canim benm gece ışığı kullan sessiz ortama alıştır ben başardımyaa ben de yakinda tek bakmaya baslicam hem de 3 cocugauyku egitimi icin kivranarak gün sayıyorum
Benm bebeklerden birinde oyle çözüm buldun mu canKızlar aranızda bebeklerinizde beslenme reddi yaşayan var mı ? Kızımın bir tanesi neredeyse bir ay olacak mamayı zorla yediriyoruz. Sadece açlığını bastıracak kadar 80-90 cc içip bırakıyor. Haliyle kilo alımıda sınırda. Biberon, mama, yeme pozisyonu değiştirmediğimiz birşey kalmadı. Ne yapacağımı şaşırdım
Ben sonradan öğrendim pipideki sinirler 35 günde oluşturmuş o nedenle ilk ay yapılırsa sünnet daha rahat olurmuş bunu öğrenir öğrenmez gittim yaptırdım hatta doktor 2 .aya geç bile kalmışsin dediNe kadar küçük yapılırsa okadar rahat geçiyor bnce keşke bnde ozmn yatırsaydım bukadar zor olmazdı. Ama atlattık çok şükür en zor günleri.
Kuzum sen sütüm hep akıyor demiştin öyle hatırlıyorum ne oldu yetersizlestiCanim benm gece ışığı kullan sessiz ortama alıştır ben başardımgece sadece mamaya uyaniyorlar emzirmiyorum ama uyanınca uyumazlar ve zaten sütüm yetersiz
Yok canım hala bulamadım denemediğim şey kalmadı. Artık mama saatleri ikimiz içinde travmaya dönüştüBenm bebeklerden birinde oyle çözüm buldun mu can