• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Günaydınlar..
Bu sorular benim de kafamda vardı. Sonra doktora açık açık sordum. Siz önce emzirin sonra mama verin diyorsunuz ama benim sütüm çıkıyor sağıyorum, onlardan versem olmaz mı diye. Olur çok da güzel olur dedi. Eğer sütün yetiyorsa sağdığın sütü ver. Ne zamanki süt yetersiz kalır o zaman mama ilavesi yaparsın dedi. Bu şekilde bir hafta gittik. Doktor kontrolünde çok güzel kilo aldıkları ortaya çıktı. Bu nedenle bu ara ne yapıp edip sütümü arttırmaya çalışıyorum.

Yalnız bu çok güzel bir soru, diğer tecrübeli arkadaşların da yorumlarını duymak hepimize faydalı olacaktır.

Bu arada sütünü sağarsan mastit olursun olayını ilk defa arkadaşınızdan duydum. Bana söylenen hep sütünü sağ ki mastit olma şeklindeydi. Gerçekten ben de sağdıkça rahatlıyorum. Öteki türlü sertleşiyor ve çok acıyor.
Canim tsk ederm evet insan merak ediyor acaba olurmu yetermi yoksa mama yinede gelisimleri için vermek gerekirmi çünkü prematureler tabu ki anne sütünün yerini tutamaz ama kilo lmalari acisindan .
sen ne kadar olduklarinda başladın boyle yapmaya ve suan nasil yapiyorsun beslenmelerini ?

Ben emzirme danışmanına gidiyorum. Düşünün sütüm kesinlikle yetmiyor ama bunu defalarca söylememe rağmen göğüsler ordayken hep sert olduğu için senin sütun iyi dedi. Emdirip kac cc icmisler hep tespit etti. Mamayı sürekli azalttirdi bize. İlk seferde cc leri azalttirdi, sonraki seferde 3saatte 1olan beslenmeyi 4saatte bire cikartti. Hatta suan en son 6saatte 1 beslenme yapiyoruz. Kalan zamanda meme veriyorum. Ama her saat sütüm olmuyor. Bunu da danışmana söyledim. Bana bebekler memeye geldikce süt uretimi artar dedi. Pes etme dedi. Cocuk memeye geliyor süt yok ciyak ciyak bagiriyor. Ama zorla memeye getirtiyoruz. Haftaya kilo alimlarina bakıp sütüm yetiyor mu bakacak. Biberona, kolay yola alışan bebek belli bir süre icinde yavas yavaş kolay olani seçecek, meme reddine gidecek dedi.ilerde daha çok üzülürsün diyip bizi ikna etti. Yoksa valla öyle bir ağlıyorlar ki ben de eziyet etmek istemiyorum hic. Kendine güvenn sütünün yetecegine inan dedi. Beyin, düşünce gücüyle süt getirtmeye çalışıyoruz şaka gibi ama gerçek. Güncel olarak büyüğe 2olcek, küçüğe 1bucuk ölçek gunduz mamasi ve 5er cc fazla su yapiyoruz kabızlık yüzünden. Gece mamasinda 2bucuk ölçeğe 2olcek yapip 5er cc fazla su kullanıyoruz.
Canim cok tsk ederm ne guzel anlatmışsın kontrolden sonra bizi de bilgilendirirmisin merak ediyrm valla bende biraz sütü denemek istiyrm sende emzirme danismanin yaptıklarını ogrettiklerini paylaşırsan sevinrim. Banada hast emzirme eğitimi verilirken süt üretimi arz talep meselesi dediler ne kdaar cok emerlerse uretim daha artar demislerdi vazgeçmeyin sabirli olun demislerdi şükür süt oluyor ama kuzular bitiremiyor? Sizin kuzular memeyi bosaltabililiyor mu? Sagim yapiyr musunuz?

Kizlar ben aniden doguma alindim. Cumartesi günü dogum yaptim. Bebisler kuvozde 33 hafta 2 gunlukken doğdular. Kiloalari 1900 gram ve 2100 gram.
Atoniye girmisim. Dogum 10 dk kanama kontrolu vs 2 saat surmus. 2 gun boyunca karnıma bastirdilar. Korkunçtu.
Simdi ayağa destekli kalkabiliyorum.
Canım çok geçmiş olsun Allahım analı babalı büyütsün inşallah benimde çok zor geçti ameliyatım anca kendime geliyorum

Canım çok geçmiş olsun Allahım analı babalı büyütsün inşallah benimde çok zor geçti ameliyatım anca kendime geliyorum
Canim cok cok gecmis olsun. Sezeryan oldukca xormus bence. Su an 4. Gundeyim. Ancak ancak ayağa kalkabiliyprum. Doktor bol bol su içeceksin yürüyeceksin dedi. Ben de hasta gibi yatmamaya calisiyorum. Sut icin hastane tipi makine kiraladık.

Kizlar sezeryan sonrasi karin icin 4. Gunde sertlik oldu. Bunun icin masaj mi yapmak lazim ne yapmak lazim? Bir diger sorum ise inanilmaz bi odem oldu ayaklarımda bol su içmeme ragmen sizler nasil geçirdiniz ödemi?

Merhaba kızlar 🌸 iyi bayramlar 🍬 umarım herkes iyidir 🙏🏻 Doğum yapan arkadaşlarıma geçmiş olsun bebişlerini sağlıkla büyütsünler inşallah 🤲🏻 Ben çok giremiyorum bu ara. Bebişlere bu hafta evde olduğu için eşimle ikimiz bakıyoruz anneleri gönderdik. İnsan sevse de biryerden sonra batıyormuş kendi annemin de sağlık problemleri arttı yaşlandım artık deyip duruyor üzülüyorum. Eşimle idare ediyoruz sağ olsun 🤗💙 Sadece geceleri çok zor oluyor kızım kustuğu için nöbet tutuyoruz resmen azcık uykuyla duruyoruz. Bayram telaşı da malum. Haftaya yalnız bakıcam belki arada uğrarlar bakalım başarabilecek miyim burada çok güzel idare eden arkadaşlarım var tavsiye varsa alırım ☺️

Canim cok cok gecmis olsun. Sezeryan oldukca xormus bence. Su an 4. Gundeyim. Ancak ancak ayağa kalkabiliyprum. Doktor bol bol su içeceksin yürüyeceksin dedi. Ben de hasta gibi yatmamaya calisiyorum. Sut icin hastane tipi makine kiraladık.
Canım yazmıştım sana ama görmedin sanırım. Öncelikle hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün inşallah. Bebişlerin durumu nasıl Dr ne kadar kalır kövezde dedi mi? ☺️ inşallah sende hemencik toparlanırsın 🙏💐

Canım yazmıştım sana ama görmedin sanırım. Öncelikle hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün inşallah. Bebişlerin durumu nasıl Dr ne kadar kalır kövezde dedi mi? ☺️ inşallah sende hemencik toparlanırsın 🙏💐
Sagol canim. Gormedim. Ara ara buraya bakip cevaplamaya calisiyorum. Umarim sen de her sey yolundadır.
Bebekler kuvozde su an. Durumlari iyi. Solunum cihazından ilk gun sonrasinda çıkarıltilar. Beslenme boruları da cikarildi. Fakat bir tanesi cok yoruluyormus sanirim tekrar beslenme borusuna geçilecek o bebek icin.

Ben de bir kac gune toparladım derken. Dren yerim de ağrılar basladi. Doktor ordan bir sure daha akinti olacagini soylemisti. Kizlar o dren çıkarıldıktan kac gun sonra akint kesildi. Yataktan kalkarken çığlık atmamak için zor tutuyorum kendimi

Bende mama değiştirmeyi düşünüyordum boşuna olacak sanırım

Geçmiş olsun yavrum bakarsinhic merak etme bak destek olan da var. Tek cok zor oluyor. Psikolojik olarak da cok zorlaniyorum malesef.

Teşekkkür ederim bende biogaia ve nurse harveys başladım doktor tavsiyesi ile umarim hafifler biraz

Umarim oyle olur bi de onu kafaya taktım resmen şu an

Benimkiler asla 3 saat durmuyor. Max 2 saat oluyor. Ben çok zorlaniyorum sende öyle misin kuzu
Ben de artık 2 yada 2 buçuğa düştüm kuzum durmuyor biri

Kizlar sezeryan sonrasi dren takılan oldu. Dren ckarldktan sonraki gün ben de o bölgede agri basladi. Bu agri bugun daha da kötüleşti. Agri tamamen ne zaman geçiyor?

Kizlar sezeryan sonrasi karin icin 4. Gunde sertlik oldu. Bunun icin masaj mi yapmak lazim ne yapmak lazim? Bir diger sorum ise inanilmaz bi odem oldu ayaklarımda bol su içmeme ragmen sizler nasil geçirdiniz ödemi?
Benimde çok fazlaydı ödemim bir kac gun içinde gecti bol bol su içtim arada maydonoz da yedim ama intde okudum maydonoz sütün tadını etkiliyormuş bir demet yed msadece 3gun içinde

Sagol canim. Gormedim. Ara ara buraya bakip cevaplamaya calisiyorum. Umarim sen de her sey yolundadır.
Bebekler kuvozde su an. Durumlari iyi. Solunum cihazından ilk gun sonrasinda çıkarıltilar. Beslenme boruları da cikarildi. Fakat bir tanesi cok yoruluyormus sanirim tekrar beslenme borusuna geçilecek o bebek icin.

Ben de bir kac gune toparladım derken. Dren yerim de ağrılar basladi. Doktor ordan bir sure daha akinti olacagini soylemisti. Kizlar o dren çıkarıldıktan kac gun sonra akint kesildi. Yataktan kalkarken çığlık atmamak için zor tutuyorum kendimi
Vaktin bu kadar mış canım bebekler de zamanla toparlancaklar zaten haftan kötü değildi zaten 💐 seninde ağrı çekmen çok normal canım ikiz doğurmak kolay değil bu gün yarın vücudun toparlanmaya başlar 🙏 senin anlık mı başladı sürecin?

Bende çok şükür şu an sıkıntı yok cuma kontrole gitmiştim bebişler baskı yapmaya başlamışlar Dr. Ayakta durma dinlenme modunda ol dedi haftalarını dolduralım küveze girmesinler dedi. Yarın ve cuma günü ciğer geliştirici olacağım hayırlısıyla. 9 mayıs'ta yine kontrol var doğuma karar verilir bence 🙈 yarın 34+0 oluyorum 10 gün daha dursalar kâfi valla

Kızlar günaydın bebeklerimden birini eve getirdik ama gözlerinde kayma var bebeğinde göz kayması olan var mı ?

Merhaba sevgili anneler buradaki çoğu anne neredeyse doğum yaptı çok şükür bebekleriniz sağlıkla büyüsün inşallah benim sorum buradaki doğum yapmış olanların çoğu devlet Hastanesi'nde mi doğurdu ( hangi hastane ve memnun kaldı mı,) özel hastanelerde doğum yapanlar ne kadar ücret ödedi ve bebeklerin küvezde olmasından sebep ekstra ücret ödedi mi ? Benim henüz erken ama şimdiden bütçe hazırlamalıyız bunun için bilgilerinize ihtiyacım var

Merhaba sevgili anneler buradaki çoğu anne neredeyse doğum yaptı çok şükür bebekleriniz sağlıkla büyüsün inşallah benim sorum buradaki doğum yapmış olanların çoğu devlet Hastanesi'nde mi doğurdu ( hangi hastane ve memnun kaldı mı,) özel hastanelerde doğum yapanlar ne kadar ücret ödedi ve bebeklerin küvezde olmasından sebep ekstra ücret ödedi mi ? Benim henüz erken ama şimdiden bütçe hazırlamalıyız bunun için bilgilerinize ihtiyacım var
Öncelikle hayırlı olsun Gözünüz aydın Ben devlet hastanesinde doğurdum şehir hastanesinde hiç ücret ödemedim Çok ama çok memnun kaldım özele gidiyordum erken geldiği için şehir Hastanesi'ne geldim perinatoloji uzmanı baktı Çok memnun kaldık hem ameliyattan hem ilgi alaka dan O yüzden ben kesinlikle tavsiye ederim küvez içinde bir ücret ödemedim hastaneye de ücret ödemedim özellerin sadece Otelcilik hizmeti verdiğini düşünüyorum Onun haricinde bu tarz Devlet Hastanesi gibi yerler Daha tam teşekküllü oluyor Eğer Erken doğum riski varsa onu öneririm zaten ikizlerin Çoğu da erken geliyor Bizler de Yaşadığımız gibi

Öncelikle hayırlı olsun Gözünüz aydın Ben devlet hastanesinde doğurdum şehir hastanesinde hiç ücret ödemedim Çok ama çok memnun kaldım özele gidiyordum erken geldiği için şehir Hastanesi'ne geldim perinatoloji uzmanı baktı Çok memnun kaldık hem ameliyattan hem ilgi alaka dan O yüzden ben kesinlikle tavsiye ederim küvez içinde bir ücret ödemedim hastaneye de ücret ödemedim özellerin sadece Otelcilik hizmeti verdiğini düşünüyorum Onun haricinde bu tarz Devlet Hastanesi gibi yerler Daha tam teşekküllü oluyor Eğer Erken doğum riski varsa onu öneririm zaten ikizlerin Çoğu da erken geliyor Bizler de Yaşadığımız gibi
Çok teşekkür ederim bilgileriniz benimde aklımın bi ucunda hep devlet hastanesi var ama çocuk yoğun bakım üniteleri olduğu için ne olur ne olmaz diye ama yinede buradaki tecrübeli annelere sormak istedim siz hangi şehirde doğum yaptınız

Kizlar bı akıl verin sadece mamayla besleniyor kızım on gündür diliyle itiyor hiç içmek istemiyor aradada anne sütü sagip veriyorum mama değişikliğinde gittik yemek istemiyor ağlıyor çırpınıyor saatler gecsede açılmıyor,açıksa bile biberonmu ağzına verince ağlıyor icmiyor başına gelen oldumu
benim kizlarim meme emmedi biberonla sagip verincr de tadini begenmediler

N Nurhafsa canım sen nasılsın durumlar nasıl şu an ikimiz kaldık önde 🙈🙈
Ne çabuk bugünlere geldik değil mi?☺️ Aylar önce en gerilerdeyken doğum yapanları gördükçe veya doğumlarının yakın olduklarını öğrendikçe nasıl heyecanlanırdım☺️ Ben bildiğin gibi, hastanede yatmaya devam, kasılmalarım çıkıyor hala NSTde, ama şükür bugünlere geldik, çok zorlanıyorum orası ayrı, yatakta dönerken bile karnım semsert oluyor, yeter ki sağlıkla gelsinler de🥰
Sen nasılsın? Nasıl gidiyor?🤗

Ben emzirme danışmanına gidiyorum. Düşünün sütüm kesinlikle yetmiyor ama bunu defalarca söylememe rağmen göğüsler ordayken hep sert olduğu için senin sütun iyi dedi. Emdirip kac cc icmisler hep tespit etti. Mamayı sürekli azalttirdi bize. İlk seferde cc leri azalttirdi, sonraki seferde 3saatte 1olan beslenmeyi 4saatte bire cikartti. Hatta suan en son 6saatte 1 beslenme yapiyoruz. Kalan zamanda meme veriyorum. Ama her saat sütüm olmuyor. Bunu da danışmana söyledim. Bana bebekler memeye geldikce süt uretimi artar dedi. Pes etme dedi. Cocuk memeye geliyor süt yok ciyak ciyak bagiriyor. Ama zorla memeye getirtiyoruz. Haftaya kilo alimlarina bakıp sütüm yetiyor mu bakacak. Biberona, kolay yola alışan bebek belli bir süre icinde yavas yavaş kolay olani seçecek, meme reddine gidecek dedi.ilerde daha çok üzülürsün diyip bizi ikna etti. Yoksa valla öyle bir ağlıyorlar ki ben de eziyet etmek istemiyorum hic. Kendine güvenn sütünün yetecegine inan dedi. Beyin, düşünce gücüyle süt getirtmeye çalışıyoruz şaka gibi ama gerçek. Güncel olarak büyüğe 2olcek, küçüğe 1bucuk ölçek gunduz mamasi ve 5er cc fazla su yapiyoruz kabızlık yüzünden. Gece mamasinda 2bucuk ölçeğe 2olcek yapip 5er cc fazla su kullanıyoruz.
insallah başarırsın canim. benim doktorum illa anne sütü diye diretip cocuklari sarilik yapma kilolari düşük kuvoze aliriz demisti. ama benim diretmeme kalmadi zaten bebeklerin aglamasina dayanamadim

Back