• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Çok teşekkür ederim, gün ve gün daha iyi oluyorum.
Göz çevresinde ve kalp etrafında da ödem olmuş. Kalpte büyüme ve zarında kalınlaşma olmuş. Yüksek tansiyonla birlikte gözün etrafındaki ödem retinadaki kasların yırtılmasına neden olmuş. Görme bozukluğu oluştu. Çok şükür tansiyonun düşmesi ile o da düzeldi ama hâlâ etkisi var. Bunun da düzelmesi aylar sürebilirmiş.
Ben hamileliği ve doğumu çok küçümsemişim ama gerçekten zormuş ya da beni çok yordu son 2 hafta ve doğumda. Çok şükür bitti geçti gitti. Bundan sonra evlatlarımızla haşır neşir olma zamanı. Sizinkilerle bizimkiler hemen hemen aynı zamanda doğdular. Nasıl herşey yolunda mı evde? Annem olmasa biz ne yapardık bilmiyorum. Aslında şu ana kadar iyi geldiler ama artık sanırım hep uyumak istemiyorlar. Uyanık kalıp sohbet edilmesini istiyorlar. Öyle olunca da birlikte emzirme, uyutma sarkıyor.
Sizede çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin inşallah 🤲

Kizlar ben aniden doguma alindim. Cumartesi günü dogum yaptim. Bebisler kuvozde 33 hafta 2 gunlukken doğdular. Kiloalari 1900 gram ve 2100 gram.
Atoniye girmisim. Dogum 10 dk kanama kontrolu vs 2 saat surmus. 2 gun boyunca karnıma bastirdilar. Korkunçtu.
Simdi ayağa destekli kalkabiliyorum.
Canım gözün aydın olsun.Rabbim saglikli bir sekilde anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah.Çok geçmiş olsun. Bende ilk beş gün çok zorlandım sezeryan sonrası desteksiz kalkamıyordum ağrım çok oluyordu hiç geçmeyecek gibi hissediyorsun ama geçiyor merak etme tam 1.haftada kendime geldim.Acıdan yürümek istemiyorsun ama bol yürü canım çok iyi geliyor açılıyorsun

Kizlar ben aniden doguma alindim. Cumartesi günü dogum yaptim. Bebisler kuvozde 33 hafta 2 gunlukken doğdular. Kiloalari 1900 gram ve 2100 gram.
Atoniye girmisim. Dogum 10 dk kanama kontrolu vs 2 saat surmus. 2 gun boyunca karnıma bastirdilar. Korkunçtu.
Çok geçmiş olsun, hayırlı olsun 🥰 Haftaları da kiloları da iyi çok şükür, tez vakitte kucağınıza alıp taburcu olduğunuz günleri de görürsünüz inşallah 🤲🏻

Herkese hayırlı cumalar. Yine ben 🤷🏻‍♀️
Şimdi doktor kontrolünden geldim 31+1 bir kızım daha az kilo alıyordu geçen zamanlarda diğeri öndeydi şimdi önde olan az kilo alıp 1448 gr, az kilo alan atak yapıp 1385 gr olmuş. Aradaki fark %19’dan %6’ya gerilemiş.
Ama doktorum kilolarının az olduğunu birinin alt sınırda olduğunu söyledi.
Sizler bebeklerinize kilo aldırabilmek adına bir şeyler yaptınız mı?
2 haftada bir olan kontrollerimiz haftada bire düştü. Giderim problem değil ama bebeklerin kiloları moralimi bozdu.
Ve 37. Haftayı beklemeyip 36. Haftada alabiliriz dedi. Ne yapmalıyım kilo almaları için.😵‍💫
Tahin pekmez muz kaşar peyniri ceviz yedim hep şekerim vardı beyaz ekmek şeker hiç yemedim canımm

Öncelikle gözünüz aydın, size de çok çok geçmiş olsun. Allah tez vakitte sağlıklı bir şekilde ailecek evinize geçmeyi nasip etsin. 🌸 Umarım her geçen saat daha da iyi olursunuz.🙏🏻

Canım gözün aydın olsun.Rabbim saglikli bir sekilde anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah.Çok geçmiş olsun. Bende ilk beş gün çok zorlandım sezeryan sonrası desteksiz kalkamıyordum ağrım çok oluyordu hiç geçmeyecek gibi hissediyorsun ama geçiyor merak etme tam 1.haftada kendime geldim.Acıdan yürümek istemiyorsun ama bol yürü canım çok iyi geliyor açılıyorsun
Cok tesekkur ederim canim.
Ben de sezeryaj sonrasi desteksiz kalkamiyordum. Yeni yeni kalkmaya basladim. Insallah ben de sizler gibu kisa surede toparlanirim.

Ayy inanmiyorum doğum mu yaptın 😱 çok şaşırdım ya allah analı babalı büyütsün inşallah. Doğumun nasıl başladı canım anlık olmuş 😦 bebişler nasıllar canım 🙏 inşallah tez vakitte kucağına alırsın

Canım gözün aydın sağlıkla dünyaya geldiler inşallah sağlıkla da alıp evinize dönersiniz sana da geçmiş olsun bundan sonrası sorunsuz geçsin inşallah 🙏🙏

Gözün aydın kuzum. Alllah analı babalı büyütmeyi, tez zamanda kavuşmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻💙 bende atoniye girmiştim o acıyı yasayan bilir gerçekten ama merak etme çok çabuk toparliyorsun. Benim kimsem olmayınca mecbur kalktım o yüzden çabuk iyileştim. Zor oluyor biliyorum ama hareket etmek için zorla kendini. Ben ağlayarak kalkıyordum bir iki gün sonra düzeldi. Özellikle verilen kan ilaçlarını aksatma sakin. Gelmiş geçmiş olsun tekrardan 🤗

Bana da doktor küçük bebek büyümeye devam ediyor ama büyük bebek sınırın altında kalmış dedi. Tek yumurta ikizi olduğu içindir belki bilmiyorum.
Açıkçası bende kilolu hamile kaldım korkuyordum ama yiyemiyorum zaten mideme baskı yapıyorlar sanırım hemen doyuyorum 🤦🏻‍♀️ Lütfen sizde takmayın kiloyu vs istediğiniz her şeyi yiyin sonrasında gider o kilolar. Ben keşke yiyebilsem diyorum psikolojik olarak yiyemediğim için kilo almıyorlar zannediyorum.🤦🏻‍♀️ hayırlısıyla güzelce atlatsaydık şu süreci hepimiz rahatlayacağız gibi.
Mideye baskı muhtemelen bende de var bazen yemek istesem de yiyemiyorum ,alışmışım 2 öğün yetiyor 3 öğün olursa reflü oluyor sığınmıyoruz kilo ya taktım valla hele instegramda millet manken gibi doğum a gidiyolar biz tüp bebek tesdsvisinde kiloyu hormonları yüklenip hsmile kaldık

Kızlar günaydın sizlerin yardımına ihtiyacım var doğum yapmış Arkadaşlar Kuzuların beslenmelerini nasıl yapıyorsunuz bizim doktorumuz sürekli emzir ve 3 saatte bir mama ver mamadan 15 dakika önce de emzirmiş ol önce 30cc devamını isterse 60 daha da isterse daha da arttır demişti fakat Kuzular hala memede uyuyor oğlum 10 dakika emip uyuuor kızım daha Az emiyor em

Memede süt kalıyor Bu da canımı acıtıyor O yüzden bazen sağıyorum boşaltmak için fakat bir arkadaşım çok sağım yaparsan da mastit olur dedi sürekli süt üretir vücut bebeklerde alamazsa göğsünde ağrı olur hassasiyet olur
Bu arada oğluma Maşallah 90 CC ile yetmiyor sürekli aç gibi Mama da veriyoruz Ona rağmen Sizlerde durum nedir kaç günlük kaç cc veriyorsunuz ben mi yanlış yapıyorum bir yerde oğlum sürekli aç gibi ama dediğim gibi zaten memeyi tam manası ile boşaltamıyoruz uyuya kalıyorlar uyandırmaya çalışsam da olmuyor Şu anda da sağım yapıyorum rahatlatması için Sizler nasıl ilerliyorsunuz beslenme lerinizi sağıyor musunuz sadece sütle devam etmeye çalıştınız mı Aslında benim iyi çıkıyor sağınca da görünüyor ememedikleri icin için sıkıntı ve bu sağdiklimla devam etsem belki olacak sonra da bir taraftan daha küçükler diyorum biraz daha bekleyelim acele etmiyeyim diyorum sizlerde herkes mams veriyor mu sadece anne sütü deneyen var mi
Aptamil Prematüre mama veriyoruz

Kızlar günaydın sizlerin yardımına ihtiyacım var doğum yapmış Arkadaşlar Kuzuların beslenmelerini nasıl yapıyorsunuz bizim doktorumuz sürekli emzir ve 3 saatte bir mama ver mamadan 15 dakika önce de emzirmiş ol önce 30cc devamını isterse 60 daha da isterse daha da arttır demişti fakat Kuzular hala memede uyuyor oğlum 10 dakika emip uyuuor kızım daha Az emiyor em

Memede süt kalıyor Bu da canımı acıtıyor O yüzden bazen sağıyorum boşaltmak için fakat bir arkadaşım çok sağım yaparsan da mastit olur dedi sürekli süt üretir vücut bebeklerde alamazsa göğsünde ağrı olur hassasiyet olur
Bu arada oğluma Maşallah 90 CC ile yetmiyor sürekli aç gibi Mama da veriyoruz Ona rağmen Sizlerde durum nedir kaç günlük kaç cc veriyorsunuz ben mi yanlış yapıyorum bir yerde oğlum sürekli aç gibi ama dediğim gibi zaten memeyi tam manası ile boşaltamıyoruz uyuya kalıyorlar uyandırmaya çalışsam da olmuyor Şu anda da sağım yapıyorum rahatlatması için Sizler nasıl ilerliyorsunuz beslenme lerinizi sağıyor musunuz sadece sütle devam etmeye çalıştınız mı Aslında benim iyi çıkıyor sağınca da görünüyor ememedikleri icin için sıkıntı ve bu sağdiklimla devam etsem belki olacak sonra da bir taraftan daha küçükler diyorum biraz daha bekleyelim acele etmiyeyim diyorum sizlerde herkes mams veriyor mu sadece anne sütü deneyen var mi
Günaydınlar..
Bu sorular benim de kafamda vardı. Sonra doktora açık açık sordum. Siz önce emzirin sonra mama verin diyorsunuz ama benim sütüm çıkıyor sağıyorum, onlardan versem olmaz mı diye. Olur çok da güzel olur dedi. Eğer sütün yetiyorsa sağdığın sütü ver. Ne zamanki süt yetersiz kalır o zaman mama ilavesi yaparsın dedi. Bu şekilde bir hafta gittik. Doktor kontrolünde çok güzel kilo aldıkları ortaya çıktı. Bu nedenle bu ara ne yapıp edip sütümü arttırmaya çalışıyorum.

Yalnız bu çok güzel bir soru, diğer tecrübeli arkadaşların da yorumlarını duymak hepimize faydalı olacaktır.

Bu arada sütünü sağarsan mastit olursun olayını ilk defa arkadaşınızdan duydum. Bana söylenen hep sütünü sağ ki mastit olma şeklindeydi. Gerçekten ben de sağdıkça rahatlıyorum. Öteki türlü sertleşiyor ve çok acıyor.

Simdi ayağa destekli kalkabiliyorum
Tebrik ederim. Allah analı babalı büyütsün. Güzel bir ömürleri olsun 🍀🍀 Kiloları ve haftaları çok iyi. En kısa zamanda çıkacaklardır küvezden. Bu arada siz de iyice iyileşmiş olursunuz. Çok geçmiş olsun..

Çok geçmiş olsun. 2saatlik ameliyatta yine iyi rahim alınmasına gerek kalmamış. Hemoglobin kaç çıktı doğum sonrası? Atoni sonrasi, kan takviyelerinden sonra hemoglobini 8den 13e 1ayda cikarttim, tavsiye verebilirim.

Kizlar bı akıl verin sadece mamayla besleniyor kızım on gündür diliyle itiyor hiç içmek istemiyor aradada anne sütü sagip veriyorum mama değişikliğinde gittik yemek istemiyor ağlıyor çırpınıyor saatler gecsede açılmıyor,açıksa bile biberonmu ağzına verince ağlıyor icmiyor başına gelen oldumu

Ben emzirme danışmanına gidiyorum. Düşünün sütüm kesinlikle yetmiyor ama bunu defalarca söylememe rağmen göğüsler ordayken hep sert olduğu için senin sütun iyi dedi. Emdirip kac cc icmisler hep tespit etti. Mamayı sürekli azalttirdi bize. İlk seferde cc leri azalttirdi, sonraki seferde 3saatte 1olan beslenmeyi 4saatte bire cikartti. Hatta suan en son 6saatte 1 beslenme yapiyoruz. Kalan zamanda meme veriyorum. Ama her saat sütüm olmuyor. Bunu da danışmana söyledim. Bana bebekler memeye geldikce süt uretimi artar dedi. Pes etme dedi. Cocuk memeye geliyor süt yok ciyak ciyak bagiriyor. Ama zorla memeye getirtiyoruz. Haftaya kilo alimlarina bakıp sütüm yetiyor mu bakacak. Biberona, kolay yola alışan bebek belli bir süre icinde yavas yavaş kolay olani seçecek, meme reddine gidecek dedi.ilerde daha çok üzülürsün diyip bizi ikna etti. Yoksa valla öyle bir ağlıyorlar ki ben de eziyet etmek istemiyorum hic. Kendine güvenn sütünün yetecegine inan dedi. Beyin, düşünce gücüyle süt getirtmeye çalışıyoruz şaka gibi ama gerçek. Güncel olarak büyüğe 2olcek, küçüğe 1bucuk ölçek gunduz mamasi ve 5er cc fazla su yapiyoruz kabızlık yüzünden. Gece mamasinda 2bucuk ölçeğe 2olcek yapip 5er cc fazla su kullanıyoruz.

Ben emzirme danışmanına gidiyorum. Düşünün sütüm kesinlikle yetmiyor ama bunu defalarca söylememe rağmen göğüsler ordayken hep sert olduğu için senin sütun iyi dedi. Emdirip kac cc icmisler hep tespit etti. Mamayı sürekli azalttirdi bize. İlk seferde cc leri azalttirdi, sonraki seferde 3saatte 1olan beslenmeyi 4saatte bire cikartti. Hatta suan en son 6saatte 1 beslenme yapiyoruz. Kalan zamanda meme veriyorum. Ama her saat sütüm olmuyor. Bunu da danışmana söyledim. Bana bebekler memeye geldikce süt uretimi artar dedi. Pes etme dedi. Cocuk memeye geliyor süt yok ciyak ciyak bagiriyor. Ama zorla memeye getirtiyoruz. Haftaya kilo alimlarina bakıp sütüm yetiyor mu bakacak. Biberona, kolay yola alışan bebek belli bir süre icinde yavas yavaş kolay olani seçecek, meme reddine gidecek dedi.ilerde daha çok üzülürsün diyip bizi ikna etti. Yoksa valla öyle bir ağlıyorlar ki ben de eziyet etmek istemiyorum hic. Kendine güvenn sütünün yetecegine inan dedi. Beyin, düşünce gücüyle süt getirtmeye çalışıyoruz şaka gibi ama gerçek. Güncel olarak büyüğe 2olcek, küçüğe 1bucuk ölçek gunduz mamasi ve 5er cc fazla su yapiyoruz kabızlık yüzünden. Gece mamasinda 2bucuk ölçeğe 2olcek yapip 5er cc fazla su kullanıyoruz.
Emdirilen miktarı nasıl ölçtüler? Şu biberon olayı beni çok korkutuyor, ya emmeyi bırakırlarsa diye 😔

Back