- 27 Şubat 2021
- 206
- 210
- 33
- 40
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #12.381
31. Haftada ben de muayne oldum kızım 1250 oğlum 1750 gr dedi bundan önce hep aynı gidiyorlardı bende aa kızım geei kalmış diyince doktor kiloya takılma haftaları ile uyumlular dedi bide cihazdan cihaz a değişir dedi. Ben kilo almamak için az az ve 2 öğün yiyorum bol bol meyve yiyorum annenin yemesi ile alakalı değil heralde çünkü ben 8 aydır açım kilolu hamile kaldım kilo almamak içinde uğraşıyorumHerkese hayırlı cumalar. Yine ben
Şimdi doktor kontrolünden geldim 31+1 bir kızım daha az kilo alıyordu geçen zamanlarda diğeri öndeydi şimdi önde olan az kilo alıp 1448 gr, az kilo alan atak yapıp 1385 gr olmuş. Aradaki fark %19’dan %6’ya gerilemiş.
Ama doktorum kilolarının az olduğunu birinin alt sınırda olduğunu söyledi.
Sizler bebeklerinize kilo aldırabilmek adına bir şeyler yaptınız mı?
2 haftada bir olan kontrollerimiz haftada bire düştü. Giderim problem değil ama bebeklerin kiloları moralimi bozdu.
Ve 37. Haftayı beklemeyip 36. Haftada alabiliriz dedi. Ne yapmalıyım kilo almaları için.
Büyüdükçe hareketlendikce kilo oyle kalmıyor o yüzden endişe etmeyinKızlar size daha önce beslenme düzeni kuramadigimdan bahsetmiştim. Sürekli emmek istediklerinden. Salı günü hepatit aşısı icon saglik ocağına gittik ve 1 ayda 1900 gram almışlar. Resmen obez olacaklar. Ben napacagim. Doktorumuzla görüştüm pek önemsemedi. Gerçekten delirmeme az kaldi
İyi olmanıza sevindimÇok teşekkür ederim, gün ve gün daha iyi oluyorum.
Göz çevresinde ve kalp etrafında da ödem olmuş. Kalpte büyüme ve zarında kalınlaşma olmuş. Yüksek tansiyonla birlikte gözün etrafındaki ödem retinadaki kasların yırtılmasına neden olmuş. Görme bozukluğu oluştu. Çok şükür tansiyonun düşmesi ile o da düzeldi ama hâlâ etkisi var. Bunun da düzelmesi aylar sürebilirmiş.
Ben hamileliği ve doğumu çok küçümsemişim ama gerçekten zormuş ya da beni çok yordu son 2 hafta ve doğumda. Çok şükür bitti geçti gitti. Bundan sonra evlatlarımızla haşır neşir olma zamanı. Sizinkilerle bizimkiler hemen hemen aynı zamanda doğdular. Nasıl herşey yolunda mı evde? Annem olmasa biz ne yapardık bilmiyorum. Aslında şu ana kadar iyi geldiler ama artık sanırım hep uyumak istemiyorlar. Uyanık kalıp sohbet edilmesini istiyorlar. Öyle olunca da birlikte emzirme, uyutma sarkıyor.
Amin amin… Kalbinde sorun varmış malesef, Allah sağlıklı bir gebelik nasip etsin inşallah o anneye yakın zamanda…sebebi neydi ki çok üzüldüm allah kimseye göstermesin inşallah insan olur olmaz etkileniyor
Mama alan bebeklere şu verilmesi lazımmış doktor söyledi ben veriyorum canm dogduklarindan beri ama sadece anne sütü veriyorsan gerek yokInquisitive canım sen bilirsin bebeklere kesinlikle su vermiyoruz değil mi ek gıdaya kadar. Annem beni darladı hergün beynimi kemiriyor çocuklara su ver, bu çocukları susuzluktan öldüreceksin, ben böyle bişey görmedim vs vs diye.
Aldıkları kadar ver can ama 3 saat bekleme mesela verdin 15 cc aldi 1 saat wnra tekrar dene o şekilde alıştır yavaş yavaş ve gaz mutlaka al gezi çıkınca tekrar dene vermeyiKızzlar merhaba
Bebekleri aldık eve geldik . Doktorlar 30-40 cc besleyin dediler 3 saatte bir ama 25 anca veriyorum bebişlere almıyor kabul etmiyorlar 10 günlükler şuan sizler nasıl bi yol izlediniz. Bebeklerin durumuna bakınca onlar 30-40 veremiyordur gibime geliyor cünkü acaba ne kadar çok verirseler mantığıyla 30-40 mı demiştir doktorumuz bilemedim
Tek bakmak gerçekten zor bende tek bakıyorum ama kendime de bakmak zorundayım bana bise olsa kimse gelip bakmaz bebeklerime üstelik esim sürekli gorevde diye geceleri mama veriyorum 3 saatte bir sabah emzirmeye başlıyorum yeniden gece kendimi dinlendiriyorum yoksa direncim düşecek gidecemTek başıma bakıyorum hala yardımcı bulamadım ama herkes yorum yapıyor. Yok şişmiş çocuklar yok hasta edecekmişim. Teşekkür ederim bunları duymak iyi geldi.
Bu arada sizler sanırım bio gaia kullanıyordunuz. Kaç damla veriyorsunuz ?
En zor zamanlar ilk 6 ay mi sizceValla zor geçiyor ama gerçekten zaman geçiyor
Bebekler küçükken bana zaman hiç geçmeyecek hep bu zorluklarla uğraşıcakmışım gibi geliyordu şimdi geriye dönüp bakınca bi daha çocuğum olsa bunu yapardım veya yapmazdım dediğim çok şey var
Ben zeytinyağı konusunda çok direttim mesela inatla vermedim çocuk kaka yaparken ağlıyordu
O zamanlar bi de sadece emziriyordum
Neymiş sadece anne sütü alsınlar doğal beslensinler bilmem ne
Şimdi olsa verirdim neden işkence çektimişim hala anlamıyorum
Gaz damlası bile vermek istemiyordum
Sma vonfort gaz için birebirSütüne katiyorum ama pek etki etmedi gibi. Nurse haveys colex surup alicam bayram tatilinden sonra. Bizimkiler cok cok gazli. Mamayi degistim yine olmadi, bi care bulamadim yani
Her dönem ayrı zor da bence en zoru desteksiz oturma öncesiEn zor zamanlar ilk 6 ay mi sizce
Bana da doktor küçük bebek büyümeye devam ediyor ama büyük bebek sınırın altında kalmış dedi. Tek yumurta ikizi olduğu içindir belki bilmiyorum.31. Haftada ben de muayne oldum kızım 1250 oğlum 1750 gr dedi bundan önce hep aynı gidiyorlardı bende aa kızım geei kalmış diyince doktor kiloya takılma haftaları ile uyumlular dedi bide cihazdan cihaz a değişir dedi. Ben kilo almamak için az az ve 2 öğün yiyorum bol bol meyve yiyorum annenin yemesi ile alakalı değil heralde çünkü ben 8 aydır açım kilolu hamile kaldım kilo almamak içinde uğraşıyorum
Bende mama değiştirmeyi düşünüyordum boşuna olacak sanırımSütüne katiyorum ama pek etki etmedi gibi. Nurse haveys colex surup alicam bayram tatilinden sonra. Bizimkiler cok cok gazli. Mamayi degistim yine olmadi, bi care bulamadim yani
Geçmiş olsun yavrum bakarsinhic merak etme bak destek olan da var. Tek cok zor oluyor. Psikolojik olarak da cok zorlaniyorum malesef.Canım nasıl tek başına bakıyorsun maşallah sana biz evde 3 kişi perişan olduk ben hala ameliyat etkisinden çıkamadım bebişlerim sarılıktan küveze girdiler geldiklerinde bakabilcekmiyim korlusu başladı
Teşekkkür ederim bende biogaia ve nurse harveys başladım doktor tavsiyesi ile umarim hafifler birazGunde 5 damla biogaia ile prebiyotik aliyiruz, gaz icin 8damlax3 sabsimplex kullaniyoruz (duruma gore 8x2 de verebiliyorum) annemle memnunuz.
Umarim oyle olur bi de onu kafaya taktım resmen şu anBüyüdükçe hareketlendikce kilo oyle kalmıyor o yüzden endişe etmeyin
Benimkiler asla 3 saat durmuyor. Max 2 saat oluyor. Ben çok zorlaniyorum sende öyle misin kuzuTek bakmak gerçekten zor bende tek bakıyorum ama kendime de bakmak zorundayım bana bise olsa kimse gelip bakmaz bebeklerime üstelik esim sürekli gorevde diye geceleri mama veriyorum 3 saatte bir sabah emzirmeye başlıyorum yeniden gece kendimi dinlendiriyorum yoksa direncim düşecek gidecem
Canım Allah analı babalı büyütsün,çok geçmiş olsun..çok şükür atlatmışsın...tez zamanda da sağlıkla çıkarlar inşallahKizlar ben aniden doguma alindim. Cumartesi günü dogum yaptim. Bebisler kuvozde 33 hafta 2 gunlukken doğdular. Kiloalari 1900 gram ve 2100 gram.
Atoniye girmisim. Dogum 10 dk kanama kontrolu vs 2 saat surmus. 2 gun boyunca karnıma bastirdilar. Korkunçtu.
Simdi ayağa destekli kalkabiliyorum.
Amin canim. Cok tesekkur ederim.Canım Allah analı babalı büyütsün,çok geçmiş olsun..çok şükür atlatmışsın...tez zamanda da sağlıkla çıkarlar inşallah
Çok geçmiş olsun inş tez zamanda iyileşirsin bebişlerine kavuşursun maşallah haftasına göre kiloları da iyiKizlar ben aniden doguma alindim. Cumartesi günü dogum yaptim. Bebisler kuvozde 33 hafta 2 gunlukken doğdular. Kiloalari 1900 gram ve 2100 gram.
Atoniye girmisim. Dogum 10 dk kanama kontrolu vs 2 saat surmus. 2 gun boyunca karnıma bastirdilar. Korkunçtu.
Simdi ayağa destekli kalkabiliyorum.
Sari kan, antibiyotik ve serum takviyesi veriliyor. Tedaviye yavaş da olsa cevap veriyor antikor seviyesi çok şükür yükseldi, vücut enfeksiyonla savasiyor yani.bir kan değeri daha var o sari kan takviyesinin verilmesine sebep olan o değer önce 8 di sonra 13 leke çıktı doktorumuz 30 u görünce daha çok rahatlayacagiz diyor. Bagirsaklarindaki ödem hala devam ediyor ilerleyen süreçte iyileşme olmazsa bağırsaktan ameliyat gerekebilir. Ama şu anlık böyle bir şey görünmüyor.Biraz daha toparlarsa beslemeye gececegiz,bekleyeceğiz diyor doktorumuz. Oğlum güçlü inşallah en kısa sürede anlatacağız. Teşekkür ederim sorduğunuz için. İyi bayramlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?