2022 ikiz annesi olacaklar

İnşallah 1-2 hafta daha dayanırsın bizde şu an tetikteyiz

Aynen benim doktorda 15-20 mayıs dedi otur kalkma dedi her an baskı yapabilirler dedi
Birde iki kafadar başları yukarda
Açıklığım varken zor ama Allah büyük tabi, bugünlere geleceğimizi de hiç düşünmemiştim sonuçta..
Hepimiz sağlıkla alalım inşallah kucaklarımıza..
Az önce 39 haftalık doğum yapan biri bebeği kaybetti sezeryan sonrası, çok kötü oldum , Allah sabırlar versin

Canım nasıl tek başına bakıyorsun maşallah sana biz evde 3 kişi perişan olduk ben hala ameliyat etkisinden çıkamadım bebişlerim sarılıktan küveze girdiler geldiklerinde bakabilcekmiyim korlusu başladı

sebebi neydi ki çok üzüldüm allah kimseye göstermesin inşallah insan olur olmaz etkileniyor

İyi akşamlar
Keseden birinde 1/3ayrılma var dedi doktorum
Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba
11+5 günlük hamileyim

Canım ikisinide küveze aldılar çok moralim bozuk

Karismayacak, gunlerdir soyle bir notum var kim kacta emdi ya da mama aldi, kimin ilaci vitamini verildi, kabizlik ishal varsa kim kaka yapti vb.
Bu nobetlese bakimi imkanli kiliyor, doktorun sorularini cevaplayabiliyorsun vb
çıktıklarında bende notlarımı alayım böyle inan okadar karıştıki kim ne yedi ne yaptı evde kalabalık olmamıza ç rağmen bebeklerim küveze girdi sen nasıl tek bakıyorsun moralim çok kötü sütüm yeni yeni geşmeye başlamıştı

Analik işte insan anne sütünden farkli birsey alsin istemiyor ama mecbur mama veriyoruz rabbim saglik versin kuzularimiza ins
Yogun bakimda Biberona gectikleri gunden beri gunde 1 kez 1 cay kasigi zeytinyagi aliyorlar. Hem kabizlik icin hem de kalori destegi olarak neonatolog onerisiyle kullanildi. O gun bugun laksatif bir durum olmadikca evde de devam ediyorum esansiyel yag asitletini almalari bence cok saglikli. Ama tabi anne-babanin karari

Mamayi sulandir, yani 90cc mama yapacaksan 3. kasigi silme degil de biraz az koy.
Yalniz anne sutu aliyorsa gerekmez. Sadece yuksek ates var ve ememiyorsa 1 cay kasigi olabilir onun harici gerekmez cunku sutun basi sulu oradan su ihtiyacini gideriyor, sonu ise yagli o kisimdan da besleniyor

Canim tsk ederim peki senin kullandigin zeytinyağı belli hir marka mi malum bebek zeytinyaginin asit degeri farkli olmasi gerekiyor intde lavisar diye bir markaya denk geldim. Bizde ki zeytinyaglari organik açık ama asit degeri nedir bilmiyrm.

0.1-0 3 arasi asidite bulabilirsen olur market yaglari 0.7-1.0 arasi...
Ilhan sari 4saatte sıkılan bir bebek yagi var, bulabileceginiz en iyilerden, dalindan dusmeeden toplanan zeytinlar 4 saar icinde yaga donusturuluyor

0.1-0 3 arasi asidite bulabilirsen olur market yaglari 0.7-1.0 arasi...
Ilhan sari 4saatte sıkılan bir bebek yagi var, bulabileceginiz en iyilerden, dalindan dusmeeden toplanan zeytinlar 4 saar icinde yaga donusturuluyor
Canm çok tşk ederim baktim da simdi hepsi buradada varmis

Bizde conformile gectik, insallah sancilar azalir. Suana kadar pek fark olmadi. Hipp almistik yedikleri gibi fiskirir kustu burundan geldi , hemen birakip conformile gectik. O da biberondan zor geciyor degisik bi mama, sizde de oyle oldu mu?
Evet topaklaniyor mama, bazen biberonun ağzını tikiyor. Mamayi hazirlarken cam çay kaşığı ayırdım onunla topaklananlari ezerek açmaya çalışıyorum. O kadar vaktim olmazsa biberonun ucunu arada kontrol ederek iciriyoruz

Geçmiş olsun
Kalpte ve gözde ne gibi rahatsizlik olduda gittiniz Dr benimde çok sismisti ama şükür gözümde ve kalbimde bi sıkıntı hissetmedim
Çok teşekkür ederim, gün ve gün daha iyi oluyorum.
Göz çevresinde ve kalp etrafında da ödem olmuş. Kalpte büyüme ve zarında kalınlaşma olmuş. Yüksek tansiyonla birlikte gözün etrafındaki ödem retinadaki kasların yırtılmasına neden olmuş. Görme bozukluğu oluştu. Çok şükür tansiyonun düşmesi ile o da düzeldi ama hâlâ etkisi var. Bunun da düzelmesi aylar sürebilirmiş.
Ben hamileliği ve doğumu çok küçümsemişim ama gerçekten zormuş ya da beni çok yordu son 2 hafta ve doğumda. Çok şükür bitti geçti gitti. Bundan sonra evlatlarımızla haşır neşir olma zamanı. Sizinkilerle bizimkiler hemen hemen aynı zamanda doğdular. Nasıl herşey yolunda mı evde? Annem olmasa biz ne yapardık bilmiyorum. Aslında şu ana kadar iyi geldiler ama artık sanırım hep uyumak istemiyorlar. Uyanık kalıp sohbet edilmesini istiyorlar. Öyle olunca da birlikte emzirme, uyutma sarkıyor.

Geçen gün tartildim 48kg idim. 65kg ile doğuma girmiştim, komple ödemmiş o kilolar. Bacaklarimda kollarimda hiç kas kalmadi benim de. Büyük ihtimalle gebelikte hareketsizlikten o kaslarımız yavaş yavaş eridi.
Ya galiba öyle oldu kaç yıl yaptığım sporun kaslarıydı onlar, bir daha öyle olur mu bilmiyorum. Şu anda resmen 8yaşındaki yeğenim bile benden daha kalın ve sağlıklı duruyor Emzirirken kilo çok gidiyor. Bir an önce birşeyler yapıp kilo almam lazım.

Bende oldu tek elimde karpal tünel sendromu dediler el ateli kullanıyorum onu da faydasını gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…