• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Geceleri uyku suresini 4 saate nasil cikarabilirim. Gunduz uyaniklik suresini mi artirdiniz
2.ay bittiginde kendiliginden ara ara olmaya basliyor. Iyi uyku siralamam şu; aksamustu banyo, son beslenme oncesi hafif acken gaz egzersizi, iyi bir bez ile alt degisimi ve gaz ilaci verilmesi, acikinca tam besleme, gaz cikarma.
Bir de şu muzik....

Kızlar size daha önce beslenme düzeni kuramadigimdan bahsetmiştim. Sürekli emmek istediklerinden. Salı günü hepatit aşısı icon saglik ocağına gittik ve 1 ayda 1900 gram almışlar. Resmen obez olacaklar. Ben napacagim. Doktorumuzla görüştüm pek önemsemedi. Gerçekten delirmeme az kaldi
Cerencim oncelikle masallah diyelim ne guzel emerek buyuyorlar. Gunde 50gr dan 1500gr cok iyi, sizin daha da iyisi ama yavaslayacak zaten simdi ne alsa iyi. Biz de 5,5 haftada 1900gr almisiz, arkandayiz ;)

Allah bağışlasın hepsini
Büyük çocuk okula gidiyorsa gündüz bir bakıcı ikizleri halleder uyku eğitimiyle
Gercekten hicbir dertleri kalmıyor çünkü yedir yatır bırak
Desteksiz oturmaya başlayınca birbirleriyle de oynuyorlar

Sarılık kakayla atılıyor ve hemen hemen her bebekte oluyor kendini kötü hissetme
Benimkilerin ikisinde de olmuştu biri fototerapi aldı diğerini hastaneye yatmaktan son anda kurtardık
Eve gelince sık sık doyur annesi merak etme geçecek
Canım ikisinide küveZe aldılar ne kadar zormuş bu süreç 😞sarılık değeri 11 çok kalmazlar inşallah

2.ay bittiginde kendiliginden ara ara olmaya basliyor. Iyi uyku siralamam şu; aksamustu banyo, son beslenme oncesi hafif acken gaz egzersizi, iyi bir bez ile alt degisimi ve gaz ilaci verilmesi, acikinca tam besleme, gaz cikarma.
Bir de şu muzik....

Ayy muhtesemsiniz 😍 bunlar bana yapilsa degil 4 , gunlerce uyurum 😊 gaz damlasi ne kullaniyosunuz , bizimde yogun gaz sikayetimiz var

Kızlar size daha önce beslenme düzeni kuramadigimdan bahsetmiştim. Sürekli emmek istediklerinden. Salı günü hepatit aşısı icon saglik ocağına gittik ve 1 ayda 1900 gram almışlar. Resmen obez olacaklar. Ben napacagim. Doktorumuzla görüştüm pek önemsemedi. Gerçekten delirmeme az kaldi
Kuzum oncelikle masallah 🧿 yemezlerse üzül yediklerinde mutlu ol. Her cocugun yemesi kendine ozgu, standarti yok bu işin. Obezlikte sadece yemeyle olmuyor multifaktoryel bisey

Bizde conformile gectik, insallah sancilar azalir. Suana kadar pek fark olmadi. Hipp almistik yedikleri gibi fiskirir kustu burundan geldi , hemen birakip conformile gectik. O da biberondan zor geciyor degisik bi mama, sizde de oyle oldu mu?
evet onun kivami yoğundur biberonun deliklerini tıklayabilir bebege verirken bi kontrol etmeniz lazim

Kizlar tecrübeli annelere sorum var oglum 2 gündür kaka yapamıyor gazini çıkarıyor beslenmede de sorun yok sadece kaka yapamıyor zorluyor baya huzursuz oluyor dr a msj attm cvp vermedi. Ilk muayenesine gittiğimizde bebegin gunde 6 defa kaka yapmsdi da normal 6 günde yapmamasi demişti fakat bebeğim rahatsız oluyor bizde üzülüyoruz masaj yaptım ama ise yaramadı

Canım ikisinide küveZe aldılar ne kadar zormuş bu süreç 😞sarılık değeri 11 çok kalmazlar inşallah
Zordu, ama gecti.. sizin de gececek
Ayy muhtesemsiniz 😍 bunlar bana yapilsa degil 4 , gunlerce uyurum 😊 gaz damlasi ne kullaniyosunuz , bizimde yogun gaz sikayetimiz var
Sabsimplex,
Gaz masaji da 1dk surmuyor I LOVE U masaji diye gecer.
NOT: bunlar bana yapilmasa bile uyurum o derece yorgunum :p
Ama gaz möhim ; karni tok, alti temiz, gazi yok ise uykular daha iyi olur
NOT2: daha dis cikarmiyorlar, hamd olsun hasta değiller, korktum simdi durduk yere bak 😳

Cerencim oncelikle masallah diyelim ne guzel emerek buyuyorlar. Gunde 50gr dan 1500gr cok iyi, sizin daha da iyisi ama yavaslayacak zaten simdi ne alsa iyi. Biz de 5,5 haftada 1900gr almisiz, arkandayiz ;)

Kuzum oncelikle masallah 🧿 yemezlerse üzül yediklerinde mutlu ol. Her cocugun yemesi kendine ozgu, standarti yok bu işin. Obezlikte sadece yemeyle olmuyor multifaktoryel bisey
Tek başıma bakıyorum hala yardımcı bulamadım ama herkes yorum yapıyor. Yok şişmiş çocuklar yok hasta edecekmişim. Teşekkür ederim bunları duymak iyi geldi.
Bu arada sizler sanırım bio gaia kullanıyordunuz. Kaç damla veriyorsunuz ?

Yani daha az yada çok olabilir 🥴
Genelde minimal olani söylüyorlar. Bir doktorda 2300 gram cikiyor bende baska doktorda 1900.
Ben doktora sorduğumda ultrason cihazi ölçüyor dedi. Onemli olan kafa vucut vs orantilarinin normL olmasi. Suyunun normal olması. Zaten gelisim geriliği olursa o ayrica baska şeylerden cikiyor.
Ben de cok endiselenmistim. Sonra açıklama yapıldığında rahatlamistim.

Valla içime su serptiniz şu an teşekkür ederim, ayrıca yastık önerisi içinde çok teşekkür ederim hemen geldi ve çok rahat uyudum.🙏🏻💓
Aaa cidden ne çabuk gelmiş şu şekilde kullanın cırt cırtları en son seviyeye takın en geniş olacak şekilde takın yani belinizi sıkıp ağırtmasın tam karnımın aşağısına koyuyorum az göbek deliğine gelecek şekilde oluyor. Ben ilk aldığım zaman acemiliğime geldi rahat edememiştim sonradan çözdüm o yastik olmasa inan erken bile doğururdum o derece karnıma kramp giriyordu.çok mutlu oldum bak işe yaradığına 😍

Bebek kilosuna da takılma önemli olan zamanında gelmesi allah korusun erken gelse tombik olsa çözüm değil. Benim doktorum zaman'ın önemli olduğunu vurguladı 🤗

Genelde minimal olani söylüyorlar. Bir doktorda 2300 gram cikiyor bende baska doktorda 1900.
Ben doktora sorduğumda ultrason cihazi ölçüyor dedi. Onemli olan kafa vucut vs orantilarinin normL olmasi. Suyunun normal olması. Zaten gelisim geriliği olursa o ayrica baska şeylerden cikiyor.
Ben de cok endiselenmistim. Sonra açıklama yapıldığında rahatlamistim.
Canım kilo çok önemli detay değil. Çok geriden gelirse veya gelişim geriliği gözükürse doktor uyarır zâten bana zamanin önemli olduğunu söyledi bu gün üstüne basa basa 15 mayıs'a kadar kendini yorma gelmesinler dedi küveze girmesinler diye 🙆‍♀️

Sarılık değeri günlerine göre değişiklik gösteriyor diye biliyorum
Benim hastaneden son anda döndü dediğim 10 küsür çıkmıştı değeri ertesi gün tekrar çağırdılar düşmediyse kuvoze alcaz dediler tekrar
Bi de o ara kuvezden çıkalı birkaç gün olmuştu insanın morali çok bozuluyor haklısın yani
Ama tedavi edilmezse de ilerde kalıcı sorunlara yol açabilir evde kolay kolay düşmeyeceğini düşündükleri için almışlardır moralini bozma
Tamamen iyileştirip birkaç gün içinde geri gelecek kuzuların inşallah

Kizlar tecrübeli annelere sorum var oglum 2 gündür kaka yapamıyor gazini çıkarıyor beslenmede de sorun yok sadece kaka yapamıyor zorluyor baya huzursuz oluyor dr a msj attm cvp vermedi. Ilk muayenesine gittiğimizde bebegin gunde 6 defa kaka yapmsdi da normal 6 günde yapmamasi demişti fakat bebeğim rahatsız oluyor bizde üzülüyoruz masaj yaptım ama ise yaramadı
Sadece anne sütüyle besleniyorsa 10 güne kadar yapmaması normal
Mama veriyorsan çok az zeytinyağı damlat mamanın içine bir ili gün sonra düzene giriyor

Endişe etme canım sarılık hemen geçiyor bebek tam doymadığı için olmuştur. Bebekler uyanmayınca ayağının altını gıdıklama yap sürekli uyanırlar kuzenim bu şekilde uyandırıyordu. Korkma canım hemen taburcu olur 🌷
Herşeyi yaptık yemediler canım Bebeklerimi bırakıp geldim çok zoruma gitti burda bebekleri küveze girenleri şimdi anladım ne kadar zormuş 😞bari biri yanımda olsaydı diyorum ama hala iyi değilim kendi ihtiyaçlarımı bile göremiyorum inşallah onlarda bende toparlanırız

Back