- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #11.621
Dogum oncesi de onerdigim hareketler vardi, bilekle daire cizdir, gaz fren hareketi, ilaveten oturdugun yerde dizi bukup acmak. Su icmek, diz altina soguk ve ilik şok dus, yurumek...Doğum yapmış anneler odemleriniz nasıl gitti benim bacak ayak göbek hepsi odemliydi Doğumdan öncede çok rahatsız ediyor şuyuda çok içiyorum
Valla benimki hiç normal değil bence bakalım fizyoterapist ne diyecek? Eğer bir çaresi varsa boşuna acı çekmeye gerek yok diye düşünüyorum sana da haber veririm pazartesi günüCanim ben eğildim mi kalkamıyorum resmen emekleyerek tutunarak kalkıyorum perişan oldum normal diyorlar
hayir dogumdan sonra. yavas yavas artti ilk 10 gun iyiydi baya uyuyolardiDoğduğuklarindan beri boyleler mi yavrum yoksa sonradan mi basladi ? Benimkilerin de sesi yeni vikmaya basladi korkuyorum
Denemeni bekliyorum
Bana da doktor yapmayin demişti.
Aslında tam olarak öyle değil. Freud yanlış uyarıların bilinçaltına mesajlar verdiğini ve zamani geldiğinde başka faktörlerle birleşince sebep olabilecegini söylüyor. Tabi ki doğrudur diye bisey yok. Bazi doktorlar fitile karsiyken diğerleri kullanıyor. Yorum meselesi.
anestezi yapılırken ben bacagimin bir tarafına dogru agri hissetmistim. tam o sinir hattı 20 gun falan agridi ama geçti insallah senin de gecer. bir tanidigimin 1 sene devam etti doktorlar ona fıtık olmussun anestezi ile ilgili degil dedilerValla benimki hiç normal değil bence bakalım fizyoterapist ne diyecek? Eğer bir çaresi varsa boşuna acı çekmeye gerek yok diye düşünüyorum sana da haber veririm pazartesi günü
Çok çok teşekkür ederim,söylediğiniz masajı da uygulayacağım..Başından beri yazdıklarınızı takip ediyorum...anne adaylarına ve yeni annelere verdiğiniz bilgiler muazzam. Sağlıkla büyütün yavrularınızıTabi ki sut gelecek, oncelikle olumlu dusunmeyi (sut orada cunku) su icmeyi, humana/bestlak ya da galaktago kullanmayi, ihtimal var ise lohusa serbeti icmeyi unutmayin
Her 2 saatte bir once ilik havlu koyun ya da minicik bir meme dusu. Sonrasinda elle masaj yapin elinize minik dugumcukler gelecek, dairesel olarak ovun, en son aerolaya (kahverengi bolgeye) meme basina dokunmadan 4 taraftan parmaginizla bastirin. Boylece ilk damlayi gormeniz lazim. Pompayi once 2dk masaj modunda calistirin sonra sagim yapin.
Ve dogum sonrasi ilk gunler gunde 8 kez 3-5ml iciyorlar, damlalar gelse yeter. Pompadan şeker ignesine cekin posete siringayi koyup bebeklere yollayin..
Bol bol olsun insallah o bebeklere en uygun besin bizim premature sutumuz❤
Benim ablam psikolojik danışman o okurken ben de vizelere falan çalışmasına yardım ediyordum hep diyordu Freud da herşeyi cinselliğe bağlıyor diyeDoğduğuklarindan beri boyleler mi yavrum yoksa sonradan mi basladi ? Benimkilerin de sesi yeni vikmaya basladi korkuyorum
Denemeni bekliyorum
Bana da doktor yapmayin demişti.
Aslında tam olarak öyle değil. Freud yanlış uyarıların bilinçaltına mesajlar verdiğini ve zamani geldiğinde başka faktörlerle birleşince sebep olabilecegini söylüyor. Tabi ki doğrudur diye bisey yok. Bazi doktorlar fitile karsiyken diğerleri kullanıyor. Yorum meselesi.
Yok valla bebişleri hiç ağlatmıyoruz hatta kızımın reflüsü olduğu için o daha sorunlu oğlumun maşallahı varBenim birinde var, simdilik sorun yok biraz bekleyecegiz. Cok asiri aglatmamanizi, bir de cooook kabiz olmamasini tavsiye edebilirim
Cok iyi olur can geçmiş olsunValla benimki hiç normal değil bence bakalım fizyoterapist ne diyecek? Eğer bir çaresi varsa boşuna acı çekmeye gerek yok diye düşünüyorum sana da haber veririm pazartesi günü
Biogaia dye buse cocuklara verdiler sut ucin dr bana galaktago verdi çöl sut yapiyor ve humana cay canm öneririm kime desem sütü taştiMerhaba herkese 🖐 premature annesi olmak ve lohusalik cok zor gercektenrabbim herkese vakitli dogum nasip etsin. Uzun bi hastane surecimiz oldu, buralara girmeyi birakin telefonu elime alamadim. Cok sukur taburcu olduk evdeyiz. Annemlerdeydik ama kimse cocuklara dokunmak istemiyor , herkes korkuyor :) sezeryan yerim zor iyilesiyor , gecen gun ayaga kalkar kalkmaz bi sicaklik hissettim foş diye, megersem kan mis , cok korktum tabi. Doktora gittik ikiz gebelikte rahmin kendini toplamasi zor oluyo dedi , igne yaptirdi, ultrasonda bakti kanama alani gorunuyo zamanla atarsin dedi .ilac verdi. Insallah toparlariz da cocuklara daha guzel bakariz. Xiomi tarti var evde , bebegin agirligini da hesapliyo. Dogru mu bilemiyorum. Ama kilo almamis gibi biseyiz. Sütüm yok gibi. Hastane tarzi cihaz kiraladim, bir ogun anca cikiyo gerisi mama. Premature annelerine bisey sormak istiyorum, size probiyotik damla verdiler mi❣
Evet kicamli kati jel gibi dimi. Çok zor canm insan ağlamalarına dayanamıyor inş düzelir. Bu arada benm kız düzeldi doktor teyzesini görünce maşallah hergun kendisi yapıyorKonuşayım doktorla bakalik kuzum benim nasıl ama bak ilk gelen kaka asiri sert sonra gelen yumuşak oluyor o ilki çıkarana kadar agliyor yavrum
Allah analı babalı büyütsün inşallah, kaç haftalık doğum yaptınız? Allah yardım eder elbet vermişse yükü bakma kolaylığı da verirMerhaba herkese 🖐 premature annesi olmak ve lohusalik cok zor gercektenrabbim herkese vakitli dogum nasip etsin. Uzun bi hastane surecimiz oldu, buralara girmeyi birakin telefonu elime alamadim. Cok sukur taburcu olduk evdeyiz. Annemlerdeydik ama kimse cocuklara dokunmak istemiyor , herkes korkuyor :) sezeryan yerim zor iyilesiyor , gecen gun ayaga kalkar kalkmaz bi sicaklik hissettim foş diye, megersem kan mis , cok korktum tabi. Doktora gittik ikiz gebelikte rahmin kendini toplamasi zor oluyo dedi , igne yaptirdi, ultrasonda bakti kanama alani gorunuyo zamanla atarsin dedi .ilac verdi. Insallah toparlariz da cocuklara daha guzel bakariz. Xiomi tarti var evde , bebegin agirligini da hesapliyo. Dogru mu bilemiyorum. Ama kilo almamis gibi biseyiz. Sütüm yok gibi. Hastane tarzi cihaz kiraladim, bir ogun anca cikiyo gerisi mama. Premature annelerine bisey sormak istiyorum, size probiyotik damla verdiler mi❣
İnşallah geçer canım, anestezi yapılırken belimden kendimi çok kastım ben baya korktum çünkü belki o yüzden olmuşturanestezi yapılırken ben bacagimin bir tarafına dogru agri hissetmistim. tam o sinir hattı 20 gun falan agridi ama geçti insallah senin de gecer. bir tanidigimin 1 sene devam etti doktorlar ona fıtık olmussun anestezi ile ilgili degil dediler
İnşallah sancılar kontrol altına alınır da evine gidersin şimdi hastane ortamı da seni yormuştur
Biraz daha beklesinler de yeter ki, yine yatarım modundayım canım.
Biogala damlayi kabizlik icin verdiler, probiyotik ise erken dogmus cocuklarda sindirim sistemini gelistirmek icinmis. Kabiz olanda kullaniyorum ama diger cocuk kabiz olmadigi icin probiyotigi kullanmalimiyim bilmiyorum . 3 tane cocuk doktoru onerdi, ilerde cok faydasini gorursunuz dediler. Kullanan var mi acaba sitede. (Nbl probiyotik) süt icin tavsiyelerini yapicam cnm, tesekkur ederimBiogaia dye buse cocuklara verdiler sut ucin dr bana galaktago verdi çöl sut yapiyor ve humana cay canm öneririm kime desem sütü taşti
Bildiğim kadarıyla Biogaia da probiyotik damla. Biraz araştırmıştım daha uygun bir alternatif olur mu diye ama bunun içeriği güzel ve iyi geliyor çocuklara. O yüzden biz kullanıyoruz düzenli olarak her gün. Çocuk doktoru önerdi sağlık ocağında da söylediler düzenli kullanın gazı yok diyip vermemezlik etmeyin dediler. Zaten 3-4 aylık olana kadar böyle veriliyormuş sindirim sistemi iyice gelişene kadarBiogala damlayi kabizlik icin verdiler, probiyotik ise erken dogmus cocuklarda sindirim sistemini gelistirmek icinmis. Kabiz olanda kullaniyorum ama diger cocuk kabiz olmadigi icin probiyotigi kullanmalimiyim bilmiyorum . 3 tane cocuk doktoru onerdi, ilerde cok faydasini gorursunuz dediler. Kullanan var mi acaba sitede. (Nbl probiyotik) süt icin tavsiyelerini yapicam cnm, tesekkur ederim
Allah ve yardımcın olsun inşallahBiraz daha beklesinler de yeter ki, yine yatarım modundayım canım.
Kasılmalar hala düzensiz çok şükür ki, bazen bebişlerden birinin kalbi hızlanıyor, onu kontrol ediyorlar, ama şükür bugüne gelebildik
Amin inşallah , hepimizinAllah ve yardımcın olsun inşallahsağ salim kucağına almak nasip etsin
Allah razi olsun. Rabbim cumlemizin evlatlarini ana babalarina bagislasin. 34. Haftada yaptim suyum gelmistiAllah analı babalı büyütsün inşallah, kaç haftalık doğum yaptınız? Allah yardım eder elbet vermişse yükü bakma kolaylığı da verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?