• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Merhaba kızlar sizi uzun süredir takip ediyorum ben de 11 haftalık ikiz hamilesiyim ilk gebeliğim inşallah sizlere tek sorum bebeklerinizin ikiz olduğunu çevrenize söylediniz mi yada ne zaman söylediniz bunun için kendi aileniz eşinizin ailesi ve yakın çevre akrabada giriyor. Ben söylenmemesi taraftarıyım fakat acaba bu konuda fazla mı tepki veriyorum yada Allah'ın bildiği kuldan saklanmaz mı. Benim saklamamın sebebi göz var nazar var diye 😔

Merhaba kızlar sizi uzun süredir takip ediyorum ben de 11 haftalık ikiz hamilesiyim ilk gebeliğim inşallah sizlere tek sorum bebeklerinizin ikiz olduğunu çevrenize söylediniz mi yada ne zaman söylediniz bunun için kendi aileniz eşinizin ailesi ve yakın çevre akrabada giriyor. Ben söylenmemesi taraftarıyım fakat acaba bu konuda fazla mı tepki veriyorum yada Allah'ın bildiği kuldan saklanmaz mı. Benim saklamamın sebebi göz var nazar var diye 😔
Merhaba, hayırlı olsun öncelikle. Allah herkese versin hayırlı evlat ama ben eşimin ailesine 3-4 aylıkken söyledik kendi ailem başından beri biliyordu tabi onlar güvenliydi. Ve şu an komşularım bile bilmiyor ikiz olduğunu Akraba falan desen 6. Ayda duydu oda kv sagolsun. Yani 3-4 aya kadar söyleme hem riski geçmiş olursun hemde nazara karşı söyleme

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Burada tek bakan arkadaşlardan da cesaret alarak ikizlerle bir beslenme ve uyku düzeni oluşturmaya karar verdim. Benimkiler 33 haftalık doğdu, şu an 2 aylıklar yani miadlarını yeni geçtiler. Ben geceleri tek bakıyorum ama eve geldiklerinden beri uyumadım desem yeridir. Çünkü çoğunlukla 30-40 CC içip uyuyorlar 1 saat sonra yine istiyorlar.

Bugün 3 saatte bir besleme ve uyku rutini denemelerine başladım. Tabii beslenme konusunda zorlanıyoruz, ağlıyorlar oyalamaya çalışıyorum 3 saat dolsun diye. Ama o kadar ağlarlarken hata mı ediyorum diye çok düşündüm. Yanımdakiler de vicdansızmışım gibi bakıyor iyice kötü hissediyorum daha 2 öğün oldu bir de 🤦🏻‍♀️

Kucağa alıştırma konusunda da aynı şeyi yaşamıştım. Yardıma gelenlerle neredeyse kavga ettim kucağa almayın yerinde sakinleştirin diye. O zaman da ikide bir ay ağlıyo bi kere bağrına bas bilmem ne diyip durdular nasıl üzülüyorum nasıl anlatamam. Sanki benim içim acımıyor istemiyorum onları kucağıma almak. En son baya sert tepki koyunca bir daha demediler.

Biraz uzun oldu ama sizce bu beslenme ve uyku eğitimi konusunda hata mı ediyorum baya vicdan azabı çekiyorum 😔
3 saat mama vermeyip arada emziriyor musun? uyku eğitimine bu ay başlanmaz duzeltilmis 4 aylari dolsun hevesini kirmak istemem ama bence yanlis yoldasin bir iki ay daha sık dişini sonra istersen en katisini verirsin kucagina al bebeklerini bu zamanları bir daha geri gelmeyecek
ben bir kac uyku egitimi kitabi okudum hemen hepsinde yenidogsn doneminde egitim verilmez yaziyor. kucaga alınır. 3 saat benim bebeklerim beslenmeden asla durmuyorlar daha yeni yeni 2 saate çıktık geceleri bazen 3-4 saat oluyor. sadecr mama vermeme rağmen böyle. mideleri küçük. bizimle bağ kurduklari aylar bunlar

Merhaba, hayırlı olsun öncelikle. Allah herkese versin hayırlı evlat ama ben eşimin ailesine 3-4 aylıkken söyledik kendi ailem başından beri biliyordu tabi onlar güvenliydi. Ve şu an komşularım bile bilmiyor ikiz olduğunu Akraba falan desen 6. Ayda duydu oda kv sagolsun. Yani 3-4 aya kadar söyleme hem riski geçmiş olursun hemde nazara karşı söyleme
Çok teşekkür ederim bende söylememe taraftarıyım fakat benim kardeşim yanlışlıkla ağzından biraz kaçırmış kayınvalide me onun da ağzı çok gevşek olduğu için söylemek istemeyip yanlış anlamadın dedik ama eşimde biraz söyleyelim niye oda anne bilsin dua eder duyo diyemiyorum ağzı hiç durmuyor davulla herkese söyler biraz tepki koydum haksız olmaktan korktum

Pembe Lotus Pembe Lotus canım nasılsın eve çıktınız mı bebişlerin seninle mi kaç kg doğdular kaç haftada doğmuşlardı tam olarak ☺️
Cuma akşamı hastaneden cikisimiz yapıldı
Kızımla geldik evimize oglum entube kuvezde durumu iyiyimis ama bende gördüm
Kızım 2.650 oglum 2.890 kilo 35+1 dogdular

3 saat mama vermeyip arada emziriyor musun? uyku eğitimine bu ay başlanmaz duzeltilmis 4 aylari dolsun hevesini kirmak istemem ama bence yanlis yoldasin bir iki ay daha sık dişini sonra istersen en katisini verirsin kucagina al bebeklerini bu zamanları bir daha geri gelmeyecek
ben bir kac uyku egitimi kitabi okudum hemen hepsinde yenidogsn doneminde egitim verilmez yaziyor. kucaga alınır. 3 saat benim bebeklerim beslenmeden asla durmuyorlar daha yeni yeni 2 saate çıktık geceleri bazen 3-4 saat oluyor. sadecr mama vermeme rağmen böyle. mideleri küçük. bizimle bağ kurduklari aylar bunlar
Haklısın canım hata etmişim bıraktım hemen çok erken şu an bu eğitim için. Benimkiler de o kadar durmuyor gece bile ama belki öğretebilirim sanmıştım. çok küçükler dediğin gibi duracak kadar yiyemiyorlar da

Ben aileme ve çok yakın arkadaşlarıma söyledim. Eşimin ailesine de bayramda gidince söyleyeceğiz. 12 hafta bitmiş oluyor eminim çok sevinecekler ve bol dua edeceklerdir. Ama çalıştığım kurum çok kalabalık ve herkes her şey hakkında yorum yapıyor diye onlara bi 16-17 hafta bitmeden söylemeyi düşünmüyorum🙈

Biz de söylemek istemedik sizin gibi düşünerek ama işler hic umduğumuz gibi gitmedi. Annem babam tarafta da tek ikiz hamile kalan benim, 4. Ayda dıdının dıdısı bile öğrenmişti, keza esim tarafta da öyle🥲 ama ben bi kac arkadaş dışında iş arkadaşlarıma 20 haftalikken söyledim, karnim cok çıkmamıştı hamile olduğumu bile anlamadı kimse bol giyiniyordum, bi de ikizi duyunca herkes şok oldu🙃 Allahim nazarlardan kötü gözlerden korusun cumle yavrularimizi, saglikla gelsinler, kendinizi nasıl rahat hissedeceksiniz öyle yapın bence.

Merhaba arkadaşlar 16 haftalık ikizlerime gebeyim. Bu forumu yeni keşfettim . Sizlere bir kaç sorum olacaktı . Cevaplarsanız sevinirim.
İstanbulda Anadolu yakasında doktor ve hastane konusunda bilgi ve tecrübelerinizi öğrenmek isterim. Hala bir doktor ve hastaneye katar veremedim. Misal bebek yoğun bakım ihtiyaçı olursa diye araştırma halindeyim . Özel hastaneler son zamlarla beraber doğumu 25.000 binlere kadar getirmişler. Hekiminden , hastanesinden belki yoğun bakımından memnun olan , olmayan benimle paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler

Merhaba arkadaşlar 16 haftalık ikizlerime gebeyim. Bu forumu yeni keşfettim . Sizlere bir kaç sorum olacaktı . Cevaplarsanız sevinirim.
İstanbulda Anadolu yakasında doktor ve hastane konusunda bilgi ve tecrübelerinizi öğrenmek isterim. Hala bir doktor ve hastaneye katar veremedim. Misal bebek yoğun bakım ihtiyaçı olursa diye araştırma halindeyim . Özel hastaneler son zamlarla beraber doğumu 25.000 binlere kadar getirmişler. Hekiminden , hastanesinden belki yoğun bakımından memnun olan , olmayan benimle paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler
Ben ümraniyede çakmak erdem hastanesine gidiyorum. Hem muayene fiyatı uygun hem de doğum fiyatları. Bir araştırın derim

Haklısın canım hata etmişim bıraktım hemen çok erken şu an bu eğitim için. Benimkiler de o kadar durmuyor gece bile ama belki öğretebilirim sanmıştım. çok küçükler dediğin gibi duracak kadar yiyemiyorlar da
Canım ben de 3 saatte bir önce emziriyorum sonra sağdığım sütümden biberonla veriyorum. Ama şu uyku eğitimi için kucağa almama olayı pek doğru gelmedi bana da 😟 bide bizim çocuk doktoru onlar ne zaman isterse, ne zaman ağlarsa kucağına al dedi bana özgüvenleri gelişiyormuş bu dönemde.

Çok teşekkür ederim bende söylememe taraftarıyım fakat benim kardeşim yanlışlıkla ağzından biraz kaçırmış kayınvalide me onun da ağzı çok gevşek olduğu için söylemek istemeyip yanlış anlamadın dedik ama eşimde biraz söyleyelim niye oda anne bilsin dua eder duyo diyemiyorum ağzı hiç durmuyor davulla herkese söyler biraz tepki koydum haksız olmaktan korktum
Sen yine kv kırmadan yumuşak dille söylersin riskli süreçteyim kimse bilmese daha iyi olur filan de. Ben daha önce düşük yaşamıştım tanıdığım hoca vardı ikiz olduğunu söyleme etrafına demişti. Yine de allah'a emanet meleklerimize 🤲❤️

Cuma akşamı hastaneden cikisimiz yapıldı
Kızımla geldik evimize oglum entube kuvezde durumu iyiyimis ama bende gördüm
Kızım 2.650 oglum 2.890 kilo 35+1 dogdular
Hadi gözün aydın canım çok sevindim ❤️ oğlunun kilosu daha iyi ama entübe nedeni neydi canım. Oda bir kaç güne kucağına gelir inşallah ☺️

Kizlar bir sey sorcam size.

Istanbulda bebek bakımı ile ilgili eğitim veren bir kurs var mi? Haftasonu esimle birlikte uygulamalı bir kursa gitsek cok guzel olur diye düşünüyorum.

Bilen varsa yazabilirseniz çok sevinirim.

Sen yine kv kırmadan yumuşak dille söylersin riskli süreçteyim kimse bilmese daha iyi olur filan de. Ben daha önce düşük yaşamıştım tanıdığım hoca vardı ikiz olduğunu söyleme etrafına demişti. Yine de allah'a emanet meleklerimize 🤲❤️
Ya çok teşekkür ederim canım dün akşama göre sinirim biraz geçti ama kayınvalidesi hiç güvenmiyorum ama eşime bişey diyemiyorum onu seviyorum annesi işte ağzını tutamadığını biliyor ama sanırım annesi olduğu için bilsin istiyor rabbim korusun gerçekten evlatlarımızı

Back