• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Merhaba herkese 🖐 premature annesi olmak ve lohusalik cok zor gercekten 😪 rabbim herkese vakitli dogum nasip etsin. Uzun bi hastane surecimiz oldu, buralara girmeyi birakin telefonu elime alamadim. Cok sukur taburcu olduk evdeyiz. Annemlerdeydik ama kimse cocuklara dokunmak istemiyor , herkes korkuyor :) sezeryan yerim zor iyilesiyor , gecen gun ayaga kalkar kalkmaz bi sicaklik hissettim foş diye, megersem kan mis , cok korktum tabi. Doktora gittik ikiz gebelikte rahmin kendini toplamasi zor oluyo dedi , igne yaptirdi, ultrasonda bakti kanama alani gorunuyo zamanla atarsin dedi .ilac verdi. Insallah toparlariz da cocuklara daha guzel bakariz. Xiomi tarti var evde , bebegin agirligini da hesapliyo. Dogru mu bilemiyorum. Ama kilo almamis gibi biseyiz. Sütüm yok gibi. Hastane tarzi cihaz kiraladim, bir ogun anca cikiyo gerisi mama. Premature annelerine bisey sormak istiyorum, size probiyotik damla verdiler mi❣
Mamayı kaç cc hazirliyorsunuz? Bizimkiler doyumsuz oldu. Sütüm az ama veriyorum sürekli çıksın ya da çıkmasın. Mama da büyüğe 75, küçüğe 60 veriyorduk. Emzirme danışmanı hemşireler obez olur mamada çocuk, azaltmayi hedefleyelim, mamadan biraz kesip yerine meme koy dedi. Her saat meme isterler, al emzir dedi. Saat başı da değil yarim saatte bir uyandilar. sürekli sütüm olmadi. Açlıktan uyuyamadilar. Hiç güç yetmiyor. Benim her saat sütüm dolmuyor. İkisi ayni anda ağlıyor. Çıkmaza girdim

Biogala damlayi kabizlik icin verdiler, probiyotik ise erken dogmus cocuklarda sindirim sistemini gelistirmek icinmis. Kabiz olanda kullaniyorum ama diger cocuk kabiz olmadigi icin probiyotigi kullanmalimiyim bilmiyorum . 3 tane cocuk doktoru onerdi, ilerde cok faydasini gorursunuz dediler. Kullanan var mi acaba sitede. (Nbl probiyotik) süt icin tavsiyelerini yapicam cnm, tesekkur ederim
nbl ben kullanıyorum. biogaia kullanırken ishal oldu bir tanesi belki ilgisi vardir diye onu kesti doktor nbl önerdi

Mamayı kaç cc hazirliyorsunuz? Bizimkiler doyumsuz oldu. Sütüm az ama veriyorum sürekli çıksın ya da çıkmasın. Mama da büyüğe 75, küçüğe 60 veriyorduk. Emzirme danışmanı hemşireler obez olur mamada çocuk, azaltmayi hedefleyelim, mamadan biraz kesip yerine meme koy dedi. Her saat meme isterler, al emzir dedi. Saat başı da değil yarim saatte bir uyandilar. sürekli sütüm olmadi. Açlıktan uyuyamadilar. Hiç güç yetmiyor. Benim her saat sütüm dolmuyor. İkisi ayni anda ağlıyor. Çıkmaza girdim
ilk aylar bu beslenme işini düzenlemek cok zor canim Allah hepimize yardim etsin. bunca tanıdığım bebek arasinda mamadan obez olan yok benim buyuk cocuk sadece mama ile buyudu yaşıtlarına göre daha zayif şuan. ek gida döneminde tombik olan bebeler zayıfliyor aşırı bir kilo alimi olmadığı sürece cok önemsemeyin

Merhaba kızlar. Bebek göbek fıtığı kemerini kullanamadık. Oğlum çok huzursuz oldu. Göbek deliğine denk gelen yuvarlak kısım fazla büyük. Kendiliğinden geçsin diye beklicez mecburen 🤷🏼‍♀️

Merhaba kızlar. Bebek göbek fıtığı kemerini kullanamadık. Oğlum çok huzursuz oldu. Göbek deliğine denk gelen yuvarlak kısım fazla büyük. Kendiliğinden geçsin diye beklicez mecburen 🤷🏼‍♀️
Benim o göbeği dışarıda olan oğlum altını açınca çok huzursuz oluyor sürekli ağlıyor diğeri öyle değil. Acaba onunla alakalı olabilir mi 🙄

Benim o göbeği dışarıda olan oğlum altını açınca çok huzursuz oluyor sürekli ağlıyor diğeri öyle değil. Acaba onunla alakalı olabilir mi 🙄
İnternette ağrı yapmaz diye okumuştum ama ben de şüpheleniyorum. Altının açılmasını genelde sevmiyor bebişler kuzum onla ilgisi yoktur ama 🤔

Biri 60 biri 40 cc. Süt vermeyi cok isterdim ama hem sütüm yok hem emmiyolar. Biberona alışan cocugumu bi gorseniz resmen memeyle kavga ediyor. Cok sinirleniyo agliyo memeyi istemiyo :( kilo da almiyolar , nasil buyutecez bilmiyorum. Uyku zaten yok, azicik uyudugum vakittede hep kabuslar goruyorum. Allah yardim eder insallah

Kızlar biberon ısıtıcısı aldınız mu kullanışlı olur gibi geliyor 2 bebeyle kullanan alan oldumu acaba ??

Kizlar kapi susu ya da çikolata yaptırdınız mi?
Pandemi donemi hastaneye ziyaretçi olmaz kapi susune gerek var mi bilmiyorum , ama çikolata ya da doğdukları gun icin süs bir sey yaprirsam mi diyorum.

Kizlar kapi susu ya da çikolata yaptırdınız mi?
Pandemi donemi hastaneye ziyaretçi olmaz kapi susune gerek var mi bilmiyorum , ama çikolata ya da doğdukları gun icin süs bir sey yaprirsam mi diyorum.
Canım ben yaptırcam ama süsü odalarının kapısına çikolatayıda eve gelenler için hastaneye eşya taşımak istemiyorum hiç

Ufak çaplı bi aglama krizi 😭kimse anlamıyor beni agrilarim odemlerim geçmiyor ☹annem anca telefondan iyisin sen bakarsın deyip duruyor destek sıfır pazar günü geldi 3saat durdu gitti aglamamak için günlerdir tutuyorum kendimi bosaldim iyi geldi birazdan antibiyotik ve ağrı kesici igne için çıkacağız evden Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲

Ufak çaplı bi aglama krizi 😭kimse anlamıyor beni agrilarim odemlerim geçmiyor ☹annem anca telefondan iyisin sen bakarsın deyip duruyor destek sıfır pazar günü geldi 3saat durdu gitti aglamamak için günlerdir tutuyorum kendimi bosaldim iyi geldi birazdan antibiyotik ve ağrı kesici igne için çıkacağız evden Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲
Canım tek mi bakıyorsun oğlun çıktımı bende tek bakıcam çok korkutorum 😞sezaryan yerin mi ağrı yapıyor bende baş ve boyun ağrısından çok korkuyorum Allahım bu günleri hayırlısı ile atlatmayı nasip etsin

Kizlar sezeryan sonrasi gelip karnina bastiriyorlar diye duydum. KRdesime sordum yok oyle bir sey demisti. Ama geçenlerde biri daha dedi. Sezeryandan sonra arada bi ebeler gelip karna bastiriyormus. Inanilmaz can yanıyormuş.

Dogum yapan anneler sizlere de yapildu mu?

Canım tek mi bakıyorsun oğlun çıktımı bende tek bakıcam çok korkutorum 😞sezaryan yerin mi ağrı yapıyor bende baş ve boyun ağrısından çok korkuyorum Allahım bu günleri hayırlısı ile atlatmayı nasip etsin
Evet tek bakıyorum oglum çıkmadı daha
Benim karnım bacak ve ayaklarımda aşırı ödem var
Spinal anestezi bağlı sirtim başım ağrıyor agri kesici igne oluyorum 2tane enfeksiyon olmayayim diye günlük vurundugum antibiyotik igne var bide gunde bi tane genta adinda bi ignem var ağrı kesici ile toplam 4 igne oluyorum günlük

Akşam oturduğum yerde kan boşaldı ben normal diye düşündüm pedime baktim kanama vajinal degil Dr bugün sezeryan dikisinin uzerindeki bantı cikarmisti kanama ordandi acilen doğum yaptığım hastaneye gittik pansuman yapıp steril bez koyup boydan boya bantlandi
Sabah dr muayenesine gideceğiz

Back