• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Biz de söylemek istemedik sizin gibi düşünerek ama işler hic umduğumuz gibi gitmedi. Annem babam tarafta da tek ikiz hamile kalan benim, 4. Ayda dıdının dıdısı bile öğrenmişti, keza esim tarafta da öyle🥲 ama ben bi kac arkadaş dışında iş arkadaşlarıma 20 haftalikken söyledim, karnim cok çıkmamıştı hamile olduğumu bile anlamadı kimse bol giyiniyordum, bi de ikizi duyunca herkes şok oldu🙃 Allahim nazarlardan kötü gözlerden korusun cumle yavrularimizi, saglikla gelsinler, kendinizi nasıl rahat hissedeceksiniz öyle yapın bence.
Amin inş rabbim evlatlarımızı nazarlardan korusun ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş belkide evhamda yapıyor olabilirim yada batıl inançta olabilir ama ne bilim bazı şeyler sanırım bizim elimizde olmadan yayılıyor😔

Kizlar bir sey sorcam size.

Istanbulda bebek bakımı ile ilgili eğitim veren bir kurs var mi? Haftasonu esimle birlikte uygulamalı bir kursa gitsek cok guzel olur diye düşünüyorum.

Bilen varsa yazabilirseniz çok sevinirim.
Ben de çok istiyorum aslında. Fazlasıyla işimize yarayacak diye düşünüyorum. Özellikle de ikiz bebeklerde baya ihtiyacımız olacak 😍 🐣🐣

Haklısın canım hata etmişim bıraktım hemen çok erken şu an bu eğitim için. Benimkiler de o kadar durmuyor gece bile ama belki öğretebilirim sanmıştım. çok küçükler dediğin gibi duracak kadar yiyemiyorlar da
evet o kadar icemiyorlar 5. aylara doğru saat basi uyanmayacaklar o zamana kalmaz zaten de en gec diyeyim. kim westin sleep lady diye bir kitabi var cok guzel ve ayrintili okumani öneririm sonra ahu tukelin cicek ailem programı var online büyük ogluma onun programindan saat duzenlemesi yapmıştım cok iyi gelmisti saatleri düzenleyince uyku eğitimine gerek kalmamisti. ikizlerime de ayni yolu izlemeyi düşünüyorum yetmezse egitim de vericem ama en az 4 ayi doldurmalari lazim iste

evet o kadar icemiyorlar 5. aylara doğru saat basi uyanmayacaklar o zamana kalmaz zaten de en gec diyeyim. kim westin sleep lady diye bir kitabi var cok guzel ve ayrintili okumani öneririm sonra ahu tukelin cicek ailem programı var online büyük ogluma onun programindan saat duzenlemesi yapmıştım cok iyi gelmisti saatleri düzenleyince uyku eğitimine gerek kalmamisti. ikizlerime de ayni yolu izlemeyi düşünüyorum yetmezse egitim de vericem ama en az 4 ayi doldurmalari lazim iste
Teşekkür ederim canım iki önerine de bakacağım zaman hızlı geçiyor şimdilik tadını çıkarmaya karar verdim :)

Kizlar bir sey sorcam size.

Istanbulda bebek bakımı ile ilgili eğitim veren bir kurs var mi? Haftasonu esimle birlikte uygulamalı bir kursa gitsek cok guzel olur diye düşünüyorum.

Bilen varsa yazabilirseniz çok sevinirim.
Esra Ertuğrul var instagramda bebeimgeliyor...ama sana uzak,Bostancı da

Doğum yapmış anneler odemleriniz nasıl gitti benim bacak ayak göbek hepsi odemliydi Doğumdan öncede çok rahatsız ediyor şuyuda çok içiyorum

Ben de çok istiyorum aslında. Fazlasıyla işimize yarayacak diye düşünüyorum. Özellikle de ikiz bebeklerde baya ihtiyacımız olacak 😍 🐣🐣
Aptamil ilk adımlarım diye bir sey var. Orda online çeşitli egitimler oluyor aslinda ama ben gidip eğitim alabileceğimiz bir yer var mi onu merak ediyorum.
Bebek bakımı, beslenmesi, davranışsal yaklaşım, bebek ilkyardimu gibj eğitimler...

Doğum yapmış anneler odemleriniz nasıl gitti benim bacak ayak göbek hepsi odemliydi Doğumdan öncede çok rahatsız ediyor şuyuda çok içiyorum
Canım benim ayaklarımın şişi falan tam 1 haftada gitti, doğumdan sonraki 15. Günde de 1,5 kilo fazlam kalmıştı ☺️ İnşallah senin de çabucak geçer ödemlerin, bebişine de tez vakitte kavuşursun 🙏🏻

Doğumdan sonra sağ kalça kemiğim ve belimin sağ tarafı acayip ağrımaya başladı ve artık resmen topallıyorum 😟 ameliyattan ve spinal anesteziden kaynaklı diye düşünüyorum ama pazartesi gününe fizik tedaviden randevu aldım. İnşallah geçici bir durumdur 🙏🏻 Doğumdan sonra benzer bir şey yaşayan oldu mu aramızda?

benim kizlar cok fena kucakçi... cok da nazlilar. tamam gazlari oluyor ama sürekli değil bence. hafif de reflu var o da cok degil. kabiz degiller. niye sürekli huysuzlar sürekli aglama mizlama halindeler bilmiyorum oglum da boyleydi baska tür bebek cikmiyo benden galiba. uyutma seanslari cok uzun suruyor kucakta salliyorum veya yürüyorum. beyaz gürültü hep açık. poposuna pışpış modu on. uyuttum diyelim koydugum yerde anında gözler açılıyor hop tekrar kucağa. mama düzenleri de yok biri iştahsız biri çok iştahlı ne zaman acikacagini her zaman ongoremiyorum
Doğduğuklarindan beri boyleler mi yavrum yoksa sonradan mi basladi ? Benimkilerin de sesi yeni vikmaya basladi korkuyorum😔
Aynen ya doktorlar hiç sallamıyor da ben taktım ona içinde bağırsak olduğu için öyle fırtlıyormuş ıyy içim tuhaf oldu 😅 neyse yazdım doktora tekrar bebek göbek fıtığı kemerleri varmış kullanayım mı diye kullanabilirsiniz dedi. Aldım şimdi internetten bakayım gelsin deneyeyim yine haber vereyim size 😂
Denemeni bekliyorum 😂
Ayyy öyle mi ya benim de aklıma gelmişti valla öyle olabileceği ama doktor diyince sorun olmaz diye düşündüm bebek kulak pamuğunu zeytinyağına bulayıp yaptık birkaç kere 😬🤷🏼‍♀️
Bana da doktor yapmayin demişti.
Benim bildiğim kadarıyla escinsellik temeli ters ilişkiden zevk almakla ilgili degil, kendi cinsiyetine ilgi duymak. Zaten ilgi duyduğu için cinsellik yasamak istiyorlar. O yuzden bu söylediğiniz bilimsel bir gerçek olmayabilir.
Aslında tam olarak öyle değil. Freud yanlış uyarıların bilinçaltına mesajlar verdiğini ve zamani geldiğinde başka faktörlerle birleşince sebep olabilecegini söylüyor. Tabi ki doğrudur diye bisey yok. Bazi doktorlar fitile karsiyken diğerleri kullanıyor. Yorum meselesi.

Bebeklerin 10 güne kadar yapmaması normal dedi masaj yap dedi kulak çöpünü önermiyorum dedi. Daha önceden başka doktora gittiğimde jel vermişti o çok faydalıydı birde onu dene cnm bn arada onuda yapıyorum.
Konuşayım doktorla bakalik kuzum benim nasıl ama bak ilk gelen kaka asiri sert sonra gelen yumuşak oluyor o ilki çıkarana kadar agliyor yavrum

Doğumdan sonra sağ kalça kemiğim ve belimin sağ tarafı acayip ağrımaya başladı ve artık resmen topallıyorum 😟 ameliyattan ve spinal anesteziden kaynaklı diye düşünüyorum ama pazartesi gününe fizik tedaviden randevu aldım. İnşallah geçici bir durumdur 🙏🏻 Doğumdan sonra benzer bir şey yaşayan oldu mu aramızda?
Canim ben eğildim mi kalkamıyorum resmen emekleyerek tutunarak kalkıyorum perişan oldum normal diyorlar

Mutlu günler herkese 🌸 Bebişinde göbek fıtığı olan var mı? Zamanla geçiyormuş heralde doktor üzerinde durmadı ama ne bileyim yine de içime sinmiyor. Bunun için bir şey yapan var mı? Para falan bağlamak dışında çünkü bebişler durmuyor yerinden oynuyor 😊
Benim birinde var, simdilik sorun yok biraz bekleyecegiz. Cok asiri aglatmamanizi, bir de cooook kabiz olmamasini tavsiye edebilirim

Herkese merhaba,doğum yapanlar bebeklerinizi sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah...hamile olanlarda sağlıkla zamanında kucağınıza alın inşallah.
2 gün önce ikizlerimi dünyaya getirdim,ikisi de küvezde. Önce birini vermişlerdi hemen,o ara sütüm gelir gibi oldu çok emmemişti ama aynı günün akşamı küveze kaldırdılar. 2 saate bir pompayla sağıyorum hastanede ama süt gelmiyor...bu şekilde olup sonradan gelen var mı?
Tabi ki sut gelecek, oncelikle olumlu dusunmeyi (sut orada cunku) su icmeyi, humana/bestlak ya da galaktago kullanmayi, ihtimal var ise lohusa serbeti icmeyi unutmayin
Her 2 saatte bir once ilik havlu koyun ya da minicik bir meme dusu. Sonrasinda elle masaj yapin elinize minik dugumcukler gelecek, dairesel olarak ovun, en son aerolaya (kahverengi bolgeye) meme basina dokunmadan 4 taraftan parmaginizla bastirin. Boylece ilk damlayi gormeniz lazim. Pompayi once 2dk masaj modunda calistirin sonra sagim yapin.
Ve dogum sonrasi ilk gunler gunde 8 kez 3-5ml iciyorlar, damlalar gelse yeter. Pompadan şeker ignesine cekin posete siringayi koyup bebeklere yollayin..
Bol bol olsun insallah o bebeklere en uygun besin bizim premature sutumuz❤👍

Back