• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Ben 28 hafta 3 gunlugum canim. Doktor her sey yolunda giderse bana 36 da alirim demisti. Cunku ikiz gebeliklerdr atoni riski var demisti.

34 den sonra cogu tanıdığım ikiz gebe ayağa kalkmakta zorlanıyordu canim. Doktorun 37 dedigu 36 haftayı geçip 37 den gun alınca mi? Ya da 37 yi geçip 38 den gun alması mi?
Günaydınlar..
İşte ben de bu atoniden korkuyorum ama doktor çok rahat. Eğer onlar gelmeye karar vermez, sağlıkla ilgili bir sıkıntı yaşanmazsa 38+x’de almayı düşünüyorum dedi. Ben o kadar böceklerin dayanabileceğini düşünmüyorum gerçi ama bugün kontrol var şu atoni işini sorayım bakayım.

Kızlar hamilelik takvimi olmayanlar merak ediyorum kimler kac haftalik sırada kim var en yakın doğum yapacak😍benim yarın tam 34 haftalik oluyor persembe 35ten gün almaya basliyorum Dr 36 alin diyorum oda 37 diyor kilolu hamile kaldigim için karnım çok büyük sırtım kaldırmıyor artik

Sanırım w30-32’den sonra pek sıraya bakmadan ilerleyecek. Allahım hepimize hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin 🙏🏻🍀

Tecrübeli arkadaşların tüyolarını unutmayalım hastane/bebek çantalarını hazırlarken. Ben mesela ilk sırada “pipet” koydum. Hatta ve hatta evde bile pipete başladım. Tam uzanıyorum kendime rahat pozisyon buluyorum, su için kalkınca rahatım kaçıyordu. Öyle olunca su içmez hale gelmiştim. Pipetle çok rahat ettim 🥰

Kıyamam ya, yaranı deşmek istemezdim kusura bakma rabb'im kimseye göstermesin 🌷 allah sağ salim kucağına vermeyi nasip etsin inşallah bak hayirlisiyla allah bir değil iki müjde verdi sana 🌸🌸🥰
Sorun değil canım insan unutmasada alışıyor malesef inşallah bu sefer Rabbim yüzümüze gülerde kucağıma alırım Allahın izniyle 🙏

Kızlar nasılsınız? Bebeklere tek bakınca buraya bakamadım hiç. Sanırım yeni doğan bebiş yok benden sonra. Doğum yapanlara bisey soracağım d vitamini kullanıyor musunuz? Ne marka verdi doktorunuz?
İyi olmaya çalışıyoruz canım 😉 uykusuzluğu ve loğusalığı saymazsak tabi ☺️ Bize doktor bu d vitaminini verdi. Bebişlere günde bir fıs tok karna kullanıyoruz

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 39
İyi olmaya çalışıyoruz canım 😉 uykusuzluğu ve loğusalığı saymazsak tabi ☺️ Bize doktor bu d vitaminini verdi. Bebişlere günde bir fıs tok karna kullanıyoruz
Uykusuzluk zaten en büyük sorun 🤦🏼‍♀️ senin bebislerin kilosu ne durumda kuzum? Bunu bende duymuştum ama doktor başka vermiş ve hoşuma gitmedi. Başka alayım dedim de

Uykusuzluk zaten en büyük sorun 🤦🏼‍♀️ senin bebislerin kilosu ne durumda kuzum? Bunu bende duymuştum ama doktor başka vermiş ve hoşuma gitmedi. Başka alayım dedim de
Bu vitamin iyi gibi canım, ekstra bir olumsuzluk yaşamadım ben. Bebişler henüz 3 kilo olmadılar maalesef kızım 2700 civarı oğlum en son kontrolde 2500 falandı. Cuma günü kontrolümüz var bakalım doktor ne diyecek

Sanırım w30-32’den sonra pek sıraya bakmadan ilerleyecek. Allahım hepimize hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin 🙏🏻🍀

Tecrübeli arkadaşların tüyolarını unutmayalım hastane/bebek çantalarını hazırlarken. Ben mesela ilk sırada “pipet” koydum. Hatta ve hatta evde bile pipete başladım. Tam uzanıyorum kendime rahat pozisyon buluyorum, su için kalkınca rahatım kaçıyordu. Öyle olunca su içmez hale gelmiştim. Pipetle çok rahat ettim 🥰
Termos ya da o ozellikte bardak, Muslin, maske, kolonya, hurma, humana

Kızlar nasılsınız? Bebeklere tek bakınca buraya bakamadım hiç. Sanırım yeni doğan bebiş yok benden sonra. Doğum yapanlara bisey soracağım d vitamini kullanıyor musunuz? Ne marka verdi doktorunuz?
Gunde 1 kez sutunun icine 1ml PDR600 multivitamin, 3damla dvit3, 5damla biogaia, ilave kalori olarak 1cay ks. zeytinyagi veriyoruz.
Onumuzdeki ay demir baslanacak.

Hasatim cikti, ilk round kontrollerin cogu tamam. Usgler cekildi, EKO cekildi, kardiyoloji ve uroloji kontrolleri tamam. Bobrek genislemesi bitmis hersey normale dönmus, kalp ok, beyin ok, kalca cikigi yok. Cok sukur 🤲
Cuma 2.ROP, Cmt Pediyatrik nöroloji kontrolu var.
Bebeklerin biri 3 kiloya yaklasmis, haftaya tamamdir insallah💜🤲
(Bilgi mahiyetinde) bundan sonra 6.ay devlet hastanesinde isitme testi tekrarlanmasi, erkeklere 6.ayda uroloji kontrolu tekrarlanmasi gerekiyor.

Hasatim cikti, ilk round kontrollerin cogu tamam. Usgler cekildi, EKO cekildi, kardiyoloji ve uroloji kontrolleri tamam. Bobrek genislemesi bitmis hersey normale dönmus, kalp ok, beyin ok, kalca cikigi yok. Cok sukur 🤲
Cuma 2.ROP, Cmt Pediyatrik nöroloji kontrolu var.
Bebeklerin biri 3 kiloya yaklasmis, haftaya tamamdir insallah💜🤲
(Bilgi mahiyetinde) bundan sonra 6.ay devlet hastanesinde isitme testi tekrarlanmasi, erkeklere 6.ayda uroloji kontrolu tekrarlanmasi gerekiyor.
Masallah canm kuzulara 🤲🤲

Doğum yapmış anneşkolar ayni anda emzirebiliyormusunuz? Tavsiye ediyormusunuz? Okudugum kadari ile a aydan sonra ayni anda deniyebilirsiniz diyorlarda sizde durumlar nasil?

Gunde 1 kez sutunun icine 1ml PDR600 multivitamin, 3damla dvit3, 5damla biogaia, ilave kalori olarak 1cay ks. zeytinyagi veriyoruz.
Onumuzdeki ay demir baslanacak.
Biogaia bizede verdi doktor. Herhangi bir sikayetimiz olmadığı için başlamadım. Yarın bir doktordan daha fikir alacağım. Z.yagi konusunda da doktorum kesinlikle vermiyoruz dedi bana tuhaf geldi. Bebek z.yagi mi veriyorsunuz?

Doğum yapmış anneşkolar ayni anda emzirebiliyormusunuz? Tavsiye ediyormusunuz? Okudugum kadari ile a aydan sonra ayni anda deniyebilirsiniz diyorlarda sizde durumlar nasil?
Ben emziremiyorum ikisini. Tekini sor zaptediyorum. Ama emzirmek tek tek çok zaman kaybı. Küçük oldukları için uzun sürüyor bu sefer zaman kalmıyor başka biseye. Bir de ben 2 saatte bir besledim hep

Back