- 30 Eylül 2020
- 3.806
- 4.690
- 83
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #3.681
Anladım canım ben de aynı durumdayım valla yol çok uzunben doğuda küçük bir ildeyim oralara gitmemin mumkunati yok maalesef
Hic uzulme canm bnm ciger geliştirici icin konus doktoruna Allah büyük dun bana da dedi erken doğum riski çok yüksek diye inşallah 35 36 yi gorucez yatiyorum ben kalkmıyorum sadece yemek yaparken ve yerken kalkıyorum çok dus alma etkiliyormus odakorktuğum oldu kizlar belliydi zaten hissettiklerimden rahim agzim 22 mm e düşmüş cok üzgünüm. bu kadar ilaca ve yatmaya ragmen düşüyor hızla. bebekler 700 ve 680 gram
hayir proteinden hic bahsetmedi en basindan beri erken dogum ihtimallerini anlatiyor. serklajdan bahsetmisti sadece ve ikiz gebeligin tek gebelikteki erken doğumlarla pek benzemedigini ordaki tekniklerin cogu zaman ise yaramadığını anlatiyordu. cogul gebelikte ana sorunun rahmin tek bebegi tasimaya programli oldugunu iki bebege yetmemeye başladığında erken doğum oldugunu anlattı. geri kalan kaniydi vitaminiydi enfeksiyonuydu hep takipte zaten. bugün acil olarak 3 sezaryene girmis muayene hastaları yığılmışti ayrintili konuşamadık. bebeklerin kilosunun haftasiyla uyumlu oldugunu soyledi bi de rahim agzina bakalim dedi vajinal bakti iste. wc haric kalkma 2 hafta sonrs görüşelim dedi muhtemelen bir dahaki gidisimde daha ayrintili konuscaz. 22 mmde bi girisim yapmayı uygun bulmuyor sanırımYatin yatin, dayanacaklar korkmayin. Evdeki yardimci baslamisti degil mi?
Doktor bebeklerin kilosu icin protein takviyesi onerdi mi, birkac cogul hamilede gordum internette kiloyu biraz hizlica duzenlemek icin kullananlar olmus.
Pesser takmayi vb dusunuyor mu yoksa olagan akisinda beklemeyi mi oneriyor? Biz daha kucuguz, 4-5 haftaya sizin oralardayiz, deneyiminiz bu acidan cok kıymetli.
Uzaktayiz ama dualarim sizinle ❤❤
kisayim zayifim. 4 hafta once falan agirlasmaya başladım zaten yurumekte epey zorluk cekiyorum. vajina etrafindaki kemikler kirilcak gibi agriyor haftalardır. herkesin vucudu farklı tabii tek gebeliği sorunsuz taşıdım ama bu cok erken sinyal vermeye başladıSığmıyor derken canımm zayıf mısın ki? İlk kez duydum
Canim 4 doktorla görüştük 2 si prof 2 si operatör serkraj ikiz ve çoğallarda risk diyorlar yani bilmiyorum tabi ama dün perinatolog da erken doğum riskin var dedi bende dedim haftasındayken serkraj olmalı miydi dedim hayır asla onermiyorum tek gebelik için evet ama cogullar için olmaz dedi kafam bnm de karışık ama Rabbim ömür verirse hayirla sağlıkla zamanında hepimiz kucağımıza alalimNasilYarDiyeyim canım bak çağrı gülümser dedim ya ikiz gebelik birine 20.haftada pessar takmış 34-35.haftaya kadar idare etmiş. Profilinde öne çıkarılan hikayeler oluyor ya orada pessar diye hikaye dizisi var ona bak anlatıyor
günde 4 adet 200luk fitil haftada bir proluton devam ediyorum canim sen moralini bozma ben zaten anlıyordum boyle bisey olacağını asagiya cok baski var. bacaklarimi acarken bile cok zorlanıyorum. anlaşılmayacak bir durum degil benceAnladım canım ben de aynı durumdayım valla yol çok uzunkendi doktoruna sor olmadı gittiğinde onlar da biliyordur illa ki. Yatarak atlatabileceğine inanıyorum ama önlemi varsa neden olmasın progestana devam ediyor musun sen? Progesteron tedavisi de çok önemliymiş ben başından beri günde bir tane hap olarak alıyorum uzun süre de bıraktırmıcak sanırım
duşta kalamiyorum zaten duş aldığım gün geri kalan tüm vakitte yatiyordum. sadece cocukla ilgileniyordum aksamlari gönlü olsun diye onu da yapmayacagim. anlayacagi bir dille anlattim ama moralo bozuldu yavrumun hadi bebekler dogsun beni tuvalete sen götür diyoHic uzulme canm bnm ciger geliştirici icin konus doktoruna Allah büyük dun bana da dedi erken doğum riski çok yüksek diye inşallah 35 36 yi gorucez yatiyorum ben kalkmıyorum sadece yemek yaparken ve yerken kalkıyorum çok dus alma etkiliyormus oda
Ya bana da öneride bulunur musun ben çarşamba aşılama oldum ve yumurtam gelişti ve ikisi de çatladı eğer aşılamam tutarsa benimde ikizlerim olacak neler yaptın doktor ne önerdi bana sadece folik asit ve 19,21,23 ilişki dedi yeterli mi sence 3 gün 1 aralıkda da kan ver dedi lütfen cevap verirsen çok mutlu olurumevet haziranda asilamayla hamile kaldim ondan oncede gebelikle ilgili topiklerde dolandım baya ordan bir yerden görmüşsündur
Ben de serklajı çok önermiyor kimisi diye biliyorum ama bu benim dediğim başka bir şey canım pessar diye bir şey takılıyor dikiş falan yok onda bu doktor da çok ünlü ve bu yöntemi kullanmış hep başarılı olmuş ikizlere 20.haftada takmış yoksa kaybedecektik diyor baya kısaydı heralde uzunluk ona rağmen 34-35 haftaya kadar dayanmış.Canim 4 doktorla görüştük 2 si prof 2 si operatör serkraj ikiz ve çoğallarda risk diyorlar yani bilmiyorum tabi ama dün perinatolog da erken doğum riskin var dedi bende dedim haftasındayken serkraj olmalı miydi dedim hayır asla onermiyorum tek gebelik için evet ama cogullar için olmaz dedi kafam bnm de karışık ama Rabbim ömür verirse hayirla sağlıkla zamanında hepimiz kucağımıza alalim
Progesteron tedavin gayet iyiymiş canım inşallah bu zamanları atlatırsın bebişlerine sağlıkla kavuşursun dualarım seninlegünde 4 adet 200luk fitil haftada bir proluton devam ediyorum canim sen moralini bozma ben zaten anlıyordum boyle bisey olacağını asagiya cok baski var. bacaklarimi acarken bile cok zorlanıyorum. anlaşılmayacak bir durum degil bence
Annem benm sabretsin o da 2 ay daha dayansa çok güzel olur inşallah bebeklerimiz de sağlıkla hayirla zamanında dogsunlar bu durum geçici ona bunu söyle ben hep senin annenim ama geçici bir süre hasta gibi yatmam lazım de kuzum benm onun için de üzücü ama kendine çok dikkat et canm bnm 2 aya kadar bu günler geçer Allahin izniyle hayirla sağlıkla geçsin benm de esim yok biliyorsun tek başıma ne bulursam ne pişirsem onu yiyorum eve kadin alayim dedim pandemi korkusu var bir yandan da kadın hastalık getirse aşım yok mahvolurm zaten ağır bir grip surecini yeni yeni geçiriyorum ama inan Allahim sabrımızı da direncimizi de verir ben banyo yapamıyorum sadece vucudum yıkıyorum senin gibi aynı eğer saçlar yikandiysa o gün full yatiyorum kurutmasini falan esim 10 gunde 15 gunde bir izne gelince yıkıyoruz o yapiyor ben yataktayken zorlanıyorum yani Allahim emeklerimizin güzel güzel karşılığını almak nasip etsin sana da dua edicemduşta kalamiyorum zaten duş aldığım gün geri kalan tüm vakitte yatiyordum. sadece cocukla ilgileniyordum aksamlari gönlü olsun diye onu da yapmayacagim. anlayacagi bir dille anlattim ama moralo bozuldu yavrumun hadi bebekler dogsun beni tuvalete sen götür diyo
20 ti geçtik şükür kuzum insallah Rabbim 30 lü haftaları nasip etsin hepimize bende zor geçiriyorum yani dün ayrıntılı dan geldim iyiki diyorum gitmeden önce yemek yapmışım geldim 3 4 saat hiç kıpırdamadan yattım resmen ağrıdan yedim geri yattım artık sadece yemek yapmak için kalkıyorum koltuk bile belimi ağrıtıyor yatakla bütünleştimBen de serklajı çok önermiyor kimisi diye biliyorum ama bu benim dediğim başka bir şey canım pessar diye bir şey takılıyor dikiş falan yok onda bu doktor da çok ünlü ve bu yöntemi kullanmış hep başarılı olmuş ikizlere 20.haftada takmış yoksa kaybedecektik diyor baya kısaydı heralde uzunluk ona rağmen 34-35 haftaya kadar dayanmış.
Progesteron tedavin gayet iyiymiş canım inşallah bu zamanları atlatırsın bebişlerine sağlıkla kavuşursun dualarım seninle
Canım ikiz gebelik zaten zor bunu herkes söylüyor rabbim büyüktür inşallah sağlıkla alırsın kucağınaaakisayim zayifim. 4 hafta once falan agirlasmaya başladım zaten yurumekte epey zorluk cekiyorum. vajina etrafindaki kemikler kirilcak gibi agriyor haftalardır. herkesin vucudu farklı tabii tek gebeliği sorunsuz taşıdım ama bu cok erken sinyal vermeye başladı
canım belki bulunduğun ilde o yöntemi uygulayan başka bir doktor vardır. benim doktorum da ikizlerde pessar ile başarılı sonuçlar elde ediyor. araştırma imkanın varsa bir araştır istersenben doğuda küçük bir ildeyim oralara gitmemin mumkunati yok maalesef
hayırlı olsun insallah gönlündekini verir Rabbim. aşılamadan sonra dikkatli degildim ben hatta uzun yolculuk yaptım. sonraki ilişkilere de uymadim. olacağı varmış nasip. 11. gün idrar testinde çıktıYa bana da öneride bulunur musun ben çarşamba aşılama oldum ve yumurtam gelişti ve ikisi de çatladı eğer aşılamam tutarsa benimde ikizlerim olacak neler yaptın doktor ne önerdi bana sadece folik asit ve 19,21,23 ilişki dedi yeterli mi sence 3 gün 1 aralıkda da kan ver dedi lütfen cevap verirsen çok mutlu olurum
Gebeliğimin6. Haftası içindeyim bugün çok fazla kanamam oldu . Pıhtı da geldi . Parça da geliyor . Acile gittim 2 kese görünüyor dedi bi şey yapma dedi . Çok korkuyorum.Bende oldu canım 3 haftada azalarak bitti 10.haftada bitmişti yani çok şükür. Burada da herkesin oldu neredeyse kimisinin çok kimisinin az. Ama ille olacak diye bir şey yoktur inşallah senin olmazMide bulantısı benim çok az olduğu için pek bilgim yok ona arkadaşlar cevap versin kaç haftalık bu arada?
Su icin, dinlenin, sakin kalmaya gayret edin. Proluton depot igne yaptilar mi?Gebeliğimin6. Haftası içindeyim bugün çok fazla kanamam oldu . Pıhtı da geldi . Parça da geliyor . Acile gittim 2 kese görünüyor dedi bi şey yapma dedi . Çok korkuyorum.
Yaaa umarım bana da nasip olur o zamanhayırlı olsun insallah gönlündekini verir Rabbim. aşılamadan sonra dikkatli degildim ben hatta uzun yolculuk yaptım. sonraki ilişkilere de uymadim. olacağı varmış nasip. 11. gün idrar testinde çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?