- 24 Haziran 2017
- 1.269
- 2.162
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #1.981
Oh maşallah canım çok sevindimCok sukur canım, su ıcınce gelen bulantı oluyor arada o da, bı kac gun rahatsız etti o kadar, doktorum da dedı şanslısın diye
Insallahh kısa sürede gecer 12.haftaya kadar sabır ınsallah, Rabbım yardımcın olsun
Bebişler büyümüşler 10 gün önceydi kontrolum miniciklerdi yolkun kenarında.. Sımdı Masallah kocaman olmuslar, kalpleri dınletmedı, ama gösterdi kıpır kıpırdıdiğer kontrolde elleri kolları da görürüz dedı
Çok uzun süre ayakta kalmamaya çalış. Her kontrolde mutlaka serviks ölçtür. Gerisi kolay Allah'ın izniyleValla daha 8.haftada nefes nefese kalıyorum bişey yaparken, 24. Hafta dolana kadar calıscam Allah izin verirsesizin bebişler nasıllar dogum ne zaman yaptınız?
Merhaba canım seni ilk hamilelik zamanlarından hatırlıyorum kovid olup o ara normal mi gebe kalmıştın aklımda öyle kalmış amaÇok uzun süre ayakta kalmamaya çalış. Her kontrolde mutlaka serviks ölçtür. Gerisi kolay Allah'ın izniyle
Benim bebişler canavar gibi. Sürekli hastalar biri iyileşiyor diğeri hastalanıyor. Ikizlerin en zor kısmı bu sanırım biri hastaysa herkes hasta. Iyi haber ikisine de aynı ilaçları veriyorsun geçiyor
Ben 34+4te soldakinin hareket etmemesi üzerine doğum yaptım canım. Nstde kalp atışları düzensiz çıkınca hemen doğuma aldılar. Suyu da azdı zaten onun.
Evet canım bugun perınatologa gıttım, ilk kalp atısını tüp bebek doktorum dınlettı, ikinci de direk Perinatolog yapıcak tkaıbını dedı, düşük geçmişim de olunca riske girmeden ona basladık bugun. Biz bugun sorduk dogum paketini mantıklı geliyor, ama bi doktor daha var onun da detaylarını ogrenıp karar verıcez 10 gün ıcındeOh maşallah canım çok sevindimbende perşembe gittim benimkilerde büyümüşler sen Perinatolog buldun mu peki. Ben şu an gittiğim hocadan pek tatmin olamıyorum değiştiricem. Doğum paketi falan da araştırıyprum bir yandan mantıklı mi bilmiyorum gerçi ama
Bugun nobet tutamaz raporu verdi doktor, en azından okulda nöbetçi olmam artık derslerde de oturmaya gayret ediyorum ama nihayetinde yıne de ayaktasın..Çok uzun süre ayakta kalmamaya çalış. Her kontrolde mutlaka serviks ölçtür. Gerisi kolay Allah'ın izniyle
Benim bebişler canavar gibi. Sürekli hastalar biri iyileşiyor diğeri hastalanıyor. Ikizlerin en zor kısmı bu sanırım biri hastaysa herkes hasta. Iyi haber ikisine de aynı ilaçları veriyorsun geçiyor
Ben 34+4te soldakinin hareket etmemesi üzerine doğum yaptım canım. Nstde kalp atışları düzensiz çıkınca hemen doğuma aldılar. Suyu da azdı zaten onun.
O ben değilim canım doğal değil tüp bebek benimkiMerhaba canım seni ilk hamilelik zamanlarından hatırlıyorum kovid olup o ara normal mi gebe kalmıştın aklımda öyle kalmış amatek yumurta ikiziydi dimi şeninde. Benim de tek yumurta ikizi biraz kaygı ve korkularım var ama inşallah pozitif şeyler düşünmeye çalışıyorum 34+4 çok iyi değil mi küvöz de kaldılar mı
Ben de öğretmenim. Nöbet işi en büyük sorun zaten derslerde de bir yere kadar oturulabiliyor. Ben yapamıyorum yani oturarak. Senin durumun riskliyse heyet raporuyla 24.haftaya kadar dinlenebilirsin.Bugun nobet tutamaz raporu verdi doktor, en azından okulda nöbetçi olmam artık derslerde de oturmaya gayret ediyorum ama nihayetinde yıne de ayaktasın..
İnsallah Rabbım bize de saglıklı dogum lar nasıp ederdaha yolun basındayız
Amaaan şu lafa da çok sinir oluyorum bulantı olunca iyi bulantı olmazsa iyi değilmiş gibi bulantısı olanlar üzülmesin diye söylüyorlar sanırımÇok şükür benım de iştahım yerinde, ne bılım herkes bulantı ıyıdır falan diyince tedirgin oldum, ac karna su ıcınce mahvediyor, gece ıcınce de oyle.. Ama yemeklerde Hıc tıksınme yok
Brans ogretmenı oldugum ıcın cok yogun deıl programım ama nobetçı oldugum gun bos derslerimizde gelmeyen ogretmenlerin yerine derse giriyorum.o bnei yoruyor biraz dinlenmeye vakıt bulamıyorum, bişey yiyecek zamanım bıle olmuyor.. En azından tenefuslerde soluklanırım dedım, sımdılık bı sıkıntım yok kanama vs.olursa (rabbim göstermesin tabıkı) o zaman erken ayrılmayı dusunurum sanırım, şansıma benım de uzaktan yok bu seneBen de öğretmenim. Nöbet işi en büyük sorun zaten derslerde de bir yere kadar oturulabiliyor. Ben yapamıyorum yani oturarak. Senin durumun riskliyse heyet raporuyla 24.haftaya kadar dinlenebilirsin.
Benim hamileligimin basında onlinedi dersler çok rahat etmiştim. Şubatta köy okullarını tam zamanlı açtılar sonra da rapor aldım 14.haftadan sonra çalışmadım.
Bence de o yuzden soyluyorlar, bugun doktor da dedı ne kadar sanslısın dıyeAmaaan şu lafa da çok sinir oluyorum bulantı olunca iyi bulantı olmazsa iyi değilmiş gibi bulantısı olanlar üzülmesin diye söylüyorlar sanırımbende olmadı gayet annemde de olmamış 2 çocuğu var. Tamamen şans. Bir de hamilelikteki hormonlara vücudun tepkisi zaten bu bulantılar bana progestan da hiç bulantı yapmıyor günde 1 tane hap olarak kullanıyorum başından biri fitil olarak sevmedim. Herkes progestan için öldüm bittim çok ağır diyor. Bende yok. Bünyeyle alakalı hiç takılma kuzum Olsaydı da kabülümdü o ayrı hep dedim sağlıklı çocuklarım olsun herşeye razıyım diye düşükten sonra insanın gözü bir şey görmüyor… Bu arada su içtiğin zaman hep ağzına bir şey atarsan bulanmaz susuz da kalmazsın çubuk kraker yiyebilirsin üstüne mesela
Ay maşşallah canım o kadar çok hazırlandık üzüldük zorlandık ki bebişlerimiz için biraz da şanslı olalım artık vücut da tepki vermesin bir zahmetBence de o yuzden soyluyorlar, bugun doktor da dedı ne kadar sanslısın dıye
Dediğin gibi ac karna su ıcınce daha cok oluyor, gece susuyorum bazen ıctıgımde yarım saat suruyor uykuya gerı dalmam..
İnşallahh canım Agzından bal damlıyorAy maşşallah canım o kadar çok hazırlandık üzüldük zorlandık ki bebişlerimiz için biraz da şanslı olalım artık vücut da tepki vermesin bir zahmetBen de gece hiç uyanmazdım su da içmezdim şimdi kesin en az bir kere uyanıyorum ve su içiyorum güzel bir şey bence sen sadece yanına kraker al atıver ağzına bastırır o suyu çeker Bir iki haftaya o da geçer hem
İnşallahhhİnşallahh canım Agzından bal damlıyorAllahın izniyle saglıkla kucagımıza alalım
Canım hastane olarak mi doğum paketi anlaşması yapacaksınız yoksa Sigorta şirketleriyle mi anlaşma yapacaksınız. İstersen özelden yazabilirsin bende Araştırmaya çalışıyorum. Bir de nöbet için erken dönemde tutamaz raporu veriliyormuymuş çok sevindimEvet canım bugun perınatologa gıttım, ilk kalp atısını tüp bebek doktorum dınlettı, ikinci de direk Perinatolog yapıcak tkaıbını dedı, düşük geçmişim de olunca riske girmeden ona basladık bugun. Biz bugun sorduk dogum paketini mantıklı geliyor, ama bi doktor daha var onun da detaylarını ogrenıp karar verıcez 10 gün ıcınde
Ay yanlış mı hatırladımO ben değilim canım doğal değil tüp bebek benimki
Ama tek yumurta ikizi. Embriyolardan biri 3.gun labaratuvarda bölünmüştü onları transfer etmişler. Doğuma kadar anlamadık çift kese çift plasentaydı. Erken dönem bolunmelerde çift çift olabiliyormuş o yüzden çok da yüksek risk yoktu bende.
Seninkiler mono mono mu? Tek yumurta ikizlerinde en sık görülen sey transfüzyon. Ama onun da görülme sıklığı çok çok düşük. Iyi düşün sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.
Valla benim hedefim 36.haftaydi ama nasip olmadı. Kuvoze girdiler ama birini ben yoğun bakıma girince bakacak kimse yok diye kuvoze aldılar ertesi gün çıkardılar. Diğerinde solunum sıkıntısı vardı 6 gün kaldı.
Haklısın canım benim çokk teşekkürler cevap için sağlıkla gelsin pıtırcıklarson adete göre hesapla canim benim de asilama adetin 10. günü yapıldı ama onun onemi yok. geri kalma ileri gitme bunlar belli olmaz aşırı olmadığı sürece yine onemi yok saglik gostergesi degil yapı meselesi. oglum 28lere kadat ilerideydi sonra başı ileride gitti karni geri dusmeye başladı 3 hafta geri kaldi zayif doğdu ama kilolu dogan bir cok bebeye göre daha az hasta oluyor misal. 4 kilo doganlar sarıliktan hastanede yatarken bizde kan uyusmazligi oldugu halde sarilik olmadi hic uyku hali yaşamadı. bütün genellemeleri sil kafandan
Aminn canım benım ınsallahİnşallahhhçok seviniyorum bugünleri gördük allah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de göstersin
Hastane dogum paketı canım, sigorta sırketı ile deıl.. İki yer var aklımda ıkısı de perınatolog..Canım hastane olarak mi doğum paketi anlaşması yapacaksınız yoksa Sigorta şirketleriyle mi anlaşma yapacaksınız. İstersen özelden yazabilirsin bende Araştırmaya çalışıyorum. Bir de nöbet için erken dönemde tutamaz raporu veriliyormuymuş çok sevindimbende alayım
Anladım canım öğrendiğim iyi oldu en zorlayıcı kısmı nöbet zatenAminn canım benım ınsallah
Hastane dogum paketı canım, sigorta sıreketı ile deıl.. İki yer var aklımda ıkısı de perınatolog..
Yuksek rısklı gebelık dıye yazdı uzun sure ayakta kalmaya baglı risk görüldüğü için yazmıs.. Bı arkadsım dedı bana da o da rısklı gebelıge gidiyordu, alabilirsin demıstı doktora soyleyınce hemen yazdı durum bildirir raporunu
Doktoruna soyle bence sende, senın bransın ne bu aradaAnladım canım öğrendiğim iyi oldu en zorlayıcı kısmı nöbet zaten
Yok ya atoniye girdim. Ilk doğumda neredeyse hiç görülmeyen sey geldi beni buldu. Doğumda kanamayı durduramadılar 3 ünite kan kaybettim. Rahmi kurtarmak için baya uğraştılar başka doktorları çağırdı doktorum. Çok kan kaybettiğim için de servise götürmediler yoğun bakıma aldılar. Gece boyu zaten kanamam hiç azalmadı en son suni sancı verdiler rahim kasılıp toparlansin diye öyle düzeldi.Ay yanlış mı hatırladımBenim de tüp bebekle oldu. 1 tane 4aa embriyo içerde ikiye bölünmüş tek kese içinde iki çocuk var ama mono mono mu yoksa mono di mi, iki üç haftaya Belli olur dedi doktor. Yani tel plesanta ama ayrı amniyotik kesedeler mi yoksa tek Amniyo mu içindeler şimdilik belli değil. İnşalalh sağ Salim atlatırız Ne güzel sağlıkla evlatlarına kavuşmuşsun canım. Sen niye yoğun bakımda kaldın tansiyon falan mi vardı