Bizim evde de dün temizlik vardı ama gece astığım çamaşırlar duruyor az evvel üstüne bir makine de bebişinkini astımSonuç: hiçbir işin ucundan tutamadım bebişi yıkadık oynattık ettik. Uykusu geldi direndiği içinde ne yapsak ağladı en sonunda ağlarken sızdı kucağımda oturuyoruz şu an ev dandini neyseki yarın abla gelecek biraz onun rahatlığı var üstümde yoksa şimdi evde delirme noktasında olurdum.bu arada dün çamaşır asmıştım hala onları toplayacağım yani inşallah L Lalalala1
Kuzen deyince yakın gibi geliyor canım ama 4 senede bir defa biz onlara bir defa da onlar bize gelmiştir. Pozitif düşünme kotamı doldurdum ben galiba ki eski fikirlerime konuşma tarzıma telkinlerime bakıyorum PolyanaymışımCanım bence sen biraz abartmış son bence kendinde cevap vermiş misafir sevmiyo olabirsin bide gelmedikkerini düşün ozmanda kirilirdin bebeğimi düşünüp gelmediler diye hem yakın aile yarım saat çok az değil mi pozitif ol bazen bebekten yeni doğumdan insan depresyonda oluyor senin böyle dusunmende normal
Canım mantığına, kalbine uyduysa söylediklerim ne mutlu banadream_catcherr aşı olurken annelerin sonradan bebeklerini alıp sarılmasının altındaki güvenli bağlanmaya etkisi hakkındaki söylediklerin çok mantıklı canım çok sağol güzel bir aydınlanma yaşadım sayende. Hiç bu şekilde düşünmemişim nedense.
2 aşıya da eşim çalıştığı İçin gelemedi, en azından gittiğim kişi tutsa ben sonra sarıp sarmalasam yavrumu daha iyi olacak. Bir sonrakine ben de öyle yapacağım
Evet o yüzden rahatım yoksa aman amanBizim evde de dün temizlik vardı ama gece astığım çamaşırlar duruyor az evvel üstüne bir makine de bebişinkini astım
Yarın toparlanacak öyle düşün ve rahatlamaya çalış seni çoook iyi anlıyorum dürtüyorlar resmen dimi :))
Benim de bir salata yeme planım vardı uyutabilirsem onu yapacağım inanılmaz canım çekiyor aşeriyor gibiyim
Kuzen deyince yakın gibi geliyor canım ama 4 senede bir defa biz onlara bir defa da onlar bize gelmiştir. Pozitif düşünme kotamı doldurdum ben galiba ki eski fikirlerime konuşma tarzıma telkinlerime bakıyorum Polyanaymışım
Ben gelmiş olmak İçin gelinen değil de daha samimi ortamları seviyorum galiba.
Anneliğe adapte oluyoruz günden güneBugün uzun bir aradan sonra dışarıda bir mekana kahvaltıya gittik. çok toz pembe olmasada güzel geçti. Azıcık ağladık mıkırdadık ama oda olacak o kadar. Bende daha sakindim gerilmedim ağlayınca. Kendime telkin edip gitmiştim zaten psikolojimi önden hazırlayınca gayet rahat güzel geçti
Valla hem güzel hem yorucu ama dolu dolu hep :)))Üç çocuklu hayat nasıl desem ben iki tane ile çıldırıyorum da
Ayy çok akıllı minik bunlar ya sanki anlamış gibi hiç mıkırdanmadan uyumuş sen sınavdaykenAnneliğe adapte oluyoruz günden güne
Benim de Bugün 90 dklık bir sınavım vardı istanbula gittik, biberona süt bırakmıştım sınavda ağlarsa diye uyumuş uyanmış sütünü biraz içmiş tekrar yatmış arabasında.
Çocuklarımıza biraz daha güvenmek lazım sanırım, onlar sancılımızdan daha akıllı.sınav çıkışı arkadaşlarımızla otururken biraz huzursuz oldu erken kalktık biz ama olsun o iyi olsun da dedim.
Psikoloji çok önemli gerçekten hani bebeği ağlayan biri olunca ona bön bön bakan insanlar da oluyor ya aslında ne kadar yanlış şimdi daha iyi anlıyorum, kim ister bebeği ağlasın. O yüzden insanları umursamadan hayata karışmak da gerek.
3 haftadır istisnasız her haftasonu misafirim vardı, dün yine bir telefon geldi eşimin kuzenler gelmek istiyorlarmış. Telefon açıkken eşim bana sorduğu İçin mecbur e gelsinler demek durumunda kaldım sanki o an basiretim bağlandı. Konuşup öyle haber verelim dese belki aklı selim düşünme fırsatım olurdu.
Gelenlerin 2 si büyük bir tanesi 2 yaşında 3 çocuğu var. Yine ortalık birbirine girdi. Etraftaki her şey kaldırdık, çocuk en son saksıdan toprak alıyordu. Annesi de ablalarına bakın diye emir veriyor.
Kınamıyorum, bizim bebeklerimiz de belki hareketli olacaklar ama ona göre 2,5-3 saat oturmak yerine yarım saat oturur kalkarsın ya da belki de hiç gelmezsin değil mi? Bebeğim yine kucakta uyuyakaldı dün onlar varken ve gittikten sonra da inanılmaz bir gaz sancısıyla ağladı.
Kızlar bir fikir verin ben yanlış mı düşünüyorum. Misafir mi sevmiyorum kalabalıktan mı hoşlanmıyorum yoksa düşüncesiz insanlardan mı nefret ediyorum. İnsanlar düşünüp gelmek istiyor sen kötü düşünüyorsun ile evet haklısın ikilemi arasında kafayı yiyeceğim ben.
İnan gelmeyene kırılmam niye kırılayım bilakis bu halde yapamayacağımı bilir çocuk biraz büyüdükten sonra gelelim der gönlümü fethederCanım bence sen biraz abartmış son bence kendinde cevap vermiş misafir sevmiyo olabirsin bide gelmedikkerini düşün ozmanda kirilirdin bebeğimi düşünüp gelmediler diye hem yakın aile yarım saat çok az değil mi pozitif ol bazen bebekten yeni doğumdan insan depresyonda oluyor senin böyle dusunmende normal
Uçakta yanımda oturan kadın sürekli baktı durdu kızım ağlayınca da daha çok küçük niye bu kadar küçükken uçağa bindirdiniz dedi mecbur kalmasam bindirmezdim dedim insanlar laf söylemek için tetikte bekliyor resmen sana ne yani dön önüne yolculuğuna bak emziği atınca ağladı geri verince sustu çocuk bu sonuçta kendini ağlayarak ifade ediyorAnneliğe adapte oluyoruz günden güne
Benim de Bugün 90 dklık bir sınavım vardı istanbula gittik, biberona süt bırakmıştım sınavda ağlarsa diye uyumuş uyanmış sütünü biraz içmiş tekrar yatmış arabasında.
Çocuklarımıza biraz daha güvenmek lazım sanırım, onlar sancılımızdan daha akıllı.sınav çıkışı arkadaşlarımızla otururken biraz huzursuz oldu erken kalktık biz ama olsun o iyi olsun da dedim.
Psikoloji çok önemli gerçekten hani bebeği ağlayan biri olunca ona bön bön bakan insanlar da oluyor ya aslında ne kadar yanlış şimdi daha iyi anlıyorum, kim ister bebeği ağlasın. O yüzden insanları umursamadan hayata karışmak da gerek.
Günaaydın herkeseGünaydın kızlar 2 gündür yatak odasındayız o kadar rahat uyuyorum ki L koltukta yatmaktan belim başım kopuyormuş meğerse
Günaaydın herkese
Biz en başından ber yatak odasında yatıyoruz gerçekten uyku kalitesi için çok önemli bir konu. İnsanın yatağı gibisi yok.
Resmen 5 level birden atladınız T temmuzekim dışarı çıkmalar yatılı misafirler şimdi de odaya terfi etmeler:)
Vallahi 5 değil 10 atladık böyle olunca annelerde gelmeyecek artık çünkügündüz gelir görürler kendi annemde zaten yemeksiz bırakmaz bizi gelir yapar gider. Yatılı misafir vesilesiyle taşındık dedim eşime artık bu park yatak burdan çıkmayacak kimsede gelmez yatılı bebeğe yardımcı olmak için gece dedim yine demez mi annem gelsin kalsın sabahları alır bakar sende uyursun diye Yok dedim öyle ne anladım ben bu işten yine ailecek kalamıyoruz dedim
Vallahi 5 değil 10 atladık böyle olunca annelerde gelmeyecek artık çünkügündüz gelir görürler kendi annemde zaten yemeksiz bırakmaz bizi gelir yapar gider. Yatılı misafir vesilesiyle taşındık dedim eşime artık bu park yatak burdan çıkmayacak kimsede gelmez yatılı bebeğe yardımcı olmak için gece dedim yine demez mi annem gelsin kalsın sabahları alır bakar sende uyursun diye Yok dedim öyle ne anladım ben bu işten yine ailecek kalamıyoruz dedim
Tek olmak kesinlikle daha iyi, sağolsunlar bu zamana kadar gerekli yardımı yaptılar anlattığın kadarıyla. Şimdi siz 3 kişi kaldığınızda daha tatlı olacak bence her şey :)Desene yatılı misafir ise yaramış süperbence de artık kimse gelmesin gece için siz ailece kalın emin ol çok daha keyifli oluyor, birlikte üstesinden geldikçe özgüven de artıyor anne ve babada çok sevindim valla çok iyi olmuş sizin için
Çocuktan sonradan hayır demek/diyebilmek daha önemli galiba çünkü hem kendimiz hem bebeğimiz için taşıyoruz bu sorumluluğu. Anlattığım olayda benim de hatam var, inanılmaz bir yorgunluk olduğu halde tamam gelsinler dedim aslında sınavım var bahanesi ile hayır diyebilirdim. Hatta bahaneye bile gerek yok ‘yorgunum uyumak dinlenmek istiyorum’ bu kadar.Eşimin yeğeni evlendi İzmir’e gelin geldi.
Oğlumun yaşgünüydü , dış mekan diye davet ettim. Depremden çok korkmuşlar , eşinin kırsaldaki evine gitmişler, yetişemem dedi. Tamam nasip falan…
Neyse aramış eşimi ben geleceğim, müsait misiniz? Eşim bana her zaman sorar. Dedim olmaz bu ara.
Sonra yine sormuş , bu kez de grip olduk ailecek, toparlanmaya başladık ama hiç enerjim yok yani.
Tamam telafi etmek istiyor ama öyle bir talebim yok , daha çok eziyet bana.
Dedik biz bir iyileşelim seni davet edeceğiz.
Öyle işte, ben isterse alınsın gücensinler, Hayır , demeyi tercih edenlerdenim
Şunu anladım ki önceliği kendimize vermeliyiz sürekli olarak fedakarlık yapınca sağlığımızdan olacağız belki de bu bebeklere kim bakacak? Emin olun yetersiz hissettiğimiz kadar en iyi onlara biz bakabiliriz onlara bakabilmek için de kendimize bakmalıyız. Benim bu ara benimsediğim düşünce bu. Alınan alınsın darılan darılsın boşverin ya küçük çocuklu birine alınan da alınsın yani hayatınızda yeri olmasın öyle insanların.Çocuktan sonradan hayır demek/diyebilmek daha önemli galiba çünkü hem kendimiz hem bebeğimiz için taşıyoruz bu sorumluluğu. Anlattığım olayda benim de hatam var, inanılmaz bir yorgunluk olduğu halde tamam gelsinler dedim aslında sınavım var bahanesi ile hayır diyebilirdim. Hatta bahaneye bile gerek yok ‘yorgunum uyumak dinlenmek istiyorum’ bu kadar.
Bir sonraki misafirlik talebinde önce kendime nasıl olduğumu sorup öyle cevap vermek şart
Desene yatılı misafir ise yaramış süperbence de artık kimse gelmesin gece için siz ailece kalın emin ol çok daha keyifli oluyor, birlikte üstesinden geldikçe özgüven de artıyor anne ve babada çok sevindim valla çok iyi olmuş sizin için
Tek olmak kesinlikle daha iyi, sağolsunlar bu zamana kadar gerekli yardımı yaptılar anlattığın kadarıyla. Şimdi siz 3 kişi kaldığınızda daha tatlı olacak bence her şey :)
Erkekler evde biri olmasına takılmıyor ama biz kadınlar kendi annemiz bile olsa hani şöyle bi eşimizle baş başa kalalım istiyoruz sanırım. En azından ben istiyorum.
Bu konu hassas çizgimiz olmalı hepimiz için, çünkü bizim ruh sağlığımız direkt olarak tüm aileyi en baştada bebeği etkiliyor. Bu yüzden istemediğimiz hiç bir şeyi nezaketen yapmamalıyız diye düşünüyorum. Kırılan, alınan havadan da nem kapar yine bı sebep bulur kendine zaten. Başkalarını düşünerek değil önceliği kendimize vererek karar vermeliyiz dediğin gibi. Destek olsa da eşler misafir ağırlama da, bebek bakmada ,yine de mental olarak o gün misafir istememek yorucu geliyor.Çocuktan sonradan hayır demek/diyebilmek daha önemli galiba çünkü hem kendimiz hem bebeğimiz için taşıyoruz bu sorumluluğu. Anlattığım olayda benim de hatam var, inanılmaz bir yorgunluk olduğu halde tamam gelsinler dedim aslında sınavım var bahanesi ile hayır diyebilirdim. Hatta bahaneye bile gerek yok ‘yorgunum uyumak dinlenmek istiyorum’ bu kadar.
Bir sonraki misafirlik talebinde önce kendime nasıl olduğumu sorup öyle cevap vermek şart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?