2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Ayy bizimde dolapta Allahtan ötüyor açana kadar yoksa bende unuturdum kafa gidiyo artık bende 😂🙈
En azından uyarı veriyormuş bak 😂 bugün benim ev de göçüyor sabah zorla topladigim evi büyük oğlum gene dağıttı gerekçesi de ev yapıyormuş yastıklarla 😂

Duble korunmak lazım desene 😁bnde cok duydum o yüzden bosuna taktırmayaym diyorum başka sekilde care bulaym 🥲şu aylık haplar nasıl acaba.emzirirken oluyormu zararlımı bi soraym doktoruma

Bilmiyorum ama emzirirken kullanmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum canım ama en iyisini doktor bilir tabiki🤗

Eşimin teyzesi spiral taktırmış doğumdan hemen sonra 1.yıl tekrar hamile kalmış meğerse kaymış 😂

İşte herşey mümkün valla 😅 Mesela bizim bebiş plansız oldu,hatta eşime testi gösterince kalemle mi çizdin demişti o kadar konuya uzaktik korunuyoruz nasılsa diyez, sonuç kucağimda 3 aylık bir minik 😅
Kızlar bir de bişey soracağım özellikle sezeryan olan annelerim doğumdan sonra idrar kacirma oluyor mu tutamama gibi değil WC den sonra temizlenip kalkarken kaçırma ilk defa başıma böyle bişey geldi geçmiyor da

Canım hiç yaşamadım böyle bir durum umarım tekrarlamaz 🙏

Merhaba kızlar bugun benim bebişim 2. Ay aşılari vardı. Sabah 10 da yaptırdık dokuz gibi de calpol verdiydim ebe gelmeden içirmemi söylemişti. Şuan bebeğim durmuyor. Sürekli olarak ağlıyor. Ebe ateş olmazsa 12 saate ver calpol dedi. Ateş olursa 6 saatte bir ver dedi. Ateş olmadan versem ne olur hiç durmuyor bebeğim.

Bebeğiniz huzursuzsa verin bence,ateş olmadığı halde ben vermiştim calpol ve sonucunda rahatladı, daha iyi uyudu, huzursuzluğu gittiği için. l

Benim de var yani hamile değilken de olurdu ama bu kadar yoğun değil. Beyaz arada sümüksü oluyor bilmiyorum senin bahsettiğin de bu mu ama kadın doğuma randevu almayı düşünüyorum. Biz de bi kere akıl edemedik onun dışında korunduk ama insanın bi acabası oluyor işte adet de olmayınca daha çok küçükler sadece korku olarak kalır şimdilik umarım ikimizin ki de 😐
Güzel anneler aranızda akıntı yaşayanlar varmı 1 haftadır böyle.aklma başka başka şeyler geliyor korunduk ama acaba hamilemiyim diye düşünüyorum rüyalarıma kadar giriyor iyice psikolojimi etkiledi hamile kalma korkusu 😕

Ahahha evet ya olursa korkusu birine zor bakarken 😂 biz korunmuyoruzda bende pcos var diye ama olur mu olur birde spirale sıcak bakmaya başladım
Kesinlikle korunmanızı tavsiye ederim çevremde okadar çok ilk hamilelikte zorlanıp sonra o rahatlıkla ikinci gebelik yaşayan var ki. En basitinden 8 yıl gebelik yaşayamayıp ilk bebeği altı aylıkken hamile kalan akrabımı örnek gösterebilirim. Annem aynı şekilde süt korur sanmış sonuç kardeşimle aramda bir yaş var sadece. Korunmadığım tek ilişkiden bile pişman oldum sonra düşününce kesinlikle sen de o rehavete kapılıp nasılsa olmaz deme bence

Ben yaşamadım canım
Kızlar bir de bişey soracağım özellikle sezeryan olan annelerim doğumdan sonra idrar kacirma oluyor mu tutamama gibi değil WC den sonra temizlenip kalkarken kaçırma ilk defa başıma böyle bişey geldi geçmiyor da

Hem aile kavramımız dahada pekişiyor bence böyle. Diğer türlü hep evde birileri var ben rahatsız oluyorum ya eşimle istediğim gibi konuşamıyorum öpüp koklayamıyorum mesela. Eşim panik oluyor işte ya da ben dayanamayacağım falan sanıyor uykuyu çok sevdiğimi bildiği için ama insanın evladı olunca gözü uyku görmüyor her nefes alışında uyanıyorum zaten ☺️
Uykuyu ben de çok severdim hala daha severim bu aralar çok şükür 2 kez falan uyanıyor da uyuyabiliyorum. Allah dağına göre kar veriyor gerçekten kolik olsa ne yapardım ah🙈
Bu konu hassas çizgimiz olmalı hepimiz için, çünkü bizim ruh sağlığımız direkt olarak tüm aileyi en baştada bebeği etkiliyor. Bu yüzden istemediğimiz hiç bir şeyi nezaketen yapmamalıyız diye düşünüyorum. Kırılan, alınan havadan da nem kapar yine bı sebep bulur kendine zaten. Başkalarını düşünerek değil önceliği kendimize vererek karar vermeliyiz dediğin gibi. Destek olsa da eşler misafir ağırlama da, bebek bakmada ,yine de mental olarak o gün misafir istememek yorucu geliyor.
Doktorum ilk gün söylemişti, bebeğin mutlulugu, annenin mutluluğuna göre değişir. Burda esas olan annedir, sen eşini hoş tut, gerisini düşünme demişti.
Gerçekten öyle bazı günler moralim bozuk üzgün olduğumda bebeğim de huzursuz oluyor, anlıyorlar sandığımızdan akıllılar.
Gerçekten misafirin öncesi ağırlaması sonrası 2 aylık bebeği olan biri için çok zor. Elbet gelinecek evet onu kabul ettim diyelim e bari insaf gelince 2 yaşındaki ağlayan hoplayan bebekle 3 saat de oturmayın değil mi. Aldığım radikal kararlar var inşallah uygulamak nasip olur.
Güzel anneler aranızda akıntı yaşayanlar varmı 1 haftadır böyle.aklma başka başka şeyler geliyor korunduk ama acaba hamilemiyim diye düşünüyorum rüyalarıma kadar giriyor iyice psikolojimi etkiledi hamile kalma korkusu 😕
Hepimizin korkulu rüyası, ilk ay kontrolüne gittiğimizde doktor yumurta oluşmamış dediği için biz de korunmamıştık temin ederim içime öyle bir dert oldu ki 2. Ay spiral taktırdım.
Ahahha evet ya olursa korkusu birine zor bakarken 😂 biz korunmuyoruzda bende pcos var diye ama olur mu olur birde spirale sıcak bakmaya başladım
Kucağımızdakiler zorla oldu ama 2. Ler bir sürpriz yapmasa bari:)
İnşallah olur dediğimize şmdi inşallah olmaz diyoruz 🥲korunmuyoruz değince korktum bi titreme geldi bana 🤣spiral tek yol gibi görünüyor ama takarken acımasından korkuyorum 😰
Ben de doğumdan dolayı biraz travma olmuş takılırken kendimi kastım biraz acıdı ama dayanılmayacak bir acı değil, biz doğum yaptık sezaryen acısı çektik bu bize koymaz 🤪
2. Kez doğum yapmış olmandan kaynaklı olabilir mi acaba?
Bilmiyorum ama emzirirken kullanmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum canım ama en iyisini doktor bilir tabiki🤗

İşte herşey mümkün valla 😅 Mesela bizim bebiş plansız oldu,hatta eşime testi gösterince kalemle mi çizdin demişti o kadar konuya uzaktik korunuyoruz nasılsa diyez, sonuç kucağimda 3 aylık bir minik 😅

Canım hiç yaşamadım böyle bir durum umarım tekrarlamaz 🙏

Bebeğiniz huzursuzsa verin bence,ateş olmadığı halde ben vermiştim calpol ve sonucunda rahatladı, daha iyi uyudu, huzursuzluğu gittiği için. l
Nasılll sürpriz bebek mi sizinkiiiii🙈 ay nasıl korunuyordunuz hap mal değil o zaman?

Nasılll sürpriz bebek mi sizinkiiiii🙈 ay nasıl korunuyordunuz hap mal değil o zaman?

Evet canım sürpriz bizimki, biz seneye falan düşünüyorduk normalde hatta benim adetimin mevsim geçişlerinde ve çok yorgunluk olunca düzeni kaçar. 18 gün gecikince hamilelik ihtimali bile aklıma gelmedi, iş çok yoğundu hem onun hem de mevsim değişimi onun etkisi dedim.Ablam zorla test aldırıp yaptırdı o şekilde ogrebdim.hatta eşime ya hamileysem diyordum nasıl olacak korunuyoruz ceket atmakla mi hamile kalınır diyordu 😂 hap değil canım prezervatif kullanıyorduk.

Benim de var yani hamile değilken de olurdu ama bu kadar yoğun değil. Beyaz arada sümüksü oluyor bilmiyorum senin bahsettiğin de bu mu ama kadın doğuma randevu almayı düşünüyorum. Biz de bi kere akıl edemedik onun dışında korunduk ama insanın bi acabası oluyor işte adet de olmayınca daha çok küçükler sadece korku olarak kalır şimdilik umarım ikimizin ki de 😐
Benim durumumda senin anlattıgın gibi.beyaz arada sümüksü oluyor arada şeffaf.umarım yoktur🥲

Uykuyu ben de çok severdim hala daha severim bu aralar çok şükür 2 kez falan uyanıyor da uyuyabiliyorum. Allah dağına göre kar veriyor gerçekten kolik olsa ne yapardım ah🙈

Gerçekten öyle bazı günler moralim bozuk üzgün olduğumda bebeğim de huzursuz oluyor, anlıyorlar sandığımızdan akıllılar.
Gerçekten misafirin öncesi ağırlaması sonrası 2 aylık bebeği olan biri için çok zor. Elbet gelinecek evet onu kabul ettim diyelim e bari insaf gelince 2 yaşındaki ağlayan hoplayan bebekle 3 saat de oturmayın değil mi. Aldığım radikal kararlar var inşallah uygulamak nasip olur.

Hepimizin korkulu rüyası, ilk ay kontrolüne gittiğimizde doktor yumurta oluşmamış dediği için biz de korunmamıştık temin ederim içime öyle bir dert oldu ki 2. Ay spiral taktırdım.

Ben de doğumdan dolayı biraz travma olmuş takılırken kendimi kastım biraz acıdı ama dayanılmayacak bir acı değil, biz doğum yaptık sezaryen acısı çektik bu bize koymaz 🤪

Bunu düşünüyorum ama doktordan çıktıgımda aglayarak pişmanlıkla cıkacagımı biliyorum 🤪 😕ayy varsa bn gene eylül annesi olurum bi anda 9 ay boyunca yaşadıklarım geçti gözümün önünden sıcaktan kavruldugum günler aman tanrım didim 🤦

Evet canım sürpriz bizimki, biz seneye falan düşünüyorduk normalde hatta benim adetimin mevsim geçişlerinde ve çok yorgunluk olunca düzeni kaçar. 18 gün gecikince hamilelik ihtimali bile aklıma gelmedi, iş çok yoğundu hem onun hem de mevsim değişimi onun etkisi dedim.Ablam zorla test aldırıp yaptırdı o şekilde ogrebdim.hatta eşime ya hamileysem diyordum nasıl olacak korunuyoruz ceket atmakla mi hamile kalınır diyordu 😂 hap değil canım prezervatif kullanıyorduk.
Neeee onunla mi hamile kaldinnnn bı soklandim şuan bizde öyle korunuyoruz Allah'a emanet o zaman 😱

Q

Bilmiyorum kuzum ama buraya yazdıktan sonra baktım biraz da kaslar gevsiyormus onunla alakalı olabilir sanırım geçici bir durummus ama hemen geçmiyor anladığım kadarıyla

Back