2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Bence de kırgınlık olmasın tatlı tatlı çözün herşeyi 🌺
Olsun ne olacak sen bir can getirdin dunyaya bunlar elbet olacak hiç takılma 🥰 ahahha bizim değişken bazen emekli gibi bazen yeni evli,bebeğimin durumuna göre 😂
Bencede biraz daha sabretmek en iyisi canım. Tsbii güncel durumu bebeler belirliyor artık 😂
Canım ben de sen gibiyim. Benim de temizlik takıntım var galiba. Mesela şuan annemlerde kakıyorum 2-3 gündür ortalığın dağılması evet etkiliyor ama kendi evim kadar takıntı yapmıyorum. Geçen amcamlar falan geldi çocuk görmeye ev dandini, bir de inanılmaz yüksek sesle konuşuyorlar, mutfak tezgahı bulaşık doldu ben içerde emzirmeye çalışıyorum yemin ederim hep evin dağınıklığını düşündüm sinirim bozuldu sesten kalabalıktan ağlamaya başladım emzirirken..

Yani belki normal insanlar İçin normal durumlar olabilir ama İnan ben seni çok iyi anlıyorum. Bu erkek kardeş senin öz kardeşin olsa yine de bu derece gelip kalmasını istemezdin bence. Kaldı ki ilkokula gitmiyor lise çağında çocuk bir zahmet tek başına kalsın. Hayır her geldiğinde duş almak nedir ? Evleriniz aynı ilçede bildiğim kadarıyla günü birlik gitsin yıkanıp paklanıp öyle geliversin.
Sen haklısın ben de sen gibi temizlik konusunda malesef böyleyim keşke hiç takmasam.
Sadece şuan eşine yüklenmek için doğru zaman değil:)

Bir de artık alışmışsındır diye düşünüyorum daha doğrusu öyle okuyorum her gün gelmeseler mi? Ben kendi evimde yalnız kalmağı da çok severim Çünkü. İnsan bazen gerçekten ihtiyaç duyuyor.
Bende öyleyim canım bizede babannem geldi çocuk ağlıyor oda yüksek sesle konuşur aşırı. Susta diyemiyorsun ki gelene annem anladı hemen zaten çok durmadılar Allahtan. Birde bebek ağlıyor o hala muhabbet anlatıyor bana 🤦🏼‍♀️ okula yıkanmadan gitmiyormuş imada ediyorum ama gerçekten anladıklarını asla sanmıyorum zaten değişik bir çocuk 😕

Alıştım gelmesin kimse diyorum eşim ısrarla çağırıyor. Zaten tüm yemek işleri kendi annemde. Annemede ekstra iş oluyorda neyse eşim gidene kadar daha idare edeceğim sonra zaten gelmezler annem gelecek yanıma az kaldı diye teselli veriyorum kendime. Eşime konuyu açsam kesim gerileceğiz çünkü 😏

Selam kızlar, ben çok endiseliyim ikinci kez hamile kalmaktan sürekli başım donuyor zaten adet olamadim daha bu düşünceden uyuyamıyorum bu durumu yaşayan var mı test negatif çıktı ama geçen hafta tek seferlik kahverengi lekelenmem oldu lekelenmenin ertesi gün test yapmıştım sizce tekrar yapmalı mıyım testi 🥺
Ben de çok korktuğum için spiral taktırdım, gerçi o da korumayabiliyormuş ama artık yapacak bir şey yok🙃

Selam kızlar, ben çok endiseliyim ikinci kez hamile kalmaktan sürekli başım donuyor zaten adet olamadim daha bu düşünceden uyuyamıyorum bu durumu yaşayan var mı test negatif çıktı ama geçen hafta tek seferlik kahverengi lekelenmem oldu lekelenmenin ertesi gün test yapmıştım sizce tekrar yapmalı mıyım testi 🥺
O kadar çabuk olur mu ya😳değildir bence

Şüpheli durum mu oldu canım bence o kadar kolay olmaz ya rahim henüz yeni toparlıyor kendini korkmaya gerek yok ama süt korur diyip sakin inanma bende çok korkuyorum o durumundan canim

Canım ne marka taktırdın ne kadara mal oldu
Canım Bi normal bi hormonlu varmış sanırım benimki normal ama İnan hiç detayları bilmiyorum, taktıktan sonra çeşitleri olduğunu öğrendim🙈
Ben tek bir spiral var takılıyor zannetmiyordum hiç sorgulamadım açıkçası. Özel sağlık sigortam karşıları hiç para ödemedim ben

Günaydın kızlar herkese 3.ay kontrolünden çıktık şimdi. Gelişim olarak herşey yolunda 🧿 1.doz bexsero ve nimenrix menenjit aşıları yapıldı, 2.5 calpol verildi aşılardan önce.4 saat sonra ateş olmazsa da ver dedi. Bakalım nasıl geçecek süreç inşallah çok hirpalanmaz minik kuzum 🙏
Şifa olsun maşallah her şey yolunda🙃

Benim ilk kontrolümde doktor daha yumurta üretimi başlamamış demişti ona güvenerek biz spiral öncesinde korunmadık ama sonra içine bir şüphe düştü dikkat ettik açıkçası. Ben de korkuyorum hemen olacak diye

Canım Bi normal bi hormonlu varmış sanırım benimki normal ama İnan hiç detayları bilmiyorum, taktıktan sonra çeşitleri olduğunu öğrendim🙈
Ben tek bir spiral var takılıyor zannetmiyordum hiç sorgulamadım açıkçası. Özel sağlık sigortam karşıları hiç para ödemedim ben
Aaa iyiymiş ya bende taktıracağım galiba karşılar büyük ihtimalle benimde. Gynofıx mı ne vardı geçen sene daha 5bindi fiyatı ondan sordum ne marka diye 🙈 korkuyorum tüp bebekle olsada bizim ilaçla uğraşmadığımız için tüp yaptırdık yani kendiliğinden olma durumuda var şimdi olursa diye korkuyorum açıkcası

Merhaba kızlar bebisin tırnağının yanında tirnak batması gibi bisey var ne yapabilirim ben buna

Eklentiler

• IMG-20221203-WA0004.jpg
    IMG-20221203-WA0004.jpg
    102 KB · Görüntüleme: 49
Merhaba kızlar bebisin tırnağının yanında tirnak batması gibi bisey var ne yapabilirim ben buna
Kıyamam ya ben kendim kaç aydır çekiyorum böyle iltihaplandı yara oldu yürüyemedim daha önce ameliyatını olmuştum yine gittim bebekliyim ameliyat olamam süt sağıyorum dedim. Kalın diş ipi geçir pansuman yap dedi antibiyotikli krem verdi. İp geçiriyorum tırnak oraya baskı yapmıyor uzayana kadar devam edecekmişim rahatladım biraz. Bebişte nasıl olur bilmiyorum ama canım ipi tutmaz ağzına götürür gazlı bezle sarmak lazım orayı

Benim galiba lohusa sendromum geçmedi 😕eşim bi yere gidecek olsa kıyameti koparıyorum,sanki çocuğu üstüme atıp kaçıyor gibi geliyor,biliyorum işi var gerçekten ama çıldırıyorum kendime engel olamıyorum 🥺 neden böyle 🥺 yine kaçırdım adamı 🥺😤

Benim galiba lohusa sendromum geçmedi 😕eşim bi yere gidecek olsa kıyameti koparıyorum,sanki çocuğu üstüme atıp kaçıyor gibi geliyor,biliyorum işi var gerçekten ama çıldırıyorum kendime engel olamıyorum 🥺 neden böyle 🥺 yine kaçırdım adamı 🥺😤
Bazen bendede oluyor canım yaa alıştım sürekli evde yardımcı olmasına bakalım işe gidince nasıl olacak düşünüyorum şimdiden 🙈 yok mama yap yok altını alcaz sıcak su yok çocuğu sen tut benim işlerim var diye diye hepsini yapıyordu adam 😂

Bazen bendede oluyor canım yaa alıştım sürekli evde yardımcı olmasına bakalım işe gidince nasıl olacak düşünüyorum şimdiden 🙈 yok mama yap yok altını alcaz sıcak su yok çocuğu sen tut benim işlerim var diye diye hepsini yapıyordu adam 😂
Ya üf ne zaman geçecek yaaa sıkıldım ya kendimden bile sıkıldım😏

Şifa olsun maşallah her şey yolunda🙃
İnşallah canım,evet çok şükür herşey yolunda. Ben yine aşı yapılırken sulu göz moduna girdim ,zaten aşı sırasında babası yanında oluyor. Bir yerde okumuştum anneye olan güvenin sarsılmaması için anne olmasın yanında diyordu. Aşı ile canı yanarken anne buna izin veriyor bilinci oluşmasın diye onu okuduğumdan beri bu tarz işlemlerde hep baba yanında oluyor. Evet baba ile de güvenli bağlanma önemli ama anne öncelikli geliyor güveni sarsılsin istemiyorum. Çünkü artık beni tanıyor görünce heyecan yapıyor ellerini ayaklarını çırpıyor gülüyor miniğim 🧿♥️🥰

İnşallah canım,evet çok şükür herşey yolunda. Ben yine aşı yapılırken sulu göz moduna girdim ,zaten aşı sırasında babası yanında oluyor. Bir yerde okumuştum anneye olan güvenin sarsılmaması için anne olmasın yanında diyordu. Aşı ile canı yanarken anne buna izin veriyor bilinci oluşmasın diye onu okuduğumdan beri bu tarz işlemlerde hep baba yanında oluyor. Evet baba ile de güvenli bağlanma önemli ama anne öncelikli geliyor güveni sarsılsin istemiyorum. Çünkü artık beni tanıyor görünce heyecan yapıyor ellerini ayaklarını çırpıyor gülüyor miniğim 🧿♥️🥰
E anneden başka götürcek biri yoksa ? Sonuçta çocuk ağladığı zaman da annenin alıp sakinleştirmesi gerekiyor koku duyguları çok gelişmiş artık baba dahil başkasının kucağında durmayan bebek annesinin kucağında duruyor
Ağlıyor diye banyo da yaptırmayalım o zaman sonuçta ona bunu yaparak güveni sarsabiliriz

Benim bebeğim artık temelli benim sütümü içmeyi bıraktı, göğsümde çok ağlıyor kafasını çeviriyor, istemiyorum bikac kez zorla tutturdum emmeyince de biraz kızdım. Anladı herhalde ki yine ağlamaya başladı. Sonra pişman oldum tabi. Sütüm de çok az sağinca 20 ml anca cikiyo üzülüyorum niye emmiyosun bak süt bitiyo diyorum. Hem ben üzüldüm ağladım bugün hem oğlumu üzdüm. Şimdi kucağıma aldım kollarımda uyuyor. Öpüyorum hep kızdım diye. Ama artık kızmamak için hemde almadığı için göğsümü vermicem. Sağım sonrası ne çıkarsa onu içiricem peşine mama.

E anneden başka götürcek biri yoksa ? Sonuçta çocuk ağladığı zaman da annenin alıp sakinleştirmesi gerekiyor koku duyguları çok gelişmiş artık baba dahil başkasının kucağında durmayan bebek annesinin kucağında duruyor
Ağlıyor diye banyo da yaptırmayalım o zaman sonuçta ona bunu yaparak güveni sarsabiliriz
Anneden başka biri yoksa yapacak birşey yok. Ağlayınca zaten ben kucağıma alıyorum aşı sonrasında. Benim bebeğim babada da duruyor ben de ki aşılar sedyeye yatarak yapılıyor. Baba bacaklarini tutuyor ve babayı görüyor bebek. Banyo konusunda bizim bebeğimiz suyu çok seviyor,ağlama yaşamadık hiç ilk banyoda dahil. Hatta bir süredir de babasının kucağında banyoda yıkıyoruz. Bu şekilde seçim benim tercihim, siz uygulamak ya da böyle yapmak zorunda değilsiniz. Ayrıca ben bir çocuk gelişim uzmanı olarak bu şekilde yapmayı uygun görüyorum, tabiki mecburi durumlarda istisnalar olabilir, sevgiler..🌺

Back