Selam , oncelikle hayirli olsun , saglikla buyut bebegini.
Ben de sana kendimden ornek vererek icinde oldugun durumun , kisa surede nasil gececegini anlatmak istiyorum.
ilk gebeligimde , annem-babam dahil yanimdaydi. Evde surekli her ise kosanlar ... Geceleri bebek agladiginda ben kalkincaya dek , bebegimi pispislayan biri var boyle. Yemekler onume geliyor. Esim yurtdisina gittiginde , babam her daim hazir arabayi surmek icin. Boyle bir ortam dusun. Tabii bu alti yil onceydi.
Simdi ikisinin de sagligi pek elverisli degil. Ben hamileyken birak , dogum yaptim , erken dogum yaptim bir de , annem ben cok kotuyum deyip hastaneden ben ayrilmadan, firladi gitti. Meger Covidmis. Babam haftalarca Covidle savasti. Temmuz ayinin sonu , sicak bir taraftan , oglum var , bebek yok , ama ben lohusayim bebegi goremiyorum, bedenim sikintili. Birak yemek pisirmeyi evde bu kez, bir tas yemek getirecek yok , kayinvalidem zaten benim randevularim var gelemem , dedi. Boyle bir tek basimiza kalma durumu, 24 gun sonra bebegimizi aldik , minnacik 1900 kg bir sey. Nasil beslerim , incitir miyim korkusu... Defalarca gece uyanmalar , meme emmez daha guclu degil cene. Once besle , o daldiginda otur sutunu sag , beslemesi 30-40 dk surer, sagmasi o kadar , mor goz altlarim. Tek yardimcim esim. Oglan okula baslar, sabahlari ona da kalk , sese bebek de kalkar... Bir kaos ortami...
Oyle oyle 4. ayimiza geldik. Duzenimiz oldu iyi kotu. Geceleri kalkmalara alisiyorsun. Bir kac ay sonra bebek de uyanmak istemeyecek , "ruya beslemesi " yapacaksin hatta belki de. Misil misil uyursunuz birlikte insallah.
Sana bunlari acayip sekilde gripken yaziyorum, cunku o acaba yeterli olur muyum , korkusunu biz de yasadik. Inan hepsi gececek. Herkes gitse , yalniz kalsan bile , sen ona yetersin.
Ilk aylar cok ozel. Her sey gececek, zorluklar iyilesecek ama icinde oldugun an geri gelmeyecek, o yuzden bebegine odaklan sadece. Her minnos hucresinin keyfini cikar annesi. Mucizen o senin. Sevgiler ...