• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Doğru söylüyorsun. En kısa sürede odama geçeceğim 😅
Benim eşim evde (dönemsel çalışıyor) ona rağmen ayrı yatıyoruz henüz aynı odaya terfi edemedik. Gündüz her konuda yardımcı her şeyi yapıyor ama gece yok 😂 ağlayınca falan geliyor tabii ama aynı odada sesten uyuyamam diyor.

Kızlar, sabahtan beri sol göğsüm şiş boşalmıyor,sürekli emzirdim,en son pompa ile sağdım yok halen sert, sıcak duşa girdim tekrae emzirdim sağdım, ne yapmalıyım
Sağ göğsüm boş yumuşacık,sol sert🙁

Anladım canım çok geçmiş olsun tekrardan. Bizde Ali Çiftçi ve Erdal Türk arasında kaldık duydun mu hiç
Muhakkak isim yapmışlardır ama ben duymadım canım. İlk oğlanı sünnet ettireli 6 yıl olacak, Aydın Mevsim yapmıştı operasyonu. Ne kadar küçük o kadar iyi demişti. 2,5 aylıktı…

Yalnız dikiş yerleri böyle delikler oluyor çok minik olunca. İğneler büyük geliyor sanırım. Güya dönemin en meşhur doktoruydu. Biz derdimizi anlatınca , bu doktor da dikişsiz bir teknikle yapıyorum , dedi.

Anladım canım çok geçmiş olsun tekrardan. Bizde Ali Çiftçi ve Erdal Türk arasında kaldık duydun mu hiç
Muhakkak isim yapmışlardır ama ben duymadım canım.

İlk oğlanı sünnet ettireli 6 yıl olacak, Aydın Mevsim yapmıştı operasyonu. Ne kadar küçük o kadar iyi demişti. 2,5 aylıktı…

Yalnız dikiş yerleri böyle delikler oluyor çok minik olunca. İğneler büyük geliyor sanırım. Güya dönemin en meşhur doktoruydu. Biz derdimizi anlatınca , bu doktor da dikişsiz bir teknikle yapıyorum , dedi.

Şimdiden geçmiş olsun 🙏🏻

Canım bu sabah yaşadık memeyle kavga ediyor gibi oluyor çekip elimle sağma hareketi yaptığımda sütün tazyikli geldiğini gördüm. Sende de böyle bi problem olabilir. Mochi ile fazlasını alıp tekrar dene. Biz de biberon kullanıyoruz bu arada çık sık olmamakla birlikte ihtiyaç anlarında.
Bir arkadaşım demiş burnu tıkalı olabilir diye o da çok haklı bir gerekçe. Bebekler ağızlarından nefes alamadıkları İçin o çekme anında nefes alıyor, o yüzden de kızıyor olabilir.
Bizim hiç bu kadar uzun reddetme süremiz olmamıştı bilemedim. Baktım ama tazyikli değil de bazen az emdiği göğüsü sert diye almadığı oluyordu. Sağılınca yumuşuyor o zaman alıyordu ağzına.ama bu sefer yumuşak olan memeyi de istemedi burnunu temizledim, bir de arada şekerli su sürdüm göğsüme önce 5er, 10ar dk sonra 20 şer dk
Doğduğunda bende emzirmeyi beceremdim sutumde gelmedi sarılık olmasın diye biberonla mama verdim sonra biberonun akışına alıştı memedende o şekilde süt gelmesini istedi ilk zamanlar gogus ucu kullandım zaten
Gün gün değişiklik gosteriyo bazen meme ile uğraşmak istemiyor tutmuyor bazen de bütün gün memede çok aç ise kesinlikle emmez
Keyif çayı gibi kullanıyor beni yada uyku da iken emziriyorum
Açıkçası bir damlada olsa anne sütü gitsin diye ugrasiyorum yoksa mama ile doyuyor
Memeyi mi bıraktı diye panik yapma vermeye devam et biraz tembeller kolaya kaçıyorlar bir günleri bir gününü tutmuyor
Bi gün hep emiyor.mama vermeden gün bitti diye seviniyorum ertesi gün hiç tutturamiyorum moralini bozma yani
Benimki dün akşam ve gece baya direndi 5 er dk zar zor aldı ara ara ama bugün çok şükür emme süresini uzattı inş böyle devam eder. Başıma ilk kez böyle bir şey gelince telaşlandım😌 bebeğim emmeyi çok seviyor normalde çünkü. Bizimde uzun süreli sarılık oldu ama ben hep anne sütü ile besledim genelde arada 60cc günde şurıngayla ek mama verdik ilk günlerde düşünce sarılık vermedik.

Saolun değişik pozisyonlarda da denedim evet haklısınız. Bütün gün emzirme peşinde koştum aç kalınca aldı ilk başta direndi sonra yavaş yavaş emzirme süreleri uzadı almaya başladı. Arada memede kavga etse de. Umarım yine reddetmez gece😟
Çok sevindim, gece uykuluyken daha rahat alır direnci kırılmış bir kere 😊

Muhakkak isim yapmışlardır ama ben duymadım canım. İlk oğlanı sünnet ettireli 6 yıl olacak, Aydın Mevsim yapmıştı operasyonu. Ne kadar küçük o kadar iyi demişti. 2,5 aylıktı…

Aydın mevsimi tavsiye eden çok oldu pahalıdır ama iyidir dediler ona gidecektik ki googleda bakarken olumsuz bir yorum tamamen aklımızı çeldi. ‘Doktor kendine çok güvendiği için hatalı işlem yapıp çocuğunu ikinciye sünnet ettirmek zorunda kalan birinin yorumuydu’ vazgeçtik bizde kendisinden. Dikişsiz teknik iyiymiş ama dikişli yapıyor sanırım gideceğimiz doktorda.
Ay masallah hamdolsun Kuzum 💓benimkiler az aliyorlar ama Süt yok 🥹
Üzülme canım nelerden geçtikte geldik bu günlere şükür kucağımızdalar sağlıklılar ya büyüyecekler bir şekilde 🥰

Aydın mevsimi tavsiye eden çok oldu pahalıdır ama iyidir dediler ona gidecektik ki googleda bakarken olumsuz bir yorum tamamen aklımızı çeldi. ‘Doktor kendine çok güvendiği için hatalı işlem yapıp çocuğunu ikinciye sünnet ettirmek zorunda kalan birinin yorumuydu’ vazgeçtik bizde kendisinden. Dikişsiz teknik iyiymiş ama dikişli yapıyor sanırım gideceğimiz doktorda.

Üzülme canım nelerden geçtikte geldik bu günlere şükür kucağımızdalar sağlıklılar ya büyüyecekler bir şekilde 🥰
Aynen hamdolsun varya 🥰hatirladikca sukrediyorum kuzum ya
bir ilac varmis onu alcam Süt icin bakalim gelirse olur gelmezse mama ise yariyor seviyorlar kabizligi atlattilar artik rahat oluruz napalim

Kızlar, sabahtan beri sol göğsüm şiş boşalmıyor,sürekli emzirdim,en son pompa ile sağdım yok halen sert, sıcak duşa girdim tekrae emzirdim sağdım, ne yapmalıyım
Sağ göğsüm boş yumuşacık,sol sert🙁
Geçmiş olsun,kanal tıkanıklığı oluşmuş gibi duruyor. Durum duzelene dek o göğsü emzirmelisin çoğunlukla, diğerini sağsan da olur. Bebeğin emmesi en iyi tıkanıklık gidericidir. Ayrıca sağma işlemini de ılık havlu yada duş sonrası meme ucunu kahverengi kısmından geri bastırıp ucunda sıvı görene kadar devam ediyorsun sonra sağmaya basla ve masajla beraber ilerle, ben bı kaç kez yaşadım bu durumu.. Ayrıca çok sık ve sıcak uygulama riskli, durumu daha da zorlaştırabilir. İhmal etme, o kadar uğraşıma rağmen 2 gün kadar sonra anca normale dönmüştüm. Masaj videosunu buradan izledim.

Geçmiş olsun,kanal tıkanıklığı oluşmuş gibi duruyor. Durum duzelene dek o göğsü emzirmelisin çoğunlukla, diğerini sağsan da olur. Bebeğin emmesi en iyi tıkanıklık gidericidir. Ayrıca sağma işlemini de ılık havlu yada duş sonrası meme ucunu kahverengi kısmından geri bastırıp ucunda sıvı görene kadar devam ediyorsun sonra sağmaya basla ve masajla beraber ilerle, ben bı kaç kez yaşadım bu durumu.. Ayrıca çok sık ve sıcak uygulama riskli, durumu daha da zorlaştırabilir. İhmal etme, o kadar uğraşıma rağmen 2 gün kadar sonra anca normale dönmüştüm. Masaj videosunu buradan izledim.

Çok sağol ya🙏Normalde sağardım hemen geçerdi, bu sefer bazı bölgeler sert kalıyor.videoda bundanda bahsetmiş hemen yapayım🙏🙏

Benim eşim evde (dönemsel çalışıyor) ona rağmen ayrı yatıyoruz henüz aynı odaya terfi edemedik. Gündüz her konuda yardımcı her şeyi yapıyor ama gece yok 😂 ağlayınca falan geliyor tabii ama aynı odada sesten uyuyamam diyor.
Tam olarak aynı durumdayız şuan 😅😅

Arkadaşlar bebeginde reflü olanlar nasıl anladınız belirtileri neler bebegimde reflu şüpheleniyorum
Devamlı bir yutkunma var sanki boğazında birsey var gibi,kusma si var huzursuz birde

Arkadaşlar bebeginde reflü olanlar nasıl anladınız belirtileri neler bebegimde reflu şüpheleniyorum
Devamlı bir yutkunma var sanki boğazında birsey var gibi,kusma si var huzursuz birde
Her beslenmeden sonra kusuyor. Düz yatırınca kusar mutlaka eğimli yatır reflü yatağı kolaylık sağlar. Biz özel reflü maması kullanıyoruz ayran gibi kıvamı kusmasını engelliyor teşhisini doktorumuz koydu ama. Her kusma reflü olmayadabiliyor

Her beslenmeden sonra kusuyor. Düz yatırınca kusar mutlaka eğimli yatır reflü yatağı kolaylık sağlar. Biz özel reflü maması kullanıyoruz ayran gibi kıvamı kusmasını engelliyor teşhisini doktorumuz koydu ama. Her kusma reflü olmayadabiliyor
Birde sürekli hıçkırık tutar Tesnim1903 Tesnim1903

Bildiğin toz kimyon. Cezve içeceğim kadar su ve 1 ya da 2 çay kaşığı toz kimyon. Kaynat. Sonra süzerek bardağa doldur.
Bence aşırı güzel tadı. Çok nötr bi tadı var ben kimyon baharat olarak da çok severim ama. Bence kesinlikle dene. Rezene tartışmalı diye duydum ya kimi gaz yapıyor diyo kimi iyi geldi diyor ben hiç denemedim.
Teşekkürler ederim denemekte fayda var 🥰 yada kakali bez sayısı azalıyor sabah uyandığında muhakkak yapmış olurdu artık yok
Kizlar az önce bebeğim içli bir ağlama ile uyandı sanki bir yerine bisey olmuş gibi halada içini çekiyor kuzum bunu yaşayanınix varmi annem rüya görmüştür diyo
Gaz sancısı geliyor olabilir benimki de öyle oluyor arada uyurken aglmaya başlıyor karnını ovaliyorum sakinliuor
Erik suyu içtim ben baya iyi geldi ben içtikçe rahat yaptı kıxım
İlk zamanlar bende içmiştim sezeryandan dolayi kabız olmayayım diye gerçekten iyi geliyor

Back