2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Aynen Bilge de öyle 😅 severken azıcık havaya kaldırsam gülerken ağzındaki tüm tükürükler hoooop yüzüme gözüme ağzıma 😅😅😅😅
Ama en kötüsü gaz çıkarırken saçıma kusması oluyor üstümü geçtim😂
Siz kaşınmışsınız, bıcırıklar üstlerine düşeni yapmış sadece 😂
Evet ama çok seviyor yüzünü yüzüme getiriyorum havadayken o😂

Bugün yumurtası sarısının 2. Günü sabah onu tattırdım öğlen tarhana çorbası öğleden sonra bebe bisküvisi muz bisküviyi sıcak suyla yumuşatıp eziyorum muzu katıyorum sonra iyice mama azaldı bizde 6-7 biberondan 4 e düştük yarın yumurta bitince artık kahvaltı öğlen ve ikindi yapıcam

Sabah kahvaltı yumurta lor bisküvi gibi
Öğlen sebze çorbası
İkindi yoğurt ya da meyve püresi

1 gün yoğurt verip diğer gün vermiyorum
1 gün muz veriyorsam 2 gün vermiyorum kabız olmasın diye ve sebze pürelerinin üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağ

Size dediğim gibi hazır kavanoz mama ve ya kaşık mama yemiyor nil ama kızlar çok korkmayın eğer başlarsda çoğu şeyi yiyorsa hepsini yiyor tarhanada 2 surat büzüştürüyor sonra içiyor öğürsede bırakmayın pütür gelince öğürüyorlar alışacaklar bana sorma istediğiniz bir şey olursa kendimce yaptıklarımı anlatırım😘

Kızlar size bir şey danışıcam ikinci kere anne olanlar ya da çevresinden duyanlara soruyorum benim kıza labnede vermek istiyorum içine katınca her şeyi yiyorlar ama yani organik labne diye geçenlere inanmıyorum bide her şeyi organik veremem yani torkunun ve pınarın labnesini veren arkadaşlar var çevremde torku içeriği temiz gibi ama napsam lor burda organik buldum ama labne zor

Kızlar size bir şey danışıcam ikinci kere anne olanlar ya da çevresinden duyanlara soruyorum benim kıza labnede vermek istiyorum içine katınca her şeyi yiyorlar ama yani organik labne diye geçenlere inanmıyorum bide her şeyi organik veremem yani torkunun ve pınarın labnesini veren arkadaşlar var çevremde torku içeriği temiz gibi ama napsam lor burda organik buldum ama labne zor
Canim ben tecrubesizim ama nacizane, bebek labnesi tarifi var instagramda gormustum sutu suzme peynirle mayalayarak yapiyorlar. Yogurdu falan kendin yapiyorsan ya da annen yapiyorsa belki onu da yapmak istersiniz.

Kizlarr ben bugun biraz sosyalleseyim diye arkadasima geldim. Kizim gelirken uyuyordu ama arabadan indigimizde uyandi uykusu bolundu yani. Sonra da uyumadi surekli mizliyor ama degisik bir ortam gordugunden inceleyip duruyor ve uyuyamiyor. Sosyallesmek icin geldigim yerde sonuc odadan cikamayip kizi uyutmaya calismak, uyumadiginda da kucakta ev gezdirmek arkadaslarimin yuzunu goremedim dogru duzgun.
Sosyallesmek benim neyime. Takriben ne zaman eski hayatlarimiza donebiliriz🥲

Bizim kız tasarruflu kaka modunda kızlar beş gün yapmayıp kafasına kadar yapıyo :/ dr normal dedi

Bir de yoğurt yapma makinesi kullanan var mı ek gıda için almayı düşünüyorum

İlk adetimi de bu ay oldum çok yoğun oldu tabi ki korunmak lazım aman aman

Son olarak adetten sonra karın şişliğim ve mucize gibi kilolarım gitti 53 oldum şuan 🥳
Yaa suan umutlarim yeserdi. Oyle bir gobegim var ki gordukce keyfim kaciyor. Onceden bu kiloda oldugum donemde bu kadar kilolu gozukmuyordum. Bir de sezeryan gobegi kaliyor dediler normal dogum yaptim yine kaldi kandirmislar beni😂
Adet olunca iner insallah benim de.
Diyet yaptin mi yoksa yavas yavas kendiliginden mi gitti kilolar

Kizlarr ben bugun biraz sosyalleseyim diye arkadasima geldim. Kizim gelirken uyuyordu ama arabadan indigimizde uyandi uykusu bolundu yani. Sonra da uyumadi surekli mizliyor ama degisik bir ortam gordugunden inceleyip duruyor ve uyuyamiyor. Sosyallesmek icin geldigim yerde sonuc odadan cikamayip kizi uyutmaya calismak, uyumadiginda da kucakta ev gezdirmek arkadaslarimin yuzunu goremedim dogru duzgun.
Tam olarak bugün bütün gün boyu düşündüğüm şey. Eşimle konuşurken dedim ki çocuğum için canımı veririm, ama eski hayatımı çok özledim. Sosyalleşmeyi geçtim evdeki eski hayatımı bile yaşayamıyorum. Ne kitap okuyabiliyorum ne film izleyebiliyorum, sıcak çay bile içemiyorum. Kız kaçta uyursa ben de hemen uyuyorum ki uykumu alayım, çünkü biliyorum ki gece uyumayacağım. Bu hayat ne zaman düzene girer ya da girer mi bilemiyorum. Çok bunalmışım 🥲

Canım instagramda Gida mühendisi var Tuğba Parıltı ben bayağıdır onu takip ediyorum.Sayfasini incelemeni tavsiye ederim.Marketteki ürünleri inceliyor.Öne çıkarlarına gözat mutlaka

Eklentiler

• Screenshot_20230304_214917_Instagram.jpg
    Screenshot_20230304_214917_Instagram.jpg
    91,3 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20230304_214633_Instagram.jpg
    Screenshot_20230304_214633_Instagram.jpg
    106,5 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20230304_214625_Instagram.jpg
    Screenshot_20230304_214625_Instagram.jpg
    115,5 KB · Görüntüleme: 49
Benimkide uyku geçişi hariç almıyor ay seninkide boynu bükükler gibi yapıyormu uyuma aşamasında kendini nil beşiğe kafasını dayıyor öyle sinir oluyorum aşağı çekiyorum popo popo tekrar üste çıkıyor😂😂
Benim ki popodan kendini kaydıra kaydıra aşağı kaymayı öğrendi😂 bizde ayak kısmına ayağımızı çarpıyoruz 😅
Bebeğim senelerce yasmin kullanmış biri olarak ilk ay 2-3 kilo veririm çünkü mide bulantısı yapıyor bende sonra hiç kilo almadım ben yine hapa başlıcam spiral macerasından sonra taktırmamaya karar verdim hele hele dokktor kapısında beklerken spiralle hamile kalanlqra denk gelince kalsın dedim😂
Ay haplada kalan cokmus 😅 bide ben evlendim evleneli korunmadık hiç onada alışkın değilim ya zorlanıyorum
Kizlaar bizim kizin disi cikmiss 😍
Ay maşallah hayırlıı olsuun ilk diş çıkaran bebeğimizee 😍😍

Amin 🙏🏻
😔😔 akıllı minnoşumu öp yerime, oğluş çok etkilendi mi?
Çok geçmiş olsun yeniden
Allah kolaylık versin bundan sonraki süreç için. 😔
Korku vardı canım ya bide mersinde tusunami olur dediler çocuk uyuyamadı kaç gün. iyiki depremde malatyada değilmişiz diyorum.. etkilenme şöyle oldu kurulu düzenimiz vardı okulunu çok seviyordu arkadaşlarını öğretmenini önce gitmek istemiyorum dedi ve ilkngün hastalandı 😔 göndermedim sonra sınıf kalabalıksa çocuklar kötüyse demeye başladı 😔 ama şükür ki alıştı sınıfına şimdi.. tekrar düzen kurmak benim içinde çok zor. Ne kadar annemin evinde olsamda bir yerden sonra olmuyor maalesef 😔 çok şükür kalacak yerimiz var geçecek bugünlerde..

Korku vardı canım ya bide mersinde tusunami olur dediler çocuk uyuyamadı kaç gün. iyiki depremde malatyada değilmişiz diyorum.. etkilenme şöyle oldu kurulu düzenimiz vardı okulunu çok seviyordu arkadaşlarını öğretmenini önce gitmek istemiyorum dedi ve ilkngün hastalandı 😔 göndermedim sonra sınıf kalabalıksa çocuklar kötüyse demeye başladı 😔 ama şükür ki alıştı sınıfına şimdi.. tekrar düzen kurmak benim içinde çok zor. Ne kadar annemin evinde olsamda bir yerden sonra olmuyor maalesef 😔 çok şükür kalacak yerimiz var geçecek bugünlerde..
Rabbim yardımcınız olsun inşallah 🙏🏻 Gececek bugünlerde yeniden kendi düzenini evini kurarsın inşallah çocuklarınla bir aradasın ya çok şükür önemli olan o

Kuzum ilk zamanlar çok zor oluyor ama git gide alışıyorsun. Bir kaç kez daha cık emin ol daha rahat olacaksın. Ben bir keresinde avm ye gittim eşiminde arkadasıyla işi vardı beni bıraktı gitti altı değişecekti emzrip mama verecektim bu bakım odasına girdim berbat halde zaten hiç düzgün değil odalar en büyük avmler bile öyle. En son lcw kabinine girdim emzirdim altını değiştirdim mamasını verdim heralde yarım saat kabindeydim o zamanlar bide 2 aylıktı. Böyle böyle alıştım artık çocukla dışarıya çıkmaya. Tek başıma kısa mesafe arabada kullanıyorum daha uzunu 1 kez kullandım Allahtan arabada uyuyor ama bi panik oluyor insan sürünce o yüzden eşim bırakıyor çoğu yere daha biraz daha büyüyüp oto koltugu olayına gecince daha kolay olur insallah 🙏🏻 Onun dışında genel olarak sürekli dışarı çıkarak hem bebek hemde ben daha rahatız artık. Çıkmaya devam et emin ol pratiklik kazanıp daha rahat hale geleceksin

Kızlar 4. Ay kontrolümüzü olduk covide dair vucutta bir şey kalmamış nil’in. Muayene iyi covide rağmen 600 gram almış doktor yarısını bile alsa razıydım çünkü covid çok iştahsızlık yapıyor dedi. 6 kiloyuz 60 cm olmuşuz 45 cm doğduğumuz için çok çok iyimiş 6 ay olmadan doğum kilosunun 2 katından fazlayız:)

Ek gıdaya 20 gün sonra tadımlarla başlıyoruz tamamen mamayla beslendiğimiz için zaten 5.5 ayda çorbaya geçmiş oluruz dedi patates,havuç,kabak,elma ve yoğurtla başlıcakmışız ilk gün çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün yemek kaşığı kadar dedi.

Rotanın 2. Dozuda oldu rota sayfamız kapandı. Demir ilacına başlıyoruz günde 7 damla bizden şimdilik bukadar:)
Canım şimdi bu mesajına denk geldim, covid in ilerleyen zamanlarda insanda zarar bırakacağını falan okumuştum önceleri. Şimdi beni korku saldı, ya bebeğimde ileride covidden dolayı kalıcı bir hastalık çıkarsa diye 😢 acaba mutasyona uğramadan öncekinden mi bahsediyorlardı. Bizim aşımız var ama bebeğin yok. Çok pişmanım ya, lokanta çok kalabalıktı biz de en havasız üst katta yer bulduk dip dibe nasıl yaptım ben bunu, bu kadar sene dikkat edip, şimdi o dikkatsizliğimle bebeğimi de oraya soktum 😭

Tam olarak bugün bütün gün boyu düşündüğüm şey. Eşimle konuşurken dedim ki çocuğum için canımı veririm, ama eski hayatımı çok özledim. Sosyalleşmeyi geçtim evdeki eski hayatımı bile yaşayamıyorum. Ne kitap okuyabiliyorum ne film izleyebiliyorum, sıcak çay bile içemiyorum. Kız kaçta uyursa ben de hemen uyuyorum ki uykumu alayım, çünkü biliyorum ki gece uyumayacağım. Bu hayat ne zaman düzene girer ya da girer mi bilemiyorum. Çok bunalmışım 🥲
Gectim cayi kahveyi evde tuvalete giderken hesap yapar oldum aman sifon sesinden uyanmasin diye😂
Dedigin gibi canimi veririm ama eski rahatlik bambaskaydi. Isin kotusu o gunlere hic donemicez fiziksel yorgunluk bitecek beyindeki yorgunluk basliycak okuldu ergenlikti evliligiydi falan derken.
Kuzum ilk zamanlar çok zor oluyor ama git gide alışıyorsun. Bir kaç kez daha cık emin ol daha rahat olacaksın. Ben bir keresinde avm ye gittim eşiminde arkadasıyla işi vardı beni bıraktı gitti altı değişecekti emzrip mama verecektim bu bakım odasına girdim berbat halde zaten hiç düzgün değil odalar en büyük avmler bile öyle. En son lcw kabinine girdim emzirdim altını değiştirdim mamasını verdim heralde yarım saat kabindeydim o zamanlar bide 2 aylıktı. Böyle böyle alıştım artık çocukla dışarıya çıkmaya. Tek başıma kısa mesafe arabada kullanıyorum daha uzunu 1 kez kullandım Allahtan arabada uyuyor ama bi panik oluyor insan sürünce o yüzden eşim bırakıyor çoğu yere daha biraz daha büyüyüp oto koltugu olayına gecince daha kolay olur insallah 🙏🏻 Onun dışında genel olarak sürekli dışarı çıkarak hem bebek hemde ben daha rahatız artık. Çıkmaya devam et emin ol pratiklik kazanıp daha rahat hale geleceksin

Yaa suan umutlarim yeserdi. Oyle bir gobegim var ki gordukce keyfim kaciyor. Onceden bu kiloda oldugum donemde bu kadar kilolu gozukmuyordum. Bir de sezeryan gobegi kaliyor dediler normal dogum yaptim yine kaldi kandirmislar beni😂
Adet olunca iner insallah benim de.
Diyet yaptin mi yoksa yavas yavas kendiliginden mi gitti kilolar

Bazı günler 6 bin adım atıyorum desem inanır mısınız :) çünkü büyüğü parka götürüyorum o oynarken bebek arabasıyla tur atıyorum evde bebek bakmak daha zor geliyor dışardayım sürekli bir de fazla yiyemiyorum fırsat bulup öyle gitti

Sanırım hepimiz aynıyız sürekli bi koşturmaca halindeyim kendimize vakit ayıramamak daha da depresif yapıyor bizi artık kitap okumak için uygun zamanı beklemiyorum o zaman hiç gelmeyecek ayağımda sallarken ne kadar bakarsam.. En son ne zaman cilt maskesi yaptığımı hatırlamıyorum..

Canım şimdi bu mesajına denk geldim, covid in ilerleyen zamanlarda insanda zarar bırakacağını falan okumuştum önceleri. Şimdi beni korku saldı, ya bebeğimde ileride covidden dolayı kalıcı bir hastalık çıkarsa diye 😢 acaba mutasyona uğramadan öncekinden mi bahsediyorlardı. Bizim aşımız var ama bebeğin yok. Çok pişmanım ya, lokanta çok kalabalıktı biz de en havasız üst katta yer bulduk dip dibe nasıl yaptım ben bunu, bu kadar sene dikkat edip, şimdi o dikkatsizliğimle bebeğimi de oraya soktum 😭
Cnm ben 3 kere covid geçirdim nil karnımdayken ve nil 3 aylıkken ki nil covid olduğunda eşim getirdi eve okadar ince düşünüp kendini hasta etme Allah dermansız dert vermesin ilerde zaten bu hastalığın etkisi varsa dünyanın yarısı etkilenecek

Canim ben tecrubesizim ama nacizane, bebek labnesi tarifi var instagramda gormustum sutu suzme peynirle mayalayarak yapiyorlar. Yogurdu falan kendin yapiyorsan ya da annen yapiyorsa belki onu da yapmak istersiniz.
Annem yoğurt yapıyor ama annem biraz organik kafaya kızıyor🥴 1 yaşından sonrada vermiceksen kendin yap dedi bana😂 yani mesela tarhana veriyorum köylü kadın kendi yapıyor evine gidip geliyorum biliyorum dikkat etmeye çalışıyorum ama nereye kadar bende bilmiyorum🥴
Canım instagramda Gida mühendisi var Tuğba Parıltı ben bayağıdır onu takip ediyorum.Sayfasini incelemeni tavsiye ederim.Marketteki ürünleri inceliyor.Öne çıkarlarına gözat mutlaka
Ya sen süpersin öyle ışık olduki bana bu kesin karar verdim bu içerikleri inceleyince😘
Benim ki popodan kendini kaydıra kaydıra aşağı kaymayı öğrendi😂 bizde ayak kısmına ayağımızı çarpıyoruz 😅

Ay haplada kalan cokmus 😅 bide ben evlendim evleneli korunmadık hiç onada alışkın değilim ya zorlanıyorum

Ay maşallah hayırlıı olsuun ilk diş çıkaran bebeğimizee 😍😍
Cnm ben hapı bırakınca 1,5 ay sonra hamile kaldım ki senelerce kullandım hapla çok düşük ihtmal spiralden bile daha düşük haberin olsun

Cnm nil anneme gittiğimde bile uyumuyorki ordada beşiği var sanırım 2-3 aya birazdaha düzelirler

Alerjik bebiş annelerine bir sorum var. Hazır yufka alıp börek vs tüketiyor musunuz? Bir fark gözlemlediniz mi? İçerikte süt ürünü yok gibi ama ben galiba eser miktar mevzusu var. 💩 da aktif kan gördüm yine

X