2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Minnoşum sen yine de bir mesaj atsan olmaz mı? Kadın doğum doktorları genelde dönüş yapıyorlar zaten, cumaya kadar için içini yer yoksa.

Bende zor atıyorum kendimi banyoya safra çıkarıyorum sadece ama aşırı zorlanıyorum kasıklarım ağrıypr kendimi sıkmaktan

Sor tabii, ben de gidince sorayım doktoruma madem öyle, tedirgin oldum şimdi. Ama elini kestiğin şey çok paslı değilse zaten tehlike arz etmez beybisi.

Paslı bıçak değilse sıkıntı olmaz diye biliyorum ben aslıdna. Ben sürekli bi yerlerimi kesiyorum en son kavanozla kestim doktor yapalım demişti istemedim 5 yılı geçti gerçi kesmem ama. Normal keside de yapılması lazım mı acaba

Cok cok gecmis olsun insallah sorun skinti olmaz

Minnoşum sen yine de bir mesaj atsan olmaz mı? Kadın doğum doktorları genelde dönüş yapıyorlar zaten, cumaya kadar için içini yer yoksa.
Evet dönüş yaparda ben sanki bu defa korktuğum icin icimde bir his var anlatamam kötü birşey olacakmış gibi ve ben sanki o duyacağım göreceğim şeyi engellersem daha iyi gibi..acilden çıkınca eşimde ısrar etti gel özele doktora gidelim bi baksınlar usg ile birşey olmuş mu diye gidemedim.

Çok geçmiş olsun bol bol su tüketin. İyidir bebeğiniz Allah’ın izniyle. Kendi doktorunuza söylemediğinizden bahsetmişsiniz, siz bence takip yaptırdığınız doktorunuza bir söyleyin. Belki 2 gün evvel çağıracak kontrole belli mi olur? Ek olarak şöyle yap böyle yap der belki. Kendi kadın doğumcunuza bilgi verin lütfen
Çok geçmiş olsun. İlk 3 ay yapılmıyorsa beklemekten başka bir çare yok.

Ben hiç tetanoz oldum mu bilmiyorum bile, sağlık ocağındaki hemşire (yanlış olmasın) 20. Haftada filan çağırdı sanırım, Mayıs ayında gel demişti tetanoz aşısı için. Eşe yapılandan hiç bahsetmedi bile.

Ya ne güzel önde çıkmış benim sata göre geri ama doktor bisi demedi yinede korkuyor insan
Korku dogumdan sonra bile insanda oluyor bu cok normal bir sey rabbim hepimize hayirli gebelik dogum ve bebeklerimize guzel bir gelecek nasip etsin insallah seninde icin rahatlasin diye soyluyorum ilk 3 ayda bebek bir veya iki hafta ileride veya geriden geliyor gibi cikabilir bu ultrosondan ultrosona deisen birsey onemli olan 5 ve 6 ay bebek kilosu ayina denk mi oyuzden hic kafana takma canim benim şu 3 ayi bir atlatalim allahin izniyle sonrasi cok cabuk geciyor zaten

Canim hamilelikte yapilan tetanoz asisi hem bebegi hem anneyi enfeksiyondan ayrica bebegi bir cok risk faktorunden koruyormus. Normal sartlarda pasli bicakla kesilirse skinti olabilir 10 yil icinde asi yapilmadiysa yapilmasi gerekir. Herhangi baska bir sorun olurmu ona korktum ama son 10 yil olayi gecerli ise korkmami gerektirecek bir durum yok, annelik iste insan tedirgin oluyor :)

Çok
Cok teşekkür ediyorum serumlarla biraz toparladım şimdilik ama su fazla içemiyorum midem bulaniyor denge bozukluğu baş dönmeside geçti.

Sor tabii, ben de gidince sorayım doktoruma madem öyle, tedirgin oldum şimdi. Ama elini kestiğin şey çok paslı değilse zaten tehlike arz etmez beybisi.
Tamamdir canim pasli degildi ama iste insan tedirgin oluyor zaten asi normal sartlarda 10 sene koruyor.

Allahım korusun, ağzından yel alsın. İnşallah bu hissettiklerinin aksi olur da gittiğinde hiçbir sorun olmadığını öğrenip gelirsin, içimize su serpilir. minnoşlar da üzülmüştür.

Ben de yemek yedikten sonra iğneleri vuruluyorum bi üşüme geliyo elim ayağım buz içim tıtrıyo yemek sıtması tuttu dıyıp üstümü örtüp uyuyup kalıyorum demek kı iğnedenmiş

Doktorum yap derse yaparım da benim doktor covit aşısı filan da yap demedi dikkat et dedi maskeye filan bende doktorum da aşılara biraz karşıyız sanırım.

Cok tesekkur ederim. Ilk uc ay olmuyormus maalesef zaten beklemekten baska sansim yok asimda dedigim gibi 5 kusur yillik o yuzden hala korur diye dusunuyorum ama yinede tedirgin oldum. Sanirim tetanoz asisi yaparken sadece kesik gibi birseyi kasttetmiyorlar. Cocugu anneyi hamilelik doneminde yapilinca enfeksiyonlardan daha bir cok seyden koruyormus vs. Esime sizin asininiz var mi diye sordu ikimizde son 10 yil icinde yaptirmamistik bebege ikinci en yakin kisi siz olacaginiz icin sizede yapmamiz gerekiyor diyip yapmisti. Yani sadece hamilelikte degil daha sonrasinda sanirim ustumuzden basimizdan bile gelen bir mikroptan koruyor galiba. Nasil ki cig et yememeliysek yada eger evde kedi beslemiyorsak herhangi bir kediye yaklasmamaliysak buda onun gibi birsey anladigim kadari ile. Bebekte ilk tetanoz dozunu karnimizdayken aliyormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…