• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Soyulsa belki umursamazdım ama hani mantar olmadan önce boşalıyor ya 3 tanesi öyle neyse bunun için doktoruma yazmıyım bekliyim😂 ben bir tek folikasit kullanıyorum ama gittiğimde 12. Haftada olcak eleviti bende söylerim çok sağol canım
Bende su an folikasit kullaniyorum canim zaten 12. haftada elevit multivitamin vercekler benim kullandigim balik yagida elevitti sanirim ama onu 5-6 aylarda almaya baslamistim. Umarim düzelir, kendini skma sen her durumda yerine yenisi gelecek. Hamilelikte bir tek sac telim dökülmedi sonra avuc avuc elime geldi ama hepsi yeniden cikti.

Kızlar benimde çok olmasada bulantım vardı 3_4 gündür hiç yok birden kesildi sanki böyle olan var mı??
Gecen belirtilerin birden kesilmesi hakkinda bir doktoru dinlemistim. Vucut alisinca hamilelige adapte olunca o hormonlara o zaman birden de kesiliyormus. Iyi dusunelim iyi olsun

Canım o an bugün tv de izledim süte tarçın karıştır iç hemen düzeltiyormuş çikolata filan yeme anlık çıkartıp aynı hızla düşürüyormuş
Ayy iyi dedin bunu cikolata yedim cünkü sonra tekrar ölcttüm 120 ye cikmisti bende sevinmistim sonra tekrar mi düstü acaba

Evet bende yurtdışındayım Almanya😊 sistem bizim buradada aynı. Bir aile doktorumuz var özel muayenehane gibi. Kadın doğum dr ayrı muayenehane özel dr gibi o da. Ama burada işler çok yavaş ve çoook rahatlar 🤯
Ilk randevu ne zaman? Bana 7+4 e verdi sekreter keske diyorum yanlis hesaplasydi 😅 bizimde durumlar ayni ne olacak halimiz. Acile git demis iyi demis, zaten acil kadin doktorunu arasan yeri yoksa almayacak risklide olsa🤦‍♀️ Cocuk doktoru bizi kulakburunbogaza sevk etti onlarda 4 gün sonra randevu vermek icin aradi cocukta bronsit oldu o arada bana telefonda diyor cok doluyuz 2 haftadan once randevu veremem. Bronsit oldu cocuk diyorum, geri cocuk doktoruna soyleyin diyor yahu zaten o cagre bulmus olsa sana niye gondersin. Cok kinliyim bunlara o konuda😅

😅😅😅😅😅 caktirma yaa ben akintidan bahsederken biri daha cocugu oldugundan bahsetti ben onu seninle karistirdim skslslslsldl ay neyse 🙈🙈🙈🙈

Bende soyle bir teori atayim ortaya tipta böyle belirlenmis hatta kuranda gectiginden bir hocadan duymustum tvde. Eger yumurtlama günü iliski olursa erkek olurmus bebek cunku erkek spermler daha hizli hareket ediyormus ve 24 saat yasiyormus. Yumurtlamadan 2-3 gün önce olursa iliski bebek kiz olurmus cunku kiz spermi daha gec hareket ediyormus ve daha uzun yasiyormus. Ben ilkinde yumurtlamayi tutturdum bundada bilerek pikten bir gün önce ve pik günü iliski oldu catladigi gun yapmadim😅😅 bakalim ne olacak merak konusu. Bu isin espirisi saglikla kucagimiza almak en onemlisi su an🤲 Anneler hislerinde yanilmaz bakalim ne olacak senin minnos. Birde ben ogluma hamile degilken ve hamileligin ilk aylarinda 3 kez rüyamda erkek cocuk dogurdum erkek oldu bakalim buna görecekmiyim.
Karıştırdığını tahmin ettim😂

Valla benim 1.5 yıldır olmuyordu ben günde 2 kez yaparak tutturdum çocuğu ne olacağını bilemiyorum yumurtlama döneminde de yaptım öncesinde de sonrasında da😂😂
Ya bende bebek gördüm rüyamda ama cinsiyetini görmedim hiç altın gördüm mesela tabirine baktım kız çocuğu diyor. Ama ben hamile kaldığım ay daha öğrenmeden hatta heralde döllenme zamanı rüyasında görenler erkek görmüş belki de o yüzden öyle hissetmeye başladım bakalım merakla bekliyoruz😂

Bi on dakika sonra falan yaptim galiba cünkü halsizlik uyku hali falan gelmeye baslamisti ozaman
Ne olur ne olmaz düzenli takip etmenizi öneririm. Genelde yemekten hemen önce ve yemekten 1 saat sonra en sağlıklı ölçümü yaparsınız.
Uzun süre açlık ardından yediyseniz tam olarak şeker kana karışmadan ölçmüş olabilirsiniz. Bir de direkt şekerli ürünler, glisemik indeksi yüksek besinler kan şekerini çok hızlı yükseltir ve çok hızlı düşürür. Bu da insülin direnci geliştirir aynı zamanda. Bu hızlı yükseliş ve düşüşler uyuklama, halsizlik gibi belirtilere yol açar.
E ekim1903 ün de önerdiği gibi tarçınlı süt dengeler, anlık açlığı bastırır karbonhidrata saldırmanın önüne geçer. ☺️

Tarcin ve sutun sekeri dengeledigi dogru ama hamilelik ve emzirme döneminde ne kadar kullanilabilir ona dikkat edin
Evet tarcin normalde benim adetimi geciktirir mesela hep hamilelikde ne gibi bi etkisi olur arastirmak lazim sagolun uyari icin

Ne olur ne olmaz düzenli takip etmenizi öneririm. Genelde yemekten hemen önce ve yemekten 1 saat sonra en sağlıklı ölçümü yaparsınız.
Uzun süre açlık ardından yediyseniz tam olarak şeker kana karışmadan ölçmüş olabilirsiniz. Bir de direkt şekerli ürünler, glisemik indeksi yüksek besinler kan şekerini çok hızlı yükseltir ve çok hızlı düşürür. Bu da insülin direnci geliştirir aynı zamanda. Bu hızlı yükseliş ve düşüşler uyuklama, halsizlik gibi belirtilere yol açar.
E ekim1903 ün de önerdiği gibi tarçınlı süt dengeler, anlık açlığı bastırır karbonhidrata saldırmanın önüne geçer. ☺️
Yemek yiyorum ya bi 10 dakika icinde bas donmesi halsizlik ve uyku hali geliyor bana sonrada uyuyakaliyorum zaten normalde cuma günü kontrolüm var ama ozamana kadar nasil davranmam gerekiyo bilmiyorum cok canimi sıktı bu durum insallah kötü bisey olmaz

Yemek yiyorum ya bi 10 dakika icinde bas donmesi halsizlik ve uyku hali geliyor bana sonrada uyuyakaliyorum zaten normalde cuma günü kontrolüm var ama ozamana kadar nasil davranmam gerekiyo bilmiyorum cok canimi sıktı bu durum insallah kötü bisey olmaz
Hiçbir şey olmaz, basit şeker içeren gıdalardan uzak durup, uzun süre aç kalmayarak bir de protein ve sebze ağırlıklı beslen bir şey olmaz. Bak bir de gebelik var zaten ben de yemekten sonra öğlenleri bi yarım saat kestiriyorum çoğu zaman. Önceden hiç öğlen uykusu bilmezdim. Vücut alışıyor sen beslenmene özen göster biraz daha doktor zaten yönlendirir seni☺️

Evet tarcin normalde benim adetimi geciktirir mesela hep hamilelikde ne gibi bi etkisi olur arastirmak lazim sagolun uyari icin
Canım korkma benim doktorumda söledi siteyi bırakıyım medilife hastanesi sitesindede yazıyor doktor önerisi. Burda tavsiye verirken asla doktora sormadan cvp verdiğim bir konu olamaz. Bana birileri yok ev yapımı yoğurt yeme doktorlar tavsiye etmiyor dedi annem doktoruma hususi sordu ben ev yoğurdu yapıyorum ama dedi doktorumun tepkisi şuydu ay daha ne olsun süper süper dedi sende aklına takıldığın şeyleri muhakkak doktoruna sor

Karıştırdığını tahmin ettim😂

Valla benim 1.5 yıldır olmuyordu ben günde 2 kez yaparak tutturdum çocuğu ne olacağını bilemiyorum yumurtlama döneminde de yaptım öncesinde de sonrasında da😂😂
Ya bende bebek gördüm rüyamda ama cinsiyetini görmedim hiç altın gördüm mesela tabirine baktım kız çocuğu diyor. Ama ben hamile kaldığım ay daha öğrenmeden hatta heralde döllenme zamanı rüyasında görenler erkek görmüş belki de o yüzden öyle hissetmeye başladım bakalım merakla bekliyoruz😂
Masallah azimle calisip tutturmussun. Iyi ki gelmis minnos🥰 hayirlisi olsun belki ondan belkide öyle hissediyorsun icine doguyor erkek oldugu. Gönlünden gecen varsa o olsun önce saglikli olsun🤲 Ilk te genelde fark etmiyor sanirim

Ablamin falinda kiz cocuk cikmis bende sadece cocuk cikti :) mesela cinsiyetini ruyamda gormesem sanirim hissedemezdim ben direk erkek cocuk dogurdugumu gordum kucagima aldim hatta biri artik 3 aylik olmustu esime diyorum yeter nazara gelmez soyleyelim artik ailelerimize😅 bu seferde 2-3 defa hamile oldugumu gordum diyorum kendime cikan tek ruyalarim hamilelik :) hatta sonuncuyu oglani okula birakip geldim geri yattim gordum gecesine test pozitif cikti.

Canım korkma benim doktorumda söledi siteyi bırakıyım medilife hastanesi sitesindede yazıyor doktor önerisi. Burda tavsiye verirken asla doktora sormadan cvp verdiğim bir konu olamaz. Bana birileri yok ev yapımı yoğurt yeme doktorlar tavsiye etmiyor dedi annem doktoruma hususi sordu ben ev yoğurdu yapıyorum ama dedi doktorumun tepkisi şuydu ay daha ne olsun süper süper dedi sende aklına takıldığın şeyleri muhakkak doktoruna sor

Tamam canim cok sagol icimi rahatlattin mutlaka önerini dikkate alicam allah razi olsun

Yemekte fazla karbonhidrat tuketmek sonrasinda halsizlik ve uyku hali yapar ama bas dönmesini doktora danismalisin. Sekerini cabuk yukseltip dusurende genelde karbonhidrat olabilir tabi birde sekerli yiyecekler ve icecekler. Oyle ki isvicrede lise cagina kadar kantin yok okullarda ayrica ilkokul cocuklarinin okula sekerli gidalar götürmesi yasak, ortaokul döneminde sekerli icecekler yasak bunlar birden enerji verip ayni hizla geri ceker. Yani sekerinin yukselmesi icin sekerli yememelisin

Hiçbir şey olmaz, basit şeker içeren gıdalardan uzak durup, uzun süre aç kalmayarak bir de protein ve sebze ağırlıklı beslen bir şey olmaz. Bak bir de gebelik var zaten ben de yemekten sonra öğlenleri bi yarım saat kestiriyorum çoğu zaman. Önceden hiç öğlen uykusu bilmezdim. Vücut alışıyor sen beslenmene özen göster biraz daha doktor zaten yönlendirir seni☺️
Tamam canim insallah bundan sonra beslenmeme cok daha dikkat edicem sagol icimi rahatlattin

Yemekte fazla karbonhidrat tuketmek sonrasinda halsizlik ve uyku hali yapar ama bas dönmesini doktora danismalisin. Sekerini cabuk yukseltip dusurende genelde karbonhidrat olabilir tabi birde sekerli yiyecekler ve icecekler. Oyle ki isvicrede lise cagina kadar kantin yok okullarda ayrica ilkokul cocuklarinin okula sekerli gidalar götürmesi yasak, ortaokul döneminde sekerli icecekler yasak bunlar birden enerji verip ayni hizla geri ceker. Yani sekerinin yukselmesi icin sekerli yememelisin
Benim zaten sekerle hic aram yoktur normalde öyle tatliymis sekermis hic aramam cayi bile sekersiz icerim yani neden bukadar düstü sekerim bi anlam veremedimki demekki bir haftadir yemeklerden sonra bu halsizliklik ve uyku halimin sebebi sekerimin düsmesiymis

Back