• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    24
Ben özele gidiyorum ve doktorum da direkt önerdi canım. 8. Haftada konuştuk hatta bunları erkenden. artık fetal dna daha kesin ve revaçta olduğu için yönlendiriyorlar. Kötü olarak algılama tam tersi netlik olması stres olmaması için. Yoksa tabi ki sen nasıl istiyorsan öyle ilerle. Özelde 2’li 3’lü ve sonrası ense burun kalınlığı ölçtürme ve muayeneler zaten fetal dna ‘nın fiyatına hemen hemen geliyo.
Ben hiç 2’li yaptırmayı düşünmedim o yüzden.
Canim maddi durum olarak iyi olsam zaten yaptırırım sorun etmem ama yaştan dolayı sadece risk deyip yönlendirmek tuhaf geldi
Bana da direkt bi araştır dedi 28 yaşındayım ense kalınlığı vs normal burun kemiği var. Ama ben zaten kendim isteyecektim. Çünkü içim rahat edecek detaylıya kadar bi stres yapmayacağım 🙏🏻💖 hem de cinsiyet konusu çok net
Haklısın canim maddiyat konusunda sknti olmayacaksa mantıklı olan o zaten diğer testleri yaptirmaktansa

Kesin çıkamıcaz o belli zaten.Benim oğlan ağlamıyor sanki alışıyor gibi su veriyorum sadece uyumak istemiyor ve yemek konusu beni çok zorluyor geçen doktoru diyor pütürlü yesin artık ama yemiyor tıkanıyor ne yapa bilirimki her şey denedim olmuyor
Benimkinin de boğazında kalıyor iyice ezip veriyorum o yüzden

Valla canim bende 33 yaşındayım nisanda 34 olcam ama direkt yoneltmesini anlamadım ölçüm yapar beğenmez yönlendirir anlarım da neyse başka devlet doktoruna randevu aldım haftaya o da bakmazsa yaa nipt yaptırmak zorunda kalcam ya da özel hastaneye gidip 2li istiyorum dicem 2 cocugumda da böyle bisile karsilasmamistim
Ben 36 mayısta 37 olucam ilk bebeğimde fetal yaptırdım ama her şey fetal Hall etmiyormuş o zaman anladım ben ondan bu defa sadece ikili yaptırdım doktorumda ısrar etmedi önümüzde daha detaylı ultrason var ve ense kalınlığı iyiyse hiç sıkıntı yapma hatta fetal bile kesin sonuç diğil bunu kendi doktorum bile kaç defa dedi

Ben 36 mayısta 37 olucam ilk bebeğimde fetal yaptırdım ama her şey fetal Hall etmiyormuş o zaman anladım ben ondan bu defa sadece ikili yaptırdım doktorumda ısrar etmedi önümüzde daha detaylı ultrason var ve ense kalınlığı iyiyse hiç sıkıntı yapma hatta fetal bile kesin sonuç diğil bunu kendi doktorum bile kaç defa dedi
Banada tam tersini soyledi kuzu yaa yok 2li de yanılma çok oluyormuş ama nipte öyle bisi olmuyor fln dedi bakalim diğer doktora gidicem ne diyecek

Yaaa o zaman haftaya banada söyler ya🤲🏻☺️
Evet haftaya daha çok büyür ve söyler inşallah ☺️ benim ilk göstermedi bacakları kapatmıştı sonra ben ısrarcı olunca bı çikolata yiyip gel 15 dk sonra tekrar bakalım dedi o zaman da kıpır kıpırdı hemen gösterdi 🤭

Evet haftaya daha çok büyür ve söyler inşallah ☺️ benim ilk göstermedi bacakları kapatmıştı sonra ben ısrarcı olunca bı çikolata yiyip gel 15 dk sonra tekrar bakalım dedi o zaman da kıpır kıpırdı hemen gösterdi 🤭
Özeldemi öğrendiniz

Valla canim bende 33 yaşındayım nisanda 34 olcam ama direkt yoneltmesini anlamadım ölçüm yapar beğenmez yönlendirir anlarım da neyse başka devlet doktoruna randevu aldım haftaya o da bakmazsa yaa nipt yaptırmak zorunda kalcam ya da özel hastaneye gidip 2li istiyorum dicem 2 cocugumda da böyle bisile karsilasmamistim
Ben direk kendim dedim doktoruma ikili üçlü uğraşmak istemiyorum nıpt yaptıracağım diye doktorumda zaten önerecektim dedi. İlk bebeğimde yaştan dolayı (28di) ikili test biraz yüksek riskli çıkmıştı ultrason normal olmasına rağmen doktorlar amniyonsentez önerip bizi strese sokmuştu. Bu sefer hiç uğraşamam bir sürü hastalığa bakıyorlar mis gibi tertemiz. Ha maddi olarak diyeceksen tabi ona bisey diyemem ben 14 bine yaptırdım belki daha uyguna yapanlar vardır

Fetal dna kromozomlarda %99 sonuç veriyor geri kalan metabolik genetik organ vb sorunları zaten saptayan bir test sistemi yok ayrıntılı var onun içinde zor işler vallahi içerde ayrı dışarda ayrı evhamlanıyoruz onlar için 🥹

Banada tam tersini soyledi kuzu yaa yok 2li de yanılma çok oluyormuş ama nipte öyle bisi olmuyor fln dedi bakalim diğer doktora gidicem ne diyecek
Bak bunu kendim yaşadım ilkte doktorum dediki fetal yaptır detaylı ultrasonu sonra hiç düşünme bende koşa koşa gittim yaptırdım sıra detaylıya gelince orda suyum fazla çıktı bende dedim şimdi neden fazla ki bana diyorki ola bilsin bebek yarım dudak ve ya başka sorunu var bende cevab olarak dedimki ya ben fetal yaptırdımki bunları düşünmeyim yoo dedi fetal başka detaylı başka fetal her şeyi göstermez🤷🏻‍♀️ve gebeliğimin son ayına kadar stres geçirdim acaba çocuğum nasıl doğucak diye ondan şimdi hiç yaptırmadım fetal asla kesin sonuç diğil..kardeşim 2 çocuk yaptı fetal ikili bile doktor istemedi en önemli detaylı dedi..hepsi para tuzağı ve bize stresten başka bir şey diğil

Çıkolata yiyerim ben hemen göstersin istiyorum😃

Fetal dna kromozomlarda %99 sonuç veriyor geri kalan metabolik genetik organ vb sorunları zaten saptayan bir test sistemi yok ayrıntılı var onun içinde zor işler vallahi içerde ayrı dışarda ayrı evhamlanıyoruz onlar için 🥹
Ben fetal yaptırdım yine stres bitmedi malesef ondan artık yaptırmadım..tüp bebekte bile embriyo genetiğe gönderiliyorsa diyorlarki bu bebek tutucak çünkü genetiği temiz ama tutmuyor..ben mesela detaylıda çok heyacan yaptım yine öyle olucam eminim orda belli oluyor her şey

Ben fetal yaptırdım yine stres bitmedi malesef ondan artık yaptırmadım..tüp bebekte bile embriyo genetiğe gönderiliyorsa diyorlarki bu bebek tutucak çünkü genetiği temiz ama tutmuyor..ben mesela detaylıda çok heyacan yaptım yine öyle olucam eminim orda belli oluyor her şey
Ne oldu peki stress sebebi neydi?

Bak bunu kendim yaşadım ilkte doktorum dediki fetal yaptır detaylı ultrasonu sonra hiç düşünme bende koşa koşa gittim yaptırdım sıra detaylıya gelince orda suyum fazla çıktı bende dedim şimdi neden fazla ki bana diyorki ola bilsin bebek yarım dudak ve ya başka sorunu var bende cevab olarak dedimki ya ben fetal yaptırdımki bunları düşünmeyim yoo dedi fetal başka detaylı başka fetal her şeyi göstermez🤷🏻‍♀️ve gebeliğimin son ayına kadar stres geçirdim acaba çocuğum nasıl doğucak diye ondan şimdi hiç yaptırmadım fetal asla kesin sonuç diğil..kardeşim 2 çocuk yaptı fetal ikili bile doktor istemedi en önemli detaylı dedi..hepsi para tuzağı ve bize stresten başka bir şey diğil
Aynen canım bende öyle düşünüyorum valla detaylı ultrason icin ozel muayenehane ye gitmiştim 2 cocugumda da perinatologtu şimdi yine gidicem eşimle zaten konuştum seni zora sokmcm bu sefer devlete gidicem orada dogurcam ama bi tek detaylı icin anlaştık ne kadar olursa olsun oraya gidicem dedim o da tamam dedi en onemli zaten o sağolsun detayli konusunda taviz vermiyor 😅😂 bu arada 2 cocugumda da sadece detayliya geldi bunda da öyle olacakmis😂😂

Back
X