- 7 Şubat 2022
- 1.555
- 3.583
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #43.301
Tarif vereyim bebişlerin çoğu bunu sevdi:Canım günde 2 kez ek gıda veriyorum. Bazen hiç veremediğimde oluyor tabi. Sabah uyandıktan sonra 2.öğünde yarım avakado ve labne ya da yumurta ile labne gibi şeyler veriyorum kahvaltı öğünü daha çeşitlenmedi bizde. Akşam üstü bazen tarhana çorbası, bazen ona yemek yapıyorum ya da bizim yemekleri tuzsuz yapıp ayırıyorum. Ve akşam menüsünde illa yoğurt veriyorum yemek yanına. Sabah menüsü çok doyurucu olmadığından mamasını 1 saat sonra veriyorum. Ama akşam yemeği doyurucu olduğu için 3 saat sonra mama veriyorum. Çorba içerae çok doyurucu olmadığından 1.5 saat içinde mama veriyorum. Ve ek gıda verirken suluğu ile aralarda su veriyorum. Uyanınca su veriyorum gün içinde dışarıdaysak muhakkak su veriyorum.
Soğanı ince rende ile rendeleyip zeytinyağında sotele. Kabak ve havucu da ince kısımla rendeleyip soğanla birlikte sotele. Çok az su ilave edip altını kıs 20 dk da pişmiş ve suyunu çekmiş oluyor. ılınınca ben üstüne biraz daha zeytinyağı gezdiriyorum. 1 kaşık yoğurtla sırayla veriyorum.
Ölçü sormuştun. Yemek ve yoğurt dolu dolu 1 yemek kaşığı anca bitiriyor şimdilik.