2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Ne gibi oyunlar oynuyorsunuz ben nasıl oyalicagimi şaşırıyorum
Oyun haklısındaysa bir süre bırakıyorum kendisi takılıyor. Yukardan sarkan objelerle ilgileniyor. Ses ışık ve aynası olan bir kaç oyuncağı var. Onlarla sırayla takılıyoruz. Ben genelde gösteriyor, sallıyorum, o da eller ayaklar hiç durmayacak şekilde eşlik ediyor. O arada iğrenç sesimle bir de şarkı patlatıyorum kopuyoruz beraber. Bu önemli mi bilmiyorum ama tüm bu süre boyunca hep göz teması kuruyoruz. O bana gülüyor ben ona..
Bazen değişik dokudaki objeleri veriyorum eline tanıtmak için.. Şu sıra aynalara meraklı. Belki yarım saat onunla oynuyoruz. Konuşacak gibi bir hareketler bir hareketler çok tatlı oluyor.

Bu aralar etrafı izlemek istediği için ben de onu gezdirirken basit spor hareketleri yapmaya başladım. Doğumdan sonra aşırı kilo aldım boş boş dolaşmayayım dedim. Fark ettim ki seviyor. Yakında ona spor aleti muamelesi de yapacağım bence 😂

Çoğunlukla mama kullanıyoruz her uyku sonrası önce emiyor sonra mama alıyor bu da 3-4 saatte bire tekabül ediyor
Kızım uykuda çok sıçrıyor. Kundak değil de battaniye ile sıkıştırıyorum kenarlardan ama yine de pek işe yaramıyor. Siz nasıl çözümler buldunuz.
Sizinle hemen hemen aynı durumdayız hem beslenme hem de sıçrama konusunda. Mamaya öğleden sonra başlıyorum sabah anne sütü ile idare ediyor sonra her 3-4 saatte bir 120 cc veriyorum çünkü emerek doymuyor. Böyle olunca mamayı günde 4-5 öğün vermiş oluyorum. Gece mamasını da yedikten sonra 6-7 saat uyuyor. Sıçramaya da henüz bir çözüm bulamadım ben dua ediyorum o durumda bir de piş pişliyorum.

Sizinle hemen hemen aynı durumdayız hem beslenme hem de sıçrama konusunda. Mamaya öğleden sonra başlıyorum sabah anne sütü ile idare ediyor sonra her 3-4 saatte bir 120 cc veriyorum çünkü emerek doymuyor. Böyle olunca mamayı günde 4-5 öğün vermiş oluyorum. Gece mamasını da yedikten sonra 6-7 saat uyuyor. Sıçramaya da henüz bir çözüm bulamadım ben dua ediyorum o durumda bir de piş pişliyorum.
Evet biz de öyleyiz saat 11 e kadar anne sütü ile idare ediyoruz gece 12 de uyuyor sabah 6-7 gibi uyanıyor bi kaç gündür emiyor yatıyor 9-10 gibi bi daha uyanıyor yine emiyor uyumak istiyor ama uyutmuyorum. Sonra yarım saatlik bi kestirme yapıyor

Kilosu ne kadar şu an canım? Benimki 1200 gram almıştı son ay ama bu ay hem hastaydı hem emmesi biraz azalmıştı o yüzden az alır diye düşünüyorum. Emmesi nasıl peki bebişin? Genel olarak bir azalma varmış zaten 3.ayda
5kilo tam. Emmesi iyi ama benim sütüm azaldı. Mamaya başlamıştım o yüzden ama onu da az verdim herhalde 3kere 90 ya da 120 ml verdim. Bir de aşırı hareketli eli kolu hiç durmuyor. Gündüz de uyumuyor 🤦🏻‍♀️
Boyuna vermiştir belki canım olabiliyor arada böyle benim doktorum kilo vermediği sürece sıkıntı yok demişti ,tabi ki daha fazla almasıni her anne ister ama inşallah sağlıcakla büyüsün yavrum sağlığı yerinde olsun bir sonraki ay bakarsın telafi etmiş🤗 benimkinin az aldığı zamanda bir öğün mama ekliyorum mesela normalde günde ikiye düşmüştü mama ,şimdi üçe çıkardım tekrar ek gıdaya kadar böyle gidecek sanirim
Boyu da uzamadı bu ay 😔 Amin canım Allah razı olsun. Ben de mamayı arttırdım şimdi inşallah sütüm de artar da öbür aya telafi ederiz

5kilo tam. Emmesi iyi ama benim sütüm azaldı. Mamaya başlamıştım o yüzden ama onu da az verdim herhalde 3kere 90 ya da 120 ml verdim. Bir de aşırı hareketli eli kolu hiç durmuyor. Gündüz de uyumuyor 🤦🏻‍♀️

Boyu da uzamadı bu ay 😔 Amin canım Allah razı olsun. Ben de mamayı arttırdım şimdi inşallah sütüm de artar da öbür aya telafi ederiz

İnşallah canim sen kendini üzme, anneleri olarak gözlerinin içine bakıyoruz hepimiz , önceliğimiz hep onlar elimizden geleni de yapıyoruz 🤗

Evet biz de öyleyiz saat 11 e kadar anne sütü ile idare ediyoruz gece 12 de uyuyor sabah 6-7 gibi uyanıyor bi kaç gündür emiyor yatıyor 9-10 gibi bi daha uyanıyor yine emiyor uyumak istiyor ama uyutmuyorum. Sonra yarım saatlik bi kestirme yapıyor
Ya ben de uyutmayim oyalansin bir sonraki saatte derin uyusun diyorum ama oyalanamiyor ki bir saatten fazla durunca mizmizlanmaya başlıyor hemen

Benim kız uyumuyor ya deliricem.yaklaşık 2-3 gündür gündüz asla uyutamıyorum.yani şöyle uyuyor mesela 10 dakika sonra uyanıyor.akşama kadar böyle.özellikle meme atarken ağzından uyanıyor.şimdi daha yeni daldı bu saat oldu bakalım inşallah uyanmaz.sabah da 6 da ayakta.gece 3 saatte bir doyuruyorum kendi uyanmasını beklesem yine saatlerce uyutmaya çalışıcam.gündüz emzik atarken gece de gazdan uyuyamıyor.bu ne kadar sürecek böyle bilmem
Aynı sayiliriz . Sehir disina ciktim annemlerin yanina bebegim yolculukla mukemeldi rahat geldik zaten kendi arabamizla geldik.ama su 2 gundur uyku uyumuyor kizim ya artik gaz olayimizda rahatladi kivranmiyor kendi kendine hallediyor isini ama gel gör ki uyku tavsan uykusu gibi dun gece karni ac meme verecegim yikiyor ortaligi annem en son ayakta ver dedi o zaman aldi . Bir yeri agriyor desem gulucuklerin haddi hesabi yok yuksek ihtimal atak haftasindayiz belirtilere gore. Iyiki annemlerde yakalandim 🙄

Benimki de uyumuyor. Yukarıda da yazılmış zaten uyutmak için zorlamıyorum. Bu gece de aynıydı ama ağlamadı vardı sürekli pusetine koyup arabamızla turladık uyudu eve getirdik. Atak haftasında diye düşündüm.
Bir de kızlar malum bebeler uyumayınca biz de bitkin düşüyoruz. Doktorum bana lacmix diye vi vitamin yazdı ondan içiyorum günde 2 tane ne yorgunluk kalıyor ne uykusuzluk. Sıkıntı yaşayan varsa tavsiye ederim.
Guzel mi canim bende alayim uyku falan yok birde spora yazildim burada nasil gidecegim bilmem bebem durmuyor

Aynı sayiliriz . Sehir disina ciktim annemlerin yanina bebegim yolculukla mukemeldi rahat geldik zaten kendi arabamizla geldik.ama su 2 gundur uyku uyumuyor kizim ya artik gaz olayimizda rahatladi kivranmiyor kendi kendine hallediyor isini ama gel gör ki uyku tavsan uykusu gibi dun gece karni ac meme verecegim yikiyor ortaligi annem en son ayakta ver dedi o zaman aldi . Bir yeri agriyor desem gulucuklerin haddi hesabi yok yuksek ihtimal atak haftasindayiz belirtilere gore. Iyiki annemlerde yakalandim 🙄
Zaten telefonda bi uygulama var benim.dün mesaj geldi 12. Haftadasınız 1 hafta atak haftası diye.az uyur anne babanın ilgilenmesini daha çok ister falan diye.ama uykusunun hafifliği doğduğundan beri var.ayağa kalkarken parke çıtırtısına bile uyanıyor işim zor

Ya ben de uyutmayim oyalansin bir sonraki saatte derin uyusun diyorum ama oyalanamiyor ki bir saatten fazla durunca mizmizlanmaya başlıyor hemen
Müzik açabilirsiniz bize hediye dönence gelmişti o çok işe yaradı ona bakıyor gülüyor. Sling e bağlıyorum beraber mutfakta basit işler yapıyoruz öyle öyle oyalıyorum bizim de şöyle bi sıkıntımız var gün içinde çok uykusu geliyor yatıyor yarım saat sonra kalkıyor sanırım acıkıyor uyanık kalma süresi arttığı için galiba 120cc mamayı bölmeliyim uyku öncesi ne

Oyun haklısındaysa bir süre bırakıyorum kendisi takılıyor. Yukardan sarkan objelerle ilgileniyor. Ses ışık ve aynası olan bir kaç oyuncağı var. Onlarla sırayla takılıyoruz. Ben genelde gösteriyor, sallıyorum, o da eller ayaklar hiç durmayacak şekilde eşlik ediyor. O arada iğrenç sesimle bir de şarkı patlatıyorum kopuyoruz beraber. Bu önemli mi bilmiyorum ama tüm bu süre boyunca hep göz teması kuruyoruz. O bana gülüyor ben ona..
Bazen değişik dokudaki objeleri veriyorum eline tanıtmak için.. Şu sıra aynalara meraklı. Belki yarım saat onunla oynuyoruz. Konuşacak gibi bir hareketler bir hareketler çok tatlı oluyor.

Bu aralar etrafı izlemek istediği için ben de onu gezdirirken basit spor hareketleri yapmaya başladım. Doğumdan sonra aşırı kilo aldım boş boş dolaşmayayım dedim. Fark ettim ki seviyor. Yakında ona spor aleti muamelesi de yapacağım bence 😂

Bizde de durum aynı ayık olduğu an oyun oynatıyorum 😃ayna çıngırak dönence dans Allah ne verdiyse en sonunda hayvan figürlerini var onları konuşturuyorum tanıtıyorum . Dışarıdan görenler daha 3 aylık bile değil anlamaz modundalar ama ilgilenmek hoşuma gidiyor , algısı açılsın yavrumun 😃

Bizde de durum aynı ayık olduğu an oyun oynatıyorum 😃ayna çıngırak dönence dans Allah ne verdiyse en sonunda hayvan figürlerini var onları konuşturuyorum tanıtıyorum . Dışarıdan görenler daha 3 aylık bile değil anlamaz modundalar ama ilgilenmek hoşuma gidiyor , algısı açılsın yavrumun 😃
Dışarıdan laf söyleyenlere kulaklarını tıka canım en güzelini yapıyorsun. Şuan anlamasa bile sen alışkanlık kazanmış oluyorsun. Sonra algıları açıldığında anne için zor olmuyor bunları yapmak ❤️

Kızlar bebeğimin başında konak var hani bebeklerde olması normal ama nasıl geçiyor sizde de var mı sert kepek gibi .
Banyodan önce asidi alınmış zeytinyağı sürdüm şapka taktım beklettim on dk snra ince uçlu tarak ile ( Konak tarağı da olur satılıyor e bebekte ) yavaşça taradım beş dk fln hemen döküldü zaten…

Bizde 3 aylık kontrole gittik 700gr almış 5220 kızım. Doktor bir ay önce mama ver demişti ebe verme demişti bende ebe yi dinledim üç gün verip kestim mamayı. Emzirmeyi sıklaştırmıştım. Şimdi doktor ne iyine kötü dedi kilosu. Bir ay daha bekleyelim 4. Ay kontrolünde de böyle olursa ufak ufak yoğurda fln başlarız dedi

Bizde 3 aylık kontrole gittik 700gr almış 5220 kızım. Doktor bir ay önce mama ver demişti ebe verme demişti bende ebe yi dinledim üç gün verip kestim mamayı. Emzirmeyi sıklaştırmıştım. Şimdi doktor ne iyine kötü dedi kilosu. Bir ay daha bekleyelim 4. Ay kontrolünde de böyle olursa ufak ufak yoğurda fln başlarız dedi
Gerçekten çok yorucu bir süreç. Emzirme danışmanı bana da mama verme dedi. Ama ben verdim. Vermesem kilo kaybederdi herhalde bebeğim. Bakalım pazartesi 3.ay kontrolümüz var ne diyecek doktor

Canım beenim kızımda aynı kiloda bana kilosu çok iyi dediler 🤨 ve çocuğum bana sağlıksız zayıf görünmüyor.. Bencestres yapma

X