2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Çok çok üzüldüm yazdıklarını okurken.. Rabbim güç kuvvet versin çok geçmiş olsun. Eşinle arandaki sorunlar sadece ailesi kaynaklı mı yoksa aranızda sevgisizlik güvensizlik vs. gibi şeyler de var mı ? Kusura bakma özel bir soru ama şunun için soruyorum. Eğer tek sorun ailesiyse aile yüzünden bütün kavgalar tartışmalar çıkıyorsa naçizane tavsiyem kimse için özellikle eşinin ailesi için yuvanızı yıkmayın. Demesi kolay diyebilirsin elbette ama emin ol ben de az şeyler yaşamadım hala daha yaşıyorum bütün lohusalığım bile ağlamakla geçti. Öncesinde de sürekli boşanmayı düşündüm ama tek sebep ailesiydi ikimizin arasında hiçbir sorun yoktu birbirimizi de çok seviyoruz. Erkekler gerçekten anlamıyolar anlasalar da geç anlıyolar. Ben sürekli anlattım ailesinin yanlış yaptığını kimi zaman güzel dille kimi zaman bağıra çağıra. En son bana hak verdi çok şükür. Şimdi karışmaz ailesini arıyo muyum seviyo muyum hiç söylenmez. Rabbim yuvanıza huzur versin bebeğiniz de var bir anlık duygularla ikinizin elinde olmayan sebeplerle yuvanızı bozmayın. He sevgide de eksiklik var mutlu değilim dersen evlenmek kadar boşanmak da hak o zaman başka. Ama iyice düşünün derim. Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm gerçekten.
Allah razı olsun yani şöyle diyeyim 10 kere tartışıyosak 9 u annesi yüzünden. Çok felaket bi kadın yaaa çoook. Aman Allah töbe eşim daha önce nişandan döndü kız kadın yüzünden evlenememiş. Nasıl gerçek yüzünü görmüşki ben göremedim görme fırsatım olamadı. Şuan asıl tedavi görecek olan kişi bwn değilim bence kaynanam çünkü gerçekten heerrrr şeye bağırıp çağırıyorr öyle böyle değil ya saçımı at kuyruğu toplamama bile bağırır mı çamaşır katlama şeklime bile bağırır mı daha neler neler neler niceleri. Burda kaynanam gilde kalıyoruz kalmadına ama Rahmetli annem gibi çok sabırlıymışım gerçekten. Yani sırf bu kadın yüzünden eve gitmeye kalmaya razıyım onu bile göze alıyorum ne kadar korksamda. İnşaAllah Rabbim bi daha büyük depremi bize yaşatmaz. Eski yaşantımıza dönebileceğimizden bile artık ümidim yok hep bi deprem korkusuyla yaşicaz . Bu arada ben annesinin gerçek yüzünü ne kadar göstermeye çalışırsam çalışayım eşimm çok çok çok aşırı bi annecil ve yeri gelir annesinden korkar ve çoğu şeylerde annesinden izin alır bak 32 yaşına gelmiş hala annesinden izin alır. Nasıl yönetici bir kadın ki evin reisi resmen. Kayınbabamdan çok onun sözü geçer. HER ŞEY ONUN İSTEDİĞİ GİBİ OLACAK OLMAK ZORUNDA. Aman Allah töbe. Yani ben ne yaparsam yapayım annesinin gerçek yüzünü görmedi görefeğini de hiç sanmıyorum. Eşimde ailesine çok düşkün gerçek yüzünü görse bile mesafeler koymaz koydurtmaz. Eşimin resmen bana söylediği kaf yuvanın dağılmasını istemiyorsan annemle iyi geçineceksin. Senin annen benle iyi geçinmiyor. Resmen ite davranır gibi davranılıyor bende sessizliğimden sus sus sus sus. Hele dur bakalım nereye kdar. Rabbim beni ve hepimizi aydınlığa çıkarsın inşaAllah yuvamızı dağıtmasın. Kaynanamada benden eşimden ve bebeğimden uzak bi şekilde Allah beni bizi unutturacağını versin hayırlısıyla çok zor bi kadın çooooookk.

Sanırım adet görmeye başlayacağım. 😔 genelde bizde süt korur derler 1 seneden önce olmam diye bekliyordum. Ama 1 haftadır yoğun adet sancım ve kahverengi lekelenme var.
Aranızda adet olan var mı?
Ben deprem günü adet oldum. Sanırım korkudan olabilir bilmiyorum. Korku sütü verilmez derler o yüzden o gün bebeğimi emziremedim. Arabada olduğumuz içinde araba soğuktu klima yoktu ve arabadayız diye de sağamadım. Diğer günler de vermeye çalışsam bile almadı. Normalde memeyi çok severdi memede falan uyumak isterdi emzik niyetine emerdi ama deprem gününden sonra ne yaptıysam artık tekrar emmesine alıştıramadım zaten sütüm çok aşırı yoktu doyurucu değildi mecbur mamadan destekliyoduk sürekli mama içiyodu depremden sonra artık hiç meme almadı sütümde bitmek üzere çok az kaldı bitti biticek. Zaten kanallar da tıkalı sağmaya çalışsamda olan sütler gelmiyo. Göğsüm küçüldü ve çoook sarktı bebeğim anca iki aya kadar emebildi yavrum ilk bir ay da sarılıktan dokayı fazla emememişti. İki ay falan emdi emmedi heralde yaa yavrucağızım. Yani deprem günü de hasta oldum 6 şubat. Ama bir kaç gün öncesinden sanki adet sancısı oluryodu gibi hatırlıyorum eğer yanlış hatırlamıyosam.deprem günüde korkudan oldum işte. Memeyide bıraktı aynı zamanda

Kızlar 3.ay galiba pek çoğumuz meme isteksizligi,meme reddi yaşıyoruz zar zor veriyorum memeyi birinden zaten hiç içmiyor günlerdir , öbürünü de bazen güzel alıyor bazen ağlayarak kendini bir geri itisi var ki🥺 içmediği göğsümde zaten azdı süt iyice bitti gibi oldu ,süt artırıcı damla sipariş ettim ona başlayacağım, geçici bir durum stres yapma diyorum kendi kendime ama yine de üzülüyorum
Onu ben de süşündüm süt arttırıcı alsam sütüm tekrar gelir mi çoğalır mı kanallarım açılır mı acaba dedim çünkü göğsüm küçüldü çok sarktıı ve bildiğin süt çok azaldı nerdeyse bitti biticek. Ne yapsam veremedim çığlığı bağırığı basıyodu vermeye çalıştıkca

Kızlar dün kayseri'de 2 sefer deprem oldu. Çok şiddetli ve uzun değildi ama çok değişikti böyle aşağıdan yukarı zıplattı gibi oldu çok değişikti bu yüzden o kadar çok korktum ki. Korktuğum için mi stresli ve gergin olduğum için mi neyse hem 1 gecede resmen sürüm azaldı hem de bebem sabaha kadar ağladı uyumadı mama bıle verdiğim halde. Şu depremler inşallah bir an önce azalarak biter. Böyle her an beklemek çok zor

Bu zamana kadar hep aile üyelerine puset ile götürmüştük ilk defa iki hafta önce avmye bebek arabasıyla götürdüm. Doyurup gidince üç saat sesini çıkarmadı uyudu, uyanınca yaygarayı bastı emzirme alanına gidemeden avm de yemek yenen yerlerde arkamı dönüp emzirdim zor sakinleştirdim. Bebeğin limitlerini çok da zorlamamak lazımmış öğrendik😅

Mama ağırlıklı giden ve bugün 3 ayı dolduran bir anne olarak günde 120 ml 5 öğün veriyorum. Sizin gibi 2,5 aylıkken 90 cc den 120 cc ye terfi etmiştik😅

Benimki de sizinki gibi sürekli kucak kuşu. Evde envai çeşit puset beşik var, hepsi boş sanırım geriden gelecek kardeşlerine temiz ve yeni bırakmak istiyor😅 şaka bir yana uyku rutini oluşturamamış olmak da canımı sıkıyor ama bunda kayınvalidemle bakmamın etkisi var diye düşünüyorum. Ben yanlış bildiği ve uyguladığı şeyleri düzelmeye çalıştıkça çatışıyoruz. Mesela ayakta sallamaya alıştırıyor çocuğu şu an bunu bitirmenin derdindeyim. Gece uykusuna geçireceğim diyorum daha çok küçük ne rutini diyor. Kafayı yememek elde değil bazen.
Bizimse terfi etmemiz gerekiyor belli ki 😅

Bizim gündüz döngülerimiz genelde 3 saatlik oluyor. Bir saat oyun bir saat uyku ile geçiyor genelde. Yemek yiyor alt değiştiriyoruz varsa gazını çıkarıyoruz. Oyun oynuyoruz yorulunca da zaten uyuyor.
Akşam uykusuna da 10 dan sonra yatıyor normalde. Ama bazen şaşıyor tabiki.. Dün gündüz iyi uyumamıştı mesela. Akşam uykusuna 7 de başladı. Böyle olunca bu sabah 5 te oyun oynuyorduk 😂
Ne gibi oyunlar oynuyorsunuz ben nasıl oyalicagimi şaşırıyorum

Dönecek misiniz canım Maraş’a ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
Görev yerim orası olduğu için mecbur döneceğiz ama ne zaman naısl olacak bilemiyorum
Kızlar 3. Ayda bebişleriniz kaç gr aldılar?
6500 olmuştu pazartesi. Normalde her ay 1200 civarı alıyordu bu ay az almış 700-800 gr civarı. Birkaç gündür hiç emmiyor zaten sünnet olduktan sonra iyice azaldı emmesi. Üzülüyorum neden böyle oldu.

Senin uyku araları çokmuş canım benim bebeğim o kadar dayanamıyor uyumamaya. Ben emzirme aralıklarını düzenlemeye çalışacağım çok kasmadan o zaman belki daha iyi beslenip daha iyi uyur.
Üöyşe gibi duruyor ama çok değil, canım aslında uyandıktan sonra emzir altını al mama yedir zaten bir buçuk saat geçiyor. Uyku saatlerini ayarlayıp düzene sokunca bebekler de daha rahat ediyor dediğin gibi 😊

Kızlar 3. Ayda bebişleriniz kaç gr aldılar?
Benim kızım bu ay sadece 400 gr almış çok üzüldüm 😔
Kilosu ne kadar şu an canım? Benimki 1200 gram almıştı son ay ama bu ay hem hastaydı hem emmesi biraz azalmıştı o yüzden az alır diye düşünüyorum. Emmesi nasıl peki bebişin? Genel olarak bir azalma varmış zaten 3.ayda

Kızım uykuda çok sıçrıyor. Kundak değil de battaniye ile sıkıştırıyorum kenarlardan ama yine de pek işe yaramıyor. Siz nasıl çözümler buldunuz.

Onu ben de süşündüm süt arttırıcı alsam sütüm tekrar gelir mi çoğalır mı kanallarım açılır mı acaba dedim çünkü göğsüm küçüldü çok sarktıı ve bildiğin süt çok azaldı nerdeyse bitti biticek. Ne yapsam veremedim çığlığı bağırığı basıyodu vermeye çalıştıkca
Ben yine arada vermeye çalışıyorum ama iki üç dakika emip bırakıyor malesef 🤷

Görev yerim orası olduğu için mecbur döneceğiz ama ne zaman naısl olacak bilemiyorum

6500 olmuştu pazartesi. Normalde her ay 1200 civarı alıyordu bu ay az almış 700-800 gr civarı. Birkaç gündür hiç emmiyor zaten sünnet olduktan sonra iyice azaldı emmesi. Üzülüyorum neden böyle oldu.
Benim kızım da normalde 1 kilodan fazla alıyordu bu aya kadar ama bu ay 700 Gr civarı almış ,bence normal çünkü kolları bacakları artık hareket halinde eskisi gibi hareketsiz durmuyorlar öyle olunca da bı enerji yakıyorlar,inşallah sağlıkla büyüsünler 🤲

Benim kızım bu ay sadece 400 gr almış çok üzüldüm 😔
Boyuna vermiştir belki canım olabiliyor arada böyle benim doktorum kilo vermediği sürece sıkıntı yok demişti ,tabi ki daha fazla almasıni her anne ister ama inşallah sağlıcakla büyüsün yavrum sağlığı yerinde olsun bir sonraki ay bakarsın telafi etmiş🤗 benimkinin az aldığı zamanda bir öğün mama ekliyorum mesela normalde günde ikiye düşmüştü mama ,şimdi üçe çıkardım tekrar ek gıdaya kadar böyle gidecek sanirim

X