• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benim de göğüs ucu yok cocuk kemire kemiren üst kısmı çıktı sanırım o yüzden öyle emmeye alıştı ama yaralar ve hassasiyet geçmedi henüz ben de geçmesini ve düzgün emmesini hevesle bekliyorum 😊 şu anda savaşıyoruz kendisiyle emzirme saatlerinde 😄
Şırıngayla çıkarsan göğüs ucunu canım belki daha rahat emer 😊

Kızlar sütü sağmak için aranızda mochi manuel pompa kullanan var mı acaba? Bende var bundan denedim ama beceremiyorum sanki nasıl yapmam gerekiyor anlamadım

Kızlar oğlumun yüzünde bunlar çıktı isilik mı başka biseymi bilmiyorm kafasında bile çıktı 🥺 doktora gitmeyi düşündüm ama eşim cevredekilerin sözüne bakarak gerek yok her bebekte çıkıyormuş dedi😶

Eklentiler

• IMG_20230108_183620.jpg
    IMG_20230108_183620.jpg
    75,4 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_20230108_183557.jpg
    IMG_20230108_183557.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 98
Kızlar sütü sağmak için aranızda mochi manuel pompa kullanan var mı acaba? Bende var bundan denedim ama beceremiyorum sanki nasıl yapmam gerekiyor anlamadım
Önce elinde sıkıyorsun öne eğilim ağız kısmını göğüse oturtup sıkmayı bırakıyorsun vakumlanıyor böylece sonra yavaşça sağım başlıyor ama eğer emzirme sırasında diğer göğüsteki süt boşalsın diye takacaksan böyle tak diğer türlü sağım yapması için önce elinle biraz sağ sonra göğüsü kurula öyle tak nemli göğüste durmaz kolayca

Kızlar oğlumun yüzünde bunlar çıktı isilik mı başka biseymi bilmiyorm kafasında bile çıktı 🥺 doktora gitmeyi düşündüm ama eşim cevredekilerin sözüne bakarak gerek yok her bebekte çıkıyormuş dedi😶
Sıcaktan olmuş olabilir evin sıcaklığını ölçebiliyorsan oda sıcaklığının 22 olmasını sağla ya da 23

Gerçi fotodan bile belli kafasına kadar battaniye var neden bu kadar sarıyorsunuz ev çok mu soğuk?

Canım mochi direk sağım için verimli değil. Daha çok sızan sütü toplamak için ya da meme aşırı doluysa biraz çekiyor rahatlatıyor.
Normal canım yenidoğan aknesi diye geçiyor. Çok sıcak olmasın uyurken

Seni çok iyi anlıyorum canım
Bu aileler neden böyleler anlamıyorum
Biz de doktorumuzun önerisi ile sünnet yaptırdık 10 günlükken
Ama anlayamıyorlar sürekli soru işaretleri ile erken değilmi diyip durdular
Zaten erken olunca bebek için iyleşmesi de kolay diyoruz anlatamıyoruz
Herşeyi eski zamanda gibi sanıyolar
Ozaman imkanlar kısıtlıymış sağlık sektörü gerideymiş ilsç vs yokmuş
Şimdi bebeklere mecbur ilaç aşı vs yapılıyor ama kabullenemiyorlar
Teknolojiyi dokunmatik telefonları kabul edip sosyal medyada fink atıyolar ama bu tarz yenilikleri güncellemeleri kabul edemiyorlar🤣

Ya sorma canım, o sünnet konusu bizde de başlı başına sorun oldu. Kaynanamın iki torunu var eşim de dedi ki ikisini bir yaptıralım kaynanam hemen ben ikisine birden koşamam. Sanki ondan bir şeyler bekliyorum. Eşimin bir akrabası da işte erken yaşta sünneti doktorlar önermiyor size kim söyleşide yapıyorsunuz ilerde sıkıntı yaşar falan. Aklı olan konuşuyor. Ben kimsenin fikrini almadan herkes fikir beyan ediyor ve bu benim artık çok sinirimi bozuyor. Kaynanam zaten ayrı bir dünya benim tek başıma çocuğa bakmama kabullenemedi kadın sürekli beni kontrol etme peşinde dün çok kötü bir şekilde patladım zaten bugün de çocuğu görmeye bile gelmedi 🤣 su 1 aydır eşimden çok onu görüyorum anlaşamıyoruz zaten 😢

Bizim hep sulu yahu katı mı olması lazımmış 😂

Yeşil kaka normal, çok fazla önsüt aldığı anlamına geliyor, üşüttüğü falan değil ❤️
Kizimda daha kati geliyordu bu haftalarda sanki cok sulu gibi geldi ;)
Yesil kakaya da eski doktorumuz usutme veya alerji olabilir diyordu. Onsutten oldugunu duymamistim ama olabilir bizde onsutu daha cok aliyor

Benim oğlumda da çıkıyor evde dış yalıtım olmadığı için odamızda biraz soğuk olduğu için ben de kat kat sardıgim da böyle oluyor. Biraz battaniyesiz dursun

Ya sorma canım, o sünnet konusu bizde de başlı başına sorun oldu. Kaynanamın iki torunu var eşim de dedi ki ikisini bir yaptıralım kaynanam hemen ben ikisine birden koşamam. Sanki ondan bir şeyler bekliyorum. Eşimin bir akrabası da işte erken yaşta sünneti doktorlar önermiyor size kim söyleşide yapıyorsunuz ilerde sıkıntı yaşar falan. Aklı olan konuşuyor. Ben kimsenin fikrini almadan herkes fikir beyan ediyor ve bu benim artık çok sinirimi bozuyor. Kaynanam zaten ayrı bir dünya benim tek başıma çocuğa bakmama kabullenemedi kadın sürekli beni kontrol etme peşinde dün çok kötü bir şekilde patladım zaten bugün de çocuğu görmeye bile gelmedi 🤣 su 1 aydır eşimden çok onu görüyorum anlaşamıyoruz zaten 😢
Zaten lohusalık zor değil , böyle insanlarla uğraştığımız için zor 🙃
Her kafadan bir ses çıkıyor , herkes herşeyi çok biliyor , kontrol etmeden yardımcı olarak destek olmaktansa konuşup can sıkmayı biliyolar ne yazıkki

Benim kaynanamda habire anneme doğuma gelcek.misin diye sorup duruyormus annem de sinirlenmis ,bana ihtiyaclarinolur ararlarsa gelirim yoksa niye geliyim hemen demiş. Benim ailem gereksiz mudahaleden hiç hoşlanmaz heleki yeni doğum yapmis yeni çocuğu olmus ciftlerin evine öyle yatiya ya da hemen ertesi gun gormeye gitmezler bizde çok ayiplanir boyle seyler. Ama tahmin edersiniz ki kaynanam surekli bi müdahale bi karisma derdinde asla saygisi yok neymiş öyle olmazmış. Saniyo ki dünyada tek aile bunlar tek dogru da bunlarin doğrusu.tövbe yarabbim

Kızlar elektrikli ana kucağı kullanıyor musunuz? Bebek durmadığı zamanlarda sakinleştirir mi umuduyla almak istiyorum

Önce elinde sıkıyorsun öne eğilim ağız kısmını göğüse oturtup sıkmayı bırakıyorsun vakumlanıyor böylece sonra yavaşça sağım başlıyor ama eğer emzirme sırasında diğer göğüsteki süt boşalsın diye takacaksan çböyle tak diğer türlü sağım yapması için önce elinle biraz sağ sonra göğüsü kurula öyle tak nemli göğüste durmaz kolayca
Göğsümde duruyor ama süt akışı damla damla oluyor sanırım bol sağmak için pek kullanılmıyor.
Canım mochi direk sağım için verimli değil. Daha çok sızan sütü toplamak için ya da meme aşırı doluysa biraz çekiyor rahatlatıyor.

Normal canım yenidoğan aknesi diye geçiyor. Çok sıcak olmasın uyurken
Dediğin doğru sanırım canım anca çok doluysa güzel çekiyor onun dısında damla seklinde akıyo süt

Back