• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Evet benimde öksürürken hapşururken çok ağrım oluyordu. Demekki hastanede yürüyüş yapıyordun. Eve geçince hareketin azaldı. Bana hastanede hareket ettikçe yürüdükçe acilacaksin dediler. Gerçekten öyle ilk hafta yataktan bile kalkamiyordum.☹️
Evet hastaneden eve gelirken de çok iyiydim. Ağrı kesici iğnelerin etkisi de vardı tabi. Doğru diyorsun eve geçince hareketim azalınca ağrı artmış da olabilir. Bugün daha çok hareket edeceğim.
Bende öksürüyorum. Pazartesi doğumum var. Doktora sordum dikişler ile öksürürsem ne olacak sorun olmaz mi diye. Şimdiye kadar öksürdü diye hiç dikişe zarar veren hastam olmadı bir şey olmaz dedi
Benim ayva boğazımda kaldı ama normal bir öksürük olmadı. Çok kötüydü kendimi öne falan attım, zar zor kurtuldum 🥺 biraz da kan gelmişti bantta gördüm. Doktora fotoğrafını attım işte sıkıntı yok dedi. Ama korkup çok hareket etmedim dün bir şey olur diye. Yanlış yapmışım.
Bende 2. Günü neredeyse geçmişti. Annem vardı ama eşimle ben götürmek istedik doktora ilk kontrolüne. Ben taşıdım hatta çok şükür bi sorunum yoktu
Evet hastaneden eve gelince ben de çok iyiydim. Sonra boğulma vakası yaşayınca beni bayağı geriye attı. Bugün daha çok hareket edeyim geçer inşallah. Yarın ben de kendim götürmek istiyorum 💗

Kuzum bana yenidoğana nazal yıkama yapılmaz sadece damlatacaksın birer damla dendi. Ben bitinceye kadar kullanıyorum . Birer damla uygulayınca kolay bitmiyor sonuçta.
Her doktor başka bisey söyluyor insanda şasiriyor ben zaten enjektörle yapamam korkuyorum bugun ilk defa normal damlaticam

Ama direkt suni sancı mı verecekler , yoksa sezeryan mı olacak ? Bizim kızın badisi geliyor yaşasın 😍
Açılmam şu an iki cm bebişim kanala da girmiş, çatı muayenesinde doktorum baya bir karıştırdı sancım olsun diye. O zamana kadar kendi kendine gelirse bilemem, gelmezse salı yatış canım. Suni sancı ile başlatacak, epidural de istedim .En kötü ihtimal beş gün sonra kavuşuyoruz 😍

Mustelanın avokadolu losyonu ve normal yağı var canım bende. dönüşümlü sürüyorum ikisi de güzel.
Mustelanın içeriğinin temiz olmadığını duymuştum o yüzden uzağım ona
Kızlar odamiz 26 derece . Heryerim süt lekesi logusa teri fecaat bir haldeyim eşim kisa kolluyla duruyor ama cocujlar üşümesin diye bu haldeyiz . Banyoya zaten çok giremiyorum girince de giyindigim gibi terliyorum. Sizin odalar kaç derece . :/
26 derece çok yüksek. Bizim 22-24 arası
Sık sık emziriyorum daha n yapmak lazım ki
2 saati geçmemesi gerekiyormuş emzirme arasının ebe öyle demişti
Ya işte asıl kilo aldıran kısım sondaymış ya sütün acaba onu içebiliyor mu kaç dakika tutmak gerekir hiç emin olamıyorum bizim de bazen 15 dk bazen 45 dk olabiliyor
Ebe bana 20-30 dk emzirmenin yeterli olduğunu söylemişti. Benimkide birkaç kere 45dkya çıktı meme uçlarım hep yara oldu. Öyle oynadığı zaman çıkartıyorum memeyi ağzından
Arkadaslar burun temizligi yapiyor musunuz doktor tıkali olmasa bile hergun serum fizyolojigi enjektore koyup sıkip aç burnunu dedi ama korkuyorum yapmaya
Eşim koluna alıyor bebeği ben de serum fizyolojiği tüple sıkıyorum. Tek başına zor olabilir eşinle dene. Videolar izle daha hakim olursunuz
Biz dün gece otribebe işe çektik evde serum fizyolojik de var ama korkuyoruz onla yapmaya. Yapanlar masıl yapıyolar su ksçırma tehkesiyok nu
Yenidoğanda herhangi birşeyle çekilmemesini söylediler bize hastanede burunları ödemli olduğu için daha fazla ödem yapabilirmiş. Serum fizyolojik sıkıp temizliyoruz
Kuzum bana yenidoğana nazal yıkama yapılmaz sadece damlatacaksın birer damla dendi. Ben bitinceye kadar kullanıyorum . Birer damla uygulayınca kolay bitmiyor sonuçta.
Bizim hastanede de şırıngayla sıkıp temizlediler böyle yapın dediler. Herkes başka birşey söylüyor çok enteresan

Kızlar şu şekilde burnunu temizledik çocuk çok rahatladı

Biz de böyle yapıyoruz çıkan sümüğe şaşırıyorum
Kızlar sezaryen dikişinin üst kısmında ama dikişte değil onun hemen üst bölgesinde bi tık şişlik var vende dikkatli bakınca fark ettim. Normal mi sizce sizde var mı
Dikiş boyunca sosis görünümünde mi? Benim öyleydi doktor normal dedi

Kızlar ben 30 Kasım'da 36+4teyken mecburen sezaryen doğum oldum. Gebelik kolestazı geçirdim ve doktorum 37. Haftaya gelince bebek ölür dedi biz de sezaryen doğumu yaptık. Bebiş erken doğduğu için de sarılık arttı 16.5 iken hastanede fototerapi tedavisi gördü ama hala sarılık devam ediyor. Bir de bir emzirmede iki memeyi veriyoruz demişsiniz benimki bir tane memeyi bile bitiremiyor birazcık minyon benim oğluşum.

Arkadaslar burun temizligi yapiyor musunuz doktor tıkali olmasa bile hergun serum fizyolojigi enjektore koyup sıkip aç burnunu dedi ama korkuyorum yapmaya

Bana doktorlar temizle dedi. Biri damlat biri yıka biri çek dedi herkes başka söylüyor. Küvözden aldığımxan beri hırıltı var. Kulak burun boğaz Dr uğraşma temizleme dedi. Yarın uzman bakacak.

Back