• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bebenin ne zaman altını değiştirmek için açsam hayrat gibi salıyor alttan üstten mübarek. Hatta bu sefer tongaya düşmeyecem diye bezini açıp bekliyorum hazırda, yapmaya başladığı zaman direk kapatacam rahat rahat değiştireyim diye, ulan ne zaman bezi çekiyorum, hooop süprayz 😂 bebek bezi değiştirirken bok görmekten zorlanırım of diye düşünürken, toto silerken elime mıçılması şoku.

Ama değişik bir şekilde iğrenmiyosunuz, analık enteresan bir müessese 😂

Bizde de durumlar aynı canım. Biogaia kullanıyorduk ama o günde 1 defa veriliyor Eşim sab simplex aldı, günde 3 defa verildiği için daha verimli olur diye düşünüyorum.
Bugün bizde sab simplex aldık nasıl kullanıyorsunuz kaç damla günde kaç kere veriyorsunuz sağlık ocağı bilmiyorum dedi eczacı yazmamış kullanma talimatında sadece 15 damla yazıyor ne kadar kullanmam gerektiğini bilemedim

Günde 3 defa 5er damla şeklinde deei eczacı. rinapera rinapera sen nasıl kullanıyorsun?
Bugün bizde sab simplex aldık nasıl kullanıyorsunuz kaç damla günde kaç kere veriyorsunuz sağlık ocağı bilmiyorum dedi eczacı yazmamış kullanma talimatında sadece 15 damla yazıyor ne kadar kullanmam gerektiğini bilemedim

Kızlar bebeğim 8 günlük hala uyandırmakta zorluk çekiyorum.2 saatte bir emzirmek için o kadar çok uğraşıyorum ki topuğuna burnuna dokunmak fayda etmiyor. Tek çare altını açmak onda da uyansa bile memede 10 dk bile olmadan geri uyuyor. 8 günlük oldu. Bi anormallik mi var artık gücüm tükeniyor

Kızlar bebeğim 8 günlük hala uyandırmakta zorluk çekiyorum.2 saatte bir emzirmek için o kadar çok uğraşıyorum ki topuğuna burnuna dokunmak fayda etmiyor. Tek çare altını açmak onda da uyansa bile memede 10 dk bile olmadan geri uyuyor. 8 günlük oldu. Bi anormallik mi var artık gücüm tükeniyor
Canım üzülme biz 1 aylık olduk bizde durumlar hala aynı

İlk bebeğimde fazla sütten çok çekmiştim o yüzden bunda hiçbir şey yapmıyorum. Ara sıra memeler doldukça 10 20 ml sağıyorum mastıt olmamak için o kadar. Sütü en çok arttıran şey sağmak. Her emzirme sonrası hatta emzirme aralarında dahi az çok demeyip sağarsanız sütün inanılmsz artar. Ve tabii bol şu içmek önemli.
İlk bebeğinizde hemen geldi mi sütünüz yoksa şu kadar zaman geçti ondan sonra mı düzene girdi

Bugun kontrole gittik 8.gun ama dogum kilosunu yakalamamis oglum.Doktor anne sutune ilave nama deneyelim eger yerse sut az geliyordur bi test edelim dedi moralim cok bozuldu. 2 3 gundur zaten uyumuyo bu defa kendimi yetersiz hissstmeye basladim. Bakamiyorum besleyemiyorum diye. Agliyorum ara ara annemde gecicek kendini salma diyo ama bu annelik cok degisik bir hal ya
İlk 1 hafta zaten kilo veriyor bebişler nasıl yakalasın ki hemen 8. Günde, benim kız 9. Günde yakalayamamisti mesela ama almaya başlamıştı. 1 ay dolunca 700 küsur gram aldı doktoru da gayet iyi dedi.
Günde 3 defa 5er damla şeklinde deei eczacı. rinapera rinapera sen nasıl kullanıyorsun?
3 defa 10 damla kullanıyorum ben doktor öyle söyledi canım

Bebenin ne zaman altını değiştirmek için açsam hayrat gibi salıyor alttan üstten mübarek. Hatta bu sefer tongaya düşmeyecem diye bezini açıp bekliyorum hazırda, yapmaya başladığı zaman direk kapatacam rahat rahat değiştireyim diye, ulan ne zaman bezi çekiyorum, hooop süprayz 😂 bebek bezi değiştirirken bok görmekten zorlanırım of diye düşünürken, toto silerken elime mıçılması şoku.

Ama değişik bir şekilde iğrenmiyosunuz, analık enteresan bir müessese 😂
Haha dün sıvı kakayı bir bastı elimin içinden gömleğime bacağıma terliğime yere yatağa her yere. Ay ay yapa yapa kapadım altını, elimi yıkadım tamaladım işi. Sonra üstünden sildim, çıkardım. Akşama hastaneye ziyarete gelen kayınvalideme yıkattım🤭 torununun boku neticede 😂

İlk 1 hafta zaten kilo veriyor bebişler nasıl yakalasın ki hemen 8. Günde, benim kız 9. Günde yakalayamamisti mesela ama almaya başlamıştı. 1 ay dolunca 700 küsur gram aldı doktoru da gayet iyi dedi.

3 defa 10 damla kullanıyorum ben doktor öyle söyledi canım
Ay kuzum bilmiyorum oyle dedi sabahtan beri yetemiyorum bebeğime modundayim bi ağlayıp bi susuyorum emmeye zorluyorum emmiyo bazen sinirlerm bozuluyo ter basiyoo her emzirme surecinde.haftaya gidicez yine bakalim ne kadar almis olcak😔😔😔

Yok yavrum bizimkide ayni resmen derin uykuda.neler yapiyorum uyanmiyor emmeye gelince 3 5 dk da yine uykuya geciyo
Bugün biraz kötüyüm bu sebeple aglak haldeyim hep

İlk bebeğimde fazla sütten çok çekmiştim o yüzden bunda hiçbir şey yapmıyorum. Ara sıra memeler doldukça 10 20 ml sağıyorum mastıt olmamak için o kadar. Sütü en çok arttıran şey sağmak. Her emzirme sonrası hatta emzirme aralarında dahi az çok demeyip sağarsanız sütün inanılmsz artar. Ve tabii bol şu içmek önemli.
Bebeğimin kilo alımı az diye mama takviyesini arttırdılar. Bir beslemede süt sağıyorum diğerinde mama veriyorum. Ama sütümün bir istikrarı yok. Bir sağımda toplamda 80 cc gelirken diğerinde 50 cc zor görüyor. Oğlum ondan kilo alamıyor bence. 90 cc yemeli en az dediler. Bu durumsa sizin dediğiniz gibi nasıl yapmalıyım acaba?

Back