• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
İlk gün sıkınca 1 damla gelmişti. Sonrasında 2.gün sıcak su torbası ve koydum sıkınca daha fazla ama yoğun geliyordu. Ama 3.gün önce duş sonra sağma makinası ile 15 cc geldi. Ardından yükselerek devam etti.

3 gün ağrıyordu ama çok değildi. Ben çabuk ayaklandım canım. Ev işi yapmadım ama kendi işimi görecek kadar idare ediyordum.

Göz ve kalça ile ilgili bize bir şey denmedi. Hatta ablam 8 yıl önce doğum yaptığında kalça usgsi çekilmiş bizede dedi. Bu mecbur bir şey değil mi acaba?

Her altını aldığımda neredeyse.

İnşallah geçer.

Uzun uzun 1 saate yakın canım.
İlk üç ay göz, 40 günden sonra kalça dendi bize

Benimde öylr tuvalete gitmeye vakit yok zaten sürekli emiyoruz 1 saati bile bulmuyo arasi bazen gaz geceleri hic cikartmiyo öyle yatiriyorum sabahlarida herzaman cikaramiyo benimde ilk bebegim cok zorlaniyorum
Ya 2 saatten sık ve sürekli emzirmek bir süre sonra süt azaltır demiş benim doktorum Youtube kanalında, göğüslerin dolması için biraz süreye ihtiyaç var demiş. Diğer yandan sürekli emzirin de diyorlar kafam karıştı benim
Kızlar bebekleriniz memeyi kaç dk emiyor
Genelde 30 dk emiyor ama 20-50 dk arası değişiyor yeni mi emdi veya uykusu mu var ona göre.
Kizlar gaz cikartamiyorum ya mahvoldum karnim catlicak gibi sizler neler yaptiniz
Bende hemen çıkaramamıştım 2. Gün kendiliğinden çıkmıştı gaz ilk gün olmamıştı
Sezeryan olan kızlar, kanamalar ne alemde? 15. Gündeyim ama hala var. Çok değil. Adetin ilk günleri kadar yoğun değil, ama leke gibi de değil. G sürekli defa ped değiştiriyorum ama tam dolmadan, böyle ortaları dolmuş oluyor. Normal mi?
31 günlük oldu bebişim hala kanama var. Adetin son zamanları gibi, hatta geçen 1 gün boyunca hiç gelmedi bitti sandım sonra baktım hafiften devam ediyo. 40 günde geçecek sanırım cidden
Bir_Kucuk_Mars Bir_Kucuk_Mars ben dogum yaptim kizlar 37+3 bebegim 2700 doğdu suan yanimda cok sukur emzirmekle ugrasiorum her ihtimale karsi mamada aldirdim.Hikayemide yazacagim İnsallah💓Rabbim tum bekleyenlere hayirli dogumlar nasip etsin🤲
Sağlıkla büyüsün canım çok geçmiş olsun💖

Kızlar bugün 1 ay kontrolüne gittik çok şükür her şey yolunda. Kalça ultrasonu ve göz için biraz vakit varmış 2 aya dogru gideriz diye düşünüyorum. Yeteri kadar kilo aldığı için doktor dedi ki uyursa uyusun 4 saat uyandırma, 4 saatte bir emzirmende sıkıntı yok dedi. Çok mutlu oldum valla 2-2.5 saat çok zor zaten son zamanlarda 3e çıkarmıştım. Tabi bazen 1 saatte 1.5 saatte de veriyor gündüz ağladıkça veriyorum yine memeyi. Bundan sonra da istedikçe emziricem ama gece mümkün olduğunca uyanmazsa doktorun dediği gibi yapicam. Mutlaka kendini de dinlendir dedi doktor gaz sancıları da başladığı için bir süredir dinlenemiyorum. Gaz damlasına başladık bakalım umarım işe yarar. Uyku da önemliymiş süt üretimi için ama işte ne mümkün uyumak

Sezeryan olan kızlar, kanamalar ne alemde? 15. Gündeyim ama hala var. Çok değil. Adetin ilk günleri kadar yoğun değil, ama leke gibi de değil. Günde 2 defa ped değiştiriyorum ama tam dolmadan, böyle ortaları dolmuş oluyor. Normal mi?
Bazen bir gün boyunca hiç gelmiyor. Sonraki gün tuvalete boşalıyor. Bazen pette az görüyorum 17.gündeyim.
Bir_Kucuk_Mars Bir_Kucuk_Mars ben dogum yaptim kizlar 37+3 bebegim 2700 doğdu suan yanimda cok sukur emzirmekle ugrasiorum her ihtimale karsi mamada aldirdim.Hikayemide yazacagim İnsallah💓Rabbim tum bekleyenlere hayirli dogumlar nasip etsin🤲
Gözün aydın canım, her şey yolundadır umarım. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin ♥️

Sezeryan olan kızlar, kanamalar ne alemde? 15. Gündeyim ama hala var. Çok değil. Adetin ilk günleri kadar yoğun değil, ama leke gibi de değil. Günde 2 defa ped değiştiriyorum ama tam dolmadan, böyle ortaları dolmuş oluyor. Normal mi?
40 gün gelmesi normalmiş ,rahim kendini toparlıyormuş toparladıkça da içindeki kirli kanı dışarı atıyormuş

Doğum yapanların hepsinin bebişi sağlıkla büyüsün Allah analı babalı büyütsün.
12.12.22 de ben de spinal sezeryanla oğlumu kucağıma aldım. Dil bağı problemi dışında bi şey yok çok şükür. Onu da 3,5 gün içinde halledelim yoksa anestezi ile kesmek zorunda kalacağız dedi. Kafam çok karışık. Bi yandan sezeryan ağrıları bi yandan sütüm yetiyor mu kaygısı.. sabahları emzirmek için uyandıramadığım emmeyen çocuk geceleri memeden inmiyor uykusuzluk şimdiden yordu 🤦‍♀️ ama yüzüne bakınca herşeyi unutuyorum minik adamım benim👼

Neler hissediyodun canım nasıl gittin doktora , sancınmı oldu nasıldı

Bazen bir gün boyunca hiç gelmiyor. Sonraki gün tuvalete boşalıyor. Bazen pette az görüyorum 17.gündeyim.

Gözün aydın canım, her şey yolundadır umarım. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin ♥️
Etkilenen arkadaslarim varsa dogumdan sonra okusunlar 🙂🤗Hikayemi anlatayim kizlar.Bugun muayenem vardi doktor muayenesinde bebegin geriden geldigini soyledi acil ultrasyona gonderdi ordaki doktor geriden ama bi sknti olmadgi soyledi sanirim.Neyse sonra nst girdim bu seferde bebek hareket etmedi acilde serum takildi.Serumdan sonra yine nst aldilar o nst dede hem bebgin kalp atislari duzensiz ve dusuk cikti hemde sancim cikti.Sonra doktor alttan muayene etti ve 3 cm acilmam varmis zaten bekliodum acilmam olacagini.Beni dogum haneye yonlendirdi.Ordada alttan baktilar 4 cm yine serum lagman derken benim sancilar artmaya basladi.6cm olunca suyumu bosalttirdilar.Su gidince bebek iyice assa indi.Sonra iste rutin seyler nefes al ver falan.Normal yatakta yatarken sancilarim sklasti ve ben ikinmaya basladim bezimi falan toplayip dogum odasina goturemeden yattigim yatakta dogurdum 🤣Ortalik batti ebenin ust bas sonra tabi olaylar gecince baya bi ozur diledim 😄Coxuk cikmis cikio bana tut dio valla bende ikinma geldi die ikindim gitti tutamam napim zaten insan o ani beklio ikiniyimda ciksin die.Rabbime cok sukur bu sekilde oldu dikisim falan yok benim bu 3. Dogum oldugu icin.Zaten saglik ocagindaki eebemde demisti 3.hizli gelir evde dogurma die.Ama varya nazar degecek die cok korktum ebeler hem diolar ki boyun kisa nasil dogurdun hem acilmam patir patir ilerledigi icin aferim falan diolar dedim massallah deyin 🙂Herkesin dogum hikayesi kendine kizlar gercekten herkesin ki farkli disardan bakana hemen dgurdu olarak gorunuo ama iste bide bana sorun ama tabi yinede beklemekde zor Rabbim dogum yapmayi bekleyen sizlere hayirli dogumlar nasip etsin İnsallah ❤️🥰🤲Bu arada sancida toplanma seklinde olmadi bebek bi tarafta poposunu dikti kaldi.Sancilarimda bele vuran ve adet agrisi gbi assa inen sancilardi.

Benim de hala geliyor. Pet alerji yapıyor az geliyor diye peçete koyuyorum. Leke leke geliyor diğerlerinde daha kısa sürmüştü. Dr içeriyi iyi temizlemedi mi başka bir nedeni mi oluyor bilmiyorum

Etkilenen arkadaslarim varsa dogumdan sonra okusunlar 🙂🤗Hikayemi anlatayim kizlar.Bugun muayenem vardi doktor muayenesinde bebegin geriden geldigini soyledi acil ultrasyona gonderdi ordaki doktor geriden ama bi sknti olmadgi soyledi sanirim.Neyse sonra nst girdim bu seferde bebek hareket etmedi acilde serum takildi.Serumdan sonra yine nst aldilar o nst dede hem bebgin kalp atislari duzensiz ve dusuk cikti hemde sancim cikti.Sonra doktor alttan muayene etti ve 3 cm acilmam varmis zaten bekliodum acilmam olacagini.Beni dogum haneye yonlendirdi.Ordada alttan baktilar 4 cm yine serum lagman derken benim sancilar artmaya basladi.6cm olunca suyumu bosalttirdilar.Su gidince bebek iyice assa indi.Sonra iste rutin seyler nefes al ver falan.Normal yatakta yatarken sancilarim sklasti ve ben ikinmaya basladim bezimi falan toplayip dogum odasina goturemeden yattigim yatakta dogurdum 🤣Ortalik batti ebenin ust bas sonra tabi olaylar gecince baya bi ozur diledim 😄Coxuk cikmis cikio bana tut dio valla bende ikinma geldi die ikindim gitti tutamam napim zaten insan o ani beklio ikiniyimda ciksin die.Rabbime cok sukur bu sekilde oldu dikisim falan yok benim bu 3. Dogum oldugu icin.Zaten saglik ocagindaki eebemde demisti 3.hizli gelir evde dogurma die.Ama varya nazar degecek die cok korktum ebeler hem diolar ki boyun kisa nasil dogurdun hem acilmam patir patir ilerledigi icin aferim falan diolar dedim massallah deyin 🙂Herkesin dogum hikayesi kendine kizlar gercekten herkesin ki farkli disardan bakana hemen dgurdu olarak gorunuo ama iste bide bana sorun ama tabi yinede beklemekde zor Rabbim dogum yapmayi bekleyen sizlere hayirli dogumlar nasip etsin İnsallah ❤️🥰🤲Bu arada sancida toplanma seklinde olmadi bebek bi tarafta poposunu dikti kaldi.Sancilarimda bele vuran ve adet agrisi gbi assa inen sancilardi.
Gözün aydın canım güzel bir doğum olmuş sağlıcakla büyüt yavrunu🥰

Emmeye uyandı oğluş 3 saat oldu altına da yaptı temizle gaz çıkar uyut bir saati geçiyor. Bazen 2 saatte emmek istiyor gece. Öyle olunca uyku uyumamış oluyorum. Gündüz daha rahat uyuyor. Ters olmuş bu bebe
Genelde geceleri gazlari artio aksam 10 ile 4 arasiydi bizim rutin bundada nasil olursa artik.Benimkide uykuya verdi kendini uyandiramiorum.Dogumdan.sonra ilk defa 3 gbi kaka yapmisti

Back