• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Aaa şimdi işler iyice karıştı 😂 şimdi 1 numaradan kaç paket alınmalı o zaman ortalama 2den kaç 3ten kaç 😂
Bebek persentil değerleri var google a yazınca erkek kız tablolar çıkıyor ,ortalamaya bakarak (p50) ve bezlerin üstündeki kaç kg’ a kadar olan kısmına bakarak hesaplayabilirsiniz kaçar tane alabileceğinizi 🎈

Benimde 0 eşiminde A bebek 0 oldu ama yine de sarılık değeri yüksekti süt yetmiyor diye mama kullandık 15 gün anne sütü mama destekli gittik hastanede yatmadı sonrasında geçti canım belki sıfır olur şimdiden bunları düşünüp dert etme kendine canım bir doğsun bir bak her şeyi sırayla yaşayalım boşver bizimde bakalım bu sefer nolcak bak her şeyi bilmek iyi bir şey değil en güzel kafa cahil kafa mutlu mutlu geziyorsun öyle olunca 🤣
Vallahi cahillik mutluluk... Allahtan Rh uyumsuzluğu falan değil 🥹 dogurunca anlaşılacak bor durum yapacak bir şey yok doğsun da bakalım 🥹🥹
Sizinle haftalarımız yakın benim bebişim bu hafta hiç kilo almamış gözüktü ultrasonda :( Doktorum yüzümün düştüğünü görünce bu haftalarda artık baş kanala girmeye başlıyor kafadaki bıngıldaklı yapı sebebiyle kafa çevresi tam ölçüm olmuyor kilo da bu sebeple +-500 gr a kadar yanılma payı var dedi. O sebeple canınızı sıkmayın ölçümler kesin değil sağlıklı çok şükür. Suyu iyiyse,hareketliyse, doktor bir sorun yok dediyse mutluyuz :)

Sizin 0 olduğu kesin mi peki daha önce B biliyorsanız acaba başka bir hastane de daha mı baktırsanız ? B yi bulan hastane mi siz mi yanlış hatırladınız acaba ?
Ben hastahaneye gebelikten beri B+ dememe rağmen 3 defa test istenmiş şuan fark ediyorum e nabizda 3 kere yapılmış üçü de 0+ görünüyor 🥹 bir tanesi başka hastahane onda da 0+ 🫠
Aaa bende 0+ eşimde b+:( insallah sorun yaşamayiz yaa
İşte tek sorun snirm uzayabilen sarılık muhabbeti o da çözümü vs var inşallah hiç ihtiyaç duymayiz sarılık konusunda bir sıkıntısı da olmaz ❤️

Bebek persentil değerleri var google a yazınca erkek kız tablolar çıkıyor ,ortalamaya bakarak (p50) ve bezlerin üstündeki kaç kg’ a kadar olan kısmına bakarak hesaplayabilirsiniz kaçar tane alabileceğinizi 🎈
Bu çok faydalı bir bilgi oldu benim için 🤗 çok teşekkür ederim 💕💕

Merhaba hanımlar. 31+1 de yoğun kanama ile hastaneye kaldırıldım. Plasenta ayrılması başlamış.(Dekolman)
Normalde doğumdan sonra plasenta ayrılırmış. Hayati risk taşıyorduk.

Kanamam durmasaydı sezaryana alınacaktım. Neyse ki 3 gece hastanede kaldıktan sonra durdu.
Bu arada hiçbir riskim, sıkıntım yoktu. Birden bire oldu. İnanılmaz bir kanamaydı.

Şimdi sürekli yatış halindeyim. Ne kadar içimde bizimle kalırsa o kadar iyi dedi doktorum. Ama kendimi canlı bomba gibi hissediyorum. Hiç rahat değilim.

Bugünlerde regl ağrısı gibi bir ağrı hissediyorum belimin üstünde ve sırt ağrısı.
34.hafta için bu normal mi, benim durumumla ilgili bir sıkıntı mı ? Gerçekten ne normal ne normal değil ayırt edemiyorum 🤦🏻‍♀️

Aaa şimdi işler iyice karıştı 😂 şimdi 1 numaradan kaç paket alınmalı o zaman ortalama 2den kaç 3ten kaç 😂
Dediğim gibi bebeğin yönlendirir seni benim bebeğim başta küçüktü 1 numara 15 gün 2 numara 15 gün sonra aniden büyüdü bu 3 numara 1 ay 7 aya kadarda 4 kullandım
Arkadaşım 10 aya yakın 3 numara kullandı mesela gelişmedi bebeği 😌1 ve 2 den büyük birer paket alıp durumunu takip edebilirsin

Sizinle haftalarımız yakın benim bebişim bu hafta hiç kilo almamış gözüktü ultrasonda :( Doktorum yüzümün düştüğünü görünce bu haftalarda artık baş kanala girmeye başlıyor kafadaki bıngıldaklı yapı sebebiyle kafa çevresi tam ölçüm olmuyor kilo da bu sebeple +-500 gr a kadar yanılma payı var dedi. O sebeple canınızı sıkmayın ölçümler kesin değil sağlıklı çok şükür. Suyu iyiyse,hareketliyse, doktor bir sorun yok dediyse mutluyuz :)

Sizin 0 olduğu kesin mi peki daha önce B biliyorsanız acaba başka bir hastane de daha mı baktırsanız ? B yi bulan hastane mi siz mi yanlış hatırladınız acaba ?
Ay çok teşekkür ederim aynen baş aşağı pozisyonda dedi doktorum zaten uzun zamandır öyle❤️ çok iyi geldiği yazdığınız. Çok şükür hiçbir sıkıntı yok o yüzden doktorum da onu asla kafana takma benim için önemli olan gün içindeki hareketleri dedi.

Çok almadım 2paket aldım onu bı ilk kullanırım bitanem hastaneye koyayım sonra molfixe bir bakayım. Kaç numarasını alayım birde çeşidi adı madı varmı?
Kuzum ben bundan aldım yenidoğan göbek bağı oyuntulu. Bir paket aldım. Sonrasında bakacağım duruma göre ilerleyeceğim. #reklamdeğil

Eklentiler

• IMG_7992.jpeg
    IMG_7992.jpeg
    225,1 KB · Görüntüleme: 25
Tabiki olmaz bitanem ❤️ bir sonraki muayene de gör bak daha fazla almış olacak hatta. Bazen öyle oluyor. Zaten şuan kilosu tam maşallah yerinde.🧿 Tarihin benim nikah tarihim biliyor musun 🤗🥰 uğuruyla hayırlısıyla vaktinde gelsin Kuzucugun 🥰🤗
Ay iş inşllah kuzum şöyle 3 ü bir yakalasaydık😅 yaaa senin nikah tarihin mi😍 şimdiden nice mutlu yıllarınız olmasını diliyorum kuzum tebrik ediyorum şimdiden😍😍

Maşallah, iyi bence. Ben 9 aylık 2500 gr doğmuşum. Eşim de 3000 e yakın 😇. Şimdi bak ikimize küçük doğmuşlar demezsin 😂😂😂
Ya şuan bulunduğu kilosunu sorun etmedim de geçen haftadan bu yana gelişiminde gerilik olmasına üzüldüm daha çok. Bir sıkıntı olmasın kordonla ilgili falan diye taktım. Benim ilk oğlum 3900 falan doğmuştu 39+2 de. Ama şuan oğlum çöp gibi kupkuru ahahhahajja o kadar zayıf ki hiç yemeyi sevmiyor çok zorlanıyorum. Devamını getiremedi.Bu 38 de doğacak daha minyon olacak sanırım😂

Merhaba hanımlar. 31+1 de yoğun kanama ile hastaneye kaldırıldım. Plasenta ayrılması başlamış.(Dekolman)

Kanamam durmasaydı sezaryana alınacaktım. Neyse ki 3 gece hastanede kaldıktan sonra durdu.
Bu arada hiçbir riskim, sıkıntım yoktu. Birden bire oldu. İnanılmaz bir kanamaydı.

Şimdi sürekli yatış halindeyim. Ne kadar içimde bizimle kalırsa o kadar iyi dedi doktorum. Ama kendimi canlı bomba gibi hissediyorum. Hiç rahat değilim.

Bugünlerde regl ağrısı gibi bir ağrı hissediyorum belimin üstünde ve sırt ağrısı.
34.hafta için bu normal mi, benim durumumla ilgili bir sıkıntı mı ? Gerçekten ne normal ne normal değil ayırt edemiyorum 🤦🏻‍♀️
Hastahanede takiplisin sanırım şuanda. Geçmiş olsun 🌸 inşallah sıkıntısız bir şekilde bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım ❤️ bu konuda hic bir fikrim yok, bu ağrılar genelde bende de var doğum yaklaşıyor normal ama senin durumunda istisna da devreye giriyor. Bu durumda olmadığım için ne dersem boş olur. Bence doktoruna tekrar sor evdeysen de normal mi diye, ihmale gelmez senin bunlar önemli diye düşünüyorum 🥰

Hastahanede takiplisin sanırım şuanda. Geçmiş olsun 🌸 inşallah sıkıntısız bir şekilde bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım ❤️ bu konuda hic bir fikrim yok, bu ağrılar genelde bende de var doğum yaklaşıyor normal ama senin durumunda istisna da devreye giriyor. Bu durumda olmadığım için ne dersem boş olur. Bence doktoruna tekrar sor evdeysen de normal mi diye, ihmale gelmez senin bunlar önemli diye düşünüyorum 🥰
Doktorum çok pozitif bir kadın.
Polyanna gibi.
Aslında iyi bir şey bu. Ama artık neye iyi, her şey yolunda dese inanasim gelmiyor. İçimde hep bir korku 🥹

Çok mantıklı canım valla 👍👍 peki 1numara bez ortalama kaç paket almak gerekli. Şimdi iki paket var elimde. Molfix de alsam kaç paket kullanılıyor ? 2 numaraya hangi ayda ortalama geçebilir acaba ? Ona göre 1 numaradan çok stok yapmak istemiyorum
Bende stok yapmadım canım emin olamadım hatırlamıyorumda 6 yıl öncesini böyle 1 paket 144 adet aldım bir de prima var benimde elimde 46 adet dönüşümlü takcam sonra duruma göre alırım dedim #reklam değil yazayım ama ilk kızımda prima ile başlamıştım 1 numara çok kullanmadım ben öyle hatırlıyorum hemen kilo alıyor diye burda molfix in kalıbı geniş diyince arkadaşlar emin olamadım hiç kullanmadım daha önce çünkü böyle bir şey aldım elimde bir 200 adet 1 numara bez var yani duruma göre bakcam 🌸

Eklentiler

• IMG_3371.png
    IMG_3371.png
    340,7 KB · Görüntüleme: 19
Doktorum çok pozitif bir kadın.
Polyanna gibi.
Aslında iyi bir şey bu. Ama artık neye iyi, her şey yolunda dese inanasim gelmiyor. İçimde hep bir korku 🥹
Güveniyorsan çok düşünüp canını sıkma bence bebişe de yansıyor annenin stresi üzüntüsü ❤️ sen doktoruna söyle böyle ağrılarım var benim durumumda da yine de normal mi bu diye o zaten sana en doğru açıklamayı yapar. He içinde şüphe varsa güven açısından bir başka görüş daha alabilirsin 🌸

Çok geçmiş olsun 🙏🏻 Oy en azından kuzucuk bu zamana kadar gelmiş 31 haftadan daha da bekler inşallah 🙏🏻 🌸

İçini ferah tut ve seni zorlayacak her türlü işten uzak dur canım ilk bebeğimde aynılarını yaşamıştım 1 hafta yattım hastanede kanama durana kadar ama benimki benim hatamdı plasenta yeterince beslenmemişti o yüzden susuz kalınca olmuştu ramazan dı oruç tutmaya çalışmıştım bilinçsiz ce bol bol su iç mümkün olduğunca az hareket et o şekilde ben 40+2 ye kadar gittim . Çok az kalmış doğuma zaten gelişimi güzelse problem etme içinş ferah tut . ♥️

İçini ferah tut ve seni zorlayacak her türlü işten uzak dur canım ilk bebeğimde aynılarını yaşamıştım 1 hafta yattım hastanede kanama durana kadar ama benimki benim hatamdı plasenta yeterince beslenmemişti o yüzden susuz kalınca olmuştu ramazan dı oruç tutmaya çalışmıştım bilinçsiz ce bol bol su iç mümkün olduğunca az hareket et o şekilde ben 40+2 ye kadar gittim . Çok az kalmış doğuma zaten gelişimi güzelse problem etme içinş ferah tut . ♥️
Plasenta da ayrılma olmuş muydu ? Normal doğum mu oldu daha sonra ? Mesajınız çok iyi geldi ❤️

Bana yeme içme yasak o yüzden serumla besliyoruz dedikleri serum suni sancıymış :') o yüzden eve gelince dinlendikce sancılarım azalmış :') sövmemek için zor duruyorum şuan.... Çıkış verdiğimde verilen kağıdı okumamıştım hiç çünkü bana sormama rağmen suni sancı değil acıkma diye serum demislerdi 🤬 yani gerçekten neyi neyden sakliyorsunuz tedavide uygulanacak şeyleri bilme hakkim yok muydu anlamıyorum...

Plasenta da ayrılma olmuş muydu ? Normal doğum mu oldu daha sonra ? Mesajınız çok iyi geldi ❤️
Evet plasenta dekolmanı doktor direk sezeryana alıcam demişti sonra başka bi arkadaşına danışarak tedavi etmeyi denedi ve yatış verdi . 1 hafta sonra kanamam durdu sonrasında çok dikkatli bi şekilde 40 haftaya kadar gittik bu defa da doğmak bilmedi yaramaz . Doktor doğumu başlattı ve öylece normal doğum gerçekleşti . ♥️ içini ferah tut kanaman ve ağrın kesildiyse kanama alanın durduysa bişey olmaz inşallah bol su iç ama

Back