• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Merhaba kızlar ben de pazartesi günü 39+6'da tospik oğlumu spinal sezaryen ile 4160 gr 56 cm ile kucağıma aldım korkularla gittiğim ama hiç de korktuğum gibi olmayan bir.dogum oldu hep normal olacak diye beklemiştim yürüdüm, squat yaptim, temizlik yaptım vs ama hiç aşağı inmedi bebis hatta doktor sezaryende bile aşağı indirmekte zorlandı 2 hemsireden yardım istedi doğumda o sırada onlar iterken ben heyecan yapmayayım diye bana sakinleştirici verdiler çıkış anını göremedim oğlumun. 11 gibi girdim 12 gibi bitti odaya aldılar bebisi getirdiler emzirdim süt geldiği kadar aksam 21.30da ilk yürüme yaptık o vakte kadar ağrı oldu ama ağrı kesici sonrası geçti yürüyüşten sonra da daha iyi hissettim kendimi. Gaz çıkardım gece 5.20 gibi de sıvı şekilde büyük tuvaletimi yaptım öğlen 12'de de taburcu olduk. Günde 3 litre su, 4 fincan sade kahve önerdi doktorum bir de antibiyotik vs kullanıyorum ağrılar elbette oluyor ama korkulacak durumda değilmiş bebeğe eşimle beraber bakabiliyoruz. Ne kadar beklesek de normal doğum olmazmış kilosuna göre bebek çok yukarıdaymıs.

Bebek kilolu oldugu icin hem cocuk doktoru hem de kendi doktorum tavsiyesi ile mama verdik hastanede bebeğe zaten sanırım yanlış emzirmeden kaynaklı goguslerim yara oldu şimdi hiç emziremiyorum bile mama veriyorum sezaryen doğumdan daha zor geldi bana bebek beslenmesi bugün çok ağladım ememedigi için dün ağrı da sızı da olsa inatlaşarak verdim ama bugün altını da açsak elini kolunu da mıncırsak uyanmıyor doğru düzgün. Yarın çocuk doktoru kontrolü var büyük ihtimalle sarılık diyecek hem tahmin ediyorum hem de olmasından korkuyorum inşallah değildir ememediği için mama veriyorum hep 😥 gümüş kapak, ayva jeli, lansinoh, tahin yağı, silikon kapak hepsini kullandım açık bırakıp havalandırdım ama olmadı bir türlü, hem çok acıyor hem de yine de emzirmeye çalışıyorum bebek alıyor 15 sn sonra bir iki fırt çekip memede uyuyor sonra yine uyandırma seansları başlıyor böyle bir döngü ile devam ediyoruz süt var mı onu bile anlamıyorum su gibi geliyor beyaz değil açık beyaz gibi. İnşallah kısa zamanda bu emzirme problemi ortadan kalkar da bebegime yetebilirim.
Sağlıklı sıhhatli büyütün inşallah, ilk gebeligi olanlara yazınız ilaç gibi gelecek 😊 tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler

Bu haftalarda artık yalancı sancı olmazmış doktorum öyle dedi doğuma giden başlangıç sancıları sanırım bunlar ama günler sürebilir tabi😊
Ben de aynıyım üç gündür şiddetli sancılarla boğuşuyorum,dün gece acile gittim,açıklık yoktu,nstye bağladılar,sancı çıktı 80lerde,açıklık yapmadığı için,su gelmesi veya başka da bir belirti yok diye gönderdiler eve

Ben de aynıyım üç gündür şiddetli sancılarla boğuşuyorum,dün gece acile gittim,açıklık yoktu,nstye bağladılar,sancı çıktı 80lerde,açıklık yapmadığı için,su gelmesi veya başka da bir belirti yok diye gönderdiler eve
Günlerimiz aynı sizinle. Muhtemelen yaşadığımız şey de aynı. Bakalım neler olacak

İki gündür bi çok kez oluyo hafif ağrı değil kesinlikle ay diye bağırtıyo anlık ama uzun sürmüyo. Tüm karnımda bazen de kalça kemiğimde belimde hafif ağrı kasılma da var çok fazla ama hiç ağrım olmayan anlar da var sürekli değil
Anladim,o bendede oluyor böyle anlim 3-5 saniyelik,onun disinda birde sertlesma var 40-50 saniye süruyor ,bu kasilmada bence,arkadasim nirmal artik dedi,önemli olan düzenli olmamasiymis,37 bitecek yarin,zamanimiz doluyor zaten

Beni
Benim yarin 37+0 canm
Artik sancida olsa normal galiba,arkadasim ebelikte hoca,düzenli degilse dogum sancisi degil dedi, artik olurmus ,olmasida bebegin sagligi icin iyi dedi,bebek kendini dünyaya hazieliyor böylece dedi
Ay bence de olması lazım benim yoktu hala yok 40+2 bekliyoruz bakalım hayırlısı olsun sağlıklı olsunlar da

Ciğer geliştirici oldugu için sadece oksijen destegi verıldı mama baslandı cook dikkat et denildi .surekli beslıyorum surec zor biz gucluyuz💪🏻
Ay kızlar sinir oldum 32 hafta çalışabilir raporu alıp o halimle 37 ye kadar okula gittim. Bel fıtığım tuttu hastalandım yine gittim. 37 de ayrıldım okuldan. Okul iznimi mebbise yanlış işlemiş sanki 32 den beri çalışmıyormuşum gibi olmuş. İdare hiç bir işten anlamıyor beni çok yoruyorlar nefret ettim artık okuldan. Bugün mdr yardımcısını arayıp konuşucam. Sizlerde kontrol edin mebbisten
Bizim idare de aynısı. Okula gitmesem niye gelmedin demezler. Ben de bundan korkuyorum. Mebbisten nereden bakıyoruz acaba. Ben göremedim. Acaba işlemediler mi benimkini de

Bebek kolay tutsun diye aldım canım , burda bi arkadaşta görmüştüm faydasını görmüştü
Anladim canm,bende ilk oglumda almistim ama hic basi yoktu,onuda tutmamisti köpüş,
Sonra 8 ay süt sagdim kabus gibiydi,simdi azcik var basi ona güvenerek almadim,insallah emerde ,ama emmezse yine bir umut alirim bende

Annemle kayınvalidem geldi ama ikisi de birkaç gün kalıp gitti. Hoş onlar varken de ben baktım bebişe emmeye alışsın diye onlar yemek vs halletti sağolsunlar. Bir kere babasına kitliyim biberonla dedim çok ağladı duydum kalktım yine ben baktım. Eşim çalışıyor o yüzden akşam dinlensin diye ona çok yüklenmiyorum. Yarın kardeşim geliyor dedi ki sen sadece süt ver temizlik, yemek ve Lena'nın bakımı bende😂 3 4 gün kalcak biraz dinlenirim herhalde o varken
İnşallah kardeşin gelince daha rahat edersin canım 🤲🏻
Bence baya faydası olacaktır sana

Kızlar ya bende 37 haftadayim, çok yorgun hissediyorum ama kendimi normal mi acaba sizde de oldu mu ya da oluyor muu
Sorma ya bıraksalar sürekli uyuma isteğim var. Böyle değildim bir hafta on gündür falan öğlen uyanıyorum, kahvaltı yapıp tekrar uyuyorum bu işleri kim yapacak 🤣
Benim dünden beri ağrılarım vardı yalancı sancı sandım dokyora sordum onlar gerçek sancı ama şu an muayene nst gerek yok su kanama olursa gelirsin dedi. Düzensiz sancılar ne zaman düzenli olur acaba
Ya benim de belime böyle soldan soldan ağrı girip çıkıyor, bazen sadece orda hissediyorum garip bazen de sadece belimin ortası sancıyor gibi. İlk olduğu için de emin olamıyorum

Günlerimiz aynı sizinle. Muhtemelen yaşadığımız şey de aynı. Bakalım neler olacak
Evet aynıymış günlerimiz,şu an bile nasıl kasılıyorum,bebek te değişik değişik hareketler yapıyor. Bu benim ikinci doğumum olacak kısmetse ilkinde hiç böyle olmamıştım,az az başlamıştı iki gün içinde doğum oldu,bu seferki sancılar çok şiddetli giriyor ama açılma yok,tecrübeli olurum ne yaşadığımı bilirim diyordum ama her doğum farklı diye boşuna dememişler

Back