• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benim dünden beri ağrılarım vardı yalancı sancı sandım dokyora sordum onlar gerçek sancı ama şu an muayene nst gerek yok su kanama olursa gelirsin dedi. Düzensiz sancılar ne zaman düzenli olur acaba
O düzensiz agrilar nasıldı acaba bende de ağrı oluyor ama geçiyor düzenli olmuyor

Benim dünden beri ağrılarım vardı yalancı sancı sandım dokyora sordum onlar gerçek sancı ama şu an muayene nst gerek yok su kanama olursa gelirsin dedi. Düzensiz sancılar ne zaman düzenli olur acaba
Canm sanci dedigin karında sertlesme hissiyle birlikte nefes kesilmesi ayni zamandada hafif agri seklindemi,bu bendede var günde belki 25-30 kere oluyor,duzenli degil diye gitmedim
Sen kacinci haftadasin
Birde günde kac kez oluyordur

Canm sanci dedigin karında sertlesme hissiyle birlikte nefes kesilmesi ayni zamandada hafif agri seklindemi,bu bendede var günde belki 25-30 kere oluyor,duzenli degil diye gitmedim
Sen kacinci haftadasin
Ya benimde şuan midemin orda bir sertlik var geçmiyor bir saattir nefes almakta zorlanıyorum ama sancı yok 😐

Kızlar bebek uyanmıyor zorla uyandırıyorum beş dakika bile emmiyor memeyi daha ilk günümüz
Altını açın uyanmazsa soyundurun🫣
Ben 5 dkya uykusundan uyandırıp emzireceğim bizim bebeyi. Sinir olacak yine maalesef, ağlayacak. Sonra gazı olacak biraz da ona kızacak, sonra hıçkırık tutacak. Arada muhtemelen altına yapacak, değiştireceğim, o ara biraz da süt kusacak. Emzirirken ilk 1.5-2 dk kadar dehşet canım yanacak yine. Valla bunları düşünerek şu an keşke uyandırıp emzirmem gerekmese diyorum şu an. Ama aç kalmaması lazım, her ne kadar sarılık konusunu atlatmış olsak da kan şekeri düşebilir. Çok acıkabilir, rutini bozuldu diye iyice huysuzlanabilir. Bugün tüm gün yalnızdım, eşim de geldi 1-2 saat durdu tekrar işten çağırdılar. Yorgunluk zorlamasın diye kahve yaptım içtim bu saatte😞

Sen çok yoruldun ya hep doğurmak istiyorsun 🤣 az daha tut aramızda 10 gün var.
Yorulmak degilde sancilara dayanamiorum artik 😔surekli kasilma sanci bide alttan usutmusum gbi parcalanio sanki icim.Bugun yataktan kalktim ve bi süre adim atamadim cok kotuydu.

Merhaba kızlar ben de pazartesi günü 39+6'da tospik oğlumu spinal sezaryen ile 4160 gr 56 cm ile kucağıma aldım korkularla gittiğim ama hiç de korktuğum gibi olmayan bir.dogum oldu hep normal olacak diye beklemiştim yürüdüm, squat yaptim, temizlik yaptım vs ama hiç aşağı inmedi bebis hatta doktor sezaryende bile aşağı indirmekte zorlandı 2 hemsireden yardım istedi doğumda o sırada onlar iterken ben heyecan yapmayayım diye bana sakinleştirici verdiler çıkış anını göremedim oğlumun. 11 gibi girdim 12 gibi bitti odaya aldılar bebisi getirdiler emzirdim süt geldiği kadar aksam 21.30da ilk yürüme yaptık o vakte kadar ağrı oldu ama ağrı kesici sonrası geçti yürüyüşten sonra da daha iyi hissettim kendimi. Gaz çıkardım gece 5.20 gibi de sıvı şekilde büyük tuvaletimi yaptım öğlen 12'de de taburcu olduk. Günde 3 litre su, 4 fincan sade kahve önerdi doktorum bir de antibiyotik vs kullanıyorum ağrılar elbette oluyor ama korkulacak durumda değilmiş bebeğe eşimle beraber bakabiliyoruz. Ne kadar beklesek de normal doğum olmazmış kilosuna göre bebek çok yukarıdaymıs.

Bebek kilolu oldugu icin hem cocuk doktoru hem de kendi doktorum tavsiyesi ile mama verdik hastanede bebeğe zaten sanırım yanlış emzirmeden kaynaklı goguslerim yara oldu şimdi hiç emziremiyorum bile mama veriyorum sezaryen doğumdan daha zor geldi bana bebek beslenmesi bugün çok ağladım ememedigi için dün ağrı da sızı da olsa inatlaşarak verdim ama bugün altını da açsak elini kolunu da mıncırsak uyanmıyor doğru düzgün. Yarın çocuk doktoru kontrolü var büyük ihtimalle sarılık diyecek hem tahmin ediyorum hem de olmasından korkuyorum inşallah değildir ememediği için mama veriyorum hep 😥 gümüş kapak, ayva jeli, lansinoh, tahin yağı, silikon kapak hepsini kullandım açık bırakıp havalandırdım ama olmadı bir türlü, hem çok acıyor hem de yine de emzirmeye çalışıyorum bebek alıyor 15 sn sonra bir iki fırt çekip memede uyuyor sonra yine uyandırma seansları başlıyor böyle bir döngü ile devam ediyoruz süt var mı onu bile anlamıyorum su gibi geliyor beyaz değil açık beyaz gibi. İnşallah kısa zamanda bu emzirme problemi ortadan kalkar da bebegime yetebilirim.

Ben 5 dkya uykusundan uyandırıp emzireceğim bizim bebeyi. Sinir olacak yine maalesef, ağlayacak. Sonra gazı olacak biraz da ona kızacak, sonra hıçkırık tutacak. Arada muhtemelen altına yapacak, değiştireceğim, o ara biraz da süt kusacak. Emzirirken ilk 1.5-2 dk kadar dehşet canım yanacak yine. Valla bunları düşünerek şu an keşke uyandırıp emzirmem gerekmese diyorum şu an. Ama aç kalmaması lazım, her ne kadar sarılık konusunu atlatmış olsak da kan şekeri düşebilir. Çok acıkabilir, rutini bozuldu diye iyice huysuzlanabilir. Bugün tüm gün yalnızdım, eşim de geldi 1-2 saat durdu tekrar işten çağırdılar. Yorgunluk zorlamasın diye kahve yaptım içtim bu saatte😞
Allah yardımcımız olsun

Mama destekli gitseniz sarılık degeri yukselebılır serce parmagınızı agzına koyup yandan insülin sırıngası ile mama verip sonra memeyi verebilirsiniz
14.gün bizim aslında küvezde idi bebek biberona alışmış benimle birinci günü cnm sarılık olma ihtimali varmıdır yine

Sen kacinci haftadasin
İki gündür bi çok kez oluyo hafif ağrı değil kesinlikle ay diye bağırtıyo anlık ama uzun sürmüyo. Tüm karnımda bazen de kalça kemiğimde belimde hafif ağrı kasılma da var çok fazla ama hiç ağrım olmayan anlar da var sürekli değil

Bir anda keskin bi acı giriyo daha önce deneyimlemediğim bişey kramp mı desem kasılma mı bilmiyorum tüm karnımda oluyor bazen de kalça kemiğimde
Anladım canım benimde karnım taş gibi olup bi ağrı giriyor sonra bebek hareket ediyor ama gercek olan bişey yok 39+2 i ama bu günde gelmiycek belli 😂

4,5 yıllık anayım, ilk doğduğu günden bu yana bebemi zorla uyandırdıgımı bilmem 🤣Allah'a şükür her daim uyanık

Back