• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar şimdi biz sezeryandan çıkar çıkmaz adet olyoruz değilmi?
Altımızda ne oluyor ameliyathaneden gelirken
Ben genel anestezi olacağım bir de
Yani odaya çıktığımızda altımızda hasta bezi mi oluyor
Kilodumuzu dependimizi ya da pedimizi ne zaman giyiyoruz takıyoruz
Heryerimiz batmazmı o hasta beziyle 😁
Kafamda deli sorular 😀
Kaç gün sürüyor bu kanama
Sonra her ay adetmi olacağız yoksa emzirdiğimiz için kesilecekmi😅
Kafamdaki sorular bunlar
Düşünecek bir şey buluyorum elbet🙈

Kafamda deli sorular 😀
Kafamdaki sorular bunlar
İlk sezeryandan çıkınca altına bir bez serip yatırıyor seni. Zaten hareket ettirmiyorlar hemen. Sonra hasta bakıcılar geliyor onlar temizleniyor depend giyiyorsun. Aslında adet olmuyorsun. İçinde kalan her şey atılıyor. O sürüyor bir kaç gün. Ben ilkinde 6 ay adet olmamıştım. 7. Ayda oldum. Değişiyor o kişiden kişiye göre.

İlk sezeryandan çıkınca altına bir bez serip yatırıyor seni. Zaten hareket ettirmiyorlar hemen. Sonra hasta bakıcılar geliyor onlar temizleniyor depend giyiyorsun. Aslında adet olmuyorsun. İçinde kalan her şey atılıyor. O sürüyor bir kaç gün. Ben ilkinde 6 ay adet olmamıştım. 7. Ayda oldum. Değişiyor o kişiden kişiye göre.
Canım çok teşekkür ederim
Bilmeyince insan neyle karşılaşacağım diye düşünüyor🙈
Bende hemen adet olunuyor sanıyodum😁

Kafamda deli sorular 😀
Kafamdaki sorular bunlar
Çıkınca altında bez oluyor canım, hemşireler gelip bir kez tekrar bez değiştirmişti bende ve sonra depende geçmiştim. İlk iki gün çok yoğun kanama oluyor sonra azalıyor. Benim hala devam ediyor ama adetin son zamanı gibi şu an bitmek üzere 25 gün oldu. Tam olarak ne zaman biter bilmiyorum açıkçası kanama kısmı herkeste aynı olmuyordur sanırım

Çıkınca altında bez oluyor canım, hemşireler gelip bir kez tekrar bez değiştirmişti bende ve sonra depende geçmiştim. İlk iki gün çok yoğun kanama oluyor sonra azalıyor. Benim hala devam ediyor ama adetin son zamanı gibi şu an bitmek üzere 25 gün oldu. Tam olarak ne zaman biter bilmiyorum açıkçası kanama kısmı herkeste aynı olmuyordur sanırım
Çok teşekkür ederim canım🌸
Evet bazıları birkaç gün sürdü , bazıları 1 ay devam etti diyor , sanırım kişiye göre değişiyor dediğin gibi😍
Sen nasılsın bebişinle iyce alıştınızmı canım nasıl gidiyor ?

Kafamda deli sorular 😀
Kafamdaki sorular bunlar
Her iki dogumumda da hasta bezi taktılar canım, ilki ozeldeydi sonrasında da cirtli hasta bezi vermişlerdi depend den haberim bile yoktu, 3 4 gün sonra azalıyor normal pede geçiyorsun. Bu sefer devlette oldum hasta bezi aldirmislar eşime onu taktılar, sondayı çıkarıp ayağa kaldırmadan bir daha değiştirdiler. Sonra yürümeye başlayınca depend taktım aşırı rahat ettim. Eve gelip duş alınca bayağı azaldı kanamam normal pede geçtim. Hala az az geliyor, ilkinde az az yaklaşık 1 ay gelmişti. 4.ay regli olmuştum ben sonra düzenli devam etti. 1 yıl sonra olan arkadaşlarım da vardı

Bende özelde yapacağım , sanırım bana da verirler , ama ben yine de depend aldım hastane çantasına koydum, ne olur ne olmaz diye🤗

Kızlar sezeryan sonrası kasıklarımda çok hassasiyet var. Böyle parmağımı değdirince bile hassasiyet var. Yürürken çok yanıyor başına gelen var mı? Dikişten çok orası acıyor

Kafamda deli sorular 😀
Kafamdaki sorular bunlar
Adet olmuyosun adet olman için yumurtlaman ve döllrnmemiş yumurtayı atman lazım şu süreçte de bu mümkün değil doğumun kanaması o

Kızlar sezeryan sonrası kasıklarımda çok hassasiyet var. Böyle parmağımı değdirince bile hassasiyet var. Yürürken çok yanıyor başına gelen var mı? Dikişten çok orası acıyor
Canım benim de dikiş başlangıcı ve bitiş kısımları çok yanıyordu zaten oralar yanarmış en son da oraların ağrıları geçti

Kızlar canım çok sıkkın. Benim kızım taşikarfi ile doğmuştu yani kalp atımları yüksekti. Her neyse özet geçicem dün kardiyolojiye gittik kalp atımları yüksek dedi bi de kalbinde delik varmış ve bu delik bebeklerde normalde 2-3 cm olurmuş bizimki 7-8 cm miş 😔 biraz büyükmüş yani. Kan idrar tahlili istedi sonuçlara göre 10 gün sonra değerlendiricek. Sonuca bağlı hiç tedavi de gerektirmeye bilir. Veyaa bi tedaviye başlanabilir ve ya da sonuç kötü gelirse yatış bile yapılabilir dedi. İnşaAllaah sonuçlar iyi gelir 🤲🏻 belliydi bu kızın nefes almalarından nefes daralmalarından nefes almakta zorluk çekmelerinden belliydi bi sorun olduğu 😔😔
Cnm aynısı kuzenimde vardı delik kendiliğinden zamanla kapanıyor Allah'ın izniyle hiç korkma.

Kafamda deli sorular 😀
Kafamdaki sorular bunlar
Canım bende tampon gibi bişey vardı kalın yani kanama bölgesine koymuşlar, altımda da hasta bezi seriliydi , biraz zaman geçince zaten gelip giydiriyorlar hemşireler o zaman depend veya lohusa pedini takabilirler, bana kendilerinin getirdiği büyük bir lohusa pedi taktılar ilk sonra ben değiştirdim onu, sezeryanda rahmi büyük ölçüde temizledikleri için aşırı bir kanama olmadı bende

Evet bazıları birkaç gün sürdü , bazıları 1 ay devam etti diyor , sanırım kişiye göre değişiyor dediğin gibi😍
Sen nasılsın bebişinle iyce alıştınızmı canım nasıl gidiyor ?
Baya alıştık aslında ama gaz problemi başladı 3. Hafta itibariyle arada uyumuyor ben zaten hep uykusuzum o biraz zorluyor. Bünyem yine alıştı uykusuzluğa ilk hafta çok daha zordu. Şu 3 ay bitse biraz toparlar sanırım bebiş şimdi çok küçükler çok zor gerçekten

Back