- 3 Mart 2022
- 170
- 257
- 33
- 35
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #32.101
Kuzum sancı için biraz evde zaman geçirebilirsiniz diyorlar ama su geldiği zaman hastaneye gidilmeli diye biliyorumKizlar sanirim suyum geliyo olabilirmii, wcye uyandim simdide geri odama gelince sanki hafif ic camasirim islandi gibii? Bilemedimm suyummu geliyo? Ne yapmam lazimm? Sabahmi doktoruma haber versem? Esime bisey demedim suan telas etmesin diyedee. Geri uyusammi suan bilemedim
Su olduğundan eminsen hastaneye gitmelisin. Bebişim enfeksiyon riski oluyor su gelince.Kizlar sanirim suyum geliyo olabilirmii, wcye uyandim simdide geri odama gelince sanki hafif ic camasirim islandi gibii? Bilemedimm suyummu geliyo? Ne yapmam lazimm? Sabahmi doktoruma haber versem? Esime bisey demedim suan telas etmesin diyedee. Geri uyusammi suan bilemedim
Benim doktorum su geldikten 12 saat icinde digerleri 24 saat icinde dogum olmali doyordu. O yuzden cok beklemeden hastahaneye gitmekte fayda var canim. Var mi sancilarin. Benim su geldikten bir saat sonra duzenli gelmeye baslamistiKizlar sanirim suyum geliyo olabilirmii, wcye uyandim simdide geri odama gelince sanki hafif ic camasirim islandi gibii? Bilemedimm suyummu geliyo? Ne yapmam lazimm? Sabahmi doktoruma haber versem? Esime bisey demedim suan telas etmesin diyedee. Geri uyusammi suan bilemedim
Su geldiyse devamı gelir diye düşünüyorum. Zaten sonra sancı da başlar en azından sabaha kadar bekleyebilirsin bence.Kizlar sanirim suyum geliyo olabilirmii, wcye uyandim simdide geri odama gelince sanki hafif ic camasirim islandi gibii? Bilemedimm suyummu geliyo? Ne yapmam lazimm? Sabahmi doktoruma haber versem? Esime bisey demedim suan telas etmesin diyedee. Geri uyusammi suan bilemedim
Emzirme öncesi meme ucunu temizliyor musun pekiKızlar doğum yaptığım ilk günden beri meme ucu yarası çekiyordum. Lansinoh sudocrem bide doktorumun verdiği madefix dahil herşeyi kullandım ama fayda etmedi artık ağlıyodum emzirirken. Bildiğiniz yarıklar ve şeffaf baloncuklar oluştu uçlarında ve bebek her emdikçe ciğerimi de emiyo gibi hissediyodumneyseki çareyi buldum ayva çekirdeği ve gümüş kapak resmen mucize gibi işe yaradı aynı gün hemde. Ayva çekirdeğine az bi su koyup bekletiyosunuz o jçle haline geliyo her emzirme sonrası sürüyosunuz mükemmel sonuç veriyor. Aynı durumda olan varsa tecrübemi paylaşmak istedim
Kalan idrar da gelmiş olabilir bence, su gelişi olsa anlardınKizlar sanirim suyum geliyo olabilirmii, wcye uyandim simdide geri odama gelince sanki hafif ic camasirim islandi gibii? Bilemedimm suyummu geliyo? Ne yapmam lazimm? Sabahmi doktoruma haber versem? Esime bisey demedim suan telas etmesin diyedee. Geri uyusammi suan bilemedim
Kuzum sancı için biraz evde zaman geçirebilirsiniz diyorlar ama su geldiği zaman hastaneye gidilmeli diye biliyorumAyy çok heyecanlı
Bekliyorum kizlarr sancimda yokki suan, su oldugundanda 100% emin degilimm. Dun doktorum acilmam varmi diye parmagiyla baktigindan berii kanamali akintimda varr onada benziyo, ama eldivenide kanliydii o yuzden bisey demedim bende, bende hep muayane sonrasi kanamam olur cunkuuSu geldiyse devamı gelir diye düşünüyorum. Zaten sonra sancı da başlar en azından sabaha kadar bekleyebilirsin bence.
Ben de tüm gecedir ağrı ile uğraşıyorum. baya ağrım vardı ama artık kimseye belli etmiyorum rutine döndü gece ağrılarım vardı ki hâlâ var...şiddetlenmesini bekledim ama stabil devam ediyor gibi. Beklemede ve kendimi dinlemedeyim.
Evet bende 24 saat diye biliyorumm, ama emin olamiyorum sumu diyeBenim doktorum su geldikten 12 saat icinde digerleri 24 saat icinde dogum olmali doyordu. O yuzden cok beklemeden hastahaneye gitmekte fayda var canim. Var mi sancilarin. Benim su geldikten bir saat sonra duzenli gelmeye baslamisti
belkidee, normal akintimda gelmis olabilir bilemedimm. Muayene etmisti dun sabah doktorum ondan beri akintimda cogalmisti parmagiyla yine gezdigi icinKalan idrar da gelmiş olabilir bence, su gelişi olsa anlardın
Naptin canim ne alemdesin?Bende hic az su gelmedigi icin bilemeyecem seninkini benim ilk kizimda gece tuvalete die uyanmistim yatak odasindan cikamadan bianda bosaldi az bisey degildi benimki kiyafetlerim islandi oldugum yerde baya islanmisti o ara tabi kendimi tuvalte attim ama olan olmustu yanibelkidee, normal akintimda gelmis olabilir bilemedimm. Muayene etmisti dun sabah doktorum ondan beri akintimda cogalmisti parmagiyla yine gezdigi icinkanamam oldu zaten oynadiktan sonraa onun akintilari devam ediyo olabilir. Bir kac saat bekliyim bakalimm
Benim suyum geldiginde baya islaklik hissetmistim su oldugu belliydi yani. Sonrasinda 3.5gun o sekilde gezdim sancim olmadigi icin gunluk kontrol altindaydim tabi ki. O 3.5gun icinde az az akmaya devam ediyordu bazen gunde 1-2defa biraz daha fazla akiyordu ama hissediliyor yani su oldugu. Ciktigi delik farkliEvet bende 24 saat diye biliyorumm, ama emin olamiyorum sumu diyebi kac saat daha gecsinde belki sancimda baslarsa doktoruma haber ederim sabah
Dikkat edin kendinize..kızlar çok ufak değilse bırakın ne istiyorlarsa giysinler dicem ama benim kızların biri 14 diğeri 13 yaşında o kavgalar hep var napıyorsanız yapın diyorum en güzeli .Haftam erken de iste aci cekiorumBide 2 tane kizim var hastaneye giderken elbise kavgasina tutustular o halde onlarla ugrastim
Peçeteyle siliyorum sadeceEmzirme öncesi meme ucunu temizliyor musun peki
Kalan idrar da gelmiş olabilir bence, su gelişi olsa anlardın
Ben yıkamıyordum. Ama dolapta bekletiyordum hep aralarda kalan süt ekşiyip bozulmasın diye.Kızlar bu süt sağma makinesini her kullanmadan sonra yıkıyor musunuz? Bezdum da
Hmm hep olur demeseydin nişan gelmiş diyecektim. Peki açılmanin durumu neymiş, bir de devamında su geldi mi tekrarBekliyorum kizlarr sancimda yokki suan, su oldugundanda 100% emin degilimm. Dun doktorum acilmam varmi diye parmagiyla baktigindan berii kanamali akintimda varr onada benziyo, ama eldivenide kanliydii o yuzden bisey demedim bende, bende hep muayane sonrasi kanamam olur cunkuuileriye ittiriyo ya bidee
Yok ne olacağı belli mi o açıdan sordum ben sezeryan olucam daA yok ben daha doğurmadım
Canım aynı şeyi bende yaşadım. İlk günlerde çok önemli emmesi sarılık riski için 1,5 saat memeyi tutturmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Silikon meme ucun yoksa küçük boyundan deneyebilirsin eğer baby nin vardı sanırım. Belki onu tutar. Ama tutmuyorsa ben bu sefer kesinlikle bu kadar zorlamayacağım arada sağıp da vereceğim diye karar aldım. Sarılık çok zor bir süreç çünküKızlar iyi geceler. Hala hastahanedeyiz yarın sabah çıkış yapılacak hayırlısıyla. Sütüm bebeği doyuracak kadar var bebek de emme refleksi de var 2. Günü tamamlamaya doğdu giderken hiç mama takviyesi almadık ama sorun şu ki memeyi başlangıçta tutturamıyorum bir türlü emecek şekilde ağzına yerleştiremiyorum ara ara başardığım oluyor ama çoğunlukla burdaki hemşirelerden yardım alıyorum. Yarın eve gittikten sonra hiç başaramazsam diye stres yapmaya başladım. Bebiş de biraz aç kalsa yaygarauı koparıyor o halde emzirmeyi başlatmak daha da zorlaşıyor. Tek umudum eve gidip ikimizin de rahatlaması ve daha sakin bir düzen oturtmamız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?