• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar şimdi benim biraz sütüm gelmeye başladı, gece alarm kurup sağmam gerekiyor mu? Bikaç saat sağladığım zaman acımaya başlıyor. Sabaha kadar beklesem bu mastit dedikleri şey olur mu?
Gece 3 saatte bir sağ canım sağmazsan tıkanır. Bir de her gün duş al. Duştan sonra sağ. 🧿

En son gittiğin doktor çok iyiydi diye hatırlıyorum. Son bir kaç gündeki sıkıntıların umarım geçmiştir. Doğumun bu kadar bilinmezlik içermesi seni geriyor haklı olarak. Uyuyarak hepsinin üstesinden geleceksin ve bebeğine sağlıkla kavuşacaksın 💕
Amin canım inşallah 🙏🏻 doktorum iyiydi. En son yapılan tahlillerde trombosit düşüklüğü çıktı. Doktor da acil bir şey olduğunda kan bulmakta zorlanırız dedi başka hastane önerdi. Diğer hastaneler de orada takipli olmadığım için almak istemediler falan kaç gündür onunla uğraştık ama bugün halloldu şükür

Kızlar şimdi benim biraz sütüm gelmeye başladı, gece alarm kurup sağmam gerekiyor mu? Bikaç saat sağladığım zaman acımaya başlıyor. Sabaha kadar beklesem bu mastit dedikleri şey olur mu?
Canım mutlaka sağ, hatta 2 saatte bir alarm lütfen ve acıyana kadar sağ. Emzirme çk, süt üretmek maalesef meşakatli bir süreç. Gece sağım yapmazsan sütün çok çabuk kesilebilir, şuan bebeğin emmediği ve dolsyısı ile süt üretimin fazla olmadığı için mastır olmazsın direk sütün kesilmeye gider. Eğer Süt fazlalaştığında sağım yapmadın diyelim işte o zaman mastıt olursun.

Kuzum çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin alisimize 😇 göğüs ucu kuru oluyordur bu durum bebeği emzirken de olacak o yüzden sürekli krem sur nemli kalsın her fırsatta sagmaya çalış sagdikca çoğalacak inşallah bir de sıcak duş çok iyi geliyor sütün gelmesine tavsiye ederim

Yaaa cok duygulandim suan🥹 cok iyi olmuss, Allahim saglikla buyutmeyi nasip etsin insaAllah, rahatlamissindir ne guzel cok gecmis olsun, iyi gectimi dogumun? 😍 darisi basimaaa ben hala duruyorummm yaa 😫
Epidural den sonra açılma çok hızlı ilerledi 1 saat içinde tam açıklık oldu 4,5 cm de felan takıldi ama o zamana kadar bile çok zordu suni sancidan dolayı mi kendi sancım olsada aynısı mi olacaktı bilmiyorum ama şükür ki epidural bende böyle etki etti. Darısı başına Allah yardımcın olsun canım 🌸

Bana neden ilaç vermediler acaba, doktoruma yazsam mı? Kendimi sağlıksız hissediyorum. Benim de ailemde kalp hastalığı var, 14 e düşse mutlu olacağım. 16 falan çıkıyor.
Canım Bir_Kucuk_Mars Bir_Kucuk_Mars ’ın dediği gibi seni nasıl takipsiz bırakmışlar,ben doğum öncesinde hastanede 6 gün kaldım 200mg’lık sabah akşam tansiyon ilacı verdiler.doğum sonrasıda 6 gün kaldım 14-9,15-10’larda diye tansiyonum 5mglık günde bi tane tansiyon hapı verdiler ve hergün kan testi yaptılar.Seni nasıl 16 tansiyonla bu kadar kısa sürede saldılar.Bence hastaneye git ve konuş,kendini iyi hissetmiyorsan da mutlaka söyle .Bu ihmale gelecek bir durum değil.

Kızlar selam.

Bugün kucağıma aldım bende kızımı genel anestezi ile 3635 kg 50 cm doğdu. İkimizde toparlamaya çalısıyoruz 😍

Doğuran anneler ve bebişleri en kısa zamanda toparlar umarım.

Bekleyenlerde sağlıcakla kavussunlar inşallah
Geçmiş olsun canım sağlıkla büyüsün bebiş inşallah 💖
Kızlar mesajların hepsini okuyamadım. 36+2 de kızımı kucağıma aldım. Şuan küvezde solunum sıkıntısı var biraz daha iyi olucak inşallah :) hepinize çok teşekkür ederim 🥰🥰 Allah herkesi sağ salim kavuştursun evladına
Benim kızım 36+3te doğdu canım hiç kuvozde kalmadı senin kızın da çok kısa süre kalacaktır eminim en kısa sürede evinize gidersiniz💖💖

Kızlar ben de çarşamba günü sezeryan doğum yaptım.bebegim biraz sarılık oldu umarım çok ilerlemeden biter. Bir de gümüş kapak ve lansor krem kullanmama rağmen göğüslerim yara olmaya başladı. Bu silikongogus ucu kapaklari nasıl kullananlar yara noktası nasıl bilginiz var mı?
Tebrikler ve keyifli mutlu dolu günleriniz olsun. Ben arada gümüş kapak takıyorum bazen de krem sürüyorum henüz doğum yapmadım. Ama bildiğim kadarıyla doğum sonrası gümüş kapağı emzirmediğiniz her zaman takın diyorlardı. Böyle kullanınca yaralara iyi gelebilir mi acaba ?

Kızlar mesajların hepsini okuyamadım. 36+2 de kızımı kucağıma aldım. Şuan küvezde solunum sıkıntısı var biraz daha iyi olucak inşallah :) hepinize çok teşekkür ederim 🥰🥰 Allah herkesi sağ salim kavuştursun evladına
Tebrikler. Yakında kavuşursunuz umarım. Sağlıkla büyüt bundan sonra kızını

Amin canım inşallah 🙏🏻 doktorum iyiydi. En son yapılan tahlillerde trombosit düşüklüğü çıktı. Doktor da acil bir şey olduğunda kan bulmakta zorlanırız dedi başka hastane önerdi. Diğer hastaneler de orada takipli olmadığım için almak istemediler falan kaç gündür onunla uğraştık ama bugün halloldu şükür
Neyse artık hallolmuş. Riskli bir durum varsa da en uygun yerde devam etmek en güvenli olanı. Tanımasan da bilmesen de umarım onlar da çok iyidir ve seni çok rahat ettirirler

Dogum yapana anneler evde sıcaklığı kaç derecede tutuyorsunuz? Tuttuğunuz derecede ne giydiriyorsunuz?
Yeminlen dünden beri ananem bunalıma soktu beni, evin içi 22 23 derece arasında duruyor, bu sıcaklıkta kızıma uzun kollu zibin, alt üst takım, şapka, eldiven, corap giydirip birde gevşek şekilde pazen battaniyeye sarıyorum. Kendimde normal bir pijama takımı (uzun kollu), uzun çorap ve cetik giyiyorum. Üşümediğimi hatta aksine sicakladigimi söylememe rağmen, böyle devam edersen siz hasta olursunuz, hastanelerden gelemezsiniz, 40 yaşına gelince kemiklerin hep agriyacak vs deyip duruyor. Yani anlamıyorum çocuğu sıcağa alıştırmak istemiyorum, derdim fatura değil ama anlatamıyorum bir türlü 😔
Annem de bana sen terlersin ama bebek üşür diyor. Burnundan kontrol ediyoruz. Burnu cidden hemen soguyor😊 Evde termometre yok ama bana göre baya sıcak. Ogluma göre iyi çünkü ısındıkça gaz atiyor yoksa atamayip kivrim kivrim oluyor😔 En azindan kirki cikana kadar böyle devam edecegiz galiba.

Annem de bana sen terlersin ama bebek üşür diyor. Burnundan kontrol ediyoruz. Burnu cidden hemen soguyor😊 Evde termometre yok ama bana göre baya sıcak. Ogluma göre iyi çünkü ısındıkça gaz atiyor yoksa atamayip kivrim kivrim oluyor😔 En azindan kirki cikana kadar böyle devam edecegiz galiba.
Burnundan bakmayacaksin canim sen netten bak bebegin usudugunu nerden anlariz die.Bide bebek icin ates olcer almadiysan alnindan olcen aletler var oda isisinida olcuyor ondan al

Burnundan bakmayacaksin canim sen netten bak bebegin usudugunu nerden anlariz die.Bide bebek icin ates olcer almadiysan alnindan olcen aletler var oda isisinida olcuyor ondan al
Aldim ates ölçer cnm evet oda ısısını ölçüyor ama her zaman dogru ölçüm yapmadigini düşünüyorum. Bazen farkli sonuclar cikiyor diger ates ölcerlerle. Ben simdi nem ölcer alacagim onlar ayni zamanda isiyi da ölçüyormuş.Insallah o dogru ölcer. Burun konusunda uyarin icin sag ol canim netten bakacagim😍

Merhaba kızlar. Doğumdan sonra hic yazamadim. Dogum yapanlari tebrik ederim, bebisler saglikla gelmistir insallah. Anneler de cok iyidir umarim. Ben hastanede bir gece yatip ciktim ama bu sefer kizim okuldan kaptigi enfeksiyon yüzünden cok hastalandi. Hastaneye yatirdik. Annem onunla kaldi, eşim evle hastane arasinda mekik dokudu resmen. Anlayacaginiz bu lohusalikta gece gündüz agladim. Evde yalniz bebekle kaldim.😭 Cok zordu. Kızıma üzülmekten dikiş acisi falan kalmadi diyim yani. Allah her şeyin hayırlısını versin. Sütüm ilk gün azdi zaten yatarak emzirmek pek mümkün olmuyor ama sonra doğrulunca sorun çözülüyor. Allahim insallah sizlerin dogumunu ve sonrasini sorunsuz gecirmenizi nasip etsin.💞 Telefonu elime alabildigimde takibe devam edecegim burayi.🤗
Allah şifa versin canım🤲
Dogum yapana anneler evde sıcaklığı kaç derecede tutuyorsunuz? Tuttuğunuz derecede ne giydiriyorsunuz?
Yeminlen dünden beri ananem bunalıma soktu beni, evin içi 22 23 derece arasında duruyor, bu sıcaklıkta kızıma uzun kollu zibin, alt üst takım, şapka, eldiven, corap giydirip birde gevşek şekilde pazen battaniyeye sarıyorum. Kendimde normal bir pijama takımı (uzun kollu), uzun çorap ve cetik giyiyorum. Üşümediğimi hatta aksine sicakladigimi söylememe rağmen, böyle devam edersen siz hasta olursunuz, hastanelerden gelemezsiniz, 40 yaşına gelince kemiklerin hep agriyacak vs deyip duruyor. Yani anlamıyorum çocuğu sıcağa alıştırmak istemiyorum, derdim fatura değil ama anlatamıyorum bir türlü 😔
Bizde sizin gibiyiz canım.
Bende 9 gibi hastahaneye gecicem sezaryene Allah yardımcınız olsun 2 Aralık bebekleri geliyor hayırlısı ile sağlıkla kucağımiza aliriiz ins dua edin
Allah yardımcın olsun. Doğum oldu mu nasılsınız canım?
Kızlar bebeği çok hıçkıran var mı benimki günde bazen 1 saat hıçkırıyor. O hıçkırığa sinirleniyor karnımda. İtiyor dönüyor geçmiyor hıçkırık garibim yoruluyor da.
Benim minik kuşum hamileyken günde en az 3 kez ve dışarıdan belli olacak şekilde hıçkırıyordu. Doğduktan sonra da aynı şekilde sık ve sert hıçkırıyor. Ah annem diyorum hiç kıyamıyorum yoruluyor diye üzülüyorum 😚

Dün doğurmak istiyorum demiştin 😊sevindim senin adına saglıkla kavusun insallah
Gerçekten ne kadar kalpten dilediysem doğurdum bebeğimi😂 tek tek yazamıyorum dua eden herkesten Allah razı olsun hepinize çok dua ettim doğumumda🥰 bebek de ben de çok şükür iyiyiz. Ağrılarım var tabi ama toparlayacağım 🙏🏻

Ben doğum yaptım sabah biraz suyum geldi Dr da randevu saatini bekleme dedi 9 saatlik felan bir sürenin sonunda doğdu oğlum epidural aldım hiç böyle bı düşüncem ve planım yoktu ama çok şükür şu an iyiyim
Gözünüz aydın olsun, yavrunuzu sağlıkla büyütün inşallah🤲
Günaydın kızlar.. Konuşmaları çok takip edemedim ama 01.12.2022 un son saatlerine bizde doğuma yetiştik sanırım. Kızım dünyaya geldi. Normal doğumla başlayıp sezeryana döndük. Rabbim hepinizin sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza almayı nasip etsin. 39+5 3.100 kg dünyaya geldik.
Canım dün sezaryen oldum. Bebişim doğduğunda gördüm ama sonra küveze aldılar. 😢 bugün çocuk doktoru ile görüşeceğiz. İnşallah güzel haberler verir bize.
Kızlar 5.24'te doğdu güneşim💛🥹
4 kg 50 cm bir beybi. spinal anestezi beni yıprattı biraz panik oldum ameliyat esnasında ama şimdi toparladım. Bebek de ben de iyiyiz ☺️

Kızlar 5.24'te doğdu güneşim💛🥹
4 kg 50 cm bir beybi. spinal anestezi beni yıprattı biraz panik oldum ameliyat esnasında ama şimdi toparladım. Bebek de ben de iyiyiz ☺️
Herkese selamlar,doğumdan beri çok aktif olrak bakamadım buralara,doğuran arkadaşlara tebrikler,allah analı babalı büyütsün,doğurmayan arkadaşlarada allah bir avazda sağlıkla doğurmayı nasip etsin,ben 12 gün üstüne hastaneden salındığımdan beri kendime gelmeye çalıştım.şimdi çok iyiyim çok şükür.Bgnde doğum günüm en güzel hediyemde koynumda allahıma şükür.şu an için @Selizay biraz sıkıntıda sanırım,rabbim sağlık sıhhat ile çıkmayı nasip etsin bir an evvel hastaneden inşallah.
Doğum günün kutlu olsun güzel anne😘

Bebeği sarılık olan var mı? Neler yapiyorsunuz
Dün kontrolumuz vardı, hafif sarılık başlamış dedi. Genelde doğumdan sonra 7.gun en yüksek seviyeye çıkarmış, bol bol emzir pazartesi bi daha bakalım dedi. Bol bol kaka yapmaya başladık 2 gündür inşallah artmadan biter, size de çok geçmiş olsun 🤲
Teşekkür ederim cevap için ❤️ bebeklerin üşüdüğü sırt ve gogusten anlaşılıyor canım, birde ayakları sıcak olursa gazi kolay çıkar. Dün doktora gitmiştik gaz 2.hafta sonrası başlar dedi çok şaşırdım mesela

Günaydın güzel anneler ❤️ doğum yapanlar gözünüz aydın, bekleyenler sağ salim kavusun inşallah 🤲 dün doktor kontrolumuz vardı, şükür sıkıntı yok, çok hafif sarılık başlamış dedi, 7. Günde pik yapar, pazartesi bi daha bakalım dedi, inşallah artmadan azalır 🤲 1 numaram erken yatar erken kalkardı, bu sıpam gece 11 e kadar uyuyor sonra 2.5 3 e kadar meme de durmak istiyor. Emiyor kaka yapıyor, temizliyorum yine emmek istiyor. Böyle bir kısır dongudeyiz 😔 var mı öneriniz? Evde bir çocuk daha olduğu için dinlenemiyorum, sinirlenmek gerilmekte istemiyorum bu sebeple sürekli ağlama modundayim 😔

Bebek az oynadıgı için yarın doğuma giriyorum su azlıgım vardı zaten riske atamam dedi doktor son nst ler hareketleri azdı. 35+6 2500gr 😞stresliyim cok dualarınızda bizleri unutmayın
Allah yardımcın olsun kuzum🤲
Merhaba arkadaşlar doğum yapan herkese geçmis olsun bebişlerin hepsi sağlikla büyüsun insallah 🙏 dikisle bebis bakmak gercekten zormus insan egilip kalkamiyo oğluşumda cok sinirli birbirimize alismaya çalisiyoruz emzik verdik bakalim iyi mi kötu mu bilemedim😬
Bizimkide hep memede kalmak istiyor. Emzik gibiyim onun gözünde 🤦‍♀️ Emzik vermek istiyorum ama 5 günlük bebeğe verilir mi bilmem. En azından 1 aylık olsun diye beklemek istiyoruz.
Profil mük cnm maşallah 🧿
Teşekkür ederim canım 😚
Bazen dışarı bebekler için daha güvenli oluyor ya sen de o aşamaya gelmişsin. Sağlıkla birbirinize kavuşursunuz umarım..

Birbirinize her geçen gün daha da alışıyorsunuz değil mi? Her şey ilk günden daha iyi olmalı 😍

Ay hiç bilmiyorum ben böyle şeyler ya. Kendimi normalde o kadar sık dinlerim ki bu hamilelikte bir çok şeyi hissedemiyor olmak bana tuhaf geliyor. Bende bir sorun var gibi geliyor 😂

Tepkilerini ne kadar net hissediyorsun bravo demek istedim 😂

Geçiş olsun canım. Ali ile bir an önce sağlıkla kavuşacaksınız. Tansiyonunu bence ihmal etme.

Geçmiş olsun canım. Bu ilaç kullanma durumu kalıcı mı olacak acaba ? Alt yapı müsait olduğu için tansiyon hastalığı hamileliğe denk gelmiş de olabilir belki. Neyse ki ilaçla kontrol edilebilecek bir şey.

16 hamilelik harici de yüksek bence de doktorunla konuş Canım. Şikayetlerinin sebebi de olabilir.

Oluyor galiba.. galiba diyorum anestezi randevum vardı bugün bel boyun fıtığım var benim. Ben sormadım o da sormadı ya da ben hatırlamıyorum. Spinal olacak. Şüpheye düştüm şu an acaba sormalı mıydım? Gerçi benim fıtık iğnenin vurulacağı bölgede değil kalçama doğru ama bilemedim
Umarım geçicidir 🤲

Back