2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlaaar yeni doğum yapanlara ve yapacaklara aciiil şiddetle çok önemliii önerim vaaarr !! Siz siz olun ne yapın edin aventin biberonundan alın. O o kadar güzel bir kurtarıcı ki öyle güzel bir nimetmiş ki anlatamam. Bu güne kadar onu almadığım için kendime kızıyorum. İlk zamanlarda hamileyken almama sebebim kendi kafamın dikine gittiğim içindi. İçimden diyodumki onun emme refleksi var ve mama içmicek sadece benim sütümü içicek diye düşündüğüm için ne süt sağma göğüs pompası aldım ne de mama için biberon aldık. Ama ilk zamanlarda ne olursa olsun o kadar çok gerek oluyomuş ki. Doğduktan sonra da maddi durumdan dolayı eşime söyleyemedim alalım diye. Ama ne yapıp edip dün söyledim Bugün gittik eşimle biberonu aldık . Gerçekten sağlıklı olsunlar da geri kalanı önemli değil yaa. Yaani bak bebeğim 11 günlük oldu ve bu biberon sayesinde düzelmeye başladı maşaAllaah çok şükür elhamdülillah. Bir biberon bir insanı ancak bu kadar mutlu edebilirdi yemin ederm bunu aldık alalı o kadar çok mutluyumki bebeğimin emdiğini gördükçe o kadar mutlu oluyorumki bir anne için bu ne demek yaşayanlar bilir. Kaç gündür biberon vermicez diye diye ne hallerde beslemeye çalışıyoruz yavrumu… emme refleksi olmasına rağmen ememiyordu emmediği için yorgun güçsüz düşüyordu o yüzden uyanmıyodu ne yapsak uyandıramıyoduk ağlamıyodu bile.. uyanamadığı için bir şey de ememiyordu saatlerce aç kalıyordu.. iki kere hastaneye götürdüler sarılığı sınırda çıkmıştı eğer böyle devam ederse küveze girer demişti doktor. Sürekli anne sütü emmesi lazım ama mama ile de takviye yapılsın demişti. hayırlısıyla sağlıkla büyüselerdi gerçekten o kadar çok korkuyorumki ona bişey olucak diyee.. sürekli ağlıyorummm dün gece yine hıçkıra hıçkıra ağladım.. geçen gün gözümü bi açtımki battaniyesi yüzüne örtünmüş çırpınıyodu ve bunu o gece 3 kere yaşadık bir keresinde de ablam nefes alma sesine kalkmışki battaniye yüzüne örtünmüş sonrasında da ben yaşadım ondan sonra daha çok sürekli ağladım agözümün önünden gitmiyo o halleri aklımdan çıkmıyo . Hala aklıma geldikce çok kötü oluyorum. Aklıma kötü körü şeyler geliyo. Bi de benim bebeğimin nefes alması tuhaf yaani nefes darlığı var gibi böyle nefes almakta zorlanıyo gibi nefes alıyo. Ben hamileliğimde çok ağlama krizlerine girdim kriz geçirdim nefes alamadım ya acaba bunun da öyle nefes alması ondan kaynaklı mı diyorum ? İnşaAllah ondan kaynaklı değildir de böyle nefes alması normal bişeydir ve düzelir inşaAllah… çok korkuyorum ona bi şey olucak diye bir kaç ay büyüse belki rahatlarım bu aşırı olan korkum azalır belki… o özellikle battaniye örtülmesi ben de çok kötü travmaya sebep oldu..

Rabbim hiç birimizi evlatlarımızla sınamasın inşaAllah hayırlısıyla sağlıkla analı babalı büyüsünler inşaAllah

Bir de son olarak vereceğim tavsiye öyle pahalı göğüs pompaları almanıza hiç gerek yok wee baby markasının silikonlu gçğüs pombasını alın ben sürekli onunla sağıyom ve o kadar güzel bir şey ki onu da şiddetle tavsiye ediyorum. Benim gibi işe yaramaz almama gerek yok diye düşünüp sakın almamazlık etmeyin kızlaar

Allah maddi manevi yardımcınız olsun canım. Hiç bir anne bilerek bebeğini üzmez, zarar vermez. İlk günler daha dikkatli olmak zorundayız. Doğrusuyla yanlışıyla öğreneceğiz. sen sakin kalmaya çalış bebeğine panik halin yardımcı olmaz, stresin geçer. tavsiyelerin için teşekkür ederiz

Gecmis olsun canim dikkat et battaniyesi kolay kayan bisey mi acaba ondan mi kayiyor.Ben kundak yapiordum daha sonra bir battaniyeye daha sariyordum eger yuzune ortulme riski varsa sende ortmek yerine sarabilirsin kafa kismini ucgen seklinde icine katla kafasinin altinda kalsin.
Benim kizimda hic uyanmazdi o acliktan sariliktan oluyor genelde ama buyudukce besledikce duzelir kendini sakin okadar uzme canim.Bunlarin hepsi gelip geciyor ilk kizim sarilik olsu hastaneye aldilar bende yaninda kalabiliyordum uzuldugum sey kan almalari oluyordu onun disinda isikli cihaza koyuyorlar gozlerinide kapatiyorlar isik etkilemesin die.Sen cihazdan alip alip emziriyorsun.Ama ilk bebegim oldugu icin bende cok uzulmustum.Doktor mama vereceksin deyince aglamaya baslamistim.Hemsireler kizdi bana neden agliosun dedi cok anormal bir durum yokki dediler herkes boyle uzme bosa kendini dediler.Oyle boyle atlattik ve ben artik sutum yetmiyor die kendimi sartlandrmistim sanrm emzrp mama verdm emzrp mama verdim baslarda kasikla sonra zor geldi kaskla vermek biberona gectim mamada aptaml veriodum omu cok tatli geldi bilmiorum 3 ay anca emebildi Sonra birakti mama kilo aldirio dediler benim kiz kiloda almadi Pofuduk bisey olur die bekliodum oda olmadi

Sabaha kadar kasildim arada bir uyumusum uyanikken genelde kasildim.Dun full ayaktaydim sanirim oyuzden oldu ya.Acilmam falan oldu mu acaba persembe randevum var.Randevuyu bekleyecem die gitmedim yine.

Tavsiyelerin icin tesekkurler canim.Ya bende wee nin el pompasi vrda acaba elektriklide alsammi die dusunuorum onunla sagmak bana zor geliyor baslarda kullanirsam sknti degilde ise baslayainca eve sut birakmak gerekirse ozaman sknti olacak benim icin.Bi akrabanin var ya ondan odunc alirim.
Sen devlettemi dogum yapmistin bebegi silmek icin falan biseyler istiyorlarmi?ilk baslarda istiolardida artik istemiolar die duydum.Birde bebeginizin gobek bagi dustumu

Çokta emin olmamak lazım yani idrar değil diye. Ay ne zor süreç paniği bile doğurtur insanı. Allah hepinizden razı olsun iyiki varsınız ya
Tabi canım kesin su demiştim ama değilmiş artık insan her şeyden şüphelenir oldu peki devamı geldi mi canım

Sabaha kadar kasildim arada bir uyumusum uyanikken genelde kasildim.Dun full ayaktaydim sanirim oyuzden oldu ya.Acilmam falan oldu mu acaba persembe randevum var.Randevuyu bekleyecem die gitmedim yine.
Git canım beni de cuma alacaklardı çarşamba sancı çıktı kasılma hep vardı evde olsam gitmezdim dra. Hemen aldılar baya yüksek doğum sancısı çıktı

Yok canım devletde doğum yapmadım. Yapmam için kaynanam gil çok zorladı ama ben yapmadım. Eşim dedi bu seferlik özelde yaptırtıyorum bi dahaki devletde olur dedi..

Evet canım bebeğimin göbek bağı düştü ama bir kaç seferdir çıtçıtlısında kan görüyoruz göbeği birazcık kanıyo onun sebebini araştırıcaz bugün. Neden oluyo diye. Ben biraz elimle gaz masajı yaparken karnına bastırmaktan dolayı da olabilir bilmiyorum artık göbeğine doğru masaj yapmıyorum elimle. İnşaAllah geçer iyileşir o da

Niye ki özele karşı mı eşin ?

Valla başka doktordan aldım randevu en azından açıkta kalmayayım diye. Yarın da arayıp kendi doktorumu sorucam artık canım kısmet bakalım kim doğurtacak belki bu randevu aldığım doktor tarih verir
İyi yapmışsın canım sende gününü alsan en azından daha rahat olursun. Bana aç gel demişti son kontrole aç gittim ameliyat tahlillerini yaptık anestezi ile görüştüm, evrakları hazırladık. Sende randevun geç değilse aç git istersen

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Anne sütünün öneminin hepimiz farkındayız ama bunu da bir zorunluluk olarak düşünüp kendimizi baskı altında hissetmemiz doğru değil. Ben sadece 40 gün emebilmişim annemi sonrası sadece mama. Gayet sağlıklıyım, bağışıklık problemim vs olmadı hatta ortalamaya göre bir miktar daha uzun boyluyum
Şimdi siz strese girip üzüldükçe bebeğiniz ruh halinizi takip edecektir. Her şey yolunda sağlıklı bir doğum yaptınız, bebeklerde sarılık çok yaygın bir durum bunu da kafanıza takmanıza hiç gerek yok. Bebeğinize sarılın, öpün, koklayın battaniye sorunu için de söylenmiş ince bir kundak üzerine battaniye örtün. İlk zamanlarda dikkatli olmak gerekiyormuş, ağlamak yerine önlem alabilirsiniz. Kendinizi bu şekilde yıpratmayın lütfen, bebeğinizin mutluluğunu yaşamaya çalışın.

Bebeginizin hickiriklaroni nerede hissediosunuz?Ozellikle acilmasi olanlar ben baya assada hatta arkamda hissediorumda
Ben bu gebeliğimde nerdeyse hıçkırılçk hiç hissetmedim. Hatta hareketleri de büyük oğluma oranla çok çok azdı. İnşallah sağlıkla doğduktan sonra da böyle sakın bi bebek olur.
Evet biberon ve mama önemli kızlar mutlaka yanınızda götürün. İnsanlar artık değişiyor, eski dmnemlerde değiliz, bebekler ilk 2 3 hafta mama desteğine ihtiyaç duyabiliyor. Avent biberon da gerçekten iyi.
Manuel pompa varsa bence elektrıklıye gerek yok canım. Mesleğin nedir? Öğle aralarında emzirme için görüşemez misin bebeğinle? Bende chicco nun Manuel pompası vardı, çok güzel sağım yapıyordu, hala o var bende biraz yıprandı ama iş görür, zaten çalışmayacağım. Yüksek lisans yapıyorum, okula gittiğim zamanlar ihtiyaç olur diye arada bir sağım yapsam yeterli.
Git canım beni de cuma alacaklardı çarşamba sancı çıktı kasılma hep vardı evde olsam gitmezdim dra. Hemen aldılar baya yüksek doğum sancısı çıktı
Normal doğum mu yaptın? Venım de çarsamba randevum inşallah bende de çikar :)
Bebeklerde bu kadar küçükken masaj gerektirecek kadar gaz sancısı olmuyordu sanki ya, sen yine de göbek bağı düşene kadar n yapma tekrar. Omzuna koyduğunda biraz yukarı koy, omzun tam karnına gelecek şekilde, bir süre öyle idare edin. Allah korusun iltihaplanmasın bi göbek bağı yeri.

Ben de böyle düşünüyorum. Maalesef şimdi anne sütü konusunda öyle bi baskı var ki sanki emzirmeyen veya biberon kullanan eksik amme ymiş gibi bi algı oluşturuyorlar. Yeni anneler de eksiklik duygusuna kapılıyor sırf bu yüzden. Halbuki önemli olan tek şey annenin ve bebeğin sağlığı, huzuru mutluluğu. Emzirmek o kadar da şahane, semavi bi olay değil. Şahsen ben 2,5 yıl çektim.

Neden aç gel demişti ki ameliyat yapmayacakss

2018 mayıs anneleri grubundan doğum hikayemi buldum kızlar. Ben de tekrar yaşamış oldum o anları :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…