• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Cok gecmis olsun sizede bende ihlamur içtim bal zencefil karabiber herseyi yaptim ama geçmiyor bir türlü baş agrisi icinde parol kullandim zararsiz icilebilir denmisti

hepsini bende denedim ama olmuyor bir de buna geceleri boğulurcasına öksürme eklendir uyku falan kalmadı inşallah sizde olmaz bir an önce iyileşirsiniz

Geçmiş olsun ben de kötüyüm. Öksürük için zeytinyağı içmemi önermişti bir tanıdığım ben içemem direk çıkarırım herhalde ama denemek isterseniz belki diye yazayım dedim. Tavuk suyuna çorba içiyorum bir de.. içtikten sonra bir tık iyi geliyor ama sonra yine aynı.. geçmiyor geçmiyor geçmiyor. Dün yoruldum artık diye ağlıyordum.. bu gece daha iyi geçer diye umuyordum ama hala uyuyamadım.. diş etlerime kadar sızlıyor ve bütün dişlerim ağrıyor..

Kızlar 6 günlük annelik tecrübesine dayanarak size verebileceğin en büyük tavsiyelerden birisi kesinlikle silikon meme ucu almanız olucak. Benim meme ucum var o yüzden silikon almama gerek yok demeyin sakın çünkü güya benimde meme ucun vardı ve hatta baş parmağımın tırnağı büyüklüğündeydi yani iyiydi aslında ama ona rağmen emzirmekte zorluk çektim. Beneğim aldı emdi almadı değil ama o silikon meme ucu kesinlikle kurtarıcı çünkü ben ilk günlerde saatlerce emziremediğimi bilirim emmediğini bilirim. E çocuk emmezsede Allah korusun sarılık ihtimali yani.. ne uyanıyoo ne ağlıyoo ne emiyoo saatlerce ağlamadı bile yapmadığımız şey kalmadı çokk korktuk çok ağladım hastaneye götürdüler sarılık sınırda çıktı eve gelmesi için o kadar çok dua ettimki Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın🤲🏻silikon meme ucunu aldıktan sonra olması gerektiği gibi emmeye başladı çok şükür. Ve ilk günlerde mama vermicem diye benim gibi tutturmayın zaten mama vermemekten de böyle olmuş bebek. Sadece anne sütü vericem diye direttim ama meğerse ilk günlerde ne kadar sütün olursa olsun anne sütün yeterli gelmiyormuş mama takviyesi alması gerekiyomuş ben o ilk bi kaç gün emziremedim emmedi ve yaa geç saatli emzirdim vs vs diye aç kaldı diye o kadar çok ağladımki hatta bu gece yine ağladım. Nasıl olurda ben o minnacık canı aç bıraktım diye. 2-3-4 saat emzirmediğim zamanlar çok oldu çünkü. O beden o açlığa nasıl dayansın hiç gücü yoktu ne ağlıyodu ne uyanıyodu altını açsak bile uyandıramadık. Şuanki durumuna elhamdülillah diyelim hem anne sütü hem mama ile bir kaç gün daha iyice toparlanana kadar devam edicem gerekirse 40 ı çıkana kadar artık ne kadar sürerse. Sağlıklı olsunlar da . 🤲🏻😔

Hala doğum yapmayan hamişlerime sesleniyorum günde iki tane haşlanmış yumurta bebeğe çok kilo aldırıyomuş haberiniz olsun ben yemek seçip çoğu şeyi yiyemeyen kahvaltı dahi yapmayan birisi olduğum için çocuğu iyi besleyememişim o psikolojiye çok soktular beni 2750 doğdu ve bugün tartıldığında 2740 dı o yüzden bol bol hailanmış yumurta falan yiyin benim gibi olmayın çoğu faydalı şeyleri yiyin ona kiloyu aldırın

Cok mu geldi suyun Az mi geldi canim, nasil anladilar su oldugunu ?

Ben TR de degilim ama bunun hemen hemen aynisi. Icine biraz da gül yagi damlatiyorum iyi geliyor

Baska neler koyarak kullaniyorsunuz ?Banada nem iyi gelmior die dusunuyordum acaba tam tersimi burunntikanikligim oluyor alerjik onada iyi gelir mi acaba

Baska neler koyarak kullaniyorsunuz ?Banada nem iyi gelmior die dusunuyordum acaba tam tersimi burunntikanikligim oluyor alerjik onada iyi gelir mi acaba
Canim evde ne varsa kullaniyorum, okaliptüs yagi da var Mesela. Biraz Serum fizyolojik kullanan da varmis Tikali Burnu acmak icin. Biz de yatarken aksirir tiksirirdik eskiden carsaflari Kurutma makinesinde Kurutmak iyi geldi

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlar ne zaman bırakacaksınız iğneyi? Ben daha tam konuşmadım doktorla bu durumu. Bir de normal mi sezaryen mi olacaksınız? Kafamda deli sorular 😍😁
Ben igneyi birakmiorum canim dogumdan sonrada bi sure kullaniorum hatta.Buaralar gerci pek duzenli vurundugumda soylenemez.Progestani 35 yada 36 haftalik olunca birakiorum sadece

5 den beri minik kizim kusuyor ya her sey guzel hosda bu hastalik durumlari insani uzuyor ya şimdi rahatladi galiba uyuyor.Gerci uyuyup 5 dkka snra aglayarak uyanip yine kusuyor.Yarin bi doktora gotureyim.Ablasida cuma sabah kustu sonra gecti buda pazar sabah kustu gecmis gibiydi simdi yine kustu.Rabbiimm dermansiz dert vermesin kimseyi hastanelere dusurmesin ilk bebegi olacaklar goreceksiniz onlardan kan alinirken igne yapilirken bizim canimizdan can gidiyor resmen ve ben her asida aglamis biriyimdir hic teselli veremem 6 yasindaki kizimdan bile kan alinirken aglarim 🤣

Canim evde ne varsa kullaniyorum, okaliptüs yagi da var Mesela. Biraz Serum fizyolojik kullanan da varmis Tikali Burnu acmak icin. Biz de yatarken aksirir tiksirirdik eskiden carsaflari Kurutma makinesinde Kurutmak iyi geldi
Aslinda cocuklsrin buhar makinesi var maske takip kullandigim ama onunda sesi sehri ayaga kaldirir 🙂Valla bu sene zor gececek gibi ya daha simdiden herkes oksuruk tiksirk oldu.Cok sukur bende bisey yok bide oksurursem bebek firlar gibi gelio 🤣

@Selizay
Bebek için
4 tane 5li hastane çıkışı
2 tane tulum
3 tane çorap
Yarım paket bez
3 tane bebek bakım örtüsü
Islak mendil
Pişik kremi
6 tane ağız mendili
1 kalın 1 ince battaniye
2 tane zıbın
5 tane badi
Mama
Anne için
2 tane pijama
1 tane gecelik
Polar Şal
2 çorap, 1 patik
5 iç çamaşırı
2 sütyen
Havlu
Havlu peçete
Su ısıtıcı
Nescafe
Kayısı çayı
Pet bardak
Depent
Terlik
Diş macunu ve fırça
Tarak
Kirli poşeti
Göğüs ucu kremi
Böyle hazırladım canım ben çantamı
Bebege 1 veya 2 battaniye daha al derim benim fikrim kalin olmasin kolay sarilabilecek sekilde.Birde kendine şal almissinya yelekde al şalla belki rahat hareket edemezsen yelek daha iyi olur.Ben mesela şala pek aliskin degilim ondan mi bilmiorum sirtimda durduramiorum ama yelek oldumu yataktan cikarken yada bebegi emzirmek icin otrunca hemen giyiyorum.

Cnm otomatik ana kucağı hangisini aldın markası nedir .birde bebek emmezse sağılan sütü biberonlamı verdin
Kesinlikle biberonla vermeyin canim sonra senin gogsunu birakip bakarki biberondan kolay gelio.Zaten ebelerde takip eder izin vermezler yaninizda kasik bulunsun kucuk mama kasiklarindan onunla verebilirsiniz.

Geçmiş olsun ben de kötüyüm. Öksürük için zeytinyağı içmemi önermişti bir tanıdığım ben içemem direk çıkarırım herhalde ama denemek isterseniz belki diye yazayım dedim. Tavuk suyuna çorba içiyorum bir de.. içtikten sonra bir tık iyi geliyor ama sonra yine aynı.. geçmiyor geçmiyor geçmiyor. Dün yoruldum artık diye ağlıyordum.. bu gece daha iyi geçer diye umuyordum ama hala uyuyamadım.. diş etlerime kadar sızlıyor ve bütün dişlerim ağrıyor.
hamilelikten zaten uyuyamıyorum da bu hastalık iyice mahvetti doğumdan önce bari biraz uyusaydım çok geçmiş olsun sizede

Arkadaslar marhaba cok fena üşütmusum boğaz ağrisi öksuruk halsizlik öksurmekten karnim aciyo yeşil balgam geliyor doktorumda sadece pastil kullan dedi soguk alginligi yaşayip doktoru ilaç tavsiye eden var mi acaba
Ben hic doktora gitmedim canim bogazmin hafif acidgini hissettigim anda nane limon yaptim bol bol sivi tukettim.Balli karabiberli karisim yedim.Caya limon sikp karabiber katip ictim.Bide parol ictim 1 tane falan durma gore cok sukur 3 gun falan surup gecti.2 defa oldum son 3 ayda bu sekilde atlattim.Balgamim hala var ama oksurtmuyor cok sukur.Benim geniz akintim kis boyu bitmez zaten

Ben doğurdum cumartesi günü sürpriz bir şekilde 🙏🐣

Yoyko aldım canım, evet emmediginde sağıp biberonla verdim ama giderek alışıyor 3. günümüzdü bugün sütüm de biraz çoğaldı bebek de daha iyi emiyor. Alışmaları biraz zor oluyormuş. Artık uyumak için süt stogu yapacağım 3 gündür nerdeyse hiç uyuyamadım, ben uyurken anneannesi babası besleyecek bir iki kez biraz uyuyabileyim diye. Her gün bir kere bile onlar beslese birkaç saat uyurum en azından. Cidden doğduktan sonrası zormuş ama insan adapte oluyor bir şekilde geçecek nasılsa bugünler ne yapalım o iyi olsun da💖🙏
Canim seninde dinlenmen lazim tabiki ama bunu aliskanlik haline getirme biraz toparlaninca herzaman emzir cunku sagmakla bebegin emmesi arasinda fark var duygusal bag oldugu icin o emerken sut uretimin artar.Bide gogusler baslarda cok doluo ilerleyen zamanda gorursun eger emzirmezsen agri sanci yapio beze birakio ve bizaman sonrada kusup sutun azalio.Oyuzden gucunu topladiginda kendine geldiginde emzirmeye devam.Bu surec boyle malesef geceleri uyanip uyanip emzirmemiz lazim.Bide sarilik skntilarimiz baslar İnsallah hicbirimizin oyle bi skntisi olmazda.Bebegine bakan varsa hemen emzirip verecen uykuya devam 🙂

Hala doğum yapmayan hamişlerime sesleniyorum günde iki tane haşlanmış yumurta bebeğe çok kilo aldırıyomuş haberiniz olsun ben yemek seçip çoğu şeyi yiyemeyen kahvaltı dahi yapmayan birisi olduğum için çocuğu iyi besleyememişim o psikolojiye çok soktular beni 2750 doğdu ve bugün tartıldığında 2740 dı o yüzden bol bol hailanmış yumurta falan yiyin benim gibi olmayın çoğu faydalı şeyleri yiyin ona kiloyu aldırın
Kac haftalik dogmustu senin canim.Dogumdan sonra kilo verio bebekler ona fazla takilma dogum sislikleri falan inio ya

Kızlar 6 günlük annelik tecrübesine dayanarak size verebileceğin en büyük tavsiyelerden birisi kesinlikle silikon meme ucu almanız olucak. Benim meme ucum var o yüzden silikon almama gerek yok demeyin sakın çünkü güya benimde meme ucun vardı ve hatta baş parmağımın tırnağı büyüklüğündeydi yani iyiydi aslında ama ona rağmen emzirmekte zorluk çektim. Beneğim aldı emdi almadı değil ama o silikon meme ucu kesinlikle kurtarıcı çünkü ben ilk günlerde saatlerce emziremediğimi bilirim emmediğini bilirim. E çocuk emmezsede Allah korusun sarılık ihtimali yani.. ne uyanıyoo ne ağlıyoo ne emiyoo saatlerce ağlamadı bile yapmadığımız şey kalmadı çokk korktuk çok ağladım hastaneye götürdüler sarılık sınırda çıktı eve gelmesi için o kadar çok dua ettimki Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın🤲🏻silikon meme ucunu aldıktan sonra olması gerektiği gibi emmeye başladı çok şükür. Ve ilk günlerde mama vermicem diye benim gibi tutturmayın zaten mama vermemekten de böyle olmuş bebek. Sadece anne sütü vericem diye direttim ama meğerse ilk günlerde ne kadar sütün olursa olsun anne sütün yeterli gelmiyormuş mama takviyesi alması gerekiyomuş ben o ilk bi kaç gün emziremedim emmedi ve yaa geç saatli emzirdim vs vs diye aç kaldı diye o kadar çok ağladımki hatta bu gece yine ağladım. Nasıl olurda ben o minnacık canı aç bıraktım diye. 2-3-4 saat emzirmediğim zamanlar çok oldu çünkü. O beden o açlığa nasıl dayansın hiç gücü yoktu ne ağlıyodu ne uyanıyodu altını açsak bile uyandıramadık. Şuanki durumuna elhamdülillah diyelim hem anne sütü hem mama ile bir kaç gün daha iyice toparlanana kadar devam edicem gerekirse 40 ı çıkana kadar artık ne kadar sürerse. Sağlıklı olsunlar da . 🤲🏻😔
Canim ilk bebegimde bende sarilik skntisi cektim mama basladik.Gogsumu tutuyordu emiyordu ama bi sure sonra sariligi artigi icin uykuya verdi kendini ayaklarini sktik burnunu sktik emmedi.Ama 2.de cok sukur biz mama alalimmi dedik hastaneye ebeler gogsmu skti bir damla sutle iste sutun var dedi sen bi once emzir mamayi sonra dusun dedi cok sukur sarilik snrda ve yukselmeden atlatmistik.Geceleri kalkip emzrmek cok onemli bide saate takili kalmayacaksin mesel2 saatte bir die bisey yok gogsun sizladimi hemen emzr bebek kimildadimi.hemen al emzir zorlu bi surec.Ve bide etraf insana yetio ebeler sutun var dio kaynanam telefonda birileriyle konusuo daha sutu gelmedi dio strese girmeyecek insanlar olmasi lazim yaninizda 😅

Rabbim kucağınızı boş bırakmasın. Benim de hemen olmadı oldu 20 haftalık kalbi durdu. Sonra pıhtılaşma varmış öğrendim iğne hap devam ettim kızım doğdu. Ama çentik nedeniyle 37 de 2320 doğdu 10 gün küvözde kaldı. Şimdi çok şükür 6.5 yaşında hiç bir sıkıntı yok. Peşine hemen oğlum oldu sıkıntılardan bir ay erken aldılar kilosu 2940 çentik yoktu gerilik de olmadı direkt aldım geldim eve😍. Şimdikinde de değişik sıkıntılar var inşaallah sağlıcakla tamamlarım. Her gebelikte çentik olmayabiliyor. İnşaallah bu sefer üzülmezsiniz. İğne aspirin kullanıyor musunuz Drlar gerekeni yapıyor demişsiniz.
Çentiğiniz hangi haftada belli olmuştu benim 12. Haftada belli oldu. Çok erken belli olduğu için korkuyorum

Back
X