Merhabalar herkese.Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.22 haftalık gebe iken dataylı usg de corpus collosum agenezisi tanısı kondu.total yani hiç olmadığını söylediler.(perinetolıg ender aslan) bakırköyde kliniği olan prof.dr.gökhan yıldırım a gittim.Aynı şeyi söyledi.corpus collosum hiç oluşmamış oluşma ihtimali yok dedi.Beni çam sakura ya yönlendirdi .Orda doç bi dr de baktı.Aynı şeyleri söyledi.Ardından bi kaç hekim daha gördü.Hekimlerin çoğu Sonlandırmamı ima etti.Bebeğimin başka hiç bi yerinde hiç bi şey yoktu.Amniyosentez önerdiler.Yaptırmadım.O dönem çok sıkıntılıydı.Ne yaşadığımı bi ben bi allah bilir.Çok zor karar verdim.Gebeliğimi sonlandırmadım.Ne olursa olsun benim bebeğim dedim.Doğuma kadar bebeğin ventrikülleri genişlemeye devam etti.en son 18 mm dediler.18 den sonra büyümedi.39+3 te normal doğum yaptım.Doğum yaptığım hastane küçük bi hastaneydi.yb birimi çok gelişmiş bi yer değil.Doktorum bi şey olursa sevk ederiz bi şey olma ihtimali çok düşük dedi.Doktoruma güvendim.Allah razı olsun beni doğuma teşvik eden tek doktor oydu.Neyse doğum oldu.Bebeğe usg çekildi 2 farklı hekime baktırdık.Corpus collosum var dediler
baş kısmı var gövde kısmının bi kısmı var kuyruğu yok dediler.2 hekim de aynı şeyi söyledi.Bebeğimi bir sürü çocuk dr gördü.Gayet iyi dediler.Şu an 45 günlük.Normal bi bebekten hiç bi farkı yok hamd olsun.Biraz daha büyüyünce kontrol amaçlı çocuk nöroloğa götüreceğim.Bu arada ben de hemşireyim.Bebeğim maşallah çok iyi görünüyor.Şimdiden başını tutabiliyor.Dün yatakta döndü.Refleksleri iyi.Beni gözleriyle takip ediyor dinliyor.Seslere karşı duyarlı
inşallah bundan sonra da gelişimi iyi olacak.Bunu yaşamış tecrübe etmiş biri olarak yaşadıklarımı yazmak istedim.Tanı koyulduktan sonra çok zor günler yaşadım.Hep hasta bi çocuğun hayalini kurdum.Çok zor allah kimsenin başına vermesin.Rabbime sığındım.Doğuma kadar günlerim hep dua zikir ve kuranla geçti.Rabbime hamd olsun bize merhamet etti.Dünyalar tatlısı sağlıklı bi kız çocuğu nasip etti.Bu olayı yaşayan kim varsa yardımcı olmak isterim.O dönem aynı tanıyı almış bi gebe bulmak için çok uğraşmıştım.İnsan yıkılıyor çok zor.Deneyimlerimin sonucunda şunu söyleyebilirim.Doktorlar ne derse desin rabbimin dediği olur.İnancınızı kaybetmeyin.Bir sürü doktorrun yok dediği yapıyı rabbim oluşturdu.Ya da vardı bize göstermedi.Hamd olsun