Benim esim de sınıf öğretmeni, eş durumundan Arsuz'a çıktı tayiniAmin inşallah canım, teşekkür ederimEşim de ben de sınıf öğretmeniyiz. O burda okul müdürü. Ama Hatay’a gidince öğretmenliğe geçiş yapacak inşallah Onun hizmet puanı Antakya’ya yetiyor ama benimki 115 te kaldı Özür grubundan bu puana gelir mi bilmem. Okullar açıklandıktan sonra Antakya mı yoksa ilçe mi ona karar vereceğiz. Ben ikizim olsun istemezdim sanırım. Eminim ki çok yoruluyorsundur. Kolay değil, yeri geliyor biz bir taneyle baş edemiyoruz , ama sen ikisiyle de baş etmek zorunda kalıyorsun . Gerçi benimkiler de ikiz gibi büyüyecek sayılır. Aralarında 19 ay olacak
Benimkiler maşallah diyeyim gece uyanmiyorlar hiçGece çok uyanıyorlar mıgittim şimdiden ikisine yatak yaptırdım kızı ayırayım oğlanı da 4 5 aylık olunca yanına koyarım diye düşünüyorum
Ben de memeden kesmeye çalışıyorum canım yavaş yavaş kesince odayı da bi anda ayırırım diye düşünüyorum
İşe başlamadan önce iki üç ay bakıcı aradık canım bu 5 binlik en ucuz olanı inan ki, şu an 7 bin ile kapı açıyorlar İstanbul’da bakıcılar. Ve bunlar Türk olanlar. Yabancı olanlar çok daha pahalı. Ve sürekli iş değiştirerek ücretlerini artırıyorlar. Çok zor artık İstanbul’da yaşamakAllah yardımcın olsun canım ne kadar pahalı bakıcı ücreti ama bi yandan da helal olsun hak ettiği parayı veriyorsunuz burda benim dayımın eşi bakıyor tecrübeli de 9 6 gidiyor ve 2000 lira alıyor
Kreş de var aklımda yani bakıcı bulamazsak mecburen kreşe vercemTam gün geliyor 9dan akşam 6’ya. İstanbuldayız, 5 bin lira veriyoruz. Bebeğin yemeklerini yapıp ben yediriyorum. uykularına ben yatırıyorum. Ben ilgilenirken kadın da makineye bulaşık atıyor falan. Bundan önce farklı bir bakıcı tecrübemiz daha oldu. O daha bilgiliydi ve daha iyi oyalıyordu çocugu ama telefon acil durumlar dışında kullanılmayacak dememe rağmen gözümün önünde çocuğun yanında instagramda geziyordu. Ben de evden gönderdim. Şimdi gelen daha bilgisiz bir teyze profili. Ben çocuk biraz daha bilinçlendiğinde bu tarz bakıcılar ile devam edemeyeceğimi, çocuğa faydaları olmayacağını biliyorum. biraz daha kaliteli eğitimli bakıcılar burada 7 bin liradan başlıyor. Tek tesellim benim de evde olmam ve her fırsatta ilgilenebiliyor olmam
Yurtdışında bu yaş grupları kreşe gidiyormuş genelde ama buradaki kreşlerde bir kişiye düşen bebek sayısı fazla olduğu için çok önerilmedi bana, zaten geçen gün haberlerde 2 yaşındaki bebegin 17 aylık bebeği baya dövdüğünü gördüm kreşte,başlarında öğretmen yok, rezil bi durum, kreş saklamaya çalışmîş durumu falanKreş de var aklımda yani bakıcı bulamazsak mecburen kreşe vercem
Bazen o daha mı iyi olur diyorum
Evimizin yakınlarında birçok Kreş de var ama uyku duzenlerinden dolayi önceliğim bakıcı tabi
Maşallah canım darısı Aybükeye Belki odayı ayırınca o da uyanmaz dkfkkg tek temennimBenimkiler maşallah diyeyim gece uyanmiyorlar hiç
Gece beslenmesini doktorun onayıyla 8.ayda kesmiştim ikisinde de
O zamandan beri gece deliksiz uyuyorlar
Memur olarak İstanbul’a gelme şansım vardı tercih yapmadım sırf hayat pahalılığından orda geçinmek çok zorİşe başlamadan önce iki üç ay bakıcı aradık canım bu 5 binlik en ucuz olanı inan ki, şu an 7 bin ile kapı açıyorlar İstanbul’da bakıcılar. Ve bunlar Türk olanlar. Yabancı olanlar çok daha pahalı. Ve sürekli iş değiştirerek ücretlerini artırıyorlar. Çok zor artık İstanbul’da yaşamak
Emiyor mu bebeğimiz çalışmayı dusunuyorum her fırsatta yanında olamıcam sağsam mi kessem mi bilemiyorum ama kesme taraftarı değilim nasıl idare edebilirimTam gün geliyor 9dan akşam 6’ya. İstanbuldayız, 5 bin lira veriyoruz. Bebeğin yemeklerini yapıp ben yediriyorum. uykularına ben yatırıyorum. Ben ilgilenirken kadın da makineye bulaşık atıyor falan. Bundan önce farklı bir bakıcı tecrübemiz daha oldu. O daha bilgiliydi ve daha iyi oyalıyordu çocugu ama telefon acil durumlar dışında kullanılmayacak dememe rağmen gözümün önünde çocuğun yanında instagramda geziyordu. Ben de evden gönderdim. Şimdi gelen daha bilgisiz bir teyze profili. Ben çocuk biraz daha bilinçlendiğinde bu tarz bakıcılar ile devam edemeyeceğimi, çocuğa faydaları olmayacağını biliyorum. biraz daha kaliteli eğitimli bakıcılar burada 7 bin liradan başlıyor. Tek tesellim benim de evde olmam ve her fırsatta ilgilenebiliyor olmam
Benim bebegim 6. Aydan sonra memeyi reddetti ben aylarca sagarak verdim ama sütüm bitti en sonunda. Eğer emiyorsa kesmeyin bence gün içinde sağıp buz kasetleri ile soğuk tutabilirsiniz , sagdiginizi ertesi gün gün icinde icer akşam gelince yine emerEmiyor mu bebeğimiz çalışmayı dusunuyorum her fırsatta yanında olamıcam sağsam mi kessem mi bilemiyorum ama kesme taraftarı değilim nasıl idare edebilirim
Evet canim gördüm seninde bebişim hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza alalım insalalhKuzucum ben de 6 haftalık hamileyimhayırlı olsun canım
Hayırlı olsun canım saglikla kucağına al inşallah
Çok sağolun kızlarhoppaaaaaaaaaaaaaa
biri daha
mincoşşşşşşşş hayırlı olsunnnnnnnnn
Aynı şeyleri düşünmüşüz aslında artık baya baya düzene bindi uykusu yemesi tam rahata kavusuyordukki başa geri saracağız Insalalh ben sadece biraz daha emsin diyordum oda coo fazla memeye düşkün olmadii icin yapmaya karar verdik kardeş güzel yaa aralarında 1.5 yaa olacak inşallah güzelce anlaşırlar kardeş arkadaş olurlar bizde ne oluruz artık bilmiyoruzCanım iskenderun da ben nefes alamıyorum ya, nemi çok fazlapuanımız Antakya ya yeterse orası olur, yoksa ilçesine gideceğiz. Ama Urfa’dan gideceğiz, orası kesin.
Oğlum çok hareketli, sürekli ilgi istiyor, onunla oynayayım istiyor. Ama bende de hamilelikten kaynaklı halsizlik var.
İkinci çocuğu birinci çocuğum için istiyorum aslında. Birbirlerine destek olsunlar, paylaşmayı öğrensinler. Kardeş güzel şey, mahrum kalmasınlar bu güzel bağdan. Ben de hazır rezilliği yaşıyorken bir tane daha yapayım , rezilliğin dibini göreyim dedimeğer erteleseydim , rahata ermişken tekrar başa sarmak istemezdim . O yüzden en doğru zaman bu zaman gibi geldi
Çok güzel olmuş bayildin nice güzel yaşları olsun insalalahEvet canım yaptık doğum günü evde aileler arası, biraz özendim vallahi masamız böyleydi
Düzgünü geçtim birini bulamadık hiçYurtdışında bu yaş grupları kreşe gidiyormuş genelde ama buradaki kreşlerde bir kişiye düşen bebek sayısı fazla olduğu için çok önerilmedi bana, zaten geçen gün haberlerde 2 yaşındaki bebegin 17 aylık bebeği baya dövdüğünü gördüm kreşte,başlarında öğretmen yok, rezil bi durum, kreş saklamaya çalışmîş durumu falan
Ben 3 yaşı bekleyeceğim kreş için, eğer bakıcılardan yorulup bıkarsam da istifa edip iki sene evde bakıcam kendim. Sonra tekrar işe dönücem.
Düzgün biri olursa bakıcı denenmeli bence.. bazıları gerçekten işin hakkını veriyor. inşallah düzgün insanlar çıkar karşımıza
Teşekkür ederim canım sen de yeni bebeğini saglikla kucağına al inşallah tebrik ederimÇok güzel olmuş bayildin nice güzel yaşları olsun insalalah
Evet bir tanidik referans olursa birden ortada bırakıp gitme durumu da olmaz. Ama tanıdıklara da biraz söz geçirmek zor olabilir alınmasın darılmasın diye..Düzgünü geçtim birini bulamadık hiç
Ben açıkçası tanıdık olsun da istiyorum
Benim tanimama gerek de yok aslında tanıdığım birileri referans olsa yeter
Sağol canım bizimde 9 temmuz da doğununuz var ama bayrama denk geliyor 3 günü yapacağızTeşekkür ederim canım sen de yeni bebeğini saglikla kucağına al inşallah tebrik ederim
iyi ki doğmuş minik kuzu, nice mutlu yaşları olsun bebeklerimizinSağol canım bizimde 9 temmuz da doğununuz var ama bayrama denk geliyor 3 günü yapacağız
Canım neyse ki biraz büyüdüler. 6-7 ay sonra laftan da anlarlar inşallahBenim esim de sınıf öğretmeni, eş durumundan Arsuz'a çıktı tayini
Iskenderun'da oturuyoruz gidiş geliş yapıyor
Benim de kadrom Ovakent'te
Başta çok uzak gelmişti ama gidiş geliş yapılmayacak yer değilmiş zamanla anladım
Kardeşimin de üniversite durumu var burayı istiyor
Eğer olursa kardeşimle gider geliriz yerleşke Serinyol'da zaten
Geçen de demiştim yine diyorum, Allah düşmanıma ikiz versin
Kimden beddua aldım bilmiyorum ama inan hiçbir şey düşünecek kafa yoracak halde değilim
İkisi de laftan anlamıyor ama bir iş karistirilacagi zaman kafa kafaya verip yapıyorlar
Çöpten avuç avuç çay yemiş biri mesela ben diğerinin altını alırken
Sürekli oyuncak kavgası var
Bebek biraz hareketlenip peşinde koşturmak gerekeceği zaman oğlun hiç değilse laftan anlar
Her şeyi geçtim kendi yemeğini kendi yiyebilecek durumda olur
Evet canim gördüm seninde bebişim hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza alalım insalalh
Çok sağolun kızlar
Benim oğlan bu aralar yine huysuz, diş çıkartıyor. Memeye düşkün , ama fazla sütüm yok. Keyfi emiyor. Emdiği yere kadar da emsin. 1,5 yaş ara çok güzel . Sanki aynı gün doğmuşlar gibi olacakAynı şeyleri düşünmüşüz aslında artık baya baya düzene bindi uykusu yemesi tam rahata kavusuyordukki başa geri saracağız Insalalh ben sadece biraz daha emsin diyordum oda coo fazla memeye düşkün olmadii icin yapmaya karar verdik kardeş güzel yaa aralarında 1.5 yaa olacak inşallah güzelce anlaşırlar kardeş arkadaş olurlar bizde ne oluruz artık bilmiyoruz
merhaba cnm iyiyiz sen nasılsınMerhaba kizlar nasilsiniz
Az önce aklima temmuz annelerinden ilk dogum eden arkadasimiz masalsss geldi bir bakayim dedim. Bebeğini kaybetmisti malesefTekrar hamileymis hem de ikizlerine cok sevindim onun adina. Öyle görünce sizinle de paylasmak istedim