- 15 Şubat 2021
- 2.079
- 2.322
Geç diş çıkaracak demek ki benimkinde altta iki diş var şimdi de üst kaşınıyor sürekli kulağını tutuyor doktor diş ağrısı kulağa vuruyordur kulakları boğazı temiz dedi ek gıdayı artık doyumluk yiyor evet ama şu iki gündür zorla yiyor ne verirsem ağzını kapatıyor aç aç geziyorMaşallahbenimki 5-6 kaşık yiyip bırakıyor zorla biraz daha veriyorum. Meyveyi pek sevmedi sebzeleri daha çok yiyor. Ama doyumluk hiç yemedi.
Daha hiç disimiz yok, salya falan da yok ama uykuya dalarken elini ağzına sokmaya çalışıyor. O yüzden dişten şüphelendim. Uyuyabilirse sorun olmuyorda dalmasi uzun sürüyor. Kısa süre de geçer inşallah
Onun gözü ablada, peşinde dolanıp duruyor benimle oynasın diyeevet ya çok sevimli zamanları, amin inşallah bütün bebekleri
Yaramazligina engel olmaya çalıştım mi bir bağırıyor aaaaa diye, resmen kavga ediyor benimle. Tamam al ne istiyorsan yeter ki sus diyorum
Canım bebeğin anne yanından ayrılması icin 3 ay çok erken , en erken 6 aydan sonra ayrılması tavsiye edilir ki 12 ay daha idealdir. Yeni dünya ya gelen bi bebek senin kokundan sesinden başka hiçbir şey bilmiyor , her ağladığında sen yanında misin diye kontrol etmeye başlıyor bir süre sonra . Çocukların 1 yasa kadar annesiyle yatması bile çok normal. Bu sıkı tutulması gereken bir konu değil , bebegin güvenli bağlanmasına zarar bile verebilir erken ayrılmak. Bu yüzden şu an bebiş durumu anlamış ve senden ayrılmak istemiyor olabilir. Kitaplara gore değil de çocuğun isteklerine gore düzenini ayarlarsan her şey daha kolay olur hic dert etme yanında olduğunu hissettir bir süre seninle uyusun ya da imkanın varsa anne yani şeklinde beşiğini yap ve ağladığında hemen kucağına alıp saril güven de olduğunu hissetdikçe bebek daha huzurlu olur . Bir süre yanında kalsın bence yaşına kadar sonrasında yavaş yavaş ayırmayı deneİyi pazarlar güzel anneler ve tatlı bebekleri
Kızım dogdugundan beri kendi odasinda ve yataginda uyuyor. İlk 3 ay ben onun odasinda tek kisilik bazayi yataginin yanina koyarak(anne yani degil de bebek yani yatagi gibi oldu) yatmistim.sonra kendi odama gectim 2 bucuk ay kadar da kendi kendine uyudu.aralik ayi sonundan beridir geceleri sık uyanmaya ve 4-5ten sonra sadece kucakta uyumaya basladi. 3ay kadar direndim uyudu yatirdim agladi kucagima aldim uyudu yine yatirdim yine agladi aldim vs vs. Tabi cok uykusuz kaldim cok yoruldum en sonunda gecen hafta dayanamayip kendi yatagimiza aldik. Sabah 4-5e kadar kendi yatağında uyuyor sonra agliyor ben de yanima aliyorum.yanima yatar yatmaz susup uyuyor. 8-9 gibi kalkiyoruz.ben de dinleniyorum acikcasi. Ama okudugum kitaplardan ebeveyn yaninda uyumasinin iyi olmadigini okudum hep. O nedenle doğumdan beri sıkı tutmaya calistim şimdi de yorgunluktan caresiz kaldim. Sizin bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Dogru mu yapiyorum yanlis mi? Zamanla gecer mi yoksa buyuse bile gecmeyen bir bagimlilik haline dönüşür mu?
Malesef çoğu çocukta zamanla alışkanlık haline gelen bir huy oluyor ve ayrı uyuma korkusu olur tabi o zamanlar daha zor olur çünkü algısı daha kuvvetli olduğu için daha çok zorlanırsın bence canım yine yavaştan yataktan ayır bence her yattığında kendi yatağında yatır yada sen orda bu serece alışana kadar yat ama sizinle ay ı yatakta yatmasın çünkü büyüdükçe sizden ayrı yatmak asla istemiyecektir kii eşler arasındaki özel die birşeyde kalmıyorİyi pazarlar güzel anneler ve tatlı bebekleri
Kızım dogdugundan beri kendi odasinda ve yataginda uyuyor. İlk 3 ay ben onun odasinda tek kisilik bazayi yataginin yanina koyarak(anne yani degil de bebek yani yatagi gibi oldu) yatmistim.sonra kendi odama gectim 2 bucuk ay kadar da kendi kendine uyudu.aralik ayi sonundan beridir geceleri sık uyanmaya ve 4-5ten sonra sadece kucakta uyumaya basladi. 3ay kadar direndim uyudu yatirdim agladi kucagima aldim uyudu yine yatirdim yine agladi aldim vs vs. Tabi cok uykusuz kaldim cok yoruldum en sonunda gecen hafta dayanamayip kendi yatagimiza aldik. Sabah 4-5e kadar kendi yatağında uyuyor sonra agliyor ben de yanima aliyorum.yanima yatar yatmaz susup uyuyor. 8-9 gibi kalkiyoruz.ben de dinleniyorum acikcasi. Ama okudugum kitaplardan ebeveyn yaninda uyumasinin iyi olmadigini okudum hep. O nedenle doğumdan beri sıkı tutmaya calistim şimdi de yorgunluktan caresiz kaldim. Sizin bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Dogru mu yapiyorum yanlis mi? Zamanla gecer mi yoksa buyuse bile gecmeyen bir bagimlilik haline dönüşür mu?
Elinle yedirmeyi deniyor musun canım mesela benim bebegimde kıyma pankek mücver vs gibi seyleri kasıkla verince öğürüyor ama ben elimle verirsem veya kendi eline verirsem birazda olsa yiyorİyi geceler herkese çoook uzun süre hiç giremedim işe git akşam 5te gel haftasonlari temizlik yap derken çok yoğun geçiyor kayınvalidem rahatsızlandı bakıcı bulduk çok büyük sorunlar yaşadık çok şükür her şey yolunda şu anlık. Tek sıkıntımız katı gıdaları öğürmek. Kusuyoruz gözümüzden yaş geliyor. Ömrümden ömür gidiyor onu böyle görünce. Peynir muz yumurta avokado hiçbirini yemiyor varsa yoksa kaşık maması, pureler, corbalar. Siz neler yediriryorsunuz. Şaşırdım kaldım ağlıyor ağzını kilitliyor kafasını çeviriyor. Önüne koyduğum yiyeceklerle asla ama asla ilgilenmiyor. Ama kumanda koysam yemeye çalışıyor. Bu arada hic dışimiz yok şuana kadarpankek tavası aldım o bile duruyor hiçbir şey yemiyor kafayı takiyorum çok sizden fikir almY geldim
Elinle yedirmeyi deniyor musun canım mesela benim bebegimde kıyma pankek mücver vs gibi seyleri kasıkla verince öğürüyor ama ben elimle verirsem veya kendi eline verirsem birazda olsa yiyor
Evet canım denedim elimden ilk alıyor sonra pütürlü gelince oguruyor hatta kusuyor. Napacagimi şaşırdımElinle yedirmeyi deniyor musun canım mesela benim bebegimde kıyma pankek mücver vs gibi seyleri kasıkla verince öğürüyor ama ben elimle verirsem veya kendi eline verirsem birazda olsa yiyor
Elle vermek çok mantıklı gerçekten bende deneyeyim ogurunce direk vermeyi birakiodumElinle yedirmeyi deniyor musun canım mesela benim bebegimde kıyma pankek mücver vs gibi seyleri kasıkla verince öğürüyor ama ben elimle verirsem veya kendi eline verirsem birazda olsa yiyor
Ağzı doluyken vermeye devam edince öğürme oluyormuşElle vermek çok mantıklı gerçekten bende deneyeyim ogurunce direk vermeyi birakiodum
çok uzun cevap veremicem ama 2 yasa kadar aynı odada anne ile uyumasi güvenli baglanma açısından çok önemli diyor uzmanlar nitekim bebek artık isyana geçmişİyi pazarlar güzel anneler ve tatlı bebekleri
Aynı benim bebeğimde öyle parmagimin ucuyla verince daha kolay alıyor nedense peynir yumurta sarısı tabi kayısı kivami olacak boğaza yapışır çünkü cok katı olunca ögürürElinle yedirmeyi deniyor musun canım mesela benim bebegimde kıyma pankek mücver vs gibi seyleri kasıkla verince öğürüyor ama ben elimle verirsem veya kendi eline verirsem birazda olsa yiyor
Eğer akıyorsa da temizlemek lazım. Ara ara da olsa bence temizlemilisin. Bebeler hastalandığında ben 3 4 saatte bir temizliyordum akarken. Ki hastane de çalışırken temizliyorduk.Kizlar birara geri dönüp dönüp okuyacagim yazilari umarim tum anneler ve bebisler iyidir birşey soracağim bu serum fizyolojigi sadece buun tikaliykenmi yapiyorduk burunlari akiyor benimkinin sadece temizlemekmi iyi yoksa birde serum fizyolojik kabusuda gereklimiguzel annelere Allahtan güç kuvvet sağlık huzur bebislerede bol kahkahali vakitli duzenli uyku ve beslenmeli gunler dileyip cevap bekliyorumm
Merhaba canım burnu açmak için aspiratör çok kullandım ben fosur fosurdu burnu bir kaç kez yaşadık. Ama doktor çok önermedi aspiratörü. Fazla basınç uyguluyor günde bir kaç defa kullan sadece dedi. Serum suyunu da istediğin kadar sık dedi. Ki bizimki hiçbirini yaptırmıyordu zorla uğraştık. Geçmiş olsun inşallah bebişin düzelirKizlar birara geri dönüp dönüp okuyacagim yazilari umarim tum anneler ve bebisler iyidir birşey soracağim bu serum fizyolojigi sadece buun tikaliykenmi yapiyorduk burunlari akiyor benimkinin sadece temizlemekmi iyi yoksa birde serum fizyolojik kabusuda gereklimiguzel annelere Allahtan güç kuvvet sağlık huzur bebislerede bol kahkahali vakitli duzenli uyku ve beslenmeli gunler dileyip cevap bekliyorumm
Eğer akıyorsa da temizlemek lazım. Ara ara da olsa bence temizlemilisin. Bebeler hastalandığında ben 3 4 saatte bir temizliyordum akarken. Ki hastane de çalışırken temizliyorduk.
Duana da kocaman amiiin
Ah kızlar ah ikinizide alıntıladim ama genel bir cevap olsun bilirsiniz hamileyken 2 yaşlım vardı birlikte yasıyorduk birini kaybettik simsi diger yaşlım yani kayın valivem hastalandı 83 yasında b3yin damarlarında tıkanıklik oldi sag tarafı felc gibi oldu aslında felc degil fakat oyle saniyor vs vs sabah kayın valide açım allahım beni doyir diye bagırıyor buyuk kızım anne okula gotcem saçım basım derken minikte altı kirli bacagıma yapısıp ağlıyor t3mizliim sütünü verim v3 uyutiim diye maddi durumlar kastı herkesinki gibi buyuk kız harclıkwız ve ben kahvaltı hazırlayqmadan ugurluyorum okula ac gidip ac geliyor okulu uzak yol pq4ası yok onca yukle yoruyo yavrum b3nde wlamiyorum artik okuldan cantasini tasimaya ay cok doluyum minik aglamasin diye gozunun icine bakiyom derken burunlar akiyo uyuyamiyo boberon alamiyo simdi o burun temizleme seysi onu en az 2 saat aglatiyo serum fizyolojigi sikinca bogulur gibi oluyo kusana kadar rahatlamiyo bana bi fikir verin nolur kafayi yicem az kaldi minigi rahatlatmam lazim ama serumu sıksam o en az 2 saat aglamayi bastıracak gucu mevcburda getirsem kendime o vakit yok sarimsak zeytinyagu denedim daha cok doldu sanki bu cocuk varmi bildiginiz kurutup iyilestirecek bi cozum qcile gidemiyom ates vs cok sukur yok burunlari akiyo sadece yatinca genzine kacip oksurtuyo yqstikta uyumuyo illa yuzustu oda daha cok akiyo off bana ya sunu deneyeb8lirsin deyin bide bol bol dua edin sayfacak nol7r vallaha cok ihtiywcim va4 cok zor gunler geciriyorumMerhaba canım burnu açmak için aspiratör çok kullandım ben fosur fosurdu burnu bir kaç kez yaşadık. Ama doktor çok önermedi aspiratörü. Fazla basınç uyguluyor günde bir kaç defa kullan sadece dedi. Serum suyunu da istediğin kadar sık dedi. Ki bizimki hiçbirini yaptırmıyordu zorla uğraştık. Geçmiş olsun inşallah bebişin düzelir
Ah çok geçmiş olsun canım büyük kızını ihmal etme sakın işin çok zor biliyorum ekonomi konusuna zaten hiç girmiyorum ama yavrularımız için biraz sıkıntı çekeceğiz geçecek bu günler de inanıyorum. Duş aldırmak çözüm olabilir bu durumda belki banyoda kendiliğinden akar gider yumuşak bir pamuklu bezle de silersin arada nemlendir burnunu yara olmasın kıyamam dayan anım inşallah geçecekAh kızlar ah ikinizide alıntıladim ama genel bir cevap olsun bilirsiniz hamileyken 2 yaşlım vardı birlikte yasıyorduk birini kaybettik simsi diger yaşlım yani kayın valivem hastalandı 83 yasında b3yin damarlarında tıkanıklik oldi sag tarafı felc gibi oldu aslında felc degil fakat oyle saniyor vs vs sabah kayın valide açım allahım beni doyir diye bagırıyor buyuk kızım anne okula gotcem saçım basım derken minikte altı kirli bacagıma yapısıp ağlıyor t3mizliim sütünü verim v3 uyutiim diye maddi durumlar kastı herkesinki gibi buyuk kız harclıkwız ve ben kahvaltı hazırlayqmadan ugurluyorum okula ac gidip ac geliyor okulu uzak yol pq4ası yok onca yukle yoruyo yavrum b3nde wlamiyorum artik okuldan cantasini tasimaya ay cok doluyum minik aglamasin diye gozunun icine bakiyom derken burunlar akiyo uyuyamiyo boberon alamiyo simdi o burun temizleme seysi onu en az 2 saat aglatiyo serum fizyolojigi sikinca bogulur gibi oluyo kusana kadar rahatlamiyo bana bi fikir verin nolur kafayi yicem az kaldi minigi rahatlatmam lazim ama serumu sıksam o en az 2 saat aglamayi bastıracak gucu mevcburda getirsem kendime o vakit yok sarimsak zeytinyagu denedim daha cok doldu sanki bu cocuk varmi bildiginiz kurutup iyilestirecek bi cozum qcile gidemiyom ates vs cok sukur yok burunlari akiyo sadece yatinca genzine kacip oksurtuyo yqstikta uyumuyo illa yuzustu oda daha cok akiyo off bana ya sunu deneyeb8lirsin deyin bide bol bol dua edin sayfacak nol7r vallaha cok ihtiywcim va4 cok zor gunler geciriyorum
Allah yardimcin olsun canim gercekten zor bir durum ben bir bebekle basa cikamiyorum senin cok daha fazla sorumluluklarin var.Ah kızlar ah ikinizide alıntıladim ama genel bir cevap olsun bilirsiniz hamileyken 2 yaşlım vardı birlikte yasıyorduk birini kaybettik simsi diger yaşlım yani kayın valivem hastalandı 83 yasında b3yin damarlarında tıkanıklik oldi sag tarafı felc gibi oldu aslında felc degil fakat oyle saniyor vs vs sabah kayın valide açım allahım beni doyir diye bagırıyor buyuk kızım anne okula gotcem saçım basım derken minikte altı kirli bacagıma yapısıp ağlıyor t3mizliim sütünü verim v3 uyutiim diye maddi durumlar kastı herkesinki gibi buyuk kız harclıkwız ve ben kahvaltı hazırlayqmadan ugurluyorum okula ac gidip ac geliyor okulu uzak yol pq4ası yok onca yukle yoruyo yavrum b3nde wlamiyorum artik okuldan cantasini tasimaya ay cok doluyum minik aglamasin diye gozunun icine bakiyom derken burunlar akiyo uyuyamiyo boberon alamiyo simdi o burun temizleme seysi onu en az 2 saat aglatiyo serum fizyolojigi sikinca bogulur gibi oluyo kusana kadar rahatlamiyo bana bi fikir verin nolur kafayi yicem az kaldi minigi rahatlatmam lazim ama serumu sıksam o en az 2 saat aglamayi bastıracak gucu mevcburda getirsem kendime o vakit yok sarimsak zeytinyagu denedim daha cok doldu sanki bu cocuk varmi bildiginiz kurutup iyilestirecek bi cozum qcile gidemiyom ates vs cok sukur yok burunlari akiyo sadece yatinca genzine kacip oksurtuyo yqstikta uyumuyo illa yuzustu oda daha cok akiyo off bana ya sunu deneyeb8lirsin deyin bide bol bol dua edin sayfacak nol7r vallaha cok ihtiywcim va4 cok zor gunler geciriyorum