Özel irmik almadım evdeki irmikte bebek irmiği yazıyormuş zaten onu kullandım. Balkabagini haslayipmi verdiniz. Benim bebeğimde çok iştahlı ne versem yiyor şuanda kilosu olduğu için zeytinyağı atmadım henüz ama kabız olurs atarım dedim. Sebze verdiğimde bende kendi sutumle açtım kıvamını. Dr kilosu ikiye katladiktan sonra yetmez az az tatdir 6. Ayda tam başka dedi. Bende 4 buçuk aylıkken başladım vermeye doktorumdan onay alarakBebek irmigimi kullanıyorsunuz bende başladım ama ara ara veriyorum dün çay kaşığı yogurdu 2 öğün verdim 1 gün sonra bal kabağı cam rende de rendeleyip biraz zeytin yağı kattım 2 3 damla biraz süt sağdım 1 kere verdim erken mi acaba 4 ay 23 günlük iştahlı bi bebek sütüm yeteri kadar var
Bende küçük tencereye bir iki parça ne haslicaksam atıyorum çok az içme suyu koyup altını kısıp iyice yumusayinca ateşi yükseltip suyunu cektiriyorum ve ediyorumMakine alma ben başlamayı düşünüyorum basta buharda yapıcaktım onu için tencere içine konan bir parça apart var alcaktım vazgeçtim az suda haslicam ezip vercem
gözün aydın cnmKızlar bizde dün doktor kont vardı alerji için biliyorsunuz ben 3 hafta süt ürünleri diyeti yaptım daha sonra 5 gün art arda 30 ml 60 ml 90 ml seklinde artarak sut tukettim kakasinda kan olup olmadigini kont etmememizi soylemisti coo sukur kanda gelmedi bu süreçlerde ara ara olur dedi bağırsakta loktoz çok birikmiş olabilir sindiremeye bilir hafifi yara olabilir dedi korkma dedi yavaş yavaş sende bebeğinde süt ürünleri tüketmeye devam edebilirsiniz dedi cok mutluyum yaa çok şükür insallah bir daha karsilasmayiz
Ben e-devlet te gördüm çıkan ödeneği,emanete alındı diyor. Semtimizde ki ptt de covidden ötürü kapalıymış,bu ödemeyi büyük pttler yapıyormuş. Oraya gitmekte çok zor bizim için bebişi hayatta sokamamBen alalı baya oldu.Ben e devlete kartımı kaydetmiştim ondan dolayı hiç PTT ye gitmedim.Direk hesabıma yatmıştı.
Çok geçmiş olsungünaydın kızlar
malesef kızıma bulaştı
dünden beri ateşi 36,5-37 arası seyrediyor
burnu tıkalı
öksürüyor
kıyamam ya daha el kadar
bütün gece inledi
Maşallah tam bir tospalak. Bizde beraber yatıyoruz,geceleri devamlı uyanıyor emmek için. Benim ki emzik tutmuyor ama belki siz deneyebilirsiniz. Kilosu iyi anne sütü alan bebeğe mama vermek çok doğru değil bence de.Kızlar beni korkuttunuz ya iyice. Bebeğim 4 300 doğdu şuan 10 kilo kilosu gayet iyi ama gündüz değilde gece saat başı uyanıyor ve emmek istiyor devamlı. Seni istiyordur diyeceksiniz beraber yatıyoruz zaten. Devamlı uyandığı için besigine yatır al yapamıyorum çünkü acayip yoruluyorum. Gündüz zaten 3 kısa uykusu ancak var gecede böyle olunca dayanamıyorum artık. Doktor mama dedi aslında gece ama zaten kilolu diye mama vermek istemiyorum
Çok geçmiş olsun canım. Ateşi çok değil. Buhar yaparsan belki öksürüğüne iyi gelir.günaydın kızlar
malesef kızıma bulaştı
burnu tıkalı
öksürüyor
kıyamam ya daha el kadar
bütün gece inledi
Kiyamammgünaydın kızlar
malesef kızıma bulaştı
burnu tıkalı
öksürüyor
kıyamam ya daha el kadar
bütün gece inledi
Evet evet.E devletten yapmıştım ben.Ben e-devlet te gördüm çıkan ödeneği,emanete alındı diyor. Semtimizde ki ptt de covidden ötürü kapalıymış,bu ödemeyi büyük pttler yapıyormuş. Oraya gitmekte çok zor bizim için bebişi hayatta sokamam
Kartı evden kaydedebiliyor muyuz?
Çok geçmiş olsun canım ateşi normal canım 37.5 üzerine ateşi çıkıyor gibi düşünebilirsingünaydın kızlar
malesef kızıma bulaştı
burnu tıkalı
öksürüyor
kıyamam ya daha el kadar
bütün gece inledi
Canım zaten burdaki çoğu kişinin doyurmak amaçlı değil tattırmak amaclı ek gıda verdiğini okuyoruz, bu da bebeklerin ilerde besinlere karşı oluşabilecek alerjilerini test etmek, çiğneme yutma kabiliyetlerini geliştirmek, mama sandalyesi ne oturunca da aile ile birlikte yemek yeme fikrine alıştırmak gibi şeyler amacımız. Küçücük bebisleri sütten kesip sebzeyle doyurmaya kimse çalışmıyorYa dayanamadım isterseniz kizin kızlar bu ek gıda acelesi neden süt yetmez dr demiştir mecburen erken başlanır anlarim tamam heves ediyosunuz ama sütteki olan vitamin hiçbirşeyde yok sütünüz yetiyorsa acele etmeyin ya kardeşime de 2 buçuk yaşında oğlu kesme dedi sütten koronaya karşı en iyi ilaç kanser hastalarına veriliyor bırakın emsinler ya ben tadimi uzatmayı düşünüyorum normalde 4 hafta ben 5 yapcam az geliyor subatida tadimla gecircem valla kızan kızar hep gördüğüm şeyler anaokulda çocuğunun hemen büyümesini ister anneler onunki yapıyor oda yapsın ya bi bırakın her anı ayrı güzel soylemesen catlardim rahatladim
Herkes kendi çocuğu için en iyisini düşünüyor. Burada herkes kendi annelik tarzına göre olanı yazıyor isteyen de buradan istediğini alıyor. Sizin bebeğinizin anne sütü ile gelişiminin iyi olması sizin başarınızken başka birinin anne sütü ile gelişimini yeterince iyi olmaması o annenin başarısızlığı değil. Burada birçok benim gibi alerjik bebek annesi var. İsterseniz bir hafta boyunca süt ürünü, dana eti , yumurta , kuruyemiş vb yemeden bebek bakımı ile ilgilenmeyi deneyin. Bir de bu kadar uğraşmaya rağmen emmeyen emse de kilo alamayan alerji mamalarının iğrenç kokusuna yaklaşamayan bebeğini bir şekilde büyütmeye çalışmayan anneleri düşünün.Ya dayanamadım isterseniz kizin kızlar bu ek gıda acelesi neden süt yetmez dr demiştir mecburen erken başlanır anlarim tamam heves ediyosunuz ama sütteki olan vitamin hiçbirşeyde yok sütünüz yetiyorsa acele etmeyin ya kardeşime de 2 buçuk yaşında oğlu kesme dedi sütten koronaya karşı en iyi ilaç kanser hastalarına veriliyor bırakın emsinler ya ben tadimi uzatmayı düşünüyorum normalde 4 hafta ben 5 yapcam az geliyor subatida tadimla gecircem valla kızan kızar hep gördüğüm şeyler anaokulda çocuğunun hemen büyümesini ister anneler onunki yapıyor oda yapsın ya bi bırakın her anı ayrı güzel soylemesen catlardim rahatladim
Tadım için acele edenler var canım 180 gün diye bişey var ya migde böbrekler bağırsaklar anca hazır oluyor dr gözetiminde erken başlayanlara lafım yok benim kızda mama sandalyesinde istiyor biz yerken bardaklara uzanıyor sadece arada ıhlamur veriyorum 5 kaşık oda yutmayı öğrensin diye tadim diye tabak tabak verenler var etrafimda ya yuzume diyolar sen olmasan neler yediririz kızına diye domates çikolata cizi ya cizi hemde arasi peynirliCanım zaten burdaki çoğu kişinin doyurmak amaçlı değil tattırmak amaclı ek gıda verdiğini okuyoruz, bu da bebeklerin ilerde besinlere karşı oluşabilecek alerjilerini test etmek, çiğneme yutma kabiliyetlerini geliştirmek, mama sandalyesi ne oturunca da aile ile birlikte yemek yeme fikrine alıştırmak gibi şeyler amacımız. Küçücük bebisleri sütten kesip sebzeyle doyurmaya kimse çalışmıyorHa bir de sütü az olan veya ise baslayacak arkadaşlar var onların durumu daha özel onlar tabi ki bebislerinin gelişimi icin erken başlamak zorunda :)
Kuzum ben siz gibilere demiyorumki sutum yetiyor deyip baslamaya calisanlara diyorum siz mecbursunuzHerkes kendi çocuğu için en iyisini düşünüyor. Burada herkes kendi annelik tarzına göre olanı yazıyor isteyen de buradan istediğini alıyor. Sizin bebeğinizin anne sütü ile gelişiminin iyi olması sizin başarınızken başka birinin anne sütü ile gelişimini yeterince iyi olmaması o annenin başarısızlığı değil. Burada birçok benim gibi alerjik bebek annesi var. İsterseniz bir hafta boyunca süt ürünü, dana eti , yumurta , kuruyemiş vb yemeden bebek bakımı ile ilgilenmeyi deneyin. Bir de bu kadar uğraşmaya rağmen emmeyen emse de kilo alamayan alerji mamalarının iğrenç kokusuna yaklaşamayan bebeğini bir şekilde büyütmeye çalışmayan anneleri düşünün.
Hiç alerjisi olmasa bile ekgıda adı üzerinde ek gıda ufacık bir tadım yaptı diye daha az süt içtiği veya toroman gibi kilo aldığı falan yok. Ben de bunu söylemesem çatlardım :)
Çok haklısınız. Zaten ilk sene ana besin anne sütü veya formül mamadır. 6 ay dan sonra tadım yaptırılabilir.Ya dayanamadım isterseniz kizin kızlar bu ek gıda acelesi neden süt yetmez dr demiştir mecburen erken başlanır anlarim tamam heves ediyosunuz ama sütteki olan vitamin hiçbirşeyde yok sütünüz yetiyorsa acele etmeyin ya kardeşime de 2 buçuk yaşında oğlu kesme dedi sütten koronaya karşı en iyi ilaç kanser hastalarına veriliyor bırakın emsinler ya ben tadimi uzatmayı düşünüyorum normalde 4 hafta ben 5 yapcam az geliyor subatida tadimla gecircem valla kızan kızar hep gördüğüm şeyler anaokulda çocuğunun hemen büyümesini ister anneler onunki yapıyor oda yapsın ya bi bırakın her anı ayrı güzel soylemesen catlardim rahatladim
Biz de meme+mama şeklinde gidiyoruz. Ben de 1-2 haftaya tadımlara başlamak istiyorum. Çay kaşığı, tatlı kaşığı, yemek kaşığı şeklinde. Başlamadığımı duyan herkes bana kızıyor, çorba sularından ver, şundan ver bundan ver diye. Bir arkadaşım aradı , hamileymiş. Büyük çocuğuna üç gün kuralıyla 6.ayda ek gıdaya başlamış. Şimdi sorunlar yaşıyormuş. Ama bunda 5.aydan başlayacağım diyor . Yani her kafadan bir ses çıkıyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı canım, herkesin kendine göre özel bir durumu varYa dayanamadım isterseniz kizin kızlar bu ek gıda acelesi neden süt yetmez dr demiştir mecburen erken başlanır anlarim tamam heves ediyosunuz ama sütteki olan vitamin hiçbirşeyde yok sütünüz yetiyorsa acele etmeyin ya kardeşime de 2 buçuk yaşında oğlu kesme dedi sütten koronaya karşı en iyi ilaç kanser hastalarına veriliyor bırakın emsinler ya ben tadimi uzatmayı düşünüyorum normalde 4 hafta ben 5 yapcam az geliyor subatida tadimla gecircem valla kızan kızar hep gördüğüm şeyler anaokulda çocuğunun hemen büyümesini ister anneler onunki yapıyor oda yapsın ya bi bırakın her anı ayrı güzel soylemesen catlardim rahatladim
Yanlis anlasilcami biliyorum ama tam okunursa yazdiklarim kimlere kizdim anlasilir ya bende dort gozle bekliyorum neler yapcam kızıma ve ilk bebeğimi kaybettim için içimizde hiçbirşey kalsın istemiyoruz dr ve ebeler boşuna okumamış onlar gözetimi dışında yapılanlara karşıyım benÇok haklısınız. Zaten ilk sene ana besin anne sütü veya formül mamadır. 6 ay dan sonra tadım yaptırılabilir.
Bende okuyunca içimden çok söylemek geçiyor ama herkesin tercihi kendine has elbette. Bebişlerin bağırsakları tam gelişmediği için mümkün olduğunca beklemek gerekiyor. Ben herşeyimi aldım çokta heves ediyorumbizde bekliyoruz heyecanla
Valla o çocuğuna göre değişiyor canım gorumcemin ikizleri var 6 ayda başladı 3 gün kuralıyla 2 yaşındalar ve biri her şeyi yer diğeri seçer çok mızmız 3 yaşına kadar ne yedirsek o sonra kontrol onlarda önemli olan doğru şekilde beslememiz gelişimleri için 3 gün kuralda genelde alerjik bebekler ve bazı besinler için aslında ama azdan çoğa doğru hem mideleri alışıyor hen tada alışıyorlarBiz de meme+mama şeklinde gidiyoruz. Ben de 1-2 haftaya tadımlara başlamak istiyorum. Çay kaşığı, tatlı kaşığı, yemek kaşığı şeklinde. Başlamadığımı duyan herkes bana kızıyor, çorba sularından ver, şundan ver bundan ver diye. Bir arkadaşım aradı , hamileymiş. Büyük çocuğuna üç gün kuralıyla 6.ayda ek gıdaya başlamış. Şimdi sorunlar yaşıyormuş. Ama bunda 5.aydan başlayacağım diyor . Yani her kafadan bir ses çıkıyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı canım, herkesin kendine göre özel bir durumu var