Önümüzdeki ayın ilk haftası da tadımlar devam eder benceBiz tadimlarla başlayacağız bakalım bende yavaştan almak istiyorum hepimize şimdiden hayırlı olsun bol iştahlı az gazlı günlerimiz olsun
Kesinlikle katılıyorum canım sağlıklı olsunlar gelişimleri güzel olsun iki Gr fazla iki Gr az ne farkeder
Kuzu kıyması iki kez çekilmiş çorbalara katacağım 6-6.5 ayda. Bu ay sadece meyvelerin suyu sebze pureleri ve yoğurt tadımı ile başlayacağız zaten üç gün üç gün ay bitecek bakalım hepimizin hakkında hayırlısı olsun
Mamaların ömrü açılınca 4 hafta canım.Ay öylemi canım ya bu neymiş böyle saat başı uyanmak çok yorucu yat kalk sersem oluyorum iyice. Gece hangi mamayi alsam. Birde mamalarin kapağını açınca kavanoza koymuştum acaba ömrü ne kadardır bilgisi olan varmı yoksa yenimi alsam bir küçük paket.malum herşey çok pahalandi. Bebeğim 54 doğdu şuan 74. Seninki kaç aylık Kac ayına kadar sürer böyle acabagördüm şimdi gunlerimiz yakınmış acaba çoğu boylemiki
Sabah 8te emzirip çıkıyorum ben. 9gibi uyuyor. 10bucuk civarında yada 11 gibi uyanınca 75ml kadar süt iciyormus. Ben en geç 12 buçukta geliyorum zaten. Gelince emiyor. Bazen erken ictiyse yada sabah emmediyse 2 kere içiyor ama birisi 40-50ml kadar oluyor. Çok içmiyor benimki sanırım.Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin çalışan anneleri nasıl bir rutininiz var paylaşır mısınız
Benimki de yaklasik 10 gündür boyle saat basi uyaniyor emmek istiyor uyku gerilemesi oldugunu düşünüyorum bakalim ne zamana kadar devam edecekAy öylemi canım ya bu neymiş böyle saat başı uyanmak çok yorucu yat kalk sersem oluyorum iyice. Gece hangi mamayi alsam. Birde mamalarin kapağını açınca kavanoza koymuştum acaba ömrü ne kadardır bilgisi olan varmı yoksa yenimi alsam bir küçük paket.malum herşey çok pahalandi. Bebeğim 54 doğdu şuan 74. Seninki kaç aylık Kac ayına kadar sürer böyle acabagördüm şimdi gunlerimiz yakınmış acaba çoğu boylemiki
Bizde tadim 5 haftalik hazırladım ya ben sonra iki ögüne cıkarcam kıyma 7 bitince verilir ve kuzu vitamin açısından daha faydalı ama koksada katlan benceBiz tadimlarla başlayacağız bakalım bende yavaştan almak istiyorum hepimize şimdiden hayırlı olsun bol iştahlı az gazlı günlerimiz olsun
Kesinlikle katılıyorum canım sağlıklı olsunlar gelişimleri güzel olsun iki Gr fazla iki Gr az ne farkeder
Kuzu kıyması iki kez çekilmiş çorbalara katacağım 6-6.5 ayda. Bu ay sadece meyvelerin suyu sebze pureleri ve yoğurt tadımı ile başlayacağız zaten üç gün üç gün ay bitecek bakalım hepimizin hakkında hayırlısı olsun
Oglene kadar mı çalışıyorsun canimMamaların ömrü açılınca 4 hafta canım.
Sabah 8te emzirip çıkıyorum ben. 9gibi uyuyor. 10bucuk civarında yada 11 gibi uyanınca 75ml kadar süt iciyormus. Ben en geç 12 buçukta geliyorum zaten. Gelince emiyor. Bazen erken ictiyse yada sabah emmediyse 2 kere içiyor ama birisi 40-50ml kadar oluyor. Çok içmiyor benimki sanırım.
Evet canım gördüm paylaşımları Allah razı olsunBizde tadim 5 haftalik hazırladım ya ben sonra iki ögüne cıkarcam kıyma 7 bitince verilir ve kuzu vitamin açısından daha faydalı ama koksada katlan bence
Tatdirma aşamasındayım diyelim ama yoğurdu 1 yemek kaşığı kadara çıkardım gece yok tutmasi için içine biraz irmik ve elmada ezdim.korktugum için az verdm ama doyacak kadar degilEk gıdaya geçtin mi canım
Alerjisi olanlar daha anne sütü alırken belli ediyor ya ordan aklıma geldi ama bende tam bilemiyorum sormakta aklıma gelmemis doktoraBilemedim şimdi canım vardır bir bildikleri
6 aylık oldumu canım ikizler omurga gelişimi 6 ay bitince tamamlanıyor dedi doktorÖnümüzdeki ayın ilk haftası da tadımlar devam eder bence
Dediğin gibi her şeyi üçer gün verince günler geçiveriyor
Mama sandalyesine oturtmayı denedim ben bu arada daha iyi oldu
Ana kucağında veriyordum yoğurdu
Desteksiz oturamıyorlar diye mama sandalyesi fikri korkunç gelmişti
Ama çok daha rahat emniyet kemerini bağlayınca devrilme imkanları yok
Teşekkürler canım sonra aklıma geldi o zaten 1 numaraydi şimdi ayınada uymazdiMamaların ömrü açılınca 4 hafta canım.
Sabah 8te emzirip çıkıyorum ben. 9gibi uyuyor. 10bucuk civarında yada 11 gibi uyanınca 75ml kadar süt iciyormus. Ben en geç 12 buçukta geliyorum zaten. Gelince emiyor. Bazen erken ictiyse yada sabah emmediyse 2 kere içiyor ama birisi 40-50ml kadar oluyor. Çok içmiyor benimki sanırım.
İnşallah böyle devam etmez çok kötü ya vallahi Allah kolaylık versin hepimize bu aylar boyleler galiba çoğunluklaBenimki de yaklasik 10 gündür boyle saat basi uyaniyor emmek istiyor uyku gerilemesi oldugunu düşünüyorum bakalim ne zamana kadar devam edecek
5.5 aylıklar.6 aylık oldumu canım ikizler omurga gelişimi 6 ay bitince tamamlanıyor dedi doktor
Evet canım öğleden sonra ders vermediler. Günlük 4 dersim var. Tek beslenme yapıyor 2.ye yetisiyorum genelde.Oglene kadar mı çalışıyorsun canim
Cok güzel ya ben 9 -3 çalışıyorum ama okul uzak 8--4 hatta 8-5 gibiEvet canım öğleden sonra ders vermediler. Günlük 4 dersim var. Tek beslenme yapıyor 2.ye yetisiyorum genelde.
Bende pazartesi başlıyorum insallah sabah emzirip gideceğim 9 gibi uyursa uyandığında annem bir öğün sebze yada meyve verir daha sonra tekrar anne sütü saat 14.30 gibide ben geliyorum emziririm böyle düşünüyorum ama bakalim ne gösterir zaman sen nasıl dusunuyorsunSadece anne sütü ile beslenen bebeklerin çalışan anneleri nasıl bir rutininiz var paylaşır mısınız
Benim baya kötü canım 8-5 gibi çalışıyorum sınıfci olunca böyle hiç düzen yok biraz stoktan kullanıyorum sütüm cokken sagdiklarimdan okulda düzenli sağım yapamıyorum sen yapabiliyor musun iş yerindeBende pazartesi başlıyorum insallah sabah emzirip gideceğim 9 gibi uyursa uyandığında annem bir öğün sebze yada meyve verir daha sonra tekrar anne sütü saat 14.30 gibide ben geliyorum emziririm böyle düşünüyorum ama bakalim ne gösterir zaman sen nasıl dusunuyorsun
Saatlerim iyi oldu sağolsun ayarlamış okulum ben söylemeden. Yol da çok sürmüyor benim. 4 saat olmuyorum sadece. Zaten 1 buçuk 2 saat falan uyuyor bu arada. Büyük kızımın bakıcısı vardı zaten. 7bucuk aylıktan beri o bakıyordu. Şimdi ikisine birlikte bakıyor. Buyukte 3 yaşına yeni girecek. Seneye düşünüyorum kreşi. İlki bakıcı ablamizi çok seviyor. Yanında çok mutlu bizi öperek uğurluyor. O huzurlu olunca benimde içim rahat. İlk başlarda biraz zor oluyor tabi ama alışıyorsun sanırım.Cok güzel ya ben 9 -3 çalışıyorum ama okul uzak 8--4 hatta 8-5 gibibebege kim bakıyor canım diğer kızın okula başladı mı çok zor olmuyor mu bende ikinciyi düşünüyorum ama bundan ayrılmak bile nasıl zor
Bebek irmigimi kullanıyorsunuz bende başladım ama ara ara veriyorum dün çay kaşığı yogurdu 2 öğün verdim 1 gün sonra bal kabağı cam rende de rendeleyip biraz zeytin yağı kattım 2 3 damla biraz süt sağdım 1 kere verdim erken mi acaba 4 ay 23 günlük iştahlı bi bebek sütüm yeteri kadar varTatdirma aşamasındayım diyelim ama yoğurdu 1 yemek kaşığı kadara çıkardım gece yok tutmasi için içine biraz irmik ve elmada ezdim.korktugum için az verdm ama doyacak kadar degil
Çok iyi gerçekten sınıfci olunca böyle zor oluyor işteSaatlerim iyi oldu sağolsun ayarlamış okulum ben söylemeden. Yol da çok sürmüyor benim. 4 saat olmuyorum sadece. Zaten 1 buçuk 2 saat falan uyuyor bu arada. Büyük kızımın bakıcısı vardı zaten. 7bucuk aylıktan beri o bakıyordu. Şimdi ikisine birlikte bakıyor. Buyukte 3 yaşına yeni girecek. Seneye düşünüyorum kreşi. İlki bakıcı ablamizi çok seviyor. Yanında çok mutlu bizi öperek uğurluyor. O huzurlu olunca benimde içim rahat. İlk başlarda biraz zor oluyor tabi ama alışıyorsun sanırım.
Canım tabiki sen bilşrsin ama buharlı pişiriciye hiç gerek yok. Küçük süzgeçler yok mu ne haşlayacaksan onun içine koy ağzına denk gelecek tencereye suyu koy kapağını kapat zaten el ladar yiyecek haşluyoruz 2 dk da halloyluyor.Günaydın güzel anneler inşallah herkes iyidir bebisleriniz ek gıdaya geçti mi biz elma suyu ve yoğurtla başlayacağız. 5. Ay kontrolünde 7100 Gr çıktık 300 Gr almış normal dedi doktorumuz anne sütüyle beslendiği için. Kakamizda kan oluyordu bazen onun için endişeleniyorum çok şükür bu ay olmadı hep aynı şeyleri yiyorum aslında doktorumuz alışmaya başlamış bünyesi dedi doktorlar boşuna anne sütü alerji diyeti yaptırıyor önceden böyle şeyler yoktu çocuk yavaş yavaş alışacak dedi diyet falan yapma dedi ama bir şeye kesin alerjisi varmış çünkü sırtında minik bir kızarıklık vardı ordan anladı. Susam fıstık süt ürünleri vb olabilir dedi. Neyse çok heyecanlıyım ek gıdaya geçiş nasıl olacak ağzını açacak mı neleri sevecek kilosuna etki edecek mi çok merak ediyorum. Birde gece ağlayarak uyanmalarini sordum bir damla yazdı daha almadık denemedik ama bu aylarda ayrılık kaygısı başlar ondandır dedi. Ek gıda için buharlı pişirici ler hakkında ne düşünüyorsunuz çok kısa bir süre kullanmak için 2bin ₺ gibi fiyatlar vermek mantıklı gelmiyor sizler nasil başlayacaksınız bir de tarif kitapları vardı sanki hangilerini alacaksınız çok karışık oldu ama bizde durumlar böyle anne sütüyle ve tadimlarla devam bu ay :)