2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
malesef artık sağmıorum sütüm bitti cnm.. ama şu kürü duymuştum aynen yapıyım onu
tşk ederim

Yaptı çok şükür evde bir bayram havası yasadik
gözünüz aydın cnm

günaydn cnm.. biz tadımlara başladık sütüm kesildiği için... doktor onayı ile...
2 haftadır tadım yapıyoruz.. kontrolümüz 23ünde.. 23ünde ek gıdaya geçiş tam anlamıyla olur sanırım o zamana kadar tadım dedi.. o zamanda 5. ayımız bitmiş olacak...
ben buharımlı pişirimcileri alana saygı duyuyorum sonuçta ihtiyaç.. ama ben almadım :)
onun yerine buharda pişirmek için apartlar var.. onu tencere üstüne koyuyorum buharda pişiyor :)
sonra cam rendeden suyunu sıkıyorum zaten başlangıçta hepi topu 1 kaşık 2 kaşık 3 kaşık şeklinde su çıkıyor yani
ilerisi içinde haşlanmışı zaten hafif ezeceğimiz için sorun yaşamazsın
hep maddi anlamda tasarruf hemde fazla eşya derdi olmaz :)
ama kaşık cam rende mama tabağı mama önlüğü... bunları aldım

Ben bir aydır başladım canım yoğurt veriyordum
Bu hafta da patatesle tadımlara başladım
Ağız açmada sorun yok benimkilerin ağzı sürekli açık zaten
Ama biri çok sevdi diğeri yüzünü buruşturdu hiç beğenmedi
Bugün kabak vereceğim bakalım ona nasıl tepki verecekler
Şimdilik patatesi süzgeçle haşlıyorum
Çatalla ezip içine sütümden katıyorum
Biraz da zeytinyagi koyup öyle veriyorum
Kabağı da aynı şekilde vereceğim
Havuç da verdikten sonra bu üçünden pirinçli çorba vereceğim.
Buharda pişirme makineleri bana çok gereksiz geliyor ya
Ikeada falan aparatlar var onun için onlar daha pratik bence
Ha en kolayı süzgeçte haşlamak evdeki malzemelerle
Ben öyle yapıyorum
Şunun şurasında ne kadar buharda pişireceğiz ki?
Bir yıl sonra bizim yediklerimizi yiyecekler zaten

Makine alma ben başlamayı düşünüyorum basta buharda yapıcaktım onu için tencere içine konan bir parça apart var alcaktım vazgeçtim az suda haslicam ezip vercem

İnsallah bir an önce toparlar yavrun canım merak etme onlar çok güçlüler
Aynen bende saygı duyuyorum kesinlikle tabi ama hem yer kaplayacak hemde dediğin gibi tasarruf etmek lazım. Teşekkürler canım aynen bazı şeyleri aldım bende bakayım dedim sizler ne yapıyorsunuz:)
Çok haklısın zaten bir yıl sonra aynı şeyleri yiyeceğiz belki daha kısa süre sonra. Bide kuzu kıyma dedi doktor bize ama ben küçük baş yiyemiyorum çok kokuyor eve hiç almayız dana eti versem nasıl olur acaba
Makine alma ben başlamayı düşünüyorum basta buharda yapıcaktım onu için tencere içine konan bir parça apart var alcaktım vazgeçtim az suda haslicam ezip vercem
Manti tenceresi mi alsam acaba çok pratik gözüküyor. Teşekkür ederim canım başladın mı sen peki

Kızlar bizde dün doktor kont vardı alerji için biliyorsunuz ben 3 hafta süt ürünleri diyeti yaptım daha sonra 5 gün art arda 30 ml 60 ml 90 ml seklinde artarak sut tukettim kakasinda kan olup olmadigini kont etmememizi soylemisti coo sukur kanda gelmedi bu süreçlerde ara ara olur dedi bağırsakta loktoz çok birikmiş olabilir sindiremeye bilir hafifi yara olabilir dedi korkma dedi yavaş yavaş sende bebeğinde süt ürünleri tüketmeye devam edebilirsiniz dedi cok mutluyum yaa çok şükür insallah bir daha karsilasmayiz

Sende kendin bulmaya çalış istersen eğer 3 gün kesersen alerji olan şeyi hemen fark ediyorsun hergun geliyormu kakasindan kan sirayla dene istersen farki goreceksin
Bizimde kilo alımızı diyer aya gore çok şükür iyi geçen ay 350 gr almıştı bu ay 650 gr benim.bebegim daha 6750 gr daha baya zayıf sizinkine gore sıkma canını bende almadım o buhar pisiricilerinden kullanıyorum hemen pişiriyor birde ağzına kapak kapat hemen haslaniyor

Canim ben 12 gün çok katı diyet yaptım gene aynı mukuslu kaka sadece kan yoktu ama sanki dana eti yedikten sonra oluyor bu kan ya da ayran bu ikisi. Deneyebilirin yine bakalım. Maşallah bu ay çok güzel almış ek bir şey yaptın mı canım her bebek farklı işte önemli olan boy dedi doktorumuz kiloya takılma dedi

Ek gidaya tadimlik olarak geçtik sadece bir öğün seklinde ama artık takılmıyorum ya napayım sağlıklı olsunda gerisi boş

10 gun sonra baslicam canim 180 gunu bekliyorum

Ay öylemi canım ya bu neymiş böyle saat başı uyanmak çok yorucu yat kalk sersem oluyorum iyice. Gece hangi mamayi alsam. Birde mamalarin kapağını açınca kavanoza koymuştum acaba ömrü ne kadardır bilgisi olan varmı yoksa yenimi alsam bir küçük paket.malum herşey çok pahalandi. Bebeğim 54 doğdu şuan 74. Seninki kaç aylık Kac ayına kadar sürer böyle acaba gördüm şimdi gunlerimiz yakınmış acaba çoğu boylemiki

Demekki o bile farkettirmis aynen bende takılmıyorum mama başlayalım dedim doktora oda gerek yok dedi kv sütün yaramıyor galiba falan diyor çok gücüme gidiyor
Takılma canım ya kilo alır ayrı dert almaz ayri. Benimkide hızlı kilo alıyor diye dr evham yaptı bir diğer doktorda bazi annelerin sütü yağlı ondan kilo alır bebek dedi. Sonuçta anne sütü bırak kilo almasin ona verdiği sayısız vitamin minarel var yetmezmi

Senden 2-3 gün büyüğüz. Benim yavru da 54 cm doğdu ondan sordum bebeğinin boyunu, benimki geçen ay 70 cm di. Bu ay gitmedim doktora muhtemelen 72-74 arası bir rakamdır. Benimki gece uyanmalara devam ediyor, eşim artık acıyor bana, eve gelince uyu diyor ama işten güçten ne uykusu. Bir de akşam uyumadan önce bir bağrış bir çağrış. Dün komşu ‘Bebeğin sesini duyuyoruz, özlemişiz ‘ dedi. Hiç sorma neler çekiyorum dedim

Onu doktora sor canım
Bana hiç et ver demedi
Bu ay sadece sebze püresi bi de elma armut muz verecekmişim
Kıyma konusunda bilgim yok malesef.

10 gun sonra baslicam canim 180 gunu bekliyorum
Biz tadimlarla başlayacağız bakalım bende yavaştan almak istiyorum hepimize şimdiden hayırlı olsun bol iştahlı az gazlı günlerimiz olsun
Kesinlikle katılıyorum canım sağlıklı olsunlar gelişimleri güzel olsun iki Gr fazla iki Gr az ne farkeder
Onu doktora sor canım
Bana hiç et ver demedi
Bu ay sadece sebze püresi bi de elma armut muz verecekmişim
Kıyma konusunda bilgim yok malesef.
Kuzu kıyması iki kez çekilmiş çorbalara katacağım 6-6.5 ayda. Bu ay sadece meyvelerin suyu sebze pureleri ve yoğurt tadımı ile başlayacağız zaten üç gün üç gün ay bitecek bakalım hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Acaba gıda alerjisi olsa suttende gecmezmi bende onu düşünüyorum 3 gün kurali çok sıkıyor beni

Gündüz çok memeye dusmuyor ama gece ne oluyorsa doymuyor çocuk. Acaba diş etleri kasiniyorda ondanmi yapıyor birde o geldi aklıma. Normalde jeli çok zorda kalmayınca surmuyorum ama bu gece birde denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…