2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Aslında söylediğiniz şey sizin fikriniz değil,bilimsel bir gereklilik. Benim bebeğimde alerjik,bende diyetteyim,kilo alımı düşük,doktorumuz alerji maması önerdi diye doktor değiştirdim:)
Dün yeni doktorumuzun kontrolündeydik,çok şükür bu sefer daha fazla kilo almış ama hala %25-50 sınırında persantil değeri. Geçen sefer %15de idi.
Kaybınız için çok üzüldüm,Allah sabır versin. Herkes bebeği için en iyisini istiyor,bir çok doğru bildiğimiz yanlış var. Mesela yıllardır beynimize dayatılmış bir inek sütü meselesi var. Herkes çocuğuna yıllarca süt içirmeye,yoğurt yedirmeye,peynir yedirmeye çalıştı ama artık günümüzde bunun zararları ortaya çıkıyor.

Canım sen 5 haftalık beslenme planı hazırlamıştın yanlış hatırlamıyorsam, benim düşündüğüm gibi bir plandı,ekran fotosu almıştım dosyayı açıp. Eline sağlık 5.haftadan sonra kaç haftalık daha hazırlayacaksın

Kuzum ben siz gibilere demiyorumki sutum yetiyor deyip baslamaya calisanlara diyorum siz mecbursunuz
Tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece gastroenteloglarda da 5. Ay bitiminden 150 günden öncesini tavsiye etmiyorlar. Çocuk gelişimi konusundaki profesyonel geçmişinizi anlıyorum, ama üç beş cümleden kimsenin anneliği hakkında çıkarım da bulunamayız. Bence çocuklar sevgi ile büyür sevgisiz büyüyen o kadar çocuk var ki. Çocuğuna sevgisiz davranan bir anne görmediğim sürece ve bana soru sormadığı sürece hiç karışmam.
Geçen gün parka gitmiştik kanguru ile geziyorken oğlumun alt eşofmanı sıyrılmış bileği açılmış. Oradan bir hanım ay üşür annesi dedi ben de teşekkürler kapatırım birazdan dedim. Sabırsız ablamız ah şimdiki anneler dur ben kapatayım ne var kapamakta vs diye koştu yanımıza. O an iyi niyetle yapmış bile olsa bunu , birincisi ben üşüdüğünü düşünmüyordum ikincisi o an ondan yardım istemedim. Size de okuduklarınızdan rahatsız olmamayı tavsiye ederim. İnanın herkes her konuda aynı değil sadece anne evlat sevgisi konusunda aynıyız. Bugün ek gıda sürecindeyiz sonra kimileri zararlı da olsa yürüteç kullanacak kimi her şeyi organik verirken kimi sadece kavanoz maması verecek. Kimi ekran gösterirken kiminin çocuğu kitap kurdu olacak. Gerçekten rahatsız olmamayı deneyin.

Ben onu şubat sonuna kadar uygulamayı planlıyorum ama kahvaltı +öğün yapcam yani ikiye cikarcam yeni ayına göre tadimlara devam etcem yapınca atarım yine ama cocuga göre uygulayın benim kız her şeyi yeme kapasitesinde şuan için başlayınca gorcez ama

Demek istediğimi tam anlamadin balım sen ya neyse
Kızlar buarada ben bu yıl komple izindeyim malum 9 ay yatarak geçirdim hamileliği ve bir yıl kızımla ben ilgilenmek istiyorum hakli olarak
O uyurken ev işi yemek kitap okumak yetmiyor artık evde neler yapabilirim

Canım ben ilk kızımda evdeyken amigurumi oyuncaklar örmüştüm boş zamanlarımda. Birde keçeden aktivite kitapları yaptım. Şimdi ikisiyle boş anim olursa, olduğum yerde gözlerimi kapatıp uyumaya çalışıyorum

Canım benim bebe günde 3 en fazla 4 kez uyuyor. İlk uykusunda ben de uyuyorum. İkinci öğle uykusunda ev işi yapıyorum. Üçüncü uykusunda yemek yapıyorum. Dördüncü uykusunda(uyursa eğer) eşimle çay içip çekirdek çitleyip dizi izliyoruz uyanık olduğu zamanlarda beslenme, alt değişimi, oyun derken tüm vakit bebeğimle geçiyor . Gece de 23.30 gibi uyuyor. O saatten sonra da eşimle zaten perte çıkıyoruz. Aktivite yapacak zamanım yok ya da ben çok uyuşuğum bu arada ben de ücretsiz izin aldım, evdeyim bu sene inşallah.
Bazen bunalıyorum, eşime vekalet ver bana ben gidip çalışayım senin yerine diyorum

Örgü örüyorum akşamları babasıyla oynarken tulumla elbise ordum
Ikinci olunca öyle oluyorsa yandık
Çalışmaya alışık olunca evde napcan bilemiyorum iste
Bende bunalıyorum kız olmasa vakit geçmez ya ben hiperaktifim 8 Aylık yürümüşüm kızimda bana çekmiş
Çok uyuyunca basim ağrıyor benim

Bal kaynağını haşladım kabızlık problemi olduğu için zeytin yağı kattım bu şekilde ara ara veriyorum doğum kilosunun 2 katını gecti sürekli takipteyim zaten alerji yapicak bişey vermiyorum normal irmik versek mama yapsak suyla keciboynuzu tozuyla tatlandirsak 5 . Ayı geçtikten sonra sıkıntı olur mu acaba illa bebek irmigimi olmalı bulunduğum yerde yok sürekli internetten sipariş veremem çünkü

Uykusuzluğa dayanamıyorum ben hiç. Hemen vücudum alarm veriyor. Birde benim büyük hareketli biraz, sürekli oyun istiyor. Fırsat buldukça enerji topluyorum. Hamileyken çıngırak örmeye başlamıştım hala bitmedi
Bende alışığım çalışmaya sürekli evde bunaliyorum. Şimdi öğleye kadar okula gidip gelmek bana iyi geliyor
Nasıl modellerin var, bende ördürecegim elbise ve tulum ama modele karar veremedim.

Inst. Bakıyorum tulumlar çok hoşuma gidiyor rahat hep yerlerdeyiz oyun yorganina koy arkani dön koltugun altında beyaz ördum birde ben düğme alınıp dikilcek youtupda anlatımda yapıyor hiç bilmeyen hemen öğrencek
Çalışmak istiyorumda bırakamam kimseye kaybetme korkusu geçmedi bende daha şükür biraz iyiyim çok paniktim ilk aylarda

Eklentiler

• 20211209_212957.png
    1.021,1 KB · Görüntüleme: 31
  • 20211209_212638.png
    978 KB · Görüntüleme: 39
günaydın kızlar

malesef kızıma bulaştı
dünden beri ateşi 36,5-37 arası seyrediyor
burnu tıkalı
öksürüyor
kıyamam ya daha el kadar
bütün gece inledi
Çok geçmiş olsun canim simdi nasil bebeğin ayağının altına limon sur sonra çorabı giydir öksürüğe iyi geliyor insalalh cabucak iyilesirsiniz

Ben kendi adima konuşayım bebeğimde süt alerjisi şüphesi vardı 3 hafta diyet yaptım bu diyet döneminde geçtim ben ek gıdaya tadımlık olarak ama diyet anne sütünü çok etkiliyor okadar azalmıştı ki sürekli süt yapan birşeyler yiyordum ama genede az di buda bebeğinin doyamadığı hissini veriyor doktor geçme desede ben gene yavaştan geçerdim çünkü çocuk ac bir kez bebeğimi memeden çektim uyumuş tu kuzum memeye baktım hiç süt yok bastırıyorum sağmaya çalıştım yok yavrum boş memeyi çekmiş duşun okadar uzuldumki onun icin bence bu heves degil mecburiyet diye dusunuyorum

Neyyy örgü müüü
Saçımı öremiyorum anne topuzunu duştan duşa bozuyorum
Bu kaçıncı level ya ben de istiyom

Vallaha ben normal ev işini yetistiremiyorum yedir doyur temeldi çamaşırdı temizlikdi utuydu hiç bitmiyor her hafta sürekli aynı devam.ediyor ose başlayınca nasıl yetiştireceğim kara kara düşünüyorum

Ben yapmicam
Kocam yapsın birazını da
Yapmayacaksa niye evlenmiş
Ya bebelere baksın ya ev işi yapsın
Is yerinde akşama kadar oturup ay çok yoruldum demek kolay

Benim bebiş yanından kalkar kalkmaz ağlamaya başlıyor,tuvalete gittiğimde gözyaşları içinde buluyorum yavrumu,sizde de var mı böyle bi durum? Bu aylarda yaşanıyormuydu ayrılık kaygısı

Bulunduğunuz şehrin sgk il müdürlüğünü arayıp ödemem emanete geçmiş diyin. Telefonda tcnizi söylüyorsunuz ibanıma ödeme yapılsın derseniz verdiğiniz ibanı orsya kayfediyor 2 gün sonra ödeme geçmiş oluyor. Bende öyle oldu. Para emanete geçtiyse zaten ptt vermez.

Benim kzııma alerji yaptı o sarımsaklı zeytinyağ. Dikkat edin onun için kullanırken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…