2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Bizede hemşiremiz 4 bittikten sonra hafif hafif başlayabilirsin demişti ama bana erken geliyor..
Ben 5in bitmesini beklerim diye düşünüyorum bilemedim.. Ama bence burda bebeğin vereceği karşılıkta önemli seninki erken davranmış, benmkinde de 4 bitince öyle olursa 3 gün kuralı uygulayadabilirim.. Kafam cok karışık
Ama mandalina verme cnm.. Şimdi dieceksinki zaten bir tadımlık ama o bebekler için büyük bişey, mandalina portakal bunlar gaz yapar :)

Günaydınn kızlar
Baş kontrolü
Desteksiz oturma
Doğum kilosunun iki katına ulaşma
Ağzını açma
Şeklinde 4 kriter var doktorların saydığı.
Diğer kriterler tamam ama oturma için bekleyeceğim sonrasında tadıma başlarız inşallah.
Tadım yaptığı zamanki surat ifadesini çok merak ediyorum

Son düzenleme:
Kışa yaklaşıyoruz.Bizim ev 1.kat olduğu için soğuk oluyor.Sürekli bebeğim üşüyor mu? Nasıl giydirsem diye düşünüyorum.

Etrafımdakilerin onu giydirme daha erken, bunu giydirmişsin hasta olacak demelerinden çok sıkıldım Siz nasıl giydiriyorsunuz?

Ben de bu davranışların oluşmasını beklerim canım. Acele etmeye gerek yok. Ömürleri boyunca yemek yiyecekler zaten

Biraz önce kıyafet değiştirdim.
Kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu üst, altına da pijama , bir kat da çorap giydirdim. Üste de el örgüsü yelek giydirdim, biraz uzun vücudunu ve popişini örtüyor

Hiç ateşimiz olmadı bizim canım çok şükür bak sabah oldu sizin de öyle olur belki

Canım doktorlar hep bebeğin usumesinden değil terlemesinden korkun eğer terlerse hasta olur o yüzden kat kat giydirmeyin diyor bak ben aşağıda yazdım nasıl giydirdigimi. Evin soğuksa daha kalın giydirirsin tabi ama bence bir termometre al evin ısısını sürekli ölç ona göre giydir ben öyle yapıyorum
Canım evinin sıcaklığı kaç derece oluyor çok mu soğuk Seni duyunca ben çocuğu çıplak gezdiriyormuşum gibi hissettim Ben hiç öyle kalın giydirmiyorum. Evim 23-24 derece arası sürekli. Ben kolsuz zıbın üstüne bazen ince alt üst pijama bazen de uzun kollu tulum giydiriyorum o kadar. Ayakları üşürse çorap giydiriyorum ama genelde çıkarıp atıyor ben de ayağı soğuk değilse tekrar giydirmiyorum ayaklarını keşfetmesi de çok önemliymis izin veriyorum o yüzden

Günaydın canım 180 günlük olunca yani 6 aylık bizde kaşıkla damlalarını veriyorum elimi tutup çekiyor ağzına doğru ama bence erken ve sebzeden başlayın derim ben sebze yoğurt meyve olmalı sırası tatsızdan tatlıya doğru yoksa hep tatlıları ister

Artık gaz sıkıntımız yok diye vermiştim hani meyve emzikleri var ya oraya bir dilim koyuyorum çekiyor Haklısın aslında bende emziriyorum bide mama veriyorum ama arada çok az tadımlık yapıyorum

Bizim başımızı iyi tutuyoruz arada sarhoş gibi sağa sola gider
Oturmamızı artık doktor tavsiyesi üzerine günde 5 dk oturtuyorum minderinde
Ağzını zaten ben damlalarını kaşığıyla veriyorum o zamandan beridir saldırıyor kaşığa ah ah kime çekmiş anlamadım babası zayıf tamam ben kiloluyom ama o kadar değilKesin baba annesi gibi olacak yemeği seviyor...yakalarsam fotosunu atarım komik bir yüz ifadesi oluyor

Yaaa iyiki söyledin canım ben yanlış başladım Gerçi ek gıyada geçmedim Arada tattırıyorum bende beş buçuk aylık olunca yavaştan başlarım diye düşünüyorum bizde 119 günlüğüz yarın 4 ayımıza basıcaz

Dışarısı 23, ev 22 derece gösteriyor. Sabah terlemiş oluyor bu yüzden kıyafetlerini komple değiştirip yelek de giydiriyorum, çünkü ev soğuk oluyor .Öğleden sonra terlemediyse üstünü değiştirmeyip sadece yelek giydiriyorum. Terlediyse komple değiştiriyorum yelek giydirmiyorum. Şu an ben tişört giyiyorum ama üşüyorum ya ben kar kış soğuk sevmiyorum hiç, bahar mevsimleri benim için çok ideal

Tadında sebzeden baslanmali hem dr umuz söyledi hem ben okuldan öyle eğitim aldım ayrıca mantıken önce tatlıdan başlarsak bunlar çok akıllı yemezler
Benim cadıda yattı yerden boynunu kaldırmaya çalıyı ya alt değiştirirken hiç durmuyo kaldanmış prenses

Ek gıdaya ben 6.aydan önce başlamak istemiyorum. Uzmanlar 6.ay diyorlar. Ben bu sene ev hanımıyım bu yüzden acele etmeyim diyorum

Biz de sıcağı hiç sevmiyoruz ya eşimle ikimiz de Karan da çok alışmasın istiyorum doğduğundan beri hiç kalın giydirmedim zaten hemen daralıyor bize çekmiş Ama tabi ki her bebek farklıdır usuyorsa giydirmek lazım tabi

Evet bende solda az süt geliyordu ama bu sefer sanki hiç yok bastırıyorum bastırıyorum zorla bir damla çıkıyor makineyle çektim çıkmadı

Hemen not alıorummmmm
Tenk yu

Cnm ben kimseyi duymuorm
Evet ilk gebeliğim tecrübesizim ama bebeğimide en iyi ben anlıorm bnun farkındaym..
Sende öyle düşün duyma..
Bulunduğun şehire ve bebeğin durumuna göre giydir..
Mesela ben hataydaym burda hala yazdan kalma günler.. Bebeğimde sıcağı şuanlık sevmio..
Terlememesine özen gösteriorm
Şimdilik tulum yetio ince..
Akşamları serin oluo tulumun üstüne çorap geçiriorm

Hiç ateşimiz olmadı bizim canım çok şükür bak sabah oldu sizin de öyle olur belki
Cnmmm adınıza cok sevdindm
Atlattınız cok şükür
İnşallah bizd3de öyle olur

Termometre tasıyırum canım yanımda ona göre ayarlıyorum kıyafetini kafa karısıklıgı yasamamak için cok rahat oluyor

Kızlar biz rotavirüsünün 2. Ve son dozunu olduk..
İlk menenjit aşımızıda olduk :)
İkincisi 2 ay sonra
Üçüncüside baya sonra nerdeyse 1 sene :)

Göz muaynesi biz daha olmadık bugn sordm, 6. Ayda gidin en güzel zaman o zaman dedi..

İlk ay gittiğimizde doktor bana hangi D vitaminini kullandığımı sormuştu sağlık ocağının verdiği, bende 'monovit' dedm.. Tmm dedi o iyi onu kullanmaya devam edin..
Bugn aklıma geldi soraym dedim, Dedmki 4. Ay aşısına gittiğimizde yüksek ihtimal demir ilacı verecekler onuda kullanaym demi dedm.. Hayır hiç tavsiye etmiorm demir ilacı ben başka bişey önerecem dedi bizim doktorumuz..
Sizde durumlar nasıl bu durum aklına gelen oldumu?

Şuan sadece ateşlenmekten korkuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…