Yok denemedim canım bu ara iştahı azaldı oğlumun ondan boylr oldum ya sürekli emzirsem de göğsümde süt kalıyor sagmayi deniyorum ama çıkmıyor bişey.Ters emzirmeyi denedin mi canım. Daha iyi boşalır göğsün.
Eşimi bekliyorum ya bu saatten sonra da acile gidilir anca ama acilde bişey yapabilirler mi acaba 38.8 oldu ateşimİşte hep duşa girip saat başı sağman lazm
Ama evde teksin
Bi doktora git cnm mutlaka
Hangisi daha iyi bilemedim ya enfeksiyon falansa tedavisi var en azındanPazar günü ben de ateslendim . Hatta mastit oldum sandim buraya da yazmıştım. Gece 39 oldu ateşim cok fena titreme tuttu acile gittik mastit değil mastit bu kadar ateş yapmaz dedi elle muayene de etti mastit değil dedi hafif idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve midem bağırsak rahatsızdır biraz kanda enfeksiyon çıktı. Senin de başka bir rahatsızlığın olmasın
Ben acile gittim canım. İdrar kan tahlili yapıldı serum takıldı. İdrar yolu enfeksiyonu için tekli saselerden verdi başka antibiyotik emzirdigim için veremedi . Parola devam. Acile gidebilirsin sen de . Ateş olunca her türlü tetkiki yapıyorlarYok denemedim canım bu ara iştahı azaldı oğlumun ondan boylr oldum ya sürekli emzirsem de göğsümde süt kalıyor sagmayi deniyorum ama çıkmıyor bişey.
Eşimi bekliyorum ya bu saatten sonra da acile gidilir anca ama acilde bişey yapabilirler mi acaba 38.8 oldu ateşim
Hangisi daha iyi bilemedim ya enfeksiyon falansa tedavisi var en azındangöğsümun kenarlarında kocaman yumrular var o yüzden mastit olduğunu düşünüyorum ben canım sen hangi doktora gitmiştin?
Şimdilik senin diyet yapmana gerek yok dedi ama ben yinede dikkate ediyorumDiyet yapiyor musun siz de canim
Bende ayniŞimdilik senin diyet yapmana gerek yok dedi ama ben yinede dikkate ediyorum
Sizin dusunceniz tabi ki saygi duyarim fakat sizinde saygi duymaniz gerekiyor bence herkesin dogrusu elbette varBebek anne sütü de alsa mama da alsa ilk 6 ay su vermek sakıncalıdır. Her ikisinin de içeriğinde zaten su var. Bebeklerin elektrolit dengesini bozup zehirlenmesine sebep olabiliyor.
artık bilgiye ulaşmak çok kolay internette her aradiginizi bulabilirsiniz. 50-100 yıl öncenin kocakarı gelenekleri ile çocuk büyütmeyin bence. Hadi öyle büyütüyorsun diyelim burada tavsiye verme.
hava sıcak diye su vermek yerine çocuğu tek kat giydirebilirsiniz
burada abuk abuk şeyler okumaktan da sıkıldım. Yazık bu çocuklara. Hoşçakalin
İnsan sağlığıyla ilgili bilimin ve bilim insanlarının söylediklerinden başka bir şeye saygı gösteremem. Kendiniz ne isterseniz yapabilirsiniz ama başkalarını yönlendiremezsiniz. Sadece bu mevzu değil , yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla yaklaşımınız genellikle bu şekilde. Hava çok sıcak diye su içirip çocuğu battaniye ile kundak yapıyorsunuz. Tabi kundak yapamadığınızı da yazmışsınız. Hangisi doğru bilemedim. Neyse, Bu devirde çok acı. Kendinizi geliştirebilmenizi umarım.Sizin dusunceniz tabi ki saygi duyarim fakat sizinde saygi duymaniz gerekiyor bence herkesin dogrusu elbette var
Ay tek korkum buİkinci ay aşıları da her bebekte ateş yapacak diye bir şey yokmuş, yok yere evham yaptık ama çok şükür rahat geçti gitti. Umarım diğer tüm bebişler de rahat atlatir
Tesekkur ederim dusunceniz icin sizinle tartismak amacinda degilim kundak yapamiyorum evet bebegim etinden et koparcasina agliyor uyurken yalandan sarilip iki sn cekilen resimle benim yalanci olduğum u soyluyorsunuz ben kimseye tavsiye bugune kadar vermedim isime gelmeyen seyede yorum yapmam. Bana doktorum tavsiye etti enfeksiyonu icin su icin mama ictigi icin su verin diyeİnsan sağlığıyla ilgili bilimin ve bilim insanlarının söylediklerinden başka bir şeye saygı gösteremem. Kendiniz ne isterseniz yapabilirsiniz ama başkalarını yönlendiremezsiniz. Sadece bu mevzu değil , yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla yaklaşımınız genellikle bu şekilde. Hava çok sıcak diye su içirip çocuğu battaniye ile kundak yapıyorsunuz. Tabi kundak yapamadığınızı da yazmışsınız. Hangisi doğru bilemedim. Neyse, Bu devirde çok acı. Kendinizi geliştirebilmenizi umarım.
Eşim gelmedi hala onu bekliyorum canım işi uzamış. Gelince acile gidicem bı ateşim düşmüş bile olsa teşekkür ederim sorduğun içingmz41 nasıl oldn cnm.. Dr gittinmi?
Yeterli bir anne olduğumu düşünüyorum dusunceniz icin cok tesekkur ediyorum iyi aksamlar diliyorum sizeİnsan sağlığıyla ilgili bilimin ve bilim insanlarının söylediklerinden başka bir şeye saygı gösteremem. Kendiniz ne isterseniz yapabilirsiniz ama başkalarını yönlendiremezsiniz. Sadece bu mevzu değil , yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla yaklaşımınız genellikle bu şekilde. Hava çok sıcak diye su içirip çocuğu battaniye ile kundak yapıyorsunuz. Tabi kundak yapamadığınızı da yazmışsınız. Hangisi doğru bilemedim. Neyse, Bu devirde çok acı. Kendinizi geliştirebilmenizi umarım.
Biraz huysuzluk yapiyor ekstra ama inşallah ateş olmaz sizde de canım. Sürekli ateş ölçmek bile geriyor insanı. Zormuş bu zamanlarAy tek korkum bu
Herkes anlatıor anlatıor heralde yanacaz diorm.. Zaten gaz sancıları cabası
Şuan hafif grip atlatıo minnoş ateş ölçmek gerio.. Aşıdan sonra tahmn edemiorm bileBiraz huysuzluk yapiyor ekstra ama inşallah ateş olmaz sizde de canım. Sürekli ateş ölçmek bile geriyor insanı. Zormuş bu zamanlar
Şimdiki aşılar artık ateşli havale yapacak kadar ateş yapmıyormuş öyle duydum inşallah doğrudur. Grip için de geçmiş olsun canım. Çabucak atlatir umarimŞuan hafif grip atlatıo minnoş ateş ölçmek gerio.. Aşıdan sonra tahmn edemiorm bile
Allah herkesin miniğini korusun inşallah
Kimseye bişey kanıtlamak zorunda değilsinki canım.senin bebeğin sen ilgilenip sen bakacaksın tabiki.ona kalsa hala yetemiyorsun diyecek ama hiç birimiz tecrübe etmeden bilemiyoruz yaşayıp gördük ve göreceğiz.Sağolasın canım inşallah evet hala burda bu hafta sonu kardeşinin kızı evlenecek ondan sonra oğlanın durumuna göre diyor ama ben çözdüm meseleyi eşim de kendi başıma bakmayı öğrenmem taraftarı bugün kardeşine gidecek 4-5 gün belki daha fazla orda kalacak bu dönemde benim tek başıma oğluma yetebildiğimi görmesi lazım ki artık gitsin
Rabbim kolaylik versin canım çalışan anne olmak daha zorGeçmiş olsn cnm
Ayyy evetttt kaldııııı 2.5 ayy
Ama ben 1 ay sonra işe başlayacam
Bakalım nasıl olcak
Sesli kaka dediğiniz nedir kızlae ya
Benmkide yaparken böyle sanki pırtlıo gibi ses çkkartıo
Iyi geceler canım pamukcuk sadece dilinde mi var bebisinin. Bizim de sadece dilinde var aile hekimi pamukcuk dedi doktorumuz süt kalıntısı dediKızlarrr herkeze güzel rutin kakalı çişli gazsız yeterince uyuyan fazlasıyla gülen sadece şımarıklık için ağlayan bebişlerimizle güzwl güzwl uzun uzun sağlıklı vakitler geceler gündüzlerbelki hatırlarsınız pamukcuk savaşımız vardı doğduğu günden şuana kadsr hiç geçmemişti pamukcukla doğdu kuzum ebemizin ve aile hekimimizin önerisiyle karbonatlu suyla gazlı bezi ıslatıp sildik hep su hiç vermemişsiniz ondan olmuştur dedi dediğinde 1 haftalıktık topuk kanı aldırdığımızda sormuştuk geçmedi sonra doktorumuz mikostatin verdi ve öncesinde ıslak bezle sil ağzına öyle damlat dedi günde 4 defa 1 ml olarak sakın aksatma dedi her beslenmeden sonra mutlaka su ver yaz aylarında emen bebeklerede mama alan bebeklerede günlük 30 ml civarı su öneriyoruz zaten bebek çok terlediyse yada ishal tarzı bişey olursa o gğn 60 ml demişti gayet düzenli kullandık saati saatine yine geçmemişti hiç bir ilaç ve yöntemin geçiremediği pamukcuğu benim minnak kendi geçiriyor sürekli eli ağzında ve parmakları her çıkarışında bembeyaz çıkarıyordu bugün farkettimki baya baya geçmiş pamukcuğumuz çok mutluyuz miğdesi bulanmıyor artık zaten anlıyordum pamukcuktan miğdesi bulanım öyle tehlikeli kusuyordu su konusunda ben çok tedirgindim ilk kızımda haziran ayında doğmuştu emziritordum ve hiç hiç su vermemiştim 4 aylık olasıya kadar ve bir problemde yaşamamıştım yani ama yakınımın ikizleri var 50 günlük oldular bugün ve bugün ikizlerden birisi hiç uyanmayınca farkedip uğraşmışlar apar topar hastahaneye gitmişker bebek saatlerce baygınmış meğersem vücudu çok susuz kalmış serum bağlamışlar mama & meme bir arada besleniyorlardı kızdada susuzluk çıkmış ama oğlan daha kötü etkilenmiş doktorlaro suya gerek yok günde 1 çay kaşığı verin olmazma ama mamada suyla hazırlanıyo anne sütü zaten karşılıyor suyla bebeğin miğdesi dolmasın demiş zamanında buyüzden hiç vermemişler şuan hastahanedeler Allah korusun duyunca çok kötü oldum durumu iyimiş yarın taburcu olucakmış muhtemelen ama söylemek istedim su vermeyenler varsa mutlaka doltorumuza danışın verme derse 1 doktora daha gidin neolur neolmaz allah korusun dediğim gibi kızımda hiç sıkıntı yaşamamıştım akrabamda kızında yaşamamış hissetmemiş ama oğluna çok ağır gelmiş her bebek farklı hemen yazmak paylaşmak istedim herkeze iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?