- 31 Ekim 2020
- 496
- 530
- 33
Umarım ya çok çekiniyorum bu aşılardanİkinci ay aşıları da her bebekte ateş yapacak diye bir şey yokmuş, yok yere evham yaptık ama çok şükür rahat geçti gitti. Umarım diğer tüm bebişler de rahat atlatir
Geçmiş olsn cnmHa birde cuma günü göz muayenemize gittik rop muayenesi yaptılar çok zor birşeymiş sanırım prematüre olduğu için bu şekilde kontrol oldu yoksa benim bildiğim ilk 3 aylık yapılan kontrolde normal bi muayene oluyorlar çok fazla zorlandık allahtan kuzumun 1 saat gibi sonra geçti ama ben hayla gözümü kapattığımda o hali gözümün önüne geliyor daha fazla konuşup korkutmak istemem yaptıracak olanlar varsada kabul sıkıntılı birşeymiş ama bebiş unutuyor allahtan eşim bilseydim böyle olacağını götürmezdim vs dedi o hayla aynı düşüncede ama benim fikrim sabit Allah korusun keike götürswymişim zamanında demek var tekrar allah korusun sorum şu bire rop muayenesi yaptılar gözlerinin kenarları kanlanmıştı bir gözü geçti ama bir gözünde o kanlanma küçüldü kahverengi olarak kaldı götürmedim doktora kanlanması normalmi diye tekrar bakmalarından korktum inanın bir damla verdiler gözü işlemden sonra mikrop kapmasın diyemiş onu kullanıyoruz aranızda rop muayenesi olan varmı o gözündeki kanlanma yada kahverengilik nezaman geçti birde size tavsiyem normal göz muayenesi için bile olsa 3 aylık olana kadar nede olsa demeyin biran önce götürün imkan varsa bebişler büyüdükçe daha fazla anlıyor çünki şu yapılan 5 dkka aralıklı damlalarda bile gözünü açmadı diye parmaklayıp ağlatıyolar resmen minikkerden gık çıkmıyodu mesela
Canim ben de şu vermedim ilk kızıma. Bunda da cok cok az ilk günler bir kaç defa . Ama klima hep acıktı oda ısısı sabit 26 dereceydi . Ilk günler hiç kilo kaybı da olmadı. Terleyip sıvı kaybetmedigi için. Yani doktorlar da su vermek yerine ortamı serin tutun ki çocuk sıvı kaybından etkilenmesin diyorKızlarrr herkeze güzel rutin kakalı çişli gazsız yeterince uyuyan fazlasıyla gülen sadece şımarıklık için ağlayan bebişlerimizle güzwl güzwl uzun uzun sağlıklı vakitler geceler gündüzlerbelki hatırlarsınız pamukcuk savaşımız vardı doğduğu günden şuana kadsr hiç geçmemişti pamukcukla doğdu kuzum ebemizin ve aile hekimimizin önerisiyle karbonatlu suyla gazlı bezi ıslatıp sildik hep su hiç vermemişsiniz ondan olmuştur dedi dediğinde 1 haftalıktık topuk kanı aldırdığımızda sormuştuk geçmedi sonra doktorumuz mikostatin verdi ve öncesinde ıslak bezle sil ağzına öyle damlat dedi günde 4 defa 1 ml olarak sakın aksatma dedi her beslenmeden sonra mutlaka su ver yaz aylarında emen bebeklerede mama alan bebeklerede günlük 30 ml civarı su öneriyoruz zaten bebek çok terlediyse yada ishal tarzı bişey olursa o gğn 60 ml demişti gayet düzenli kullandık saati saatine yine geçmemişti hiç bir ilaç ve yöntemin geçiremediği pamukcuğu benim minnak kendi geçiriyor sürekli eli ağzında ve parmakları her çıkarışında bembeyaz çıkarıyordu bugün farkettimki baya baya geçmiş pamukcuğumuz çok mutluyuz miğdesi bulanmıyor artık zaten anlıyordum pamukcuktan miğdesi bulanım öyle tehlikeli kusuyordu su konusunda ben çok tedirgindim ilk kızımda haziran ayında doğmuştu emziritordum ve hiç hiç su vermemiştim 4 aylık olasıya kadar ve bir problemde yaşamamıştım yani ama yakınımın ikizleri var 50 günlük oldular bugün ve bugün ikizlerden birisi hiç uyanmayınca farkedip uğraşmışlar apar topar hastahaneye gitmişker bebek saatlerce baygınmış meğersem vücudu çok susuz kalmış serum bağlamışlar mama & meme bir arada besleniyorlardı kızdada susuzluk çıkmış ama oğlan daha kötü etkilenmiş doktorlaro suya gerek yok günde 1 çay kaşığı verin olmazma ama mamada suyla hazırlanıyo anne sütü zaten karşılıyor suyla bebeğin miğdesi dolmasın demiş zamanında buyüzden hiç vermemişler şuan hastahanedeler Allah korusun duyunca çok kötü oldum durumu iyimiş yarın taburcu olucakmış muhtemelen ama söylemek istedim su vermeyenler varsa mutlaka doltorumuza danışın verme derse 1 doktora daha gidin neolur neolmaz allah korusun dediğim gibi kızımda hiç sıkıntı yaşamamıştım akrabamda kızında yaşamamış hissetmemiş ama oğluna çok ağır gelmiş her bebek farklı hemen yazmak paylaşmak istedim herkeze iyi geceler
Ayı dolduğunda giderim ben canım. Ayın kaçında doğduysa..Kızlar kaç günlükken 2. Ay rutin kontrolüne götürdünüz bebeklerinizi?
Yaa cnm cemreAyı dolduğunda giderim ben canım. Ayın kaçında doğduysa..
5 i mesela bizim. 2 Ay sonraki ayın 5'i pazara denk geliyor. pazartesiye randevu aldım şimdiden
Topiğe bi bakayım diye giriyorum sana cevap verip cıkıyorum
Senin için giriyorum sanki topiğe
Canım benimYaa cnm cemre
Yk sen herkese cvp verirsin yazan olursa güzel kalpli
Yaa mantıken bende öyle düşündümde acaba diorm geçmi kalırım.. Rota virüsü aşısıda yaptırcam felan, bide göz doktoru olayını hala çözemedm
Ne güzel bazı şehirlerde cocklara ait göz doktorları varmış kzlar öyle diyor..
Burda öyle bişi yk sanırm emin değilim..
Gözde benm için hassas durum
Mutlaka götürmek istiorm
Göz hastanesi var.. Ama bebeklere özel yada cocklara dr yk.. Ytişkinlerin herkesin gittiği drlar var
canim gözün aydın pamukcugu yenmişsnz ya benim oğlumda da çıktı Geçmeyecek diye çok korkuyorum eli sürekli ağzndaKızlarrr herkeze güzel rutin kakalı çişli gazsız yeterince uyuyan fazlasıyla gülen sadece şımarıklık için ağlayan bebişlerimizle güzwl güzwl uzun uzun sağlıklı vakitler geceler gündüzlerbelki hatırlarsınız pamukcuk savaşımız vardı doğduğu günden şuana kadsr hiç geçmemişti pamukcukla doğdu kuzum ebemizin ve aile hekimimizin önerisiyle karbonatlu suyla gazlı bezi ıslatıp sildik hep su hiç vermemişsiniz ondan olmuştur dedi dediğinde 1 haftalıktık topuk kanı aldırdığımızda sormuştuk geçmedi sonra doktorumuz mikostatin verdi ve öncesinde ıslak bezle sil ağzına öyle damlat dedi günde 4 defa 1 ml olarak sakın aksatma dedi her beslenmeden sonra mutlaka su ver yaz aylarında emen bebeklerede mama alan bebeklerede günlük 30 ml civarı su öneriyoruz zaten bebek çok terlediyse yada ishal tarzı bişey olursa o gğn 60 ml demişti gayet düzenli kullandık saati saatine yine geçmemişti hiç bir ilaç ve yöntemin geçiremediği pamukcuğu benim minnak kendi geçiriyor sürekli eli ağzında ve parmakları her çıkarışında bembeyaz çıkarıyordu bugün farkettimki baya baya geçmiş pamukcuğumuz çok mutluyuz miğdesi bulanmıyor artık zaten anlıyordum pamukcuktan miğdesi bulanım öyle tehlikeli kusuyordu su konusunda ben çok tedirgindim ilk kızımda haziran ayında doğmuştu emziritordum ve hiç hiç su vermemiştim 4 aylık olasıya kadar ve bir problemde yaşamamıştım yani ama yakınımın ikizleri var 50 günlük oldular bugün ve bugün ikizlerden birisi hiç uyanmayınca farkedip uğraşmışlar apar topar hastahaneye gitmişker bebek saatlerce baygınmış meğersem vücudu çok susuz kalmış serum bağlamışlar mama & meme bir arada besleniyorlardı kızdada susuzluk çıkmış ama oğlan daha kötü etkilenmiş doktorlaro suya gerek yok günde 1 çay kaşığı verin olmazma ama mamada suyla hazırlanıyo anne sütü zaten karşılıyor suyla bebeğin miğdesi dolmasın demiş zamanında buyüzden hiç vermemişler şuan hastahanedeler Allah korusun duyunca çok kötü oldum durumu iyimiş yarın taburcu olucakmış muhtemelen ama söylemek istedim su vermeyenler varsa mutlaka doltorumuza danışın verme derse 1 doktora daha gidin neolur neolmaz allah korusun dediğim gibi kızımda hiç sıkıntı yaşamamıştım akrabamda kızında yaşamamış hissetmemiş ama oğluna çok ağır gelmiş her bebek farklı hemen yazmak paylaşmak istedim herkeze iyi geceler
canım sen bu rota aşısını bi ara baya soruyordn sağlık ocağında yapılabilio muymusYaa cnm cemre
Yk sen herkese cvp verirsin yazan olursa güzel kalpli
Yaa mantıken bende öyle düşündümde acaba diorm geçmi kalırım.. Rota virüsü aşısıda yaptırcam felan, bide göz doktoru olayını hala çözemedm
Ne güzel bazı şehirlerde cocklara ait göz doktorları varmış kzlar öyle diyor..
Burda öyle bişi yk sanırm emin değilim..
Gözde benm için hassas durum
Mutlaka götürmek istiorm
Göz hastanesi var.. Ama bebeklere özel yada cocklara dr yk.. Ytişkinlerin herkesin gittiği drlar var
Olmadığına eminim ama yinede bir arayp soraym hastaneyi cnmCanım benim
ilk cocuğumda da öyle gitmiştim hep canım. Aşıda da sıkıntı olacağını sanmıyorum hazırlıklıysan muayene günü bile yaptırabiliyorsun çünkü. Ama sağlık ocağındaki aşılarıda göz önünde bulundur yine.
Göz doktorunu bence muayeneye gidince doktora sor o doğru şekilde yönlendirir diye düşünüyorum
Birde koca şehirde olmaz mı ki yagöz hastanelerini arayıp sordun mu hiç ? Geçen bende oğlum için diş doktoru baktım. Oturduğum yerdeki tüm dişçileri aradım 1 tane bulabildim. Haftanın belli günü geliyormuş hemen randevu aldım. Onun dışında sırf çocuğa hizmet veren klinikler bana uzaktı biraz. Sende arayarak bulabilirsin belki. elbet vardır diye düşünüyorum ben dediğim gibi doktora sorarsın olmadı. Millet çocuğunu kime muayeneye götürecek yoksa
Cnm sağlık ocağına sormadmcanım sen bu rota aşısını bi ara baya soruyordn sağlık ocağında yapılabilio muymus
Sağlık ocağında yapılmıyor canım ücretli aşı rota aşısı hastanede yapılıyorcanım sen bu rota aşısını bi ara baya soruyordn sağlık ocağında yapılabilio muymus
Aynen canım çok zor oluyor özel hayat falan kalmadı geçen gün biz de kavga ettik ayrı yatmadık çünkü eşim gece nöbetindeydiAman herkes evine gitsin zor oluyor valla esimle kac senedir hic tartisma yasamamistik dogru durust ev kalabaligda strese girip birbirimize sardik ilk kez kustuk gunlerce ilk kez kus oldugumuz icin ayri yattik kizimi bile gostermedim kustugum gunlerde adama cok bencilce ama yaptım pisman degilim
Valla canım sanki bilerek yapmışlar gibi çocuğum sese kucağa hırpalanmaya o kadar alışmış ki dünden beri canıma okuyor inşallah onlar gidince çabuk alışır yalnızlığa çocuğum durmadıkça beddua ediyorum günaha da girdim bol bolKimseye bişey kanıtlamak zorunda değilsinki canım.senin bebeğin sen ilgilenip sen bakacaksın tabiki.ona kalsa hala yetemiyorsun diyecek ama hiç birimiz tecrübe etmeden bilemiyoruz yaşayıp gördük ve göreceğiz.
2 ayını 1 gün geçmişti götürdüm hatta tam gününde götürecektim ama o gün 2. ay aşıları vardı o yüzden ertesi gün götürdümKızlar kaç günlükken 2. Ay rutin kontrolüne götürdünüz bebeklerinizi?
Sağlık ocağında yapılmıyor canım ücretli aşı rota aşısı hastanede yapılıyor
Bize hastane ellerinde aşı olmdgini saglik ocaginda yapılacağını soyledii ama
Ben de cevap vereyim . Sağlık ocakları da yapiyor . Al gel eczaneden diyorlar zaten sıvı bir şey onu iciriyorlar bebege . İğne değil yanicanım sen bu rota aşısını bi ara baya soruyordn sağlık ocağında yapılabilio muymus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?